Anonymita

Anonymita https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433402/bmid_anonymita-uoi-433402.jpg 4 202 60

Buchholz a Salomonová série

1. díl

První společný případ zavede komisaře Daniela Buchholze a jeho kolegyni Ninu Salomonovou na stopu tajemného internetového fóra Morituri, které se nachází v obtížně přístupné části internetové sítě, jíž se přezdívá darknet. Jeho členové mohou navrhovat jména potenciálních kandidátů a následně o nich hlasovat. Vítězové jsou předem odsouzeni k smrti. Jenže uživatelé fóra umístěného v anonymní části internetu přicházejí a odcházejí jako stíny a nenechávají za sebou žádné stopy. Naproti tomu smrt je velice reálná a číhá blíže, než si Buchholz a Salomonová dokážou představit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Anonym , 2016


více info...

Přidat komentář

beruska
dnes 4 z 5

Nelítostný vrah a detektivové Daniel a Nina.... Napínavý thriller, který vás nenechá spát, dokud nezjistite, kdo je vrah...

ivoiro
07.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mě plně uspokojila. Bylo tam vše, co tam být mělo.


Hella
26.01.2024 4 z 5

Za mě spokojenost. Kniha měla spád, napětí i nečekané rozuzlení. A oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí. Určitě doporučuji.

georginaa
25.12.2023 4 z 5

Od této dvojice jsem ještě nic nečetla a přišlo mi to celkem zajímavé. Zhlediska, že člověk v dnešní době sedí u internetu několik hodin denně, je fakt docela hrůzné na co vše může přijít. Doba techniky jde svojí cestou víc a víc a co jsou lidé ochotni udělat pro tu sílu nevědomostí je až přesahující lidské chápání. Uvidíme zda si dobře povede i další díly těchto autorů.

ninano
16.11.2023 5 z 5

Výborná kniha od zajímavě sestavené dvojice. Zvláštní, že se tito dva autoři spojili k napsání tohoto napínavého thrilleru.

Penicuik333
30.08.2023 2 z 5

Řeklo by se průměrná slušně napsaná detektivka s nepřekvapivou ústřední dvojicí, ale nakonec bych si možná i přečetla pokračování.

klarinka9974
17.07.2023 5 z 5

Další skvělá detektivka, i když se mi do ní vůbec nechtělo, vysoké hodnocení mě hodně lákalo a dala jsem tomu šanci a musím říct, panejo, klobouk dolů. Tahle kniha se vážně povedla. Celé to bylo promyšlené, spousty akce, napětí a hlavně samotné odhalení byla pro mě velkým překvapením. Rozhodně doporučuji, tato kniha se čte úplně sama a je vážně super.

Michaela_Jir
12.10.2022 5 z 5

Tohle se četlo samo, rozečetla jsem na dovolené a v letadle jsem to nutně musela dočíst. Napínavé od první stránky. Doporučuji!

veronika4001
21.09.2022 5 z 5

Opuštěná tovární budova. Před ní mrtvola. Líbí se mi kontrasty mezi policejními inspektory, kteří mají na případu spolupracovat. Jejich individuality nejsou slučitelné a stejně si myslím, že si každý pojede po své vyšetřovací ose. Nechávám se překvapit. Děj se rozbíhá od prvních stránek. Nejedná se jen o vraždu, ale snad o zákulisní vraždu řízenou z prostředí internetu. Darknet. Kdo by podle tebe měl umřít jako první? Probíhá diskuzní fórum v prostředí webové stránky nazvané Morituri. Vítězem je oběť. Kdo bude další vítěz? Hlasuje se. Kdo je administrátor webové stránky, na níž se volí smrt? Kandidát na smrt se volí v celém světě. (Možná by stálo za úvahu převzít darknet do světa hororu - duchařiny, zombie, haunting houses, temných nocí apod. a napsat horor provázející temným internetem, který jako temná síla prostoupí do skutečného života lidí). Příběh tady jede na plné obrátky a já se nestačím divit, čeho všeho je člověk schopen. Závěr jsem si absolutně užívala. Ačkoliv má kniha plno překlepů, nepůsobí tyto nijak rušivě a knihu rozhodně doporučuji.

rimar
19.09.2022 4 z 5

Dobře napsané a čtivé ale na plný počet hvězdiček to u mně není. Už jsem něco podobného četl a vyhovovalo mi tam že jsem hned od začátku věděl kdo kterou kapitolu vypráví tady chvíli trvalo než jsem se zorientoval kdo ji zrovna vypráví. Taky záporák nebyl moc rozebraný a moc jsem nepochopil proč to vše vlastně dělá. Takže celkově knihu nemohu zařadit k top příběhům co jsem četl ale je zajímavá a pokračování si opravdu rád přečtu.

