hungryreader00 hungryreader00 komentáře u knih

☰ menu

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

(SPOILER) I tento díl mě bavil, dokonce víc než předchozí, jen mě trochu zklamalo, že autorka najednou všechny na konci oživila, což bylo takové laciné. Pěkně gradovalo napětí, někam to směřovalo, ale závěr to trochu rozbil. I tak mě to ale bavilo.

05.03.2024 3 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Nenadchne ale neurazí. Čte se rychle a dobře, napětí neschází. Žádnou hloubku v tom nehledejte, je to jen taková oddechovka, když se vám už nechce moc přemýšlet.

28.02.2024 3 z 5


Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Tento příběh mi přišel slabší než ty, které jsem už četla. První polovina byla dobrá a vtipná, ale pak to šlo trochu z kopce. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád Terry Pratchett a méně než 4 dát nemůžu.

20.02.2024 4 z 5


Američtí bohové Američtí bohové Neil Gaiman

Je to úplně jiná kniha než od Gaimana čekáte. Hlavní postava je kriminálník a řekněme, že bohové nejsou vždy dobří a spravedliví. Co zde tedy najdete? Intriky, touhu po moci, kouzla, technologie, sex, vraždy, "zombie", sprostá slova a Stína, který se v tom všem snaží alespoň trochu vyznat.

30.01.2024


Otec prasátek (limitovaná sběratelská edice) Otec prasátek (limitovaná sběratelská edice) Terry Pratchett

Není lepšího vánočního příběhu než-li Otce prasátek.

17.01.2024 5 z 5


Grimmové Grimmové Kenneth Bøgh Andersen

Je to sice boží, ale dnešním jazykem to zkrátka neudělá takovou atmosféru jako krásným květnatým českým jazykem devatenáctého století. Jinak je to skvělé a doprovodné ilustrace jsou famózní :)

17.01.2024 4 z 5


Spirála Spirála Džundži Itó

Na spirálu už se nikdy nepodívám bez vzpomínky na tuto mangu. Čte se to sice rychle, ale zaryje se vám pod kůži.

17.01.2024 4 z 5


Děvky, šlapky, hampejznice: Dějiny prodejného sexu Děvky, šlapky, hampejznice: Dějiny prodejného sexu Kate Lister

Prostituce od počátku k dnešku, včetně otázek ohledně etiky, morality a náboženství. Kniha mapuje prostituci ve velké části světa, je provázena fotkami a dobovými ilustracemi. Rozhodně stojí za přečtení.

16.01.2024 4 z 5


Koralina Koralina Neil Gaiman

Skvělá kniha, takový horor pro odvážné děti. Jako u každé autorovy knihy, nemůžu dát méně něž 5*.

12.01.2024 5 z 5


Fenomén psychedelie Fenomén psychedelie Filip Tylš

Skvěle zpracované téma a hlavně je fajn, když se o tom mluví. Snad to někdy pochopí dostatečné množství lidí na to, aby došlo k legalizaci. Já osobně si z dětství pamatuju, že když jsem začala zjišťovat co jsou drogy, tak že o houbičkách kolovaly takové nejtemnější historky, že se z toho člověk zblázní apod. Díky osvětě jsem zjistila v podstatě pravý opak (samozřejmě pokud je to bezpečně) . :)

10.11.2023 5 z 5


Sebevražda... a jak dál?! Sebevražda... a jak dál?! Alena Scheinostová

Tohle bylo napsané zřejmě spíše pro pozůstalé, aby se cítili lépe. Pro lidi z druhé strany barikády bohužel ne. Ano jsou tam informace i osvěta ohledně duševních onemocnění, jak úmrtí komunikovat s dětmi, data o sebevraždách apod., ale zbytek jsou rozhovory s pozůstalými, kteří ve většině neporozuměli odchodu jejich blízkého. Dokonce jsou tací, kteří řekli, že je to vlastně dobře, že ten člověk dobrovolně odešel, protože to s ním bylo těžké. Pokud by si osoba přemýšlející nad sebevraždou toto dílo přečetla, rozhodně nedostane pocit, že má proč žít. Spíše naopak. Přesně z tohoto důvodu dávám takové hodnocení. Nerozumím tomu, proč bychom měli sebevrahům dávat zprávu, že po jejich odchodu se skutečně všem uleví.

