Dům hlasů

Dům hlasů
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518702/bmid_dum-hlasu-UIF-518702.jpg 4 195 195

Pietro Gerber série

1. díl >

Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívají při vyšetřování. Pietro je nejlepší v celé Florencii, kde je známý jako uspávač dětí. Ale když mu z druhého konce světa zavolá australská kolegyně, aby mu svěřila do péče svoji pacientku, Pietro zareaguje rozpačitě a s nedůvěrou. Protože Hanna Hallová je dospělá. Hannu trápí jedna živá vzpomínka, která by však nemusela být skutečná: vzpomínka na vraždu. A aby zjistila, jestli je ten střípek paměti pravda, nebo iluze, zoufale potřebuje Pietra Gerbera. Dnes je Hanna sice dospělá, ale ta vzpomínka sahá do jejího dětství. A tak jí Pietro bude muset pomoct probudit tu malou holčičku, která v ní dosud dřímá. Holčičku mnoha jmen, která se odjakživa vyhýbá cizincům a která se svou rodinou šťastně žila na čarovném místě, v „domě hlasů“. Ta holčička se stala svědkem vraždy. Anebo možná nebyla jen svědkem. Možná je vražedkyní právě ona.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta

La casa delle voci, 2019

Werule88
23.01.2025 3 z 5

Podle recenzí jsem od knihy čekala něco jiného... žádné wau se u mě nekonalo... knihu jsem dočetla protože mě zajímalo, co z toho chaosu nakonec vypadne...

Pája699
23.01.2025 3 z 5

Přiznám se bez mučení, že tohle mě moc nebavilo a neoslovilo. Nevím, třeba jsem byla naladěná na jinou vlnu, ale upřímně jsem se těšila až bude konec a rozuzlení. Ani žádný waw efekt po odhalení se nekonal…..
A to sérii Našeptávače od autora miluju :-)

Chvílema jsem přemýšlela, co je vlastně pravda a co jsou bludy.
Musím ale přiznat, že Pietro Gerber byl zajímavá postava…

Občas není na škodu si zaplavat proti proudu, takže za mě pouze 3 hvězdičky za toto dílo.

Stromy
17.01.2025 5 z 5

Mám vyražený dech....opravdu...nemohu mluvit..
Několikrát si mne tato kniha otočila o 180° a obalila v něčem a znovu a znovu.
Perfektní zážitek.
Děkuji...Děkuji...
Přečteno téměř na 1 zátah. Tohle se mi tedy fakt nastává každý den.
Neskutečně mi tato kniha sedla. A já se na začátku bála, že naopak.
Děkuji panu autorovi Carrisi i jednomu muži odsud, Sammy.boy, který mi ji doporučil.
Vřele doporučuji pro výjimečný zážitek.

Sammy.Boy
15.01.2025 4.5 z 5

(Čtenářská výzva) Atmosférická věc! Sám jsem si chvílemi připadal, že jsem navštívil DŮM HLASŮ a seděl u plápolajícího krbu ve společnosti sympatického uspávače Pietra a jsem podroben jeho hypnóze. Některé lidské osudy jsou velmi smutné, ale je naprosto v pořádku si je připomínat. Autor to celé hezky zaobalil, aby kniha nepůsobila prvoplánově. Možná jen droboučký detail mi tam scházel, ale tak snad příště.

xena2711
14.01.2025 4 z 5

Zajímavý psychologický thriller, místy už jsem nevěděla, co je realita a co ne...Občas i strašidelný:-) Těším se na pokračování.

adan1
10.01.2025 2.5 z 5

Chvilkami jsem přestávala chápat co jsou vidiny a co realita. Roli australské psycholožky jsem odhalila velice brzy.

