Noční koupání

Noční koupání https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518706/bmid_nocni-koupani-2Ns-518706.jpg 5 78 27

Vinen, nevinen série

1. díl

Městečkem Neapolis zmítá soudní proces s místním talentovaným plavcem obviněným ze znásilnění středoškolačky. Proces se těší obrovské mediální pozornosti a mezi množstvím reportérů, kteří se o něm do Neapolisu vydali informovat, je i autorka úspěšného true crime podcastu Rachel Krallová. Rachel je pod velkým tlakem. Nutně potřebuje, aby třetí sezóna podcastu předčila tu předchozí, a tak se vrhá do rozhovorů a vlastního vyšetřování – její pozornost ale odvádějí dopisy, které jí na nečekaných místech nechává žena jménem Hannah. Ta ji prosí o pomoc s vyšetřováním smrti její sestry, k níž došlo před dlouhými pětadvaceti lety. Minulost a přítomnost se nakonec začnou střetávat, když Rachel odhalí překvapivé souvislosti mezi oběma případy, které změní průběh soudního procesu i životy všech zúčastněných.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Night Swim , 2020


více info...

Přidat komentář

Kami33
včera 5 z 5

Zajímavý obsah. Knížka se četla dobře, děj rychle ubíhal a určitě si od autorky ještě něco přečtu.

zazvorka
21.04.2024 4 z 5

Smutné vyprávění, tíživé téma. Příliš mi nevyhovovalo střídání formy psaní, byl to sice zajímavý prvek, ale celkově velký podíl podcastů a dopisů ubíral ději svižnost. Závěr však už měl spád a přinesl překvapující zjištění. Celkově velmi dobrá knížka, jsem spokojená.


sloncekhk
20.04.2024 5 z 5

Toto byla naprosto skvělá kniha, stále se něco dělo, chytlavý styl psaní, který vás nutí číst dál a dál a ten závěr - za mě neměl žádnou chybu. Těším se na další knihy od této autorky.

JitkaHambi
09.04.2024 4 z 5

Tak tato kniha mě teda hrozně bavila! Líbil se mi i styl psaní (z pohledu Rachel, Hannah a pak podcast), nemohla jsem přestat číst, zajímalo mě, jak to všechno vlastně dopadne, jaká je pravda.
A ten závěr?Ty bláho!
Těším se na další díl, doufám, že vyjde brzy.

šipek
03.04.2024 4 z 5

Dost dobrý psychothriller svižně napsaný. Příběh byl i dost reálný. Jen to téma znásilnění to je dost děsný, ale je to tak.

Fleur213
01.04.2024 2 z 5

Učebnicový příklad "show, don't tell - ukazuj, nepopisuj. Kdyby autorka přidala více akčnějších scén a dialogů, bylo by to záživnější čtení. Takhle mi styl vyprávění Rachel úplně nesedl. Vyústění však bylo šokující a o chlup napravilo můj názor na knihu. Možná si v budoucnu přečtu od autorky i něco dalšího.

Evka27
25.03.2024 5 z 5

Emotivní a nesnadné čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout.

Hella
25.03.2024 3 z 5

Budu zřejmě jedna z mála, kdo hodnotí jen 3*. Ale obecně mě v knihách docela ruší přechody od jedné vyprávěné formy ke druhé a tady to byly hned 3: obvyklý způsob vyprávění děje, dopisy a ještě i podcast. Kromě toho mi příběh plynul příliš pozvolna a ten konec taktéž nebyl až tak uspokojivý. Nicméně ano - za přečtení to i tak stojí.

berila
05.03.2024 5 z 5

Pane jo, to je tedy thriller podle mého gusta. Kdybych mohla, dám ještě více *.
Určitě všem doporučuji. Vypadá to na začátek série a už se těším na pokračování.

PetraDD
27.02.2024 5 z 5

Skvele, napinave! Urcite doporucuji a tesim se na dalsi knizku

Jiparis
18.02.2024 5 z 5

Dokázat násilnění je vždy bolestné pro oběť a navíc, když na druhé straně jsou peníze. Líbily se mi sondy do mysli rodiny, která chce pro svou dceru spravedlnost a závěr, kdy se i další zločiny objasní překvapivým způsobem.

