Prázdné úsměvy

Prázdné úsměvy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528400/bmid_prazdne-usmevy-657dddc2b605d.jpg 4 19 4

Malá místa série

< 4. díl

Brian, Coco a Phil čekají, až jim usměvavý muž poskytne šanci zachránit jejich kamarádku Ollie. Ta se obětovala, aby zachránila tatínkovi život. Není ale mrtvá, jak si myslí dospělí, jen uvízla v jiné realitě, ve světě za mlhou, za zrcadly, ve světě, kterému vládne usměvavý muž, a čeká na vysvobození. Jenomže to může přijít za příliš vysokou cenu, a Ollie si toho je plně vědoma. A v parném vyprahlém Východním Evansburgu se zatím zničehonic objeví malý Tim Jenkins, který se před pár měsíci i se svojí mladší sestřičkou ztratil z poutě. Jenomže není schopný srozumitelně říct, kde vlastně byl a kdo ho unesl. Je tohle ta šance, na kterou Brian, Coco a Phil čekají?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Empty Smiles , 2022


více info...

Přidat komentář

Deia
07.04.2024 4 z 5

Tretia časť sa mi až tak nepáčila, takže som bola celkom rada, že už smerujeme do finále. A táto záverečná časť ma bavila viac, aj keď nie až tak veľmi ako časť prvá. Príbeh bol celkom napínavý, miestami aj strašidelný, viem si predstaviť, že ako násťročnú by ma to bavilo o dosť viac a možno by som sa aj bála. Teraz som sa síce nebála, ale prenasledujúci klauni mi neboli úplne príjemní. Brian, Coco a nový parťák Phil boli podľa mňa mierne v úzadí, čo bola škoda. Bola som zvedavá ako to celé dopadne a či sa im konečne podarí zbaviť sa Usmievavého muža, ale koniec mi prišiel veľmi zrýchlený. Pár strán finále a nič viac, čo mi prišlo ako škoda. Taktiež mi chýbal nejaký väčší záber, že kto bol ten Usmievavý muž vlastne zač. Je to celkom krátka kniha a viac strán by jej určite neuškodilo.

kolacky
11.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě a Stephena Kinga fuj klaunům! Dobře napsaný poslední příběh o naší známé partě, nečekaně doplněné o Phila. Konečně se přátelé zbavili té prapodivné entity, která jim tak dlouho působila noční můry, ale za cenu děsuplné coulrofobie - fobie z klaunů. Mám stejný problém, proto děti naprosto chápu.


Lovana
21.02.2024 4 z 5

Na poslední díl série Malá místa jsem se těšila, ale zároveň mě mrzí, že se s našimi malými kamarády loučíme.
Třetí díl série skončil velmi napínavě, tak jsem byla zvědavá, co se bude v tomto závěrečném díle dít. Bohužel musím konstatovat, že spolu se třetím dílem je pro mě tento díl nejslabší. Ze začátku mě to úplně netáhlo ke čtení ani jsem neměla problém knihu odložit.
Musím přiznat, že tento díl mi osobně přišel o něco strašidelnější (v určitých pasážích) než Temné vody a pokud nemáte rádi klauny nebo se jich bojíte, asi tento díl pro vás nebude to pravé ořechové. Druhá polovina knihy již byla poněkud akčnější a já se velmi těšila na rozuzlení příběhu a tam nastal pro mě největší kámen úrazu. Zatímco celou knihu příběh pomalu (někdy až moc pomalu) plynul, tak konec se poté vyřešil na asi dvou stranách. Přiznám se, že jsem od konce čekala něco více, jak v zakončení tohoto konkrétního dílu i celé série. Přesto mě tato série bavil a ikdyž je to série pro děti, tak mi vůbec nevadí, že jsem si přečetla, naopak jsem za to ráda.

Hodnocení 3,5*/5*

FejKýý
19.02.2024 4 z 5

Tuhle knihu jako tu předešlou co jsem četla, jsem přečetla do pár hodin. Je opět kraťounká jako minulé díly. Nejvíce se mi líbil první díl Zrádné mlhy a tento s druhým dílem Mrtvé hlasy, tak nějak stejně. Temné vody, byl za mě díl nejslabší. Bylo to čtivé, bylo to fajn, jen jsem od posledního dílu této série čekala asi něco víc. Víc popsaný i ten svět usměvavěho muže a rozhodně pomalejší konec. Protože konec se odehrál snad na dvou stránkách, najednou to bylo šup, šup. A já si říkám byl tedy usměvavý muž opravdu zlý či hodný? 3,5*

Autorovy další knížky

Katherine Arden
americká, 1987
2018  86%Medvěd a Slavík
2019  90%Dívka ve věži
2021  84%Zrádné mlhy
2020  92%Zima čarodějnice
2022  85%Mrtvé hlasy

Kniha Prázdné úsměvy je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce46x
Chystám se číst21x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x