Dům hlasů

Dům hlasů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518702/bmid_dum-hlasu-UIF-518702.jpg 4 90 20

Pietro Gerber série

1. díl

Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívají při vyšetřování. Pietro je nejlepší v celé Florencii, kde je známý jako uspávač dětí. Ale když mu z druhého konce světa zavolá australská kolegyně, aby mu svěřila do péče svoji pacientku, Pietro zareaguje rozpačitě a s nedůvěrou. Protože Hanna Hallová je dospělá. Hannu trápí jedna živá vzpomínka, která by však nemusela být skutečná: vzpomínka na vraždu. A aby zjistila, jestli je ten střípek paměti pravda, nebo iluze, zoufale potřebuje Pietra Gerbera. Dnes je Hanna sice dospělá, ale ta vzpomínka sahá do jejího dětství. A tak jí Pietro bude muset pomoct probudit tu malou holčičku, která v ní dosud dřímá. Holčičku mnoha jmen, která se odjakživa vyhýbá cizincům a která se svou rodinou šťastně žila na čarovném místě, v „domě hlasů“. Ta holčička se stala svědkem vraždy. Anebo možná nebyla jen svědkem. Možná je vražedkyní právě ona.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

La casa delle voci , 2019


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
24.04.2024 4 z 5

Tak tenhle autor dokáže pěkně zamíchat kartami .... a čtenář jen zírá ....

Nová řada s psychologem Pietro Gerberem nese opět rukopis záhadné minulosti ....
A on by měl pomocí hypnózy vyřešit dětské nejasné vzpomínky Hanny ....
A my jsme znovu v labyrintu a téměř hororu .... a čekáme na rozluštění, které si troufám tvrdit nečekal nikdo z nás ....

.... Rodina může být nejvíce bezpečným místem na světě ....
.... Anebo tím nejnebezpečnějším ....

Tak jak to bude v tomto případě Pietro Gerbere ?

Tvorba tohoto autora je originální .... doporučím.

anája
08.04.2024 5 z 5

Přečteno za jeden den. Pro mě naprostá pecka, nemohla jsem se od ni odtrhnout. Jsem ohromena co autor dokázal vymyslet. To propletení je kuriozní. Tak zvláštní a perfektně napsané. A přesně jak tady někdo napsal- morbidní. Wow


Christie2020
08.03.2024 3 z 5

Určitě spíš 4,5*. Kniha čtivá, zajímavá, do jisté míry překvapivá. Seděl mi i styl psaní. Určitě stojí za přečtení.

seredomi
28.02.2024 5 z 5

Skvělá. Neotřelá. Morbidní, záhadná a neskutečně čtivá. Dva dny, takovou rychlostí jsem už dlouho knihu nepřečetla. Neustálé zvraty, bušící srdce… Mé literární srdce zaplesalo!

Zuzka_Zuu
10.02.2024 5 z 5

Dokonalý thriller. Jízda od začátku až dokonce, mrazení v zádech, pátrání po pravdě a velké "ou" odhalení. Mazec! Proplétání dějů, jak z hypnózy tak z reality bylo příjemné na čtení, postupné rozklíčování pravdy, která mi vyrazila dech. Rozhodně doporučuji přečíst.

Verresa
03.02.2024 5 z 5

Tak tohle byla naprostá bomba. Celou knihu jsem děj prožívala, jako bych do knihy vlezla a žila tím příběhem. Tuhle knihu jsem měla přečtenou za dva dny. Neuvěřitelné co se díky hypnóze člověk dozví, reakce na ni. Dokonalé, nemůžu se dočkat pokračování a doporučuju k přečtení. Donato Carrisi je můj top autor.

Hella
31.01.2024 2 z 5

Tak já budu přesně ta kategorie čtenářů, kterým tohle nesedí. Tolik nevěrohodných náhod, tolik zvláštních událostí že i když jsem se snažila sebevíc, tak jsem příběhu nedokázala přijít na chuť.

Ronnie68
28.01.2024 5 z 5

Tak tahle kniha mě fakt dostala ... zprvu to bylo takové zvláštní... postupně, jak se děj vyvíjel sem začala chápat, čím si hlavní postava procházela (v rámci hypnozy) ... ale ten konec byl fakt dobrý... že i sám provozovatel hypnózy tím dříve také prošel... a osudy s Hannou měli dosti podobně propletene..

michaela.22
26.01.2024 5 z 5

Naprosto dokonalý thriller. Do konce knihy jsem neměla tušení jak dopadne. Děj byl dost propletený ale i tak se v něm dalo dobře orientovat a zápletka byla skutečně originální. Doporučuji.