08.11.2023 1 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Ani si nevzpomínám, kdy mě naposledy nějaká kniha takhle dojala. Krásné zamyšlení nad tím, jak se lidé snaží zpětně dát svému životu smysl, když se ocitají na jeho sklonku. Co pro nás bylo důležité? Kdo jsme byli? Měl náš život smysl? Knihu rozhodně doporučuji všem, kteří si někdy podobnou otázku položili.

23.10.2023 4 z 5


Ústav Ústav Stephen King

(SPOILER) Také jsem četla od Kinga lepší díla, ale na druhou stranu si říkám, že tady alespoň neměl strach zabít důležitou postavu. U jiných jeho knih mi připadá, že končí až moc růžově a nepravděpodobně, o téhle se to ale říct nedá. Na konci příběhu, kde přeživších není mnoho, mají postavy pocit nejistoty a obavy z budoucnosti. Je to pro mě zkrátka nezvyklé u jeho knih. Možná až si jich přečtu více zjistím, že to tak není. Tohle byla prostě příjemná změna.

29.09.2023 4 z 5


Ženy zločinu Ženy zločinu Lucie Bechynková

Vrah je v každém z nás mnohem povedenější, jsou tam lépe pokládané otázky, a příběhy více do hloubky. Myslím, že by těm případům slušelo víc detailů, fotek apod. Neuškodily by fotografie žen z rozhovorů (těch co nevystupují anonymně), fotky z míst činu, od soudu apod. Chápu, že je to složité s autorskými právy, ale posunulo by to knihu o úroveň výš.

27.09.2023 3 z 5


Když padaly hvězdy Když padaly hvězdy Jan Kucin

Wow! Nečekala jsem, že mě to hned tak vcucne a že to bude skvělé až dokonce! Na prvotinu fakt skvělý. Párkrát mi tam sice drhly nějaké slovní obraty nebo dialogy, ale to pořád dávám 5*. Doufám, že další díl bude.

26.07.2023 5 z 5


Umlčaní Umlčaní Marek Vagovič

Způsobem, jakým byla kniha napsaná, by mohla být podstatně kratší. Já samozřejmě chápu, že se snažili Jána, co nejvíce přiblížit čtenáři, ale neustále se opakující slova a fráze v podání několika různých lidí už mi přišly zbytečné.

19.07.2023 4 z 5


Cesty z úzkosti a deprese Cesty z úzkosti a deprese Heinz-Peter Röhr

Doufala jsem, že kniha nebude jen pro úplné laiky, kteří teprve zjistili, že se s nimi něco děje. Já se v ní nic nového nedozvěděla a kniha mě v mé cestě nemá kam posunout. Je tu veliká propast mezi uvědomováním si věcí a uzdravením. Pro nás, kteří znají svoji žábu a myš, tam nic není.

18.07.2023 3 z 5


Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Rob Wilkins

Než jsem ji vůbec poprvé vzala do ruky, byla jsem hrozně skeptická. Jaké to bude v podání jeho asistenta? Rob mě velice mile překvapil, a proto mi v průběhu začínalo být jasné, že Terryho konec bude dojemný, silný a že si možná popláču. Statečně v sobě držím slzy i při psaní tohoto komentáře. Terry byl a je a stále bude mistr fantasy, a já děkuju Robu Wilkinsovi, že napsal tuhle úžasnou knihu, kde jsem mohla nahlédnout za oponu úžasné Úžasné zeměplochy. Také děkuji za to, že jsem prostřednictvím této biografie měla možnost zjistit více o tom, kdo je Terry Pratchett.

22.06.2023 5 z 5


Skutečné zločiny po Česku Skutečné zločiny po Česku Miloš Vaněček

Čekala jsem něco jiného, očekávala jsem podobné zpracování jako u orlických vražd. To, že je kniha podrobná, by mi ani nevadilo, to mám ráda, ale špatně se to čte. Je znát, že je to psané odborníky. Možná se to příliš nehodí říkat, ale některé ty příběhy nebyly moc zajímavé. Ty ostřejší jako Žena ve Vltavě nebo ten požár v dolech byly čtivé, ale ty krádeže mě moc neberou.

15.06.2023 3 z 5


Soudné sestry (limitovaná sběratelská edice) Soudné sestry (limitovaná sběratelská edice) Terry Pratchett

S touhle trojkou se člověk nenudí (především v divadle). Kdo by si ty dvě hašteřivé staré dámy a trochu jinou rozcuchanou Magrátu neoblíbil?

31.05.2023 5 z 5