Hnaty Hnaty komentáře u knih

☰ menu

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Z respektu k autorovi nedávám pouze jednu hvězdu.
Prostě ne. Dvakrát jsem to zkusila a při čtení mám zničující pocity typu tak se už vymáčkni nebo můžeš to říct, prosím tě, normálně.
Odkládám na hromádku mnou nepochopených autorů.

02.08.2023 1 z 5


Největší strach Největší strach Alex Finlay

Ale jo. Chytlavé, zajímavé. Líbilo se mi číst si o tom stejném příběhu z několika různých pohledů. Nicméně neustále mám pocit, že to mohlo být ještě o malilinko lepší. Přečetla jsem jedním dechem, ale nějak to ve mně nic nezanechalo. A mohlo by.

Update: koukám, že jsem tu už nechavala koment. Nechám i tento, nějak to ve mne dozralo.

02.08.2023 4 z 5


Klaun v kukuřičném poli Klaun v kukuřičném poli Adam Cesare

Čekala jsem víc. Čtení pro teenagery. Koupila jsem v letní akci asi za 50 Kč, kdybych kupovala za původní cenu, byla bych naštvaná. Neříkám, že je to špatná kniha, ale pro náročné čtenáře bude příběh čitelný, plný nesmyslných zvratů a postrádající napětí. Dvě hvězdy

02.08.2023 2 z 5


Největší strach Největší strach Alex Finlay

Příjemné čtení, šlo to samo, v příběhu žádný debilní zvrat, napínavé, čtivé. Doporučuji

19.07.2023 4 z 5


Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Moc hezky se čte. Nicméně od jisté chvíle už tolik nebaví. Schválně, kdo ví, kterou chvíli myslím. :-)

06.11.2022 4 z 5


Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Pardon, ale mě dílo neskutečně nudilo.

06.11.2022 2 z 5


Severský bestiář Severský bestiář Andrea Lundgren

Nedočteno a nelituju toho. Protože žiju ve Švédsku, spousta věcí v knize opravdu odpovídá popisu, tou typickou severskou depkou nedepkou (nemůže to být depka, protože to je prostě obyčejný severský život) je kniha prošpikovaná, ale... sem tam tomu chyběl jakýsi konkrétnější závěr. Některé povídky skvostné, pohltily mě, protože jsem se do nich dokázala vžít (mluvím konkrétně o slečně na cestě vlakem a ztrácení se ve skandinávských lesích), ale většina byla taková nedokončená. Nicméně i takovéto otevřené konce pobízející k diskusi jsou běžné u severských umělců, ale tentokrát mě to nějak nechytlo. Čtyři hvězdy.

06.11.2022 3 z 5


Largo desolato Largo desolato Václav Havel

Miluju tu knihu, i proto má čestné místo v mé knihovně. Nedokážu říct, co přesně mě na ní natolik zaujalo, ale zbožňuji ji již od střední školy, kdy jsem o ní poprvé slyšela.

07.10.2022 5 z 5


Já, Rembrandt Já, Rembrandt David Weiss

No, mně se kniha líbila, protože se nejedná o nudné popisování faktů. Je z ní patrná pýcha hlavního hrdiny. Některé pasáže byly pro mě ale nudné, možná i proto jsem ji vlastně nikdy nedokončila. Nějak mě to k ní zpátky netáhlo. Nikdy jsem neměla pocit "pane bože, musím všeho nechat a jít číst Rembrandta", spíš šlo o racionální rozhodnutí dozvědět se něco o skvělém malíři. Věřím ale, že je to spíše mnou než knihou :-)

07.10.2022 3 z 5


Hana Mašková Hana Mašková Hana Kotíková

Ze začátku jsem byla nadšená, poté nadšení upadalo, protože jsem se občas ztrácela v čase, a došla jsem až ke konci, který, ač jsem to čekala, mi vehnal slzy do očí. Autorka píše hezky, mile, zajímavě její život rozdělila do krátkých kapitolek. Někdy mi ale připadaly ukončené předčasně. Dočetla jsem kapitolu a zůstal ve mně pocit “no… a co bylo dál??”.
Zajímalo by mě také, jak moc jsou některé příběhy autentické. Knihu ale i přes určité výtky doporučuji, dobré čtení z naší sportovní historie.

16.08.2022 3 z 5


Když se introvertka vdá Když se introvertka vdá Debbie Tung (p)

Pěkné, oproti předchozím autorčiným dílům slabší. Ale milé. Anglicky originál lepší než překlad.

10.08.2022 5 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Do této knihy jsem se zamilovala. Jak do kresby, tak do mini příběhů. Četla jsem jak českou, tak anglickou verzi a musím doporučit tu anglickou. Je výstižnější.

10.08.2022 5 z 5


Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Doporučuji číst v anglickém originále. Přesně, jak se píše v komentářích níže, musel se v tom poznat každý knihomol.

10.08.2022 5 z 5


Já, Martina Já, Martina Martina Navrátilová

Mám ráda životopisy sportovců. Tento je psaný tak zvláštně, chvilkama jsem byla ztracená v letopočtech a událostech, ale odpovídá to projevu hlavní hrdinky. Je prostě svá a mně je tím velmi sympatická.
Doporučuji!

10.08.2022 5 z 5


Jednou budeš Arab 5: Dětství na Blízkém východě (1992-1994) Jednou budeš Arab 5: Dětství na Blízkém východě (1992-1994) Riad Sattouf

Rijád opět nezklamal :-) Pátý díl není sice tolik humorný jako předchozí, ale pořád je to skvost.

10.08.2022 5 z 5


Milénium 1–3 (box) Milénium 1–3 (box) Stieg Larsson

Ano, ano, ano! Vřele doporučuji. Napínavé, skvěle napsané, nepředvídatelný příběh.

10.08.2022 5 z 5


Příště se zmrazit nenechám Příště se zmrazit nenechám Petr Mandík

Nic jsem od knihy nečekala, stáhla jsem si ji zdarma do iphonu a… dobře jsem udělala. Ze začátku příběh působil zajímavě, člověk našel i slova chvály, poté ale s každou další stránkou se kniha měnila ve větší a větší slátaninu. Dočteno ze setrvačnosti.

29.01.2022 1 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Skvěle napsaná kniha. Četla jsem ji jedním dechem, je plná zajímavých informací a pokaždé přečtené stránce jsem měla chuť jít si zaběhat. Pocit jít si zaběhat z radosti a nenutit se do toho jsem zažila jen jednou, a proto se mi líbilo, že je jím kniha protknutá a vlastně z každého odstavce na vás vyskočí. Knihu doporučuji s radostí dál, běžcům i neběžcům.

21.08.2021 5 z 5


Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Já nevím, no. Rozečetla jsem, ale... prostě další z série pseudochytrých knih. Mystifikace, ohromení statistickými údaji a motivujícím stylem jazyka je pro mě spíše balastem než něčím, co by mě přinutilo zamyslet se nad světem. Asi si o něm ráda přemýšlím po svém. Nehodlám dočítat.

09.04.2021 1 z 5


Milostné rošády Milostné rošády Roald Dahl

Skvostná slovní spojení a neotřelé popisy situací a osob. Proto Dahla zbožňuju a ani zde jsem se nesekla. Některé z povídek mi úplně nesedly, nepoznávala jsem v nich bryskní autorův humor, avšak méně zábavné pasáže byly vyváženy perličkami, které mě zahřály u srdce. Doporučuji, čte se velmi lehce.

09.04.2021