goergina goergina komentáře u knih

☰ menu

Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Fitzek je prostě mistrem svého řemesla. Když si myslíte, že jste tomu přišli na kloub, tak se vždycky pletete. Jako každá jeho kniha, i tato dostává 5*

18.11.2023 5 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Za mě trochu uspěchaný konec, ale přesto se mi knížka líbila opravdu moc. Doporučuji

05.10.2023 5 z 5


To chce psa To chce psa Spencer Quinn (p)

Miluju detektivky a tahle, z pohledu psa, se mi líbila moc. Hezky čtivě napsáno, originální nápad. Moc ráda si přečtu další díly.

28.08.2023 5 z 5


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Bavilo mě to do stránky 200. Pak to klidně mohlo skončit. Bernieho postava neuvěřitelná, Cole nesmrtelný asi (tolik výbuchů by nepřežil asi ani akční hrdina z amerického filmu) Byla to pro mě ztráta času. 1*

29.07.2023 1 z 5


Dokonalá harmonie Dokonalá harmonie Barbara Wood

Knížku jsem dočetla, ale novodobý děj strašně překombinovaný a i trapný. Mnohem víc mě bavilo vyprávění Mei-ling a její dcery do doby, než se narodila Charlotta. Pak už mi přišlo děsný všechno. Ale od autorky mám ráda doktorku Samanthu, takže na tuto spisovatelku nezanevřu.

20.05.2023 2 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Všem milovníkům true crime určitě doporučuju.

10.05.2023 5 z 5


Světlo bylo dokonalé Světlo bylo dokonalé Caréne Ponte

Kniha plná nesmyslů a nelogičností. Hvězda za čtivost.

10.05.2023 1 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Historické romány nemám ráda. K této knize mě přivedla výzva a zároveň nějaké to doplnění literární znalosti, protože co si budeme, jako puberťáka mě to opravdu nebralo. A myslím, že bych to před maturitou stejně neocenila tak, jako dnes. Jsem z tohoto díla nadšená. Špatně se to četlo, co se týká jazyka, ale ten příběh! Nádhera

06.04.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Krásná kniha, která mě držela až do konce. Hodně jsem u ní přemýšlela nad svým vlastním životem. Byl to opravdu knižní zážitek. Recenze nezklamaly. Doporučuji všem.

26.03.2023 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

První polovina se mi líbila. Historické romány moc nemusím, ale sérii strašidelných domů mám ráda, stejně jako autorčin styl psaní a tak jsem jí to odpustila. Druhou půlku už jsem jen protrpěla. Opravdu zklamání. Myslím, že všichni by ocenili, kdyby to skončilo první částí. Přišlo mi to uměle protahované, bez nápadu, mdlé. Zatím si dám od autorky pauzu.

07.03.2023 2 z 5


Cizinec Cizinec Arno Strobel

(SPOILER) Achjo… začátek byl tak dobrý a skončilo to jako brak. Kdyby za tím byl otec, nebo kdyby byl Erik psychouš a stalker, dávalo by to aspoň smysl. Takhle blbost s teroristama to zazdila. Ale četlo se to dobře, to jo.

19.02.2023 2 z 5


Krysí král Krysí král Pascal Engman

(SPOILER) Kniha je velmi dobře napsaná, skvěle se čte, případ je zajímavý. Postavy jsou brilantně vykreslené. Nicméně je tam hodně postav (i zbytečných) se jmény, která si jsou podobná a tak se v tom kolikrát může člověk ztratit. Konec mě vyloženě zklamal a nebavil. Jakmile je tam nějaké napojení na vyšší organizace a teroristické útoky, kniha u mě klesá. To je ale otázka vkusu každého čtenáře. Každopádně autora nezavrhuji, ba naopak a další knihy si ráda přečtu.

09.01.2023 4 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Přečteno jedním dechem. Psychopříběh skvělý, suprová zápletka, dramatické zvraty. Rozhodně doporučuji. Fitzek nesmí v četbě chybět nikomu, kdo má rád tento žánr.

18.11.2022 5 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Kniha opět nezklamala. Pěkné prostředí, fajn postavy, zápletka zajímavá.

18.11.2022 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

První vydaná kniha u nás a já ji četla jako třetí. No a je to poznat. V této knize jsou znát taková ta krimi klišé. To se naštěstí s dalšími knihami ztrácí a kvalita jde nahoru. Pro mě je dvojitý kříž nejhorší dílo, ale stejně jsem ji zhltla až do konce.

16.10.2022 5 z 5


Nezvaný pár Nezvaný pár Sarah J. Naughton

(SPOILER) Nejlepší na celé knize bylo zajímavé přeskakování v čase. Jinak to byla bída. Asha je hloupoučká a naivní, Ollie na první dobrou strašný blbec. SPOILER: A co Milo? Tomu se nic nestane? Primárně by měl trpět on, když kvůli němu Sean přišel o sestru. To jako cizí dítě a kamarádka dostala s pomstou přednost před sestrou? Kniha byla ztráta času. Velké zklamání.

16.10.2022 1 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Pro mě poslední kniha této autorky a opět mě nezklamala. Celkově pro mě byla nejsložitější vzhledem k počtu postav, ale stálo to za to. Pěkně to odsýpalo a já se nenudila ani minutu. Doporučuji

20.09.2022 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

(SPOILER) Kniha je chytlavá, obsahuje zajímavé zvraty, postavy jsou fajn. Ale příběh je šíleně překombinovaný. Nejenže do vražd je zapojena snad polovina postav, ale major Servaz je v ohrožení života tak často, že už tomu nejde ani věřit. Ještě, že má takové štěstí…. No co. Další knihou pokračovat nebudu.

12.09.2022 3 z 5


Tvá vina Tvá vina Claire McGowan

Knihu jsem přečetla, zajímal mě vývoj a jak to vlastně všechno dopadne :-) celkově mě ale nebavila a to z jednoho (možná irelevantního) důvodu.

SPOILER: Jsem alergická na Oxfordské studenty. Opravdu je v každém ročníku Oxfordu skrytý násilník, kterému to projde nejen kvůli penězům rodičů, ale taky kvůli nějaké blbce s nízkým sebevědomím, která mu poskytne alibi? Stejně to bylo i v knize Anatomie skandálu. Vždycky činy z mládí vyplují na povrch po dvaceti letech a za největší chudinku je ubohá manželka. Stejný scénář, jen pozměněny postavy a dějová linka.

07.09.2022 3 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Bez nadpřirozeného by to nebyl autorčin styl, to je jasné. Přesto souhlasím s ostatními, že v této knize to bylo navíc. Samotný příběh byl super, líbilo se mi to. Byla jsem zvědavá a knihu hltala. Zápletka, napětí, vzrušení. Vše skvěle dávkováno a propletení postav mě mile překvapilo.

Za mě byla zatím nejlepší kniha autorky “Upálené”. Poslední mě čeká Kříďák, tak uvidíme :-)

07.09.2022 5 z 5