HoneyMM HoneyMM komentáře u knih

☰ menu

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Island, země kam bych se jednou ráda podívala osobně. Prozatím, alespoň částečně prostřednictvím této knížky. Osobně mě příběh nijak nenadchl a na nějakou dobu jsme knížku i odložila, neměla jsem čas a ani chuť se k ní vracet. Oddychovka a nenáročné čtení dobré, ale hodně mi to připomínalo mojí oblíbenou autorku jiných podobných příběhů.

04.12.2023 2 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Krátké kapitoly, to bych zavedla i u spousty jiných knih. Mám moc ráda příběhy o starých časech, domech a se zapojením tajemna to má vždy krásně nostalgický nádech. Jen mě rušil ten až moc na sílu vtlačený milostný příběh "ach, och, je".

25.06.2023 4 z 5


Sešit s tátovými recepty Sešit s tátovými recepty Jacky Durand

Milé čtení. Klišé já vím, ale u této knížky to má ten pravý rozměr.

01.06.2023 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Přečteno a to je asi tak vcelku vše co bych za sebe o této knížce napsala... Nenadchl mě děj, styl psaní ani samotné příběhy. Přišlo mi to stránka od stránky větší tlačení na pilu. Jako filmová předloha dobrý, ale po přečtení nemám v dohledné době chuť se na film podívat.

23.05.2022 1 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Před léty jsem dostala doporučení od mamky a až nyní se dostala k přečtení. Vůbec mi nevadilo,že jsem viděla prvně film a až pak četla knížku (většinou volím opačné pořadí). Film je fajn, ale je to jen hrubý nástřel toho co je v knížce. Krásně psaný deník, vtipné dialogy a postřehy :) Bavila jsem se a u čtení si hezky odpočinula.

12.05.2022 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Příběh byl čtivý a i když byl pro mě děj předvídatelný, stejně jsem na konci knížky přemýšlela o všem co autor napsal a zanechal v knížce jako poselství. Co na všech knížkách, co jsem doposud přečetla, oceňuji jsou fakta a popisy míst. Každá z knížek je tak i menším průvodcem. Klobouk dolů před každou přípravou nové knihy.

24.06.2021 3 z 5


Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

Někdy se opravdu vyplatí skončit u prvního dílu.

10.02.2021 1 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

K některým knížkám jsem se dostala až po letech... A je to dobře. Číst tuhle knížku v rámci povinné/nepovinné četby, měla bych z toho pramálo.

01.01.2021 3 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Co si vybavím měla knížka místo v mámině knihovně a já na ní pokaždé koukala, ale až teď po letech si jí od mamky půjčila... Došlo mi čtivo, světová pandemie a také už jsem dozrála k tomu si jí přečíst. Není to žádný drobek, jsem zvyklá číst si před spaním v posteli, no byl to ze začátku krapet boj...Stálo to za, popasovat s víc jak 800set stránkami. Začetla jsem se rychle, za chvíli byla v půlce a najednou u konce. Nečtu knížky na čas, ale pro požitek. A tuhle jsem si užila.

01.12.2020 4 z 5


Odveď mě domů Odveď mě domů Julie Kibler

Tři hodnocení bych mohla napsat. Na začátku čtení s očekáváním po přečtení o čem knížka je, uprostřed, kdy jsem myslela,že už jí odložím a poslední se závěrem knihy. Těšila jsem se až mi knížka dorazí a začtu se do příběhu. Ze začátku jsem se těšila hlavně na pasáže Isabelle a části Dorrie mě nebavili. Pak se to otočilo... A druhou polovinu knihu jsem přečetla na jeden zátah i se slzami v očích.

13.04.2020 4 z 5


Báječný svět shopaholiků Báječný svět shopaholiků Sophie Kinsella (p)

Knížky od Sophie jsem objevila úplnou náhodou v knihkupectví, když jsem měla nouzi o čtivo a po prvních dvou jsem je začala vyhledávat. Sérii s Becky jsem začala číst záhy a zprvu mě bavila. První díl jsem, ale už nesehnala, až teď... A protože už to je pár let zpátky a o několik dílů dále, je tím moje hodnocení hodně ovlivněno (hlavně asi tím věkem :-) ) Za mě nic moc, Becky už mě prostě štve. Je blbá od prvního do posledního dílu, takže mi už začala za tu dobu lézt dost na nervy. Možná si říkáte, proč jsem to teda četla? Prostě jsem chtěla přečíst i ten první díl. A zase nejde o náročné čtení a čte se to pohodově, na oddych.

18.03.2020 1 z 5


Cukrová panenka Cukrová panenka Laura Lane McNeal

Krásná knížka s hezky psaným příběhem. Ale nečekejte podle toho žádnou romantiku se šťastným koncem. I když... Děj se s každou kapitolou postupně odkrývá přesně v tu chvíli, kdy bych to čekala a končí tak jak by měl, v pravou chvíli. U jedné kapitoly jsem měla mokré oči, u další se smála. Moc ráda si jí opět přečtu a tímto se přidala k těm několika málo mým nejoblíbenějším.

27.02.2020 5 z 5


Můj (téměř) dokonalý život Můj (téměř) dokonalý život Sophie Kinsella (p)

Klasická oddychovka od Sophie... Tyhle příběhy mám od ní ráda. Pro dnešní dobu je v ní i pravdivé to,že jak se prezentuješ on-line ještě neznamená,jak ve skutečnosti žiješ.

19.02.2020 3 z 5


Báječné nakupování v Hollywoodu Báječné nakupování v Hollywoodu Sophie Kinsella (p)

Jak jsem měla dřív Becky ráda, tak teď mě pro změnu pěkně štvala. Čeho je moc toho už je příliš... Ráda se budu vracet k předchozím dílům, ale touto knihou jsem s postavou Becky skončila.

19.02.2020 1 z 5


Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Snad bude stačit jako hodnocení, že jsem zanedbávala spánek, abych věděla co bude dál... Ne každá pasáž či kapitola mě osobně bavili. To se najde v každé knížce, i té nejoblíbenější. Celkově se mi knížka líbila a oceňuji konec, který dává prostor pro pokračování stejně jako z části otevřený konec.

19.02.2020 4 z 5


Pán stínů Pán stínů Cassandra Clare (p)

Jediné... Kde je třetí díl :-) Tohle mě napadlo, hned jak jsem dočetla poslední řádky a konec písmenek. Takže na seznam vánočních dárků přibyla další knížka.

04.01.2020 4 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Po přečtení série Nástroje smrti jsem ráda, že je další série a pořád co číst :-) Komu se líbili Nástroje smrti bude se mu líbit i tohle volné pokračování.

04.01.2020 3 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Těžko se mi knížku hodnotí, protože jsem prvně viděla film a až potom četla knížku... Počtení to nebylo špatné, ale trvalo mi než jsem se do knížky začetla. Nejvíc mě bavily části napsané Amy, ty Nickovi nic moc... Přece jen jsem, ale čekala nějaký konec a uzavření toho všeho. Takhle mám pocit, že jsem knížku ještě nedočetla...

05.10.2015 3 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Jsem ráda, že dílu je víc :) I tenhle mě bavil a těším se na další!

07.08.2015 4 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Osobně mě knížka chytla až v druhé polovině a závěr mě opravdu překvapil.

07.07.2015 3 z 5