Hella Online Hella komentáře u knih

☰ menu

Jezero Jezero Tadej Golob

Vážně mě to mrzí, notabene když jsem 3 týdny nedočkavě čekala na splnění rezervace, ale ani po 100 stranách jsem nebyla schopna se začíst. Tím tedy - milý Tarasi - končím, tvá Máňa.

16.04.2024 2 z 5


Otázka viny Otázka viny Jørn Lier Horst

Čtivé, napínavé, překvapivé i věrohodné. Doporučuji.

02.04.2024 4 z 5


Oko Oko Bernard Minier

Čtyři měsíce čekám na splnění rezervace z knihovny a pak vydržím s bídou polovinu knihy a už to dál ani při nejlepší vůli nedám? Bohužel přesně tak. Drastické, nevěrohodné, nezajímavé.... Kde jsou ty super příběhy zkraje série?

02.04.2024 1 z 5


Noční koupání Noční koupání Megan Goldin

Budu zřejmě jedna z mála, kdo hodnotí jen 3*. Ale obecně mě v knihách docela ruší přechody od jedné vyprávěné formy ke druhé a tady to byly hned 3: obvyklý způsob vyprávění děje, dopisy a ještě i podcast. Kromě toho mi příběh plynul příliš pozvolna a ten konec taktéž nebyl až tak uspokojivý. Nicméně ano - za přečtení to i tak stojí.

25.03.2024 3 z 5


Vražedná čísla Vražedná čísla Barry Hutchison

Vrahovi jsem jeho motivaci nevěřila. A i když jsou lidi zhusta megašmejdi, tak to vcelku nepříznivě poznamenalo můj pohled na celý příběh.

22.03.2024 3 z 5


Sběratel Sběratel Daniel Silva

Starý dobrý starý Gabriel! Opět to má grády, věrohodnost, čtivost i originalitu. Prostě špionská paráda s nesmrtelným hlavním hrdinou. Klobouk dolů, pane Silvo!

17.03.2024 5 z 5


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Dobré, poklidné čtení s přesahy do minulosti obyvatel Hovenäsetu. Jen ten August mi trošku začíná lézt na nervy, jak je stále trpělivý, milý, příjemný a ještě tak skvěle peče.

11.03.2024 3 z 5


Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alexander Gordon Smith

(SPOILER) Ne, já a autorka si bohužel ani po 4. pokusu zkrátka nesedneme. Kett je zde vylíčen jako totálně neschopný břídil, který se pořád nechá mlátit, jeho dcerušky jsou stále nesnesitelnější, manželka nesympatická kuňka a motiv této knihy a pachatel/é naprosto nevěrohodní. Kromě toho jsem několikrát měla pocit, že drhne překlad. Takže sice dočteno, ale se skřípáním zubů.

11.03.2024 2 z 5


Budu ti nablízku Budu ti nablízku Michael Robotham

Skvělé jako zatím vše od autora. Jen - a to je ta chybějící poslední hvězdička - mi opakovaně vadí, jak je v určitých situacích Cyrus úplně tupý (zde nebere v potaz E. oprávněné obavy z ponechání ve společnosti kohosi nevyzpytatelného).

01.03.2024 4 z 5


Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Výborné. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí, tak úplný závěr ještě rozhodně ano.

26.02.2024 4 z 5


Osamělá noc Osamělá noc Charlotte Link

Dobré, standardně velmi dobré, ale přesto na plné hodnocení to u mě nemá. Trochu moc nevěrohodností a trochu moc jmen. Ale i tak rozhodně doporučuji, Linková je mimořádný talent.

19.02.2024 4 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Velmi čtivá kniha rozhovorů s vynikajícím neurochirurgem Vladimírem Benešem. Z každé stránky je - pravda - znát, že jeho ego a sebevědomí dosahuje obrovských výšin, ale na druhou stranu - chtěli byste mít mozek operován někým nejistým a tápajícím? Já si po přečtení knihy vlastně myslím, že excelentní lékař (jedno jakého oboru) takový být prostě musí. Jistě, že s nějakými Benešovými názory nelze souhlasit, ale většinou si nemůžete než říci, že vám mluví z duše a zaplaťpánbůh za jeho přirozenou nekorektnost a Moravcovo umění dát vyprávění tak čtivou formu.

15.02.2024 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

U mě se žádné nadšení nekoná. Nesympatičtější postavu aby pohledal. Ani sebemíň mi k srdci nepřirostla. Samé manipulace, sobectví, prospěchářství, maxi-egoismus, přesvědčení o vlastní nadřazenosti. Možná kdyby byla kniha kratší a svižnější, byla bych trochu smířlivější. Takhle jsem se chvílemi přistihovala, že se nudím a příběh se vleče.

07.02.2024 2 z 5


Dům hlasů Dům hlasů Donato Carrisi

Tak já budu přesně ta kategorie čtenářů, kterým tohle nesedí. Tolik nevěrohodných náhod, tolik zvláštních událostí že i když jsem se snažila sebevíc, tak jsem příběhu nedokázala přijít na chuť.

31.01.2024 2 z 5


Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Výborná série. Těším se na pokračování, které autorka v doslovu slibuje.

29.01.2024 5 z 5


Anonymita Anonymita Arno Strobel

Za mě spokojenost. Kniha měla spád, napětí i nečekané rozuzlení. A oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí. Určitě doporučuji.

26.01.2024 4 z 5


Hra o duši Hra o duši Javier Castillo

Miren mi neskutečně lezla na nervy a uznávám, že tím je můj pohled na knihu veskrze zkreslený. Za sebe tudíž nedoporučuji.

15.01.2024 2 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Většinou se poklidným detektivkám spíše vyhýbám, ale tady jsem udělala výjimku a rozhodně nelituji. I když se v knize nekonají žádné velké dějové či akční zvraty, je to velmi příjemné počtení a nutí vás to číst pořád dál.

08.01.2024 3 z 5


Spálený zimou Spálený zimou Pete Zacharias

Velmi slušný krimi román. A je fajn, že další díly budou pokračovat. Sice trochu váhám, zda je mi Rooker skrz "své dětství" spíš sympatickou postavou nebo ne, ale číst budu určitě dál.

08.01.2024 3 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Velmi povedená trilogie, klobouk dolů před takhle mladou autorkou za tak čtivé příběhy. Další knihy si určitě nenechám ujít.

02.01.2024 4 z 5