Dům hlasů

Donato Carrisi

Pietro Gerber série

1. díl >

Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívají při vyšetřování. Pietro je nejlepší v celé Florencii, kde je známý jako uspávač dětí. Ale když mu z druhého konce světa zavolá australská kolegyně, aby mu svěřila do péče svoji pacientku, Pietro zareaguje rozpačitě a s nedůvěrou. Protože Hanna Hallová je dospělá. Hannu trápí jedna živá vzpomínka, která by však nemusela být skutečná: vzpomínka na vraždu. A aby zjistila, jestli je ten střípek paměti pravda, nebo iluze, zoufale potřebuje Pietra Gerbera. Dnes je Hanna sice dospělá, ale ta vzpomínka sahá do jejího dětství. A tak jí Pietro bude muset pomoct probudit tu malou holčičku, která v ní dosud dřímá. Holčičku mnoha jmen, která se odjakživa vyhýbá cizincům a která se svou rodinou šťastně žila na čarovném místě, v „domě hlasů“. Ta holčička se stala svědkem vraždy. Anebo možná nebyla jen svědkem. Možná je vražedkyní právě ona.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2023 , Vendeta
Originální název: La casa delle voci, 2019

Komentáře knihy Dům hlasů

nela3812
30.12.2025 audiokniha

Temný psychologický thriller s výbornou atmosférou a zajímavým námětem, který mě vtáhl během prvních minut poslechu.

Psycholog Pietro, působí na první pohled jak extrémní profesionál. Po setkání s Hannou však jeho chování začíná být nelogické, naivní, neprofesionální a především nesmírně hloupé. Tomuto obratu je velmi těžké porozumět a postrádala jsem větší vhled do jeho proměny. Klientka Hanna působí jako otevřená, avšak záhadná kniha. Je křehká, nevyzpytatelná a svým způsobem velmi zvláštní. Mrzí mě, že se ke konci neotevře více – její potenciál pro mě zůstává nevyužitý.

Vyprávění je zamotané, plné náhledů do minulosti, které mají originální zpracování díky hypnotickým seancím. Tempo je živější i podivnější. Ale především vás to celé neskutečně vtáhne a donutí rozvíjet všemožné teorie o spojení těchto dvou postav, hledání pravdy, hledání vyššího dobra i skrytého tajemna.

Neustále se objevují nové detaily, které znovu a znovu zamotávají hlavu až do samotného konce. Jen místy se objeví několik nedostatečně osvětlených scén, které v konečném vysledku působí lehce nelogicky a z Pietra dělají zbytečného hlupáka. Vyústění proto možná není tolik překvapivé, ale stále nechává otevřené dveře nejistotě. To mě u tohoto příběhu baví.

Přestože některé události a chování postav postrádají logiku, kniha dokáže vtáhnout a udržet napětí. Autor si po celou dobu pohrává nejen s postavami, ale i se čtenáři. A to je přesně to, co od psychologického thrilleru očekávám.

Hodnocení: 4/5

Ísačop
20.12.2025 audiokniha

Mám dojem, že Donato prostě píše tak nějak po svém.

Námět super, je to čtivé i napínavé zároveň, ale prostě není to úplně vončo. Něco buď chybí nebo přebývá...

Abych řekla pravdu, hypnóze nevěřím.
Pietro mi je sympatický, byť se jeho chování místy nejevilo úplně jako logické, fandila jsem mu.
Konec trochu, no nevím, prostě zvláštní, ale za přečtení stojí. Dokonce se i těším na další díl

IgnaciusBlack
13.12.2025 audiokniha

Knížka měla dobrou atmosféru. To ale nevyvážilo hloupé, nelogické a neuvěřitelné chování postav, mnoho nevysvětlených linek, které tím pádem považuji za samoúčelné. Hlavní postava psychologa se občas chovala tak labilně, že bych nečekal, že se takový člověk zabývá psychologií. Čekal jsem do poslední chvíle, o co tedy půjde a byl jsem nakonec zklamán. Vystupňované napětí, které se vlastně rozplývá v autorově neschopnosti je smysluplně uchopit. Vyústění knihy mi přišlo chabé a docela dlouho očekávané (doufal jsem, že to tak nebude a bylo). Překlad taky za moc nestál, některé obraty mi přišly vyloženě nevhodné. I přes to všechno má ale kniha dobrou atmosféru a udrží u čtení.

