ElessaRiverbow Online ElessaRiverbow komentáře u knih

☰ menu

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Kasie West

(SPOILER) Od autorky jsem už pár knih četla a tak jsem měla celkem velká očekávání, ale bohužel, tohle se za mě moc nepovedlo. Už od začátku jsem si říkala „Co to sakra čtu?“ Pak to tedy začalo dávat smysl, ale příběh mě vůbec nechytl. Celé to zjišťování "kdo je pod maskou" mě rychle přestalo bavit. Teprve ve chvíli, co se maska dostala k Hadley to začalo být zajímavé - zhruba posledních 80 stran. Hadley byla sympatická a líbilo se mi na ní, že ví, co chce a jde si to tím. Jackson taky nebyl špatný a ten vztah byl vcelku roztomilý. Nejvíc na nervy mi lezla Hadleyina matka - pokaždé, když se tam objevila, tak se chovala hrozně. Konec byl ale pěkný a roztomilý.

24.04.2024 3 z 5


Cesty se rozcházejí Cesty se rozcházejí Veronica Roth

Snad nikdy jsem neměla po dočtení knihy takový pocit prázdnoty, jako po dočtení této. Když jsem knihu zavřela, veškeré myšlenky na ni odešly. Ta kniha ve mně bohužel nevyvolala vůbec nic. První díl celkem ušel - nebylo to nic převratného, ale byl to alespoň průměr. Tohle bylo prostě... nic. Nemůžu tedy upřít knize její čtivost, kapitoly tu jsou krátké a rychlé. Děj je ale téměř o ničem, jen se sem tam objevila zajímavá krátká akce. Postavy jakoby ztratily veškerý charakter, který si budovaly celý první díl. Často se chovaly úplně nelogicky, až jsem si říkala jestli vůbec sama autorka ví, co chce psát. Jen Cisi mi přišla pořád stejná a sympatická. Snad až posledních 40 stran bylo nějak víc zajímavých.

~ 1,5/5 ~

20.04.2024 2 z 5


Kluci ze hřbitova Kluci ze hřbitova Aiden Thomas

Velmi miloučké oddechové čtení, já jsem spokojená. Ze začátku se mi to špatně četlo než jsem si zvykla na formát - jednalo se totiž o reading copy. Navíc nic moc se prvních sto stran nedělo, ale ve výsledku mi to ani tolik nevadilo. Společnost brujx byla zajímavá a moc se mi líbilo, jak je celé to prostředí, tradice a zvyky popsané. Yadriela i Juliana jsem si okamžitě zamilovala a ten jejich postupný vývoj vztahu byl skvělý. Zápletka byla tedy lehce odhadnutelná, ale to na kouzlu neubralo. Trošku mě tedy mrzí, že tam bylo tolik věcí napsáno ve španělštině - slovníček na konec by byl fajn. Celkově se mi to ale moc líbilo a na další autorovu knihu si rozhodně brousím zuby.

17.04.2024 4 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Jelikož knížka byla všude vychvalována až do nebes, měla jsem velká očekávání. Bohužel jsem lehce zklamaná, čekala jsem asi trošku víc. Knížka se četla hodně rychle, příběh byl čtivý a postavy sympatické. Zahra i Rowan mi ihned přirostli k srdci. Tu chemii mezi nimi jsem naprosto žrala a spicy scénky byly fajn. Ale i tak tomu chyběla jakási jiskra, která by tomu dala ten wow efekt. Až ale vyjde pokračování, rozhodně se do něj pustím, protože jsem zvědavá na zbylé dva bratry.

06.04.2024 4 z 5


Alenka v říši zombií Alenka v říši zombií Gena Showalter

Od autorky jsem kdysi četla První život a nebylo to tak špatné, proto jsem se na tuto i celkem těšila. Ne, že by to bylo nějak špatné, ale bohužel mě to moc nezaujalo. I když to mělo dost jednoduchou angličtinu, tak se to četlo strašně pomalu. Hlavní hrdinka byla celkem v pohodě, ale byly situace, kdy mě šíleně vytáčela. Na knize je vidět, že je pro mladší čtenáře, hlavně bych řekla že pro holky. Do pokračování se pouštět nejspíš nebudu.

