To chce psa

To chce psa https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337705/bmid_to-chce-psa-chet-a-bernie-zahada-pr-67G-337705.jpg 4 53 21

Chet a Bernie série

1. díl

Chet, moudrý a roztomilý psí vypravěč této knihy, a Bernie, soukromý detektiv se zašlou slávou, přijímají případ matky, která pohřešuje svou dceru. Tato dobře vychovaná a nadaná studentka může, ale nemusí být unesena, ale určitě se stýkala s velmi pochybnými existencemi. Chet s vysoce citlivým čenichem se vydává po stopách dívky, které ho zavedou do motorkářských barů a na další exotická místa, kde na Chetovy tlapky číhá mnoho nebezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: , Omega
Originální název:

Dog on it , 2008


více info...

Přidat komentář

guardian
06.02.2024 4 z 5

Dala bych spíš 3.5*, ale to nemůžu, tak volím 4*. Velice zajímavý nápad psát příběh z pohledu psa, to byl hlavní důvod mého vyššího hodnocení. Zápletka je však jednodušší až jednoduchá, milovníci kriminálních případů si zde na svoje nepřijdou. Chvíli mi také trvalo se do knihy začíst, protože byla psaná stylem, který mi úplně nevyhovoval. Především ze začátku jsem chvílemi vůbec netušila, co se autor některými větami snažil říct, a to mě nepříjemně rušilo v čtení, jelikož jsem se někdy musela vracet a číst znovu, abych pochopila. Celkově knihu hodnotím jako příjemné oddechové čtení.

goergina
28.08.2023 5 z 5

Miluju detektivky a tahle, z pohledu psa, se mi líbila moc. Hezky čtivě napsáno, originální nápad. Moc ráda si přečtu další díly.


SputnikV
17.11.2021

mně se kniha velmi líbila, hlavní hrdina prostě skvělý, i jeho lidský přítel, nicméně, znovu si ji nepřečtu pro ten strašný rozhovor mezi |Chetem, kterého jeho člověk zachrání a k smrti odsouzeným štěnětem v útulku.

kusma
13.09.2021 3 z 5

Detektivka vyprávěná psem, koho by to nenalákalo! No,mne ano. Realita ale trošku pokulhává za očekáváním. Zápletka jednodušší , to se dá čekat. Vypravěč vtipně psí, ale časem omrzí. Občas mi vadily nesmyslné dialogy. Celkově milá oddechovka, která mě ale k dalšimu dílu, pokud vyjde, nenalákala.

stanislav0373
18.04.2021 2 z 5

Zajímavý počin. Detektivka vyprávěná psem. No proč ne? Nicméně pro mě to byla zábava jen do půlky. Pak už víte, co a jak se stalo a tak jen čekáte, až to skončí...

Doporučil bych jako oddechovku pro nenáročné čtenáře.

sorceress15
16.01.2021 4 z 5

Tuto knihu bych hodnotila jako velice dobrou oddechovku, kterou máte přečtenou za chvíli, protože se čte opravdu lehce a i přes svoji jednoduchost je svým způsobem napínavá a něčím i trochu jiná. Protože je psaná z pohledu Cheta, soustředila se kniha spíše na jeho myšlenky, což v některých momentech rušilo řešení případu. Na druhou stranu se mi to líbilo, protože psí hrdina popisuje svět trochu komicky a z jeho pohledu zmatečně, což mě donutilo se několikrát i pousmát. Chvilkama to byla spíše kniha pro děti, zejména kvůli stylu vyprávění. S tím souvisí i celkem předvídatelný děj, což mi ve finále až tak nevadilo. I přesto všechno je to velice příjemná kniha, která mě nutila stále číst a číst až do konce.

EvaApple
10.01.2021 5 z 5

Moc příjemně psaná detektivka. Sice nic strhujícího, místy spíš matoucí, ale styl pohledu psa na celé dění je mile vtipné

Zuzka12627
14.10.2020 4 z 5

Velmi hezky napsána detektivka vyprávěná z pohledu psa. Taková oddechová knížka, ale určitě stojí za přečtení. Líbila se mi a určitě si ji nechám. Škoda, že nejsou přeloženy další díly.

GošaGoša
17.09.2020 5 z 5

Netradiční detektivka z pohledu psa, velmi inteligentního psa, kterého často rozptyluje množství věcí, které lidé nechápou.

Messa
05.09.2020 4 z 5

Od této knihy jsem po přečtení recenzí nic moc nečekal, ale byl jsem příjemně překvapen. Jasně, není to žádný literární skvost, ale jako oddechovka to funguje perfektně. Pejsek je moc příjemná hlavní postava, příběh není roztahaný a celé se to pěkně čte... Jen mě mrzí, že se nevydávají další díly v češtině.

Betti
01.08.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek, kterou jsem četla a rozhodně nejčtivější!

simviki
28.07.2020 2 z 5

Nápad na detektivku vyprávěnou očima psa je jistě zajímavý, nicméně to trochu skřípe. Když pominu podezřelou souhru náhod, čtenář se v tom psím vyprávění těžko orientuje. Naopak se sezkáme ale s vtipnými glosami a pohledem na nás lidi i věci okolo z jiného úhlu

crazyslunicko
19.07.2020 5 z 5

Roztomile napsaný detektivní příběh o zmizelé dívce, kterou se snaží najít najatý soukromý detektiv a jeho pes. Děj je vypravován z pohledu psa Cheta, takže ne vždy víme přesně jak se co odehrává, neboť ho rozptyluje kočka nebo nějaké známé pachy apod.

Smolař
28.05.2020 2 z 5

Nápad za 1, provedení za 3. Bohužel.
Knihu jednoznačně tahne pes. Celkem vtipně a neotřele komentuje dění. Bohužel to je asi tak jediné pozitivum. Hlavní postava je osobnostně plochá. Bez vývoje. O dalších postavách platí prakticky totéž. Místy jsem měl pocit, že čtu skript k detektivnímu seriálu z konce osmé dekády.
Co se týče námětu, tak šlo z něho vytěžit více. Chybí výraznější záporák, který by táhl dějovou linku tak, aby člověk neměl pocit, že "když už jsem to teda rozečet, tak to i dočtu", ale chtěl vědět, co bude následovat. To se tu neděje. Navíc děj místy nedává smysl. Kdyby se alespoň autor vyvaroval snad nejtrapnějších klišé, zejména týkajících se jistých obyvatel východní Evropy, a kdy to vypadá tak, že si někde náhodně přečetl několik nejběžnějších ruských jmen a musel je nutně někde použít.
Ale třeba následující kniha bude lepší.

Mickhesh
18.04.2020 2 z 5

Hodně light detektivka lepší jen o to, že je psána z pohledu psa. Dobrý nápad, který umřel na půli cesty. Dočíst to byl nadlidský úkol.. 50% a to jen za ten nápad. Zbytek šrot, ačkoli hlavní protagonisté nejsou špatně napsaní, jenom příběh a scénář trochu kolísá, napětí nulové.. proč to číst? Má to i druhý díl ;-)

michaela8442
01.01.2020 4 z 5

Prima oddechovka

PetraN17
07.06.2019 4 z 5

Tak pro mě pěkná oddechovka s bezva hlavním vypravěčem :)
Není vždy potřeba brát všechno moc vážně

mikika
12.02.2018 3 z 5

když přistoupíte na geniálního psa, tak se i pobavíte, jak vám vypravěč odběhne prohnat králíka a vy nevíte, co se stalo u detektiva...

alzbeta4340
15.12.2017 2 z 5

Nápad snad dobrý, proč by sympatický pes nemohl vyprávět detektivní záhadu. Napsáno je to ale špatně, příběh je zdlouhavý a nebaví. 1,5 hvězdičky

bagel
24.11.2017 2 z 5

Velmi rozvláčná kniha vyprávěná z pohledu psa, což děj trochu ozvláštnilo. Jinak celkem nuda.