Temné vody

Temné vody https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513801/bmid_temne-vody-645677a2b01c8.jpg 4 41 9

Malá místa série

< 3. díl >

Brian, Coco a Ollie se nepřestávají bát přízraku usměvavého muže a stejně tak nepřestávají v duchařských knihách hledat vysvětlení toho, co se jim na podzim stalo, a nápovědu, jak z toho bludiště uniknout. Po dlouhé zimě strávené převážně pohromadě, zalezlí na co možná nejbezpečnějších místech, se zjara radostně chopí příležitosti vyrazit si s rodiči Ollie a Coco a kapitánem Dimmondsem na výletní lodi Cassandra na místní Champlainské jezero, ve kterém podle legendy žije příšera Champík. Jenomže Champík není tak přátelský chlapík, jak by se podle jeho jména dalo usuzovat. A loď zdaleka není bezpečné místo. V dalším z jejich dobrodružství se k nim připojí i Brianův dávný kamarád Phil, na kterého ale Brian v poslední době neměl moc času. Znovu se ocitnou ve světě za mlhou, znovu jim půjde o život a tentokrát to možná jeden z nich odskáče.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Dark Waters , 2021


více info...

Přidat komentář

kolacky
11.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Duchové starých námořníků se setkali a došli klidu... Jinak takové vyplňující dobrodružství, ovšem zaplacené strýčkovým životem... a pak Ollie. Snad se v posledním díle dočkáme toho, že si usměvavý muž přestane dělat z dětí loutky.

Jaehyun
12.02.2024 3 z 5

3,5

Bohužel byl tento díl docela zklamáním. Bylo to fajn, přečetla jsem to během dne, ale první díl to u mě určitě nepřekoná (ani druhý). I když mě knížka bavila, něco ji chybělo a přišlo mi to spíš jako vycpávkový díl, který kdyby nebyl, nic by se nestalo. Čekala jsem trochu víc a ten konec by takový useknutý a nijaký.


Deia
25.01.2024 3 z 5

Na pokračovanie tejto série som sa tešila, ale prvú časť to u mňa neprekonalo. Na deti sa opäť všetko valí a to ja proste nemám rada, keď sa postavám deje jedna vec za druhou. Už z názvu knihy je jasné, že plavba na jazere nebude pokojná a veru ani nie je. Postavy tentokrát skončia na tajuplnom opustenom ostrove a velenia sa ujíma Brian, ktorý vie, ako prežiť v prírode. Ako čítalo sa mi to fajn, je to taká jednohubka na jedno poobedie, len niečo mi chýbalo. Zaujímalo ma, ako to dopadne, čo sa na ostrove udialo kedysi, ako sa im stamadiaľ podarí dostať... Len nejak ten príbeh ku mne neprenikol. Taktiež mi to prišlo trochu nezmyselné, že ešte aj na výletnej lodi sa im stane niečo také a proste som sa do príbehu nemohla ponoriť, len to vo mne kĺzalo po povrchu. Koniec som ale nečakala, som zvedavá, ako to bude pokračovať v ďalšej časti. A tak trošku dúfam, že ďalšia časť bude aj poslednou. Ale predpokladám, že keby mám tak o 15 rokov menej, že by ma to zaujalo a nadchlo o dosť viac.

lucakuca
23.10.2023 3 z 5

To bylo tak jinaké, že to ztratilo hororovou čistotu předchozích dílů. Nečetla jsem jedním dechem, nebyla jsem zděšena hororovou atmosférou a nebyla jsem uchvácena geniálním myšlením dětí.
Přesto je to čtivé a téma zajímavé.

haaabi
18.08.2023 5 z 5

Katherine se s tím nepáře, napětí od první kapitoly. Těším se moc na další díl, ikdyž souhlasím s názorem zde, klidně mohla být spojená tato kniha s následující.