05.04.2024 3 z 5


Strážci živlů - Síla vody Strážci živlů - Síla vody Alice Lily Neradová

Prvních zhruba 70 stran to vypadalo dost bledě - dlouhé kapitoly, celkem nuda, nic moc postavy. Pak se to všechno ale zlepšilo. Příběh se stal čtivým a zajímavým, akce bylo spousta a postavy se staly více sympatické. I přesto jsem se však během čtení nemohla zbavit pocitu, že je to psáno až moc dětsky a vše se vyřešilo až moc jednoduše. Nejspíš to je ten důvod, proč jsem z toho nebyla tolik unešená - kdybych měla tak o pět let méně, věřím, že by to bylo v mých oblíbených hodně vysoko. Leah i Eric byli celkem fajn, našla jsem si k nim postupně cestu a nakonec jsem byla ráda, že skončili spolu. Posledních 70 stran ale příběhu přidaly spoustu plusových bodů - četlo se to téměř samo, jedna akce za druhou, tajemství za tajemstvím (i když Olivie mě někdy svým chováním štvala). Rozhodně jsem ale zvědavá na pokračování a ráda si ho přečtu.

Moc děkuji @endlessbibliophile @humbook_blogeri a @humbook za poskytnutí knihy k recenzi #humbookblogeri

30.03.2024 3 z 5


To bylo tvé jméno. 03 To bylo tvé jméno. 03 Makoto Šinkai (p)

Přesně jak jsem očekávala po dočtení předchozího dílu, tohle se bez slz neobešlo (ve skutečnosti jsem brečela pomalu od první stránky). Velmi nádherné zakončení, hlavně konec kdy jsou oba hrdinové už starší, mi přijde více propracovaný než jak ho znám z filmu. Opět nádherná kresba.

27.03.2024 5 z 5


To bylo tvé jméno. 02 To bylo tvé jméno. 02 Makoto Šinkai (p)

V tomhle díle je už více akce a rozhodě více emocí. Chvílemi jsem neměla daleko od pláče a je mi jasné, že u dalšího dílu budu brečet jako želva (stejně jako pokaždé brečím u filmu). Celé je to opět famózně nakreslené.

25.03.2024 5 z 5


To bylo tvé jméno. 01 To bylo tvé jméno. 01 Makoto Šinkai (p)

V první řadě musím říct, že film udělaný podle této mangy miluju a patří do mých TOP filmů. Proto když se mi dostala do rukou celá série, měla jsem ji přečtenou během chvíle. Navíc je to moc hezky nakreslené. Oba hlavní hrdiny naprosto zbožňuju. Příběh je moc hezky vymyšlený a vtipný, takže se během čtení rozhodně nebudete nudit.

23.03.2024 5 z 5


Vlastně docela dobrý Vlastně docela dobrý Monica Heisey

Velmi pěkná oddechovka, u které jsem cítila spoustu emocí. Ze začátku jsem měla trochu problém s psaním autorky, na který jsem si zvykla až kolem první čtvrtiny knihy. Taky mi trochu brzdily ve čtení dlouhé odstavce. Maggie, hlavní hrdinka, byla fajn, ale někdy mě vytáčela svým chováním. Na druhou stranu to ale bylo pochopitelné, když se jí po deseti letech rozpadl vztah. Naprosto jsem si oblíbila její přátele, kteří ji podporovali. Tolik akce se tam neobjevilo, ale veškeré emoce byly úžasně napsané a prožívala jsem téměř vše s Maggie. Sice se během čtení žádné slzy neobjevily, ale konec mě příjemně pohladil po duši.

~ 3,5/5 ~

21.03.2024 3 z 5


Limea Limea Lin Rina

Na knihu jsem se těšila a měla velká očekávání hlavně kvůli dvěma věcem - ta překrásná obálka a fakt, že od autorky jsem už četla Kroniky prachu a zamilovala si je. Mno, tohle ale dobré vůbec nebylo. I když se to četlo vcelku dobře a rychle, bylo to takové natáhlé a nudné. Některé věci tam byly zopakované snad stokrát a jiné, mnohem zajímavější, vysvětlené nebyly. