haaabi haaabi komentáře u knih

☰ menu

Temné vody Temné vody Katherine Arden

Katherine se s tím nepáře, napětí od první kapitoly. Těším se moc na další díl, ikdyž souhlasím s názorem zde, klidně mohla být spojená tato kniha s následující.

18.08.2023 5 z 5


Mrtvé hlasy Mrtvé hlasy Katherine Arden

Luxusní horor pro mládež! Daleko lepší než první díl a předaleko lepší než Medvěd a slavík, který mě dost nudil. Tak pokud jste tuhle autorku zavrhli kvůli medvědovi, zkuste jí dát ještě šanci. Tahle série skládající se ze tří jednohubek je prostě skvělá a má spád.

17.08.2023 5 z 5


Deset mrtvých komiků Deset mrtvých komiků Fred Van Lente

(SPOILER) Pro mě velmi čtivá kniha, slibující zvrat, který nebudeme absolutně čekat. Člověku se v takovém případě rozjedou myšlenky a zkouší vydedukovat, co vše se může stát, jak to nakonec bude a jak moc překvapivé to bude. ***MINI SPOILER*** No... nic z mých překombinovaných dedukcí, ale aspoň malé překvapení tam bylo. Každopádně jsem velmi spokojena, kniha se četla sama.

05.08.2023 5 z 5


Léto plné neskutečných věcí Léto plné neskutečných věcí Rowan Coleman

První kniha, kterou jsem četla od této autorky a teda rozhodně ne poslední. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych četla knihu s tak moc ..... (a nebudu prozrazovat jakým) koncem, ačkoliv jak to dopadne jsem tušila už dlouho.

03.03.2023 5 z 5


Žal je to s křídly Žal je to s křídly Max Porter

To byla taková nádhera. Divné knihy mám ráda, ale tahle byla speciálně divná, nádherně divná. I přes celý ten smutek v ní jsem se při čtení tetelila blahem. Myslím, že mám nového oblíbeného autora. Velké bravo posílám i překladatelce.

23.08.2022 5 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Tak mě bohužel tředí díl nudil. Přišlo mi, že je to pořád všechno dokolečka. Předchozí díly se mi líbily hodně, ale tento mi přišel takový zbytečný.

02.08.2022 2 z 5


Satanarcheolegenialkohrozný punč přání Satanarcheolegenialkohrozný punč přání Michael Ende

Vizuálně úžasná kniha (vydání Argo), tleskám grafikovi a především ilustrátorce Regině Kehn. U čtení jsem se bohužel trochu nudila, ale narozdíl od jiných nedočtených knížek mě vážně zajímal konec.

25.06.2022 3 z 5


Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Mary Dillon

Povídka na cca 40 stran, což je fajn, jistě zvládne přečíst i slečna, která čtení úplně nemiluje. Příběh sice vůbec nepřipomíná naše životy, ale je moc krásný. Těším se, až si ho přečte moje dcera. Věřím, že příběh o Korině oslavě nám bude inspirací.

08.01.2022 5 z 5


Uloupené tělo Uloupené tělo Christine Trent

Prvních 40 stran pro mě byla taková nuda, jsem Christine smazala ze seznamu mých oblíbených spisovatelů. Ale pak se to rozjelo a už je zpět v seznamu :-D Bylo to super stejně jako první díl.

28.11.2021 5 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Úžasná kniha, úžasný magický Caraval. Také mi několikrát proletěla hlavou Alenka v říši divů a ačkoliv ji mám ráda, Caraval mě nadchla o dost víc. Jsem nadšena i koncem a velice se těším na další díl.

21.11.2021 5 z 5


Koho krysák kousne Koho krysák kousne Lynne Jonell

Desetiletá dcera úplně nadšená. Zhltla ji a hned se ptala zda nemáme podobnou knihu.

27.10.2021


První život První život Gena Showalter

Proboha, tohle je série? Potřebuju okamžitě další díl! Gena je prostě skvělá, všechny její tři knihy, které zatím vyšly, jsem zhltla.

09.09.2021 5 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Neee, poslední díl. Amando, hoďte tam prosím ještě jeden... Ikdyž né, série je uzavřena bravurně. :-)

02.01.2021 5 z 5


Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Zatím asi nejlepší díl. Což teda nevylučuje, že mě docela naštval... :-D

30.12.2020 5 z 5


Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Po přečtení první kapitoly jsem si říkala jak je možné, že má kniha tak vysoké hodnocení, styl psaní mi nesedl, zdálo se mi to celé takové jednoduché a strojené. Ale nakonec mě to vážně chytlo a těším se až si přečtu další díl a znovu se setkám s Lilly.

28.12.2020 4 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Bomba, bomba, bomba! Naprosto mi sedl autorův styl psaní i samotný příběh. Jestli někdy někdo napsal fakt promyšlený příběh, tak je to Stuart Turton. Jen si přeju abych mohla brzo číst jeho další knihu. Úryvek: V tu chvíli mi uštědří políček. "To máš za to, že jsi mě zavraždil," řekne.

15.09.2020 5 z 5


Hra na Betsy Bowovou Hra na Betsy Bowovou Ruth Park

To bylo úžasné! Myslím, že jsem našla další oblíbenou knihu. Na začátku jsem myslela, že se z toho vyklube tak trochu dětský horor, ale nevyklubal. Mrzí, mě, že nebyla přeložena další kniha od tého spisovatelky.

30.04.2020 5 z 5


Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Tak tento díl byl teda skvělý, společně se druhým dílem zatím nejlepší.

28.04.2020 5 z 5


Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Začátek byl super, takový nenásilně vtipný. A bohužel pak už mě to jenom nudilo. Ze stejného soudku byla skvělá kniha Kam se poděla Elisabeth. Ta mě nadchla, toto bohužel ne.

26.04.2020 2 z 5


Strůjce snů Strůjce snů Miloslava Erika Veselá

Podle anotace jsem čekala snové fantasy, ale bohužel jsem se dočkala náhledu do hlavy nadrženého studenta psychologie. Asi bych byla nadšená, kdyby se jednalo čistě o příběh Lištičky, části o ní mě moc bavily.

22.04.2020 3 z 5