Farg Farg komentáře u knih

☰ menu

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Vyborna detektivka pokud vam nevadi natazeny dej. Kniha se sklada ze spousty vyslechu, kterymi se pomalu dostavate k celemu pribehu, ktery stal za smrti.

04.03.2024 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Ubiram hvezdicku za styl psani, malem me i odradil od cteni v prvni polovine. Ta me moc nebavila a vsechny postavy mi akorat lezly na nervi. Pak to ale dostalo spad a nedalo se od knihy odtrhnout, musela jsem vedet, co zatim vsim stoji. Napinavy kniha, kterou bych asi nechtela cist nekde pod stanem v lese.

15.08.2023 4 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Rychle se cetla a prijemne. Nic zavratneho, ale na dovolenou jako nenarocna kniha je idealni.

09.08.2023 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Věděla jsem o čem zhruba kniha je a těšila se na příběh, kdy se vrátíme do minulosti. Kniha mě bavila asi tak do dvou třetin, pak to bylo hrozně táhlé a nakonec jsem si oddychla, že jsem na konci. Do dalších dílů se pouštět nebudu.

15.05.2023 3 z 5


Misery Misery Stephen King

Naprosto úžasný! Annie Wilkesová je tak skvěle vyobrazená, že jí člověk opravdu nesnáší a trpí s hlavní postavou. Opravdu mi bylo špatně i za něj. Příběh, který umí pohltit.

15.05.2023 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knihu jsem dostala a ani pořádně nevěděla o čem je. Takže soudě jen dle obálky to vypadalo na oddychovou romantickou knížku. No nečekala jsem tohle. Děj mě úplně pohltil a emočně vyždímal. Pobrečela jsem si hezky.

15.05.2023 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Poutavý příběh jako vždy od tohoto autora. Bylo mi hrozně smutno z toho, co se stalo s Afganistánem od ruské invaze počínaje. Je to příběh muže, který žije už v Americe a vzpomíná na dětství v Afganistánu. A na minulost ke které se vracet nechce, ale bude muset.

15.05.2023 5 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Musím uznat, že se mi moc líbí styl psaní a krátké kapitoly, takže se kniha čte sama. Bohužel v porovnání s ostatními díly, mě trochu zklamala. Už když mi chybělo posledníh čtyřicet stránek a pořád vlastně nebylo nic rozuzleného, tak jsem si říkala, jak tostihne vysvětlit všechno a taky že nestihl. Vyřešila se jedna vražda, ale motiv vlastně nebyl ani vysvětlen. Vzhledem k předchozím promyšleným motivům, mě to zklamalo. Že je zbytek na pokračování mi ani nevadí tolik, i když už mě to nebude tolik bavit, když člověk ví kdo je vrahem u obou případů. No a na závěr mě začínají štvát postavy policie. Fabian, který je sobecký a zahleděný do sebe, potom je jedna alkoholička, další mi přijde šílená a snadno ovlivnitelná, pak tu máme vraha a jediného Skálu, který je z nich celkem vyrovnaný. Na další díl se těším, protože mě zajímá, jak to celé dopadne, ale doufám, že to spisovatel nebo natahovat do co nejvíc dílů.

21.01.2020 4 z 5


Tajemství Abigale Hall Tajemství Abigale Hall Lauren A. Forry

Knihu jsem si koupila a pak az koukla na hodnoceni tady. To me celkem nastvalo, ze jsem si koupila nejakou kravinu. Nastesti kniha me nadchla. Cetla se mi rychle, byla napinava a silena. Pribeh mi neprisel zmateny, akorat se rozuzloval postupne. Kdyz od toho clovek neocekava zadnou hlubokou myslenku, muze najit napinavy, smutny a sileny pribeh.

05.11.2019 5 z 5


Koně Koně Gabrielle Boiselle

Nejkrasnejsi fotografie koni. Ani mi nevadi text k tomu, je to knizka ke kochani a ne k vedomostem.

28.08.2019 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ze začátku jsem se nemohla začít a knihu dvakrát odložila. Jsem ráda, že jsem jí dala třetí šanci, protože pak se to překlenulo a naopak jsem jí nemohla odložit. Nádherná kniha, kde se člověk zasměje, ale i rozbrečí. Ove byl skvělý chlap a s jeho ženou museli mít krásný oboustranně tolerantní vztah. Těším se na další knihy od autora.

08.08.2019 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Příběh byl dobrý, akorát mě hrozně rozčilovala hlavní hrdinka.

08.08.2019


Proměny zvířat - antistresové omalovánky Proměny zvířat - antistresové omalovánky Kerby Rosanes

Nejkrásnější omalovánky kde se dá využít fantasie a stínování.

08.08.2019 5 z 5


Hotel New Hampshire Hotel New Hampshire John Irving

Úžasně šílená kniha kde nechybí absurdní situace a krásně rozmanité charakteristiky postav. A i přes tu šílenost se daří knize vytvářet v mysli spoustu otázek a myšlenek na pozadí děje. Prostě Irving opět nezklamal.

08.08.2019 5 z 5


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

Úžasná kniha a podle mě nejlepší od Irvinga.

08.08.2019 5 z 5