Ženy zločinu

Ženy zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519343/bmid_zeny-zlocinu-64b02f9c716d6.jpg 3 99 30

Smrtelně nebezpečné ženy a jejich krvavé stopy v historii. Zločin má i ženskou tvář – a nikdo to neví lépe než Lucie Bechynková, zločinožroutka a spoluzakladatelka oceňovaného podcastu Opravdové zločiny. Čeho všeho jsou ženy schopny? Co je k mnohdy brutálním činům vede? A jak vypadá osobní i pracovní život policistky, soudní psycholožky nebo ředitelky věznice? Poznejte téma zločinu z opomíjeného úhlu pohledu! Zjistíte, že trestné činy spáchané ženami se co do temnoty a krutosti vyrovnají i nechvalně proslulým vrahům.... celý text

Přidat komentář

zuzana5244
17.03.2024 3 z 5

Kniha přečtená. Rozhovory byly zajímavé, a měli potenciál, ale byly odfláknuté. Otázky se motali kolem pár témat. Myslím si, že tyto velmi úspěšné ženy mají co předat a mají plno informací, které jsou zajímavé. Jako podcast super, ale kniha by měla být lépe zpracovaná.

tereza1964
01.03.2024 2 z 5

Nápad na knihu určitě dobrý, ale provedení už horší. Vadí mi zvláštní slovní spojení, mnohdy zbytečně dlouhá souvětí a zvláštní vyjadřování autorky. Plus rozhovory, kterými je kniha prokládána, jsou vedeny zvláštně. Nic se z nich vlastně nedozvíte, otázky autorky mi přijdou dost často úplně mimo. Škoda.


Pajulk
27.02.2024 3 z 5

Příběhy vražedkyň byly zajímavé. Proto jsem si tuhle knihu kupovala. Rozhovory mě neoslovily, některé byly obzvlášť vleklé.

sabix
08.02.2024 2 z 5

Nápad super, ale.. příběhy mi přijdou odfláknuté, co se týče rozhovorů, tak úplně nezaujaly, většinou je to takové povrchové a o ničem. Chápu, že o něčem se mluvit nesmí, ale.. Pokud by autorka kladla vhodné otázky, mohl to být skvělý počin. Některé otázky mi přišly mimo.. Umět rozpovídat je umění, ne každý je mluvka, ale když píšu knihu, měla bych se snažit. Highlight knihy je bezpochyby poslední rozhovor, ten je opravdu super a trošku zachraňuje mé hodnocení této knihy. I když to nebude tak úplně zásluha autorky, ale skvělé paní Slovákové. Ovšem cením nápad a aktivitu, kdy autorka vyhledala bezpochyby zajímavé ženy.

dana_vrana
21.01.2024 3 z 5

Zajímavý nápad. Šest příběhů ženských vražedkyň ve stylu předchozích knih Opravdových zločinů. Možná o něco málo stručnější. Proložené pěti rozhovory s ženami, které mají na svých různých pracovních pozicích co do činění se zločinem. Některé byly propracovanější a bavily mě více, některé méně. Každopádně to pro mě byl zajímavý náhled do fungování vězeňství u nás.

knidopel
15.01.2024 4 z 5

Skvělý nápad na téma i koncept knihy, kdy se střídají skutečné příběhy odsouzených žen za různé zločiny a rozhovory s ženami, které se zločinem a zločinci pracují. Zejména rozhovory byly velmi inspirativní a dozvídáme se v nich někdy i překvapivá fakta o tom, jak práce těchto žen vypadá. U případů jsem pak ocenila i fotografie dobových dokumentů. Hodnocení snižuji za způsob, jakým byly kladeny otázky v rozhovorech. Někdy mi přišly otázky trochu "hloupé" a daly by se jistě položit jinak. Ostatně i některé odpovědi na ně byly trochu odtažité.

ellypusik
15.01.2024 4 z 5

Před touto knihou jsem četla Vrah je v každém z nás, což mne moc nenadchlo. Na knihy od Bechynkové jsem se těšila jako dítě na Vánoce a z dané knihy jsem byla spíše zklamaná. Často nudné pasáže, které mi nepřišly ničím zajímavé - i když se tam našlo i několik pozitiv. Ženy zločinu mě na druhou stranu oslovily velmi. Opravdu dobrá kniha se zajímavým nápadem propojit dobrou a špatnou stránku této tématiky. Rozhovor s paní Gabrielou byl obrovsky inspirující a vede mne to k mnoha myšlenkám, které doufám budu moct sdílet s dalšími čtenáři v diskuzi. Příběhy vražedkyň byly některé lepší, některé horší, ale obecně bych knihu hodnotila opravdu dobře! :)

sgjoli
07.01.2024 3 z 5

Jak tohle hodnotit... Od Lucie Bechynkové jsem četla zatím její detektivku Neodpovídej, kterou jsem hodnotila průměrně. A vlastně to průměrné hodnocení dávám nakonec i tady, byť se nejedná o beletrii, ale o knihu zabývající se reálnými osobami z obou stran zákona - vražedkyň na straně jedné, na straně druhé s ženami bojujícími na straně dobra.
Nápad jako takový vůbec není špatný - oceňuji snahu o vyrovnanost - v tom smyslu, že se tu autorka nevěnuje jen těm "špatným", ale že dává prostor i těm lidem, co vyšetřují, zabývají se prevencí atd. Obsahově tedy zajímavý počin, ale za mne však bohužel trochu haprovala ta forma, kterou to bylo napsané.
U vražedkyň, o nich autorka píše, by mne zajímalo, jakým způsobem byl proveden výběr - proč se kniha právě věnuje jim a ne někomu jinému? Co se způsobu psaní týče, úplně mi tu neseděl styl psaní. Za mne byl místy dost neučesaný a asi by za mne snesl o něco víc editorské práce. Jako bych četla vyprávění, které někdo někomu vypráví u kafe nebo v hospodě. Takové hodně uvolněné, trochu freestyle. U podcastu, který autorka má s Bárou Krčmovou, se tento styl odvyprávění snese, v mluvné podobě proč ne. Ale v psané podobě bych si to asi představovala trochu víc ukočírované.
Rozhovory s vybranými osobnostmi byly zajímavé, bavily mne a asi k nim nemám víceméně větší výhrady. Nevím, do jaké míry to je chyba autorky či v čem přesně byl problém. Ale občas mne zaráželo, jak se na některé otázky dokáží dotazované pěkně rozpovídat a jejich odpovědi působí skoro uvolněně, zatímco u některých odpovědí jsem cítila odtažitost, úsečnost, skoro chlad. Ptala se autorka na nevhodné otázky, na které se těžko odpovídalo? Nebo v čem byl problém?
Každopádně nakonec průměrné hodnocení. Koncept knihy samotný vůbec nebyl špatný, ale to provedení a celkové vyznění prostě za mne ne úplně dotažené...

Petrushka31
05.01.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá, možná jsem čekala trošku víc, moc mi tam nepasovaly ty staré případy, ale rozhovory byly super. Určitě to není poslední kniha co jsem od této spisovatelky četla.

andy_nejedla
04.01.2024 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, přišlo mi dobré, že se rozhovory a příběhy střídaly.

marekB78
13.12.2023 4 z 5

Čekal jsem asi něco víc zajímavějšího... Naštěstí to zachránily rozhovory :)

okeey
27.11.2023 5 z 5

Jsem velkou fanynkou Opravdových zločinů, proto jsem musela sáhnout po nové knize od Lucky Bechynkové Ženy zločinu. Čeká nás zde několik příběhů o vražedkyních zejména z České republiky a Slovenska. Poslední je zahraniční, ale opravdu stojí za přečtení. Každý jeden příběh je proložen rozhovorem s nějakou ženou, ať už s bývalou ředitelkou Věznice Světlá nad Sázavou nebo bachařkou. Rozhovory jsou třešničkou na dortu, protože se dozvíte spoustu zajímavých informací o vězeňství či o práci policie. Kniha je pro fanoušky true crime jako dělaná a navíc, když je to z našich lužin hájů, je to totální muset read.

liberecanda
20.11.2023 3 z 5

Pasáže, které se týkaly rozhovorů, byly velmi poutavé a zajímavé. Příběhy o jednotlivých ženách napsány ledabyle, pro mě odbyté, úroveň jazyka nižší.

roman9276
15.11.2023 3 z 5

Začnu tím, že jsem fanouškem podcastu Opravdové zločiny. Rozhodoval jsem se mezi druhou a třetí hvězdou. Musím vyzdvihnout velice zajímavé hosty, tyto ženy mě hodně bavily, dozvěděl jsem se zajímavé informace od fungování policie po české vězeňství. ALE! Zbytek byl šíleně odfláknutej. Přijde mi, že zde neproběhla žádná korekce, protože v podcastu takto odvyprávěný příběh stačí, ale v knize? Bohužel ne. Napsat příběh vražedkyně stylem referátu na základní škole pro mě není dostačující. Dále položené otázky, některé byly fakt mimo, forma přepisu, otázka odpověď, celý to bylo takový divný. Nebýt zajímavých hostů, tak by kniha nestála za nic. Není to prvotina, přijde mi to ušitý horkou jehlou, honem honem vydat další knihu, čekal bych, že si na tom autorka dá více záležet.

LenkaMacak
31.10.2023 3 z 5

Lucku Bechynkovou a její podcast mám moc ráda, ale to samé se nedá říct o jejích knihách. Ty mi vyloženě nesedí, přijdou mi plytké. Tato kniha je má třetí a myslím, že i poslední. 3/5*

nakavusterezou
26.10.2023 4 z 5

Zajímavé příběhy, které byly dobře zpracované a dobře se četly. Rozhovory s ženami, které se pohybují v oblasti krimi, za mě jedno velké plus a zprestření knihy. Nejvíce mě bavil rozhovor s "Janou", která pracuje jako dozorčí ve vězení.

Pokud vás baví true crime, tuhle knihu doporučuju:)

adabraz
25.10.2023 4 z 5

Kniha byla zajímavá už jen díky kontroverznímu tématu. Moc se mi líbily přínosné a zajímavé rozhovory v ní.

Lka
23.10.2023 5 z 5

Mně se kniha moc líbila. Rozhovory i příběhy byly super. Nejvíc se mi líbil poslední příběh a poslední rozhovor. Dostala mě informace, že vězeň stojí stát 600.000 Kč i víc ročně. Určitě si přečtu další knihy autorky.

cornetka
16.10.2023 3 z 5

Čekala jsem od knihy víc případů, navíc i podrobnější než ty, které jsou uvedeny. Z rozhovorů se mi líbil nejvíc ten poslední, zbylé mi přišly takové zdlouhavé.

klaraj093
05.10.2023 3 z 5

Obsah knihy mě trochu zklamal. Čekala jsem toho mnohem víc. Klidně to mohlo být delší, více případů. Rozhovory s osobami mnohdy zdlouhavé. Nicméně příběhy žen skutečně zajímavé.

Štítky knihy

ženy zločiny

Autorovy další knížky

2022  80%Vrah je v každém z nás
2021  71%Opravdové zločiny
2023  63%Neodpovídej
2022  75%Opravdové zločiny 2
2023  68%Ženy zločinu

Kniha Ženy zločinu je v

Právě čtených6x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce107x
Chystám se číst93x
Chci si koupit35x
dalších seznamech2x