Janetg
09.01.2025 5 z 5

Wow! Tak tohle bylo naprosto skvělý. Už na začátku víte, že tohle vás bude bavit. Děj byl geniální. Určitě vyhledám i jiné knihy od tohoto autora! :)

LadaLil
01.01.2025 5 z 5

Doporučuji. Zajímavá a tajemná zápletka, mnoho překvapivých zjištění a překvapivé vyústění.

lucie1744
19.12.2024 5 z 5

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Těším se na další díl.

jarin58
17.12.2024 4.5 z 5

Za mě vynikající psochologický román,ten se opravdu četl jedním dechem.Určitě budu pokračovat ve čtení tohoto autora.

evineckY
22.11.2024 4 z 5

Zneužívání a mučení dětí mi nedělá dobře, ale kniha
je napsaná skvěle a přes to, že bych normálně nedala tolik hvězd,
dám šanci dalšímu dílu.

Jenny46
20.11.2024 5 z 5

Autor ví jak zaujmout!!!
Hodně zajímavý psychologický thriller, čtivý kniha nedá se odložit přečteno na jeden zátah....
Doporučuji!!!

Markéta.
11.10.2024 3 z 5

Vlastně to nebylo špatné čtení, ale něco mi na stylu autora nesedělo a chybělo mi nějaké okořenění.

Šimon_
03.10.2024 5 z 5

Vynikající psychologický thriller s originálním námětem, sympatickým hrdinou (kterému se tedy, pravda, věci maličko dějí samy od sebe, to je asi jediná výtka) a mrazivou atmosférou hypnózy i zimní Florencie. Na další díl série s Gerberem se budu těšit.

Janettaku
02.10.2024 4 z 5

" Pro dítě je rodina to nejbezpečnější místo na světě, anebo to nejnebezpečnější, to každý dětský psycholog dobře ví. Akorát že dítě ten rozdíl nepozná. "
Kniha mě mile překvapila dějem, četla se mi možná trošku hůře než kterákoli jiná, ale později se myšlenky utřídili a šlo to jako po másle. Musela jsem se hodně soustředit na tu posloupnost dějů, kdo je s kým jak spojený ať už v minulosti nebo v přítomnosti. Jak jsem tomu přišla postupně na kloub, bylo to víc a víc napínavé a vzrušující.
Jak jednoho dětského psychologa dokáže dostat třicetiletá žena do rozpaků a zároveň ho přivést na takovou " nečekanou" cestu k vyšetření jeho vlastní osobní cesty za předpokladů, že má pomoci pacientce, avšak přitom zjistí i jiné okolnosti a spojitosti s ním samým... Únos dítěte, psychiatrická léčebna, záměna, falešná identita rodičů, dětská fantazie?
Všechno tohle zde najdete, je to napínavé!
PS: pořád myslím na Silvií

Pavlína2019
19.09.2024 5 z 5

Tak to byla jízda! Mám dalšího oblíbeného autora, píše famózně. Těch zvratů, kombinací, inteligentní zápletky, prostě paráda! Rozhodně doporučuji!!

uzivatel9575
04.09.2024 5 z 5

“Nikdo nechce doopravdy slyšet, co se děti snaží říct.
No tak tohle! Nemohla jsem přestat číst a pořád jsem si říkala, co se to sakra děje :D takových zvratů a otázek! Bála jsem se, že z toho množství informací zůstane něco nezodpovězeno, ale ono to dojede až do konce a mně spadla brada.. Jedná se o skvělý psychothriller a prostředí dětské mysli bylo za mě velice originální. Doporučuju!

AraVulpecula
01.09.2024 5 z 5

Tisíckrát doporučuji. Nevím, jestli je to štěstím nebo lepší náladou (popřípadě obojím), ale tohle byla další skvělá knížka - těch zvratů! Furt mi z toho jde hlava kolem. Ze začátku jsem se bála klišé duchařiny, ale ten dojem rychle opadl a vystřídal ho doslova hlad po dalších a dalších informacích. Ano, některé prvky jsou trochu ohrané, ale podané tak, že jsem je slupla jako malinu. K tomu mi přihrávala délka knihy i kapitol. Za mě bez debat 5/5.

01evik
17.08.2024 5 z 5

Moje první kniha od autora a určitě půjdu do dalších. Moc se mi to líbilo, tyhle psycho thrillery jsou moje :)

Krchnaida
04.08.2024 4 z 5

Čekala jsem něco jiného, ale docela se mi to líbilo.