Budu ti nablízku

Budu ti nablízku https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527426/bmid_budu-ti-nablizku-6569178f9e7dd.jpg 5 121 36

Cyrus Haven série

< 3. díl

Cyrus Haven se připravuje na to, že doma po téměř dvaceti letech přivítá svého bratra, který má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Elias se vrací do úplně jiného světa – Cyrus je nyní úspěšným psychologem a sdílí dům s Evie Cormacovou, dívkou s pohnutým osudem, která má však neskutečný dar: dokáže poznat, když někdo lže. Když dojde k vraždě muže, jehož dcera Maya následně zmizí, Cyrus má za úkol vytvořit profil vraha a vystopovat poslední kroky zmizelé dívky. Policie se domnívá, že Maya byla zdrogována a unesena z baru, kde pracuje Evie. Nedlouho poté dojde k dalšímu únosu a Evie je jediným svědkem, který zahlédl únosce. Věří jí však pouze dva lidé. Jedním z nich je Cyrus. A tím druhým sám vrah.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Lying Beside You , 2022


více info...

Přidat komentář

krevetka79
dnes 5 z 5

Skvělé pokračování série s Cyrusem a Evie.
Složité osudy a povahy obou hrdinů a k tomu návrat Cyrusova bratra " na svobodu".
Vražda muže a zmizení jeho dcery , za kterým následuje zmizení další dívky... Hledání spojitostí je přivede až do minulosti k dalším případům.
Napínavé od začátku do konce. Skvělé krátké kapitoly, kdy se střídají osoby ve vyprávění.
Určitě bude nějaké pokračování.

85098211
21.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Že má Cyrus staršího bratra Eliase, který je schizofrenik a v tomto stavu zavraždil jejich rodiče a sestry dvojčata, jsem netušila a ani nevím, zda to bylo v předchozích dílech vůbec zmíněno? Každopádně je nyní Elias po dlouhé době propuštěn z ústavu a Cyrus se o něj bude muset postarat. Kromě toho je ale nutné vyšetřit vraždu invalidního starého muže, jehož dcera Maya beze stopy zmizela. Samozřejmě je hned od začátku jasné, že ji unesl vrah jejího otce. Cyrus tedy s pomocí Evie pátrá po pachateli - a brzy nato dojde k dalšímu únosu, při kterém Evie v baru, kde pracuje, podezřelého muže spatřila na vlastní oči...
Kniha se mi líbila úplně stejně jako první dva díly, zase jsem ji poslouchala jako audio v němčině a naštěstí jsem ji nemusela často odkládat ;-). Hodnotím ji opět plným počtem, protože prostě nemohu jinak ;-). A pevně doufám, že se brzy dočkám pokračování, které již bylo napsáno a v zahraničí také zveřejněno.


Evka27
10.04.2024 5 z 5

Další výborná kniha skvělého autora, těším se na další díl obou mých oblíbených sérií.

Astonius
05.04.2024 3 z 5

Zase to byl návrat do rodiny Cyruse a Evie a otevřel se nový případ, prostě vše, jak jsme zvyklí, ale něco způsobilo, že v celku jsem z toho nebyla tolik nadšená, jako z předchozích dílů. Občas jsem i pár vět přeskakovala, protože popisy prostředí, kterými autor příběh zpomaluje, mne v jeho podání vůbec neberou, sílu má v rozhovorech a vnitřních myšlenkách svých hrdinů. A záležitosti s propuštěným bratrem se vyvijely od začátku do konce tak nějak nelogicky a zvláštně, nevím... I přesto to ale bylo pěkné čtení, rozhodně z hlediska úrovně současných detektivek nadprůměr a další díl si určitě zase zajistím.

Majulle
05.04.2024 3 z 5

tento díl byl o něco slabší než předchozí dva ale i tak tuto sérii miluji :)

vera4669
03.04.2024 5 z 5

Můj oblíbený autor... Opět nezklamal.
Kniha byla napínavá a postavy Cyruse i Evie mě baví čím dál více. Doufám, že se brzo dočkáme pokračování :)

ninano
02.04.2024 3 z 5

Na můj vkus příliš překombinované, ale zkusím ještě něco od autora.

Jiparis
24.03.2024 5 z 5

Hledání síly, jak odpustit někomu, kdo spáchal hrůzný čin. Někdo volí pomstu, jiný dospěje k odpuštění nejen k pachateli, ale i sobě.

intelektuálka
12.03.2024 5 z 5

Tomuto autorovi jsem nablízku desítku let .... a jeho knihy pro mne mají stále smysl....

Jak postava Joea, tak i Cyruse nesou laskavý a profesionální pohled na zločin .... Robotham nepíše na efekt vykalkulované hrůzy .... jeho postavy jsou ze života a i ony jsou postiženy ranami ....

A mne baví .... i Cyrus se svým komplexem spasitele .... i Evie s darem poznat lež od pravdy .... i jejich vzájemná komunikace ....

Pobavil mne Eviin náhled na Shakespearova Othella .... kolik různých názorů dokáže četba poskytnout ....

A tak se domnívám, že tato série bude mít pokračování .... a jakpak to bude s Eliasem ?

m2056
06.03.2024 3 z 5

Kniha se čte dobře ale první dvě jsou podle mého lepší. Cyrus a Evie patří k sobě jen to nedokáži si přiznat že je tam víc než spolubydlící. Bohužel mě krimi zápletka přišla zbytečně moc velká kombinace možného a nemožného tohle mě tolik nebavilo. No uvidíme co bude dál Kniha je lepší průměr.

Mandlevest
02.03.2024 5 z 5

Další skvělé čtení od mého oblíbeného autora. Robotham je prostě mistr zajímavé, dokonale zpracované a vysvětlené zápletky, co se detektivní linky týká a znamenitých, chytrých dialogů a myšlenek, co se týká soukromých linek jeho hrdinů. A jeho spojení tzv. životních ztroskotanců, kterým život rozdal špatné karty, ale silnou vůli a dobré srdce, no, v tom asi nemá konkurenci. Cyrus a Evie, oba obtěžkáni tragickou událostí, hledající, bojující a zachraňující sebe navzájem. A v předešlé sérii Joseph O'Loughlin a Ruiz, přiznám se, mému srdci ještě o trochu bližší dvojka, hlavně postava Josepha a jeho rodiny je pro mě naprostá topka. Opravdu chytré čtení, kdy obracíte stránku za stránkou a baví Vás jak kapitoly Cyruse, tak Evie. A zde se ještě autor sympaticky "popral" s postavou Eliase, ten konec se mi prostě líbil. Čtvrté pokračování (zřejmě závěrečné?) této výborné série vyšlo letos a má opět velmi vysoké hodnocení. Snad se brzy překladu dočkáme i u nás :-).

Hella
01.03.2024 4 z 5

Skvělé jako zatím vše od autora. Jen - a to je ta chybějící poslední hvězdička - mi opakovaně vadí, jak je v určitých situacích Cyrus úplně tupý (zde nebere v potaz E. oprávněné obavy z ponechání ve společnosti kohosi nevyzpytatelného).

astra3
25.02.2024 5 z 5

Robotham opět nezklamal. Napínavé, čtivé, zamotané.

ydnac
24.02.2024 5 z 5

ROBOTHAM PROSTĚ NEZKLAME.

Cyrus pomáhá policii.
Ivy se snaží socializovat.
Na scénu přichází Cyrusův bratr Elias, který je schizofrenik a zavraždil jejich rodiče a sestry.
Cyrus má před sebou zamotaný případ a několik podezřelých.
Krátké kapitoly mě jako vždy nutily číst pořád dál.
Miluju Ivynu schopnost poznat, kdo lže a kdo mluví pravdu. Viděla bych jí jako poradkyni policie :-).
Líbilo se mi, jak chtěla pomoct Mitschovi...
Cyrus je úžasný. Musela jsem přemýšlet, jak musí být neskutečně těžké odpustit vlastnímu bratrovi, nebo najít jakési smíření...
Ano, Cyrus je psycholog a ví, jak Eliase ovlivnila schizofrenie, ale stejně...

SKVĚLÝ DÍL A TĚŠÍM SE NA DALŠÍ :-)

Pája699
13.02.2024 4 z 5

Miluju tohoto autora......je to vždy sázka na jistotu a záruka perfektního čtení a napětí.

Tady tomu nebylo jinak, i když příběh se mi zdál o trochu slabší než předchozí díly. Ale i tak super počtení.

Cyrus a Evi......hodně zajímavá, rozdílná dvojka......a přesto k sobě tak krásně pasují. Trochu jsem se bála, jak děj a vůbec chod ovlivní Cyruse bratr Elias. V jednu chvíli jsem z něj nadšená nebyla, ale pak jsem za něj byla smutná a na konci mi ho bylo i líto.

Knihu určitě doporučuji. Je to čtenářský zážitek a já se těším na další dílo mistra Robothama :-)

Kekik
10.02.2024 5 z 5

Opět čtecí zážitek. Kniha mě úplně pohltila. Pan autor Michael Robotham psát umí a já se již velmi těším na další jeho knihu.

Čtenářská výzva 2024: Téma 20. Kniha, ve které se někdo ztratí nebo zabloudí.

alexis818
31.01.2024 5 z 5

Moc pěkná kniha,autor opět nezklamal.

raty
22.01.2024 5 z 5

Knihy s postavou forenzního psychologa nebo profilovače mě vždy bavily.
A když k Cyrusovi vymyslel pan Robothan jako "parťačku" Evie, nedá se hodnotit jinak než plným počtem.
Solidně vystavený detektivní případ a pátrání, které někdy vede i do slepé uličky, k tomu osobní život obou hlavních postav, střídání vypravěčů.... prostě pro mě žádná nuda.

Janulica
21.01.2024 5 z 5

Třetí díl skvělého thrilleru. Ani v tomto díle jsem nebyla ani na minutku zklamaná.

WaN635
18.01.2024 5 z 5

Někdy je pět hvězdiček málo.
Příběh o vině, trestu, míře provinění a odpuštění.
Celkem jsem měla obavy, jak mi do příběhu pasne Elias a jak se s ním popasuje Evie, ale můj strach byl naprosto neopodstatněný.

Kniha, i přes svou obsáhlost se čte sama a nejde odložit.
Mám jedinou poznámku, možná chyba v překladu ? Evie si v baru vydělá 80 dolarů, říkám si proč, když v Anglii jsou libry ?

Neví někdo, jestli bude pokračování?