Izu
16.02.2024 4 z 5

Konečně nějaká hrdinka, která není alkoholička, netrpí traumaty/zatím/ a má všech pět pohromadě. Smutný příběh který ukazuje, jak je nahlíženo na oběti znásilnění, co znamená být obětí v americkém vidlákově. Určitě si přečtu další díl.

Peace
10.02.2024 4 z 5

"Někdy člověk musí promluvit, jinak navždycky ponese zodpovědnost za následky svého mlčení."

Uvěřitelný a čtivý thriller, jehož pokračování si určitě nechci nechat ujít!

Renatecka
09.02.2024 4 z 5

Příběhy se soudním procesem moc v oblibě nemám, většinou se děj moc rozpitvává a je roztáhlý na nespočet stran. Tohle bylo ale velmi příjemné čtení a napínavé k tomu. Nitky mě vedly správným směrem a rozuzlení jsem tak nějak odhadla správně.

santa1212
02.02.2024 5 z 5

Perfektní, napínavý thriller, atraktivní kulisy, četlo se velmi dobře, lze jen doporučit.

Pavlína2019
28.01.2024 5 z 5

Neskutečně dobře, napínavě, propracovaně, poučně, citlivě a dojemně napsaná kniha.
Zbytečné cokoliv dále něco dodávat, musíte si ji přečíst sami!

ArwenAragorn
20.01.2024 4 z 5

80%

Možná bude chvíli trvat, než ti předám poslední dopis. Pořád s tím začínám a zase přestávám, napsala Hannah na konci e-mailu. Vyjádřit slovy, co se Jenny tu noc stalo, mě bude stát všechnu sílu. Možná bych ti to ani neměla psát. Možná bych měla nechat minulost spát. Nechat ji spolu se mnou umřít.
______________________________________________________________________
Po prvních 100 stránkách jsem si řekla, že knížka je zbytečně přeceňována. Pak se ale najednou děj stává svižnější, příběh nabírá napětí a konečné odhalení vraha je strhující. Tragický osud Jenny mě vzal za srdce, chudák si toho hodně vytrpěla, je strašné, co se jí stalo. Ale i Kelly toho hodně vytrpěla, je tady přesně popsáno, co se děje s obětí znásilnění. Jestliže u vraždy se shodneme, že je jednoznačně špatná, u znásilnění je to jinak, těžko se dokazuje.
Po psychologické stránce příběh nemá chybu, je navíc velice uvěřitelný, jako by se skutečně stal.
Takže nakonec velice ráda doporučím.

Dela111
19.01.2024 5 z 5

Noční koupání je vynikající psychothriller. Mimo vygradované finále není děj nějak extra napínavý, výstižnější je tady slovo strhující.
Hlavní postava příběhu je autorka true crime podcastu Rachel. Pro novou sérii si vybrala případ znásilnění a provede nás všemi úskalími, které má dokazování tohoto činu. Je velký rozdíl mezi naším vnímáním vraždy a znásilnění. U vraždy se shodneme, že je jasně a jednoznačně špatná, u znásilnění vidí někteří odstíny šedi, těžko se dokazuje, většinou je to tvrzení proti tvrzení. Výborně je popsáno čím vším musí oběť projít, aby mohla spravedlnost zvítězit. Zpracování psychologické stránky je tady vynikající.
Mimo současný případ Rachel sleduje i jeden pětadvacet let starý z téhož městečka.
Za mě doporučení, toto je výborný psychothriller, napsaný neobyčejně poutavě. Mimochodem v současnosti u nás docela aktuální námět, doporučila bych i některým soudcům, aby pochopili, jak se cítí oběť znásilnění...
Pokud vyjdou další díly této série, určitě si je nenechám ujít.

Majulle
27.12.2023 4 z 5

perfektní thriller

Terka1975
24.12.2023 5 z 5

Perfektně propracovaný thriller, kde se ocitáme u soudního procesu v podcastu vypravěčky “Vinen, nevinen dva případy, které spolu zdánlivě nesouvisí. Je to velmi napinavě napsané a to tento thriller povyšuje do top kategorie. Mohu doporučit.

Štítky knihy

thrillery soudní procesy

Autorovy další knížky

Megan Goldin
australská
2020  81%Úniková hra
2019  84%Žena na lesní cestě
2023  90%Noční koupání
2024  %Zůstaň vzhůru

Kniha Noční koupání je v

Právě čtených1x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených8x
Knihotéce91x
Chystám se číst101x
Chci si koupit25x
dalších seznamech3x