Holly.W
19.01.2024 4 z 5

Všechny knihy od tohoto autora jsem zhltla jako malinu a byla jsem nadšená. Autor píše brilantní psycho-thrillery. A natěšená jsme byla na Dům hlasů, mimo jiné i proto, že mě fascinuje hypnóza.
Když jsem začala číst, tak jsem si říkala: to bude pecka. Ale jak jsem četla dál tak převládly rozpaky. Ono to bylo hodně dobré, čtivé, zajímavé. Ale pořád jsem čekala na nějaký moment, kdy mě autor totálně vyšokuje jako v předchozích jeho knihách, ale tento moment tady nebyl. Jasně, byly tam překvapivé monety, ale žádný úplně wow moment, kdy by mi zase spadla brada a po zádech běhal mráz. A nějak jsem vytušila jak to dopadne a kam to směruje. Na konci zbyla spousta otazníků. A z těchto důvodů nemůžu dát plný počet.
Nicméně si určitě přečtu další knihy z této série, až vyjdou.

susen9085
07.01.2024 4 z 5

Z knihy jsem měl zpočátku nevalný pocit, jelikož popisem mě vůbec nezaujala. Ovšem první půlka knihy byla opravdu skvělá a chytlavá, což už bohužel nelze říci o zbytku knihy. Zde se příběh měl paradoxně zrychlit a být zajímavější, mně však připadal zamotaný, postavy příliš nesympatické a to nemluvě o H.H.. Závěr jsem opravdu nečekal, avšak pravda, jež vyšla najevo, mohla dle mého být odhalena jedním rozhovorem, nikoliv několika sezeními u psychologa a zběsilou pátračkou po důkazech.

netopýrek1985
01.01.2024 4 z 5

Jj četla se rychle a i zajímavý příběh. Hypnóza mě vždycky zajímala a koukám že bude ještě nějaký další díl.

čef
18.12.2023 4 z 5

Tajuplný příběh o pronásledovaných a unesených obětech z nelegální psychiatrické léčebny a podivnostech zákrutů života psychologa dětí. Příběh se pomalu odvíjí v hypnotických seancích mezi tímto psychologem a tajemnou ženou, která hraje podivnou hru. Není to žádné převratné dílo, ale líbilo se mi, jak se udrželo napětí až do samého konce.

P3_tis
14.12.2023 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak to tedy byla jízda
Ačkoliv ze začátku nedává nic smysl, na posledních stránkách se dočkáme skvělého rozuzlení a propojení všech postav!

GYROTOURBILLON
06.12.2023 4 z 5

Ano, knihy DC. opravdu nejsou pro každého. Tím, že mě zajímá hypnóza, u mě kniha zabodovala. Našeptávač byl taktéž ok. U této série se na pokračování možná i dám.
U knih po Našeptávači jsem měl problém se začíst.

jana3099
18.11.2023 5 z 5

Nová série - Pietro Gerber - začala opravdu slibně. Mám ráda psychologické příběhy a tak jsem knihu hltala a přečetla dost rychle. Na konci knihy, když se vše vysvětluje a zapadá do sebe, zůstává místo pro další díly, kde si určitě ještě přečteme o životě Pietra a jistě i Hanny a já se už moc těším ......

Paja1709
18.11.2023 4 z 5

Ten kdo četl sérii Mila Vasquez ,tak ví co má čekat. Autor píše takových zvláštním způsobem, že si čtenář říká co to je kam to spěje. A tak to je i tady u nové série. Četla se dobře a nakonec vše do sebe pěkně zapadlo. Myslim ale ze to nebude pro každého. Uz se těším na další díl.

Ivulka432
15.11.2023 5 z 5

Moc čtivé - pro mě spíše psycho-thriller! Hodně mi to připomínalo knihu Když přišlo zlo. Doporučuji k přečtení a těším se na další slibovaný díl - v zahraničí již vyšly 3 díly.

alexis818
08.11.2023 5 z 5

Autor přinesl další románové čtení,které bude skvělý,protože první díl byl skvělý.Tak budeme čekat na další díly.

Sančez
05.11.2023 5 z 5

Donato je naprostý magor a zároveň génius (myslím to v dobrém). Nesnáším psychologické knihy, ale ty jeho hltám jedním dechem a naprosto je zbožňuji. Protože to co vyplodí jeho mysl ze začátku vypadá jako směs šílenstvī a blábolu a na konci se nastačím divit jak nádherně vše zapadne a dává smysl. Doufám že vyjdou jeho další knihy. Ale pozor jeho knihy nejsou pro každého.