aljoska83
02.12.2025 audiokniha

Není to můj běžný žánr. Ale vyzkoušela jsem a nebýt takových povrchních záležitostí jako chodit do práce, nebo spát, tak jsem přečetla na jeden zátah.

groula
30.11.2025 audiokniha

Zajímavá kniha při které jsem měl občas, někdy dost často husí kůži. Nicméně musím se přiznat, že ten konec jsem asi úplně přesně nepochopil....

Zonia0118
19.11.2025

Z knihy jsem nadšená! Kniha byla napínavá od první stránky a rozuzlení parádní! Na tohoto pana spisovatele jsem se už chystala dlouho, ale stále mi to nevycházelo. Teď se na něj konečně dostalo a jeho styl psaní je úžasný! Za mě jeden z top thrillerů a jdu na další díl.

hana1039
10.11.2025 audiokniha

Teda, to byla emoční jízda, která byla hóódně umocněná hlasem interpreta -Kajetán Písařovic...proto dávám přednost audiím v některých případech...plno tajemství, záhad, která musel Pietro Gerber, dětský psycholog, vyřešit, porozumět jim, ale taky si tohle povolání na něm vybírá svou daň... pro mě to byl skvělý zážitek...

annastasia.j
01.11.2025

U vyhlášeného dětského psychologa zaměřujícího se na hypnózu se jednoho dne objeví v ordinaci podivná žena, která tvrdí, že byla v dětství svědkem vraždy dítěte. Tuto pacientku mu doporučila neznámá kolegyně a psycholog se jí i přes vnitřní pochybnosti nakonec ujme. Neznámá žena má za sebou speciální dětství - vyrůstala pouze s rodiči, se kterými žili mimo lidskou společnost, vyhýbali se cizincům a měli přísná pravidla. Hypnotická sezení s touto pacientkou však italskému psychologovi Pietrovi nečekaně změní život, když se věci začínají zamotávat a propojovat.

Tato kniha mě zaujala zajímavým tématem - dětská hypnóza a neznámá pacientka se výjimečnými životními zkušenostmi. Příběh je zajímavý od první kapitoly, autor píše fajn způsobem, do kterého se čtenář hezky začte. Kniha byla chvílemi z přítomnosti, jindy zase popisovala vzpomínky pacientky během hypnózy. Dlouho jsem nevěděla, co vlastně bude v knize dál, proč pacientka opravdu přišla do ordinace Pietra, čtenářům se vše odkrývá pomalu a postupně. Všechno je spolu propojenější více, než by se na první pohled zdálo. Některé části knihy byly trochu naivní a nereálné, autor si pohrával i s paranormálními a nadpřirozenými prvky. Naopak některé části a nápady byly velmi zajímavé. Obecně byla celá kniha takové hrabání se v minulosti. Mně osobně chybělo v knize víc napětí, vůbec jsem za celou dobu nezažila pocit, kdy je čtenář ke knížce upoutaný a čte jednu stránku za druhou, aby se rychle dozvěděl, jak vše dopadne.

LuAran
01.11.2025

Upřímně jsem nečekala, že mě tahle kniha tak pohltí. Od Donata Carrisiho jsem už dříve četla sérii s Milou Vasquez, která mi úplně nesedla, ale tentokrát mě příběh chytil od prvních stránek. I když samotné téma – práce s dětskou psychikou, trauma a hypnóza – není nijak nové, autor ho dokázal zpracovat způsobem, který ve mně zanechal silný dojem. Má dar vystavět napětí postupně, po malých dávkách, až se přistihnete, že čtete se zatajeným dechem.