Kristulda
08.09.2022 4 z 5

Bylo to super thriller. Zajímavý neotřelý námět.

veriszv
20.08.2022 4 z 5

Rychlý svižný thriller s originálním námětem.
Dvojice vyšetřovatelů, Nina a Daniel, každý sám mě moc nebavil, ale dohromady mi seděli skvěle.
Na mě trochu drsnější thriller než obvykle čtu, ale bavilo. Jako taková jednohubka, když chcete dávku napětí, proč ne…

Atak
14.08.2022 5 z 5

Napsáno poutavě jako vždy, vše mi docvaklo jen pár stránek před prozrazením.

Antaki_Thorin
08.07.2022 4 z 5

Nějak nemůžu přijít na chuť detektivním sériím. To tak na okraj:-)
Tohle mi přišlo dobré. Svižné, krátké kapitoly, čtivé. Mělo to spád. Plných pět nedám, mělo to určité rezervy :-)

Čmeláček
04.07.2022 5 z 5

Takový šikovný thriller, řekl bych :). Mně se líbil. Četl se hodně dobře a Buchholz se Salomonovou se docela dají :))).

NymphMaeve
20.06.2022 4 z 5

Ursula Poznanski je moje srdcová autorka, dostala mne knihou Saeculum a pak i každou další. Bohužel první spolupočin autorky a Arno Strobela nedopadl úplně dobře - Cizinec mě sice docela bavil, ale nebyl to žádný úplný odvaz. Jejich styl je nádherný, čtivý a zaujímavý, zde se povedl i námět. Měla jsem chvilkama pocit, že dojde ke klišé, kdy bude Nina unesena a statečný Daniel se jí bude snažit zachránit - k tomu díkybohu nedošlo. Vývoj byl úžasný a samozřejmě jsem byla se svými tipy na viníka úplně mimo. Je to moc pěkná oddechovka, napínavá k prasknutí a velmi pěkně zpracovaná. Rozhodně doporučuji a doufám, že vyjdou i další díly ze série s vyšetřovateli Ninou a Danielem.

megamysl1901
12.06.2022 5 z 5

Skvělá detektivka. Líbilo se mi nezvyklé prostředí. Snad co nejdříve vyjde další případ. Určitě doporučuji. 5*.

nasekristynka
01.05.2022 3 z 5

Jsem z knížky trochu rozpačitá. Četlo se to dobře, námět výborný, moji pozornost to udrželo. Chybělo mi ale alespoň trochu vysvětlení vrahova motivu, a v samotném průběhu vyšetřování byla spousta nesmyslů (chápu, že pro děj nebylo potřeba vykreslovat každý detail vyšetřování, ale místy mi to přišlo jako totální nesmysl).
Celkově jsem měla pocit z knížky kladný.

bigben
19.04.2022 3 z 5

Příběh se zajímavým tématem a opět celé rozuzlení až ke konci knihy. Jen hlavní vyšetřovatelé, hlavně Nina, mi trochu lezli na nervy, ona asi o dost víc....

AlbionFoxyFox
17.03.2022 4 z 5

Případ a hlavní dvojice vyšetřovatelů měli pro mě obrovský potenciál, zvlášť v dnešní době, čtivosti trošku ubíraly opakující se momenty, které byly líčeny z obou úhlů pohledu, závěr jsem trošku čekala, ale myslím, že to dopadlo tak nějak moc jednoduše a rychle. Určitě si budu případnou další knihu chtít přečíst, budou mě zajímat osudy hlavních postav.

Autoři knihy

Ursula Poznanski
rakouská, 1968
Arno Strobel
německá, 1962

Kniha Anonymita je v

Právě čtených2x
Přečtených245x
Čtenářské výzvě36x
Doporučených8x
Knihotéce204x
Chystám se číst158x
Chci si koupit53x
dalších seznamech2x