Lovana
01.08.2023 4 z 5

Třetí díl této strašidelné série pro děti jsem si nemohla nechat ujít. Celkově moc na horory nejsem, protože jsem strašpytel, takže tahle série je pro mě taková oddechovka.
U prvních dvou dílů mi přišla atmosféra mrazivější a občas jsem se i bála, u tohoto dílu jsem strach neměla prakticky vůbec.
Ráda jsem se opět setkala s našimi malými hrdiny, ale bohužel u tohoto dílu mi něco chybělo, možná tomu chyběla ta správná atmosféra, možná mi překážela přítomnost dospělých, nevím přesně čím to bylo, ale tento díl mi přišel takový vycpávkový. Ostatně čtvrtý díl této série by měl být poslední, takže možná tento díl opravdu byl psán se záměrem natáhnout celou sérii.
Nicméně tato série je určená pro děti a pro děti by možná tento díl mohl být nejvhodnější, protože je nejméně strašidelný. U předchozích dílů jsem si moc nedovedla představit, že to budou číst děti.
Za mě tedy nejméně povedený díl série, ale konec tohoto dílu opravdu navnadil na poslední díl, takže jsem na konec série velmi zvědavá a snad se ho dočkáme co nejdříve.

Hodnocení: 3,5*/5*

FejKýý
23.07.2023 4 z 5

Opět parádní díl. U tohohle dílu jsem se nějak ale nebála. U prvního to mělo hezký nádech strašidelné atmosféry a u druhého taky. Tady spíše nic ale příběh byl krásný. Musíme brát samozřejmě v potaz, že je to kniha pro děti, tak věřím že mladší, se budou bát i u tohohle dílu. Bohužel se mi však zdá, že série má sestupnou tendenci. Zrádné mlhy za mě byl bravurní příběh, Mrtvé hlasy pak trošku slabší a tenhle ještě více slabší. Každopádně ten konec jaký byl u této knihy, nebyl ani u jedničky ani u dvojky a byl ze všech nejlepší. Je tu tolik otázek. Strašně mě zajímá, jak to bude dál. Už ať u nás vyjde další díl. Věřím, že po dočtení této knihy, ho všichni potřebujeme! 3,5*

Airelle
11.07.2023 4 z 5

Když jsem viděla, že vychází třetí díl téhle skvělé dobrodružné série pro děti, nemohla jsem jí vynechat. Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih.

Katherine Arden píše čtivě a na pár stránkách se stále něco děje, což mi vyhovuje, protože nemám ráda zdlouhavé popisy. Tenhle díl mi bohužel přišel spíš výplňový, už jen ten konec tomu víceméně nasvědčuje. Trošku mi rvalo oči, že tam tentokrát vystupovali dospělí, kteří se vlastně nechovali dospěle, ale spíš si role s hlavními hrdiny otočili, což podle mě prostě není reálné.

Přes veškeré výhrady se mi příběh líbil a myslím si, že se bude líbit i dětem. Sama bych se tedy na tajemném ostrově s jezerní příšerou asi třásla strachy a určitě bych se z něj nedostala pryč. Nemohu už se dočkat dalšího dílu, jsem zvědavá, kam Briana, Coco a Ollie zavede usměvavý muž příště.

@freya_zlaskykrpibehum

Ellinek
18.06.2023 3 z 5

No tedy....tohle bylo docela nečekané zklamání. I když je tahle série pro děti a mládež, já si ji oblíbila a s nadšením jsem vyhlížela další díl, ale ten mě tedy zrovna moc neuspokojil. Pořád to má atmosféru, pořád je to čtivé, ale tohle je taková jednohubka, která spíše působí jako první část další knížky. Dalo by se říct, že tohle bylo skoro zbytečné. Kdyby to bylo v rámci další knihy, vážně by se nic nestalo, protože je to kratičké, nic moc se zrovna neděje a konec vás snad ještě i docela namíchne. No nevím nevím. Bylo by možná dobré, aby byl další díl poslední, ale kdo ví, kam autorka ještě zamíří. Navíc tam budou klauni....to je můj kryptonit. Temné vody jsou fajn, ale nenadchnou tak jako předcházející dva díly. Působí to spíš jako uměle napasovaná vycpávka. Ale i tak mě to bavilo, to zase jo, i když mě to na konci vyplivnulo docela rozmrzelou....