Atmosféra příběhu je temná, stísněná a přitom zvláštně přitažlivá. Každá kapitola působí jako další krok do neznáma a Carrisi dokáže mistrně manipulovat čtenářem, aby si nebyl jistý, co je skutečné a co jen projekce. Líbilo se mi, že nic nepůsobí přehnaně ani zbytečně – všechno má svůj smysl, a když se začne skládat mozaika minulosti, všechno do sebe zapadne s mrazivou přesností.

Pro mě osobně jde o jedno z autorových nejlepších děl. Dokázal vzít téma, které se může zdát už vyčerpané, a přetvořit ho v silný, psychologicky propracovaný thriller. Po dočtení jsem měla pocit, že ještě dlouho nedokážu knihu úplně pustit z hlavy – a přesně to od skvělého příběhu chci.

veronika4001
05.10.2025

Selektivní amnézie?
Nevšední, divné.
Zvířecí masky mi připomněly Kinga.
Cizinci.
Kolo opuštění, u nás baby box.
Schizofrenie?
Uvědomíte si blízkou psychiku někoho jiného.
Je to skutečné, nebo jen ve vaší hlavě?
Všechno se vším souvisí, je to hodně propletené.
Kdo komu pomáhá?
Postupné odkrývání.
Jeden velký příběh stran psychopatů.
Už jsem začala ztrácet ponětí, co to je začíst se. Tato kniha mi to připomněla.
Doporučuji.

Susan94
29.09.2025

Ke knize jsem se dostala náhodou, s žádným italským autorem jsem zkušenosti neměla... ta knížka byla bomba. Velmi čtivé, poutavé, mrazivě zajímavé. Určitě si přečtu celou sérii.

KatkaK13
04.08.2025

Kniha mě velmi oslovila. První polovina opravdu napínavá a závěr hezky rozuzlený, nepřekombinovaný, zajímavý. Taky mi ukápla slza, spisovatel upozornil na "šťastné konce" z opačné strany. Doporučuji.

Mike99
14.07.2025

Příběh byl super, akorát bych byl opatrný s info na obálce, že se jedná o thriller, za mě to byl mysteriózní román. Bavil jsem se, i když pár nezodpovězených otázek pro mne zůstalo.

Locika 28
30.05.2025

Skvělá kniha, od autora má první..těším se na další díl ze série a určitě si přečtu i jeho prvotní sérii Mila Vasquez Našeptávač..
Hannu trápí jedna živá vzpomínka, která by však nemusela být skutečná: vzpomínka na vraždu..
Holčička mnoha jmen, která se odjakživa vyhýbá cizincům a která se svou rodinou šťastně žila na čarovném místě, v „domě hlasů“..
Povede se ,,Uspávači dětí" hypnózou najít Hanninu pravdu z minulosti?

zdenek7Bcc
29.05.2025

Velmi čtivé, spisovatel mne mile překvapil svým stylem psaní. Nemohl jsem se od knihy odpoutat, kdyby nebylo zaměstnání tak jsem knihu přečetl za den, tak mi to trvalo 3 dny. Už se těším na další literární počin od tohoto spisovatele. Doporučuji....konec mě úplně rozsekal.

SilvieSisinka
04.05.2025

Ohromné.Kniha mě úplně pohltila.

ela1972
30.04.2025

Další čtivá série. Zajímavá kniha s poznatky o hypnóze. Děj byl od začátku do konce zajímavý a láká k pokračování ve čtení.

Racík
06.04.2025

Kniha je čtivá, přečteno rychle. Už zhruba od poloviny jsem předpokládala hlavní myšlenku řešení, závěr se od mých předpokladů lišil jen malinko. Ale to neubralo na čtivosti. Nicméně nakonec mi právě v závěru něco chybělo. Možná výchozí myšlenka pro další díly?

Pavla680
05.04.2025

Jednoduše... jedním dechem...2 dny a zhltnuto... opravdu paráda, mohu jen doporučit

Jarmila97
20.03.2025

(SPOILER) Kniha byla zajímavá a vcelku se dobře četla ,původně sem myslela že jde o horor ale nakonec šlo jen o detektivku. Přesto je příběh opravdu zajímavý a napínavý ale konec se mi nelíbí ,přidala bych ještě pár stran protože by mě zajímala úplná dohra příběhu

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi