Žena na lesní cestě

Žena na lesní cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419183/bmid_zena-na-lesni-ceste-7ri-419183.jpg 4 217 73

Poblíž zřídka používané lesní silnice se po silných deštích objeví tělo mladé ženy. Inspektorka Mel Carterová potřebuje určit totožnost oběti, aby mohla začít pátrat po pachateli vraždy spáchané před několika lety. Jenže všechny stopy už dávno vychladly a starousedlíci nejsou příliš ochotní zasvětit Mel do místních tajemství a klepů. Po stejné lesní cestě pravidelně běhá Julie Westová, jejíž charismatický manžel Matt přednáší na zdejší univerzitě. Běhá, aby si vyčistila hlavu a unikla stínům, které na jejich vztah vrhá dávná tragédie Mattovy první ženy i jeho sklon flirtovat se studentkami. Jednoho dne ale v lese dojde k události, která s ní hluboce otřese a přinutí ji pochybovat o všem, čemu až dosud věřila: o manželství, o sobě… a především o vlastních vzpomínkách.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Girl in Kellers Way , 2017


více info...

Přidat komentář

m2056
03.02.2024 4 z 5

Moje první kniha od autorky co jsem četl velmi dobře napsáno promyšleno skvělé až do konce.

AlenaF
15.12.2023 5 z 5

Zajímavý psychothriler s otevřeným koncem. Moc se mi líbil.


simca9342
12.12.2023 5 z 5

Napínavý detektivní příběh vnímaný pohledem dvou postav.
Mel pracuje jako detektivní komisařka. Práce je to nejen psychicky náročná, jak později zjistíme. Je povolána k nahlášenému případu. V lese na nepoužívané cestě je nalezeno tělo ženy skryté pod stromy. Podle myšlenek Mel: kdyby umělý dřevnaté rostliny mluvit, nikdo z detektivů by se nemusel namáhat v dešti a případ by byl po pár stránkách u konce. Tahle kniha taky.

Vraždy se spojují s těmi dávnými, ale Julia další hlavní hrdinka se stává skoro obětí vraždy. Každé ráno chodí běhat. Dnešek tomu není výjimkou. Uniká z hádky s manželem. Pravidelný běh po oblíbené a známé trase ji uklidňuje. Stačí okamžik, naráz, krev, mrtvý muž a Julia s otřesem mozku. Ostatní ji trpělivě naslouchají , ale myslí si , že si to vymyslela.
Jak Julia tak Matthew přišli o své předchozí členy rodiny, ale žijí zdánlivě normální život. Do dne , který začíná jako všední, ale později se zbarví do červena.

Emma27
12.11.2023 3 z 5

Kniha je dobře napsana.Napínavá, ale od začatku jsem vraha tušila,takže hodnotim spiše jako pruměr.

kajka.w
02.10.2023 4 z 5

Knížku jsem přečetla během jednoho víkendu. I když hned od začátku bylo jasné kdo je vrah, tak i přesto jsem cítila napětí a zvědavost, jak to bude pokračovat dál. Zajímavá kombinace. Četla se mi opravdu dobře a oceňuji že v ní nebylo moc postav v kterých bych se ztrácela, jak se mi to stává u knih Agathy Christie.
Doporučuju jako relativně odpočinkové čtení na víkend.

Olous1
25.06.2023 3 z 5

No, úplně nadšená jako ostatní čtenáři nejsem,ale dalo se to přelousknout. Děj se trochu vlekl, takový průměr.75%.

Iki1
21.04.2023 3 z 5

Díky pohledu dvou postav je kniha docela čtivá. Co se mi příliš nelíbilo, byla přílišná rozvleklost, protože rozuzlení bylo jasné od prvních kapitol. Na druhou stranu je kniha nekomplikovaná, psána jednoduchým jazykem, členěna v krátkých kapitolách.

ZuzanaZ83
12.11.2022 4 z 5

Moc dobře napsaný příběh, vyprávěný z pohledu Julie, manželky Matta, jehož mrtvá první manželka se po letech objeví. Druhým pohledem, kterým je kniha psána, je pohled policistky Měl, která vraždu Laury vyšetřuje a zároveň jako ovdovělá matka dvou synů řeší problémy doma.
Až na nejistý závěr knihy nemám co vytknout. Kniha je plná manipulace, nejasností a vyjasnění. Čte se svižně a dobře.

Danilla
08.11.2022 4 z 5

Kniha se mi velice dobře četla, děj byl svižný ale co ten konec?

Kanimůra2
09.10.2022 5 z 5

Pravda je, že námět byl použit už mnohokrát. Ale přesto jsem dala zasloužených 5 hvězdiček. Kniha mě chytla rychle, bavila a nepustila. Je to čtivý, má to spád.
No konec mě taky nenadchnul, ale tak to v životě je. A určitě to nebyl důvod ke ztrátě hvězdičky.

Evule *
07.08.2022 4 z 5

Kniha mě bavila, je čtivá a napínavá, i když jsem celkem brzy správně tušila. A ten konec? No nejsme v pohádce, aby byly jen šťastné konce, ale co třeba pokračování?

Pavlina50
15.06.2022 5 z 5

Kniha mě bavila hned od začátku i přesto, že takové téma už je dost provařené, zápletka dost průhledná a jasný byl víceméně od začátku i tip na pachatele.
Ale autorka se snaží, mlží a postupně ukazuje, že ve skutečnosti není nic, jak se na první pohled zdá a v průběhu děje nám servíruje určité zvraty, které začnou trochu nahlodávat a zpochybňovat i jasně daného pachatele.
Kniha je psána nekomplikovaně, jednoduše, s minimem hluchých míst. I vyšetřovatelka Mel dokáže vzbudit sympatie, je psána lidsky, žádný mechanický stroj na hledání vrahů, který postrádá přirozené lidské instinkty.

A ten konec …to jako fakt???
Na jednu stranu mě zklamal a naštval, ale současně jsem z tak překvapivého rozuzlení byla vlastně i nadšená.
Každopádně pokud bych měla nějak definovat, co si představuju pod slovním spojení „neočekávaný konec“, bylo by to právě něco takového.
A právě tato neotřelá pointa se nakonec zasloužila i o tu pátou hvězdičku, která původně v plánu nebyla.
Celkově - zdařilý thriller.

Johny_H.
01.05.2022 3 z 5

Čtivá knížka, která je na můj vkus zbytečně dlouhá s téměř od začátku jasným koncem.

ddkk
18.04.2022 4 z 5

Další z překvapivě dobrých prvotin. Téma manipulace, navíc pomocí psychofarmak, bylo hodně zajímavé, celkově byl příběh hodně napínavý, protože ne vše je úplně jasné. Kdo je vlastně oním odporným vrahem? A proč je Julia tak pasívní?

Trochu nemile mě překvapil konec, ale asi to tak mělo být, naděje přece umírá poslední...

Pepina19
09.04.2022 4 z 5

Nebylo to špatné čtení, napínavé čtivé, vraha jsem odhadla celkem brzy i když jsem v druhé polovině trochu zapochybovala o svém odhadu. No a konec podle mne bohužel odpovídá realitě, vzhledem k právním systémům a přímým důkazům.

Pavlína2019
17.03.2022 5 z 5

Je pravda, že mě takovýto konec mrzí a poněkud štve, i když věřím, že se na vše přijde, ale je to volba autorky.

Kniha je napsaná dobře, lehce se čte, je napínavá. Možná jsem se s podobným tématem setkala, ale což. Mě se líbila.
Ačkoliv mi šly občas určité situace na nervy, to asi každému, když si představí být v kůži hrdinky...

Knihu si přečtěte, nedejte na některá, řekla bych až nevhodná hodnocení - proč tito lidé nenapíší něco sami? :-)

Doporučuji...

musivila
17.03.2022 5 z 5

Děj je vyprávěn z pohledu dvou žen, Julie, druhé manželky uznávaného univerzitního profesora psychologie Matta. A policejní inspektorky Mel, která vyšetřuje nález mrtvého těla mladé ženy. Kniha se dobře čte, střídání krátkých kapitol, vás nutí číst dál … co se tenkrát skutečně odehrálo, jak vše skončí? A přestože je děj vcelku průhledný, ovšem párkrát jsem byla na pochybách, tak myslím, že konec vás překvapí .. .takový jsem nečekala! Za mě spokojenost, mohu doporučit.

SimonaP
04.07.2021 4 z 5

Knížka mě bavila, i když byla předvídatelná. Děj svižný, čtivě napsaná.

knihovna1
10.06.2021 4 z 5

Námět zajímavý (i když sem tam depkoidní) i postavy. Některé situace jako by se opakovaly či zbytečně natažené. I chyby v ději jsem našla, jakoby se sama někdy autorka v knize ztrácela, ale to odpustíte, když chcete číst dál a na knihu nezanevřít a nezkazit si zážitek a potěšení ze čtení. :-) Kniha má takovou svěží atmosféru.
Má krásnou lákavou obálku i ten název. :-) Podnázev knihu vystihuje. Thriller to není, spíš moderní americká detektivka z předměstí univerzitního městečka.
Komentář Bar16 knihu vystihl.

berila
01.06.2021 4 z 5

Tak tohle se mi opravdu líbilo, ale ten konec???? Takže nemůžu dát plný počet, velká škoda.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány australská literatura

Autorovy další knížky

Megan Goldin
australská
2020  81%Úniková hra
2019  84%Žena na lesní cestě
2023  89%Noční koupání
2024  %Zůstaň vzhůru

Kniha Žena na lesní cestě je v

Právě čtených4x
Přečtených261x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených9x
Knihotéce186x
Chystám se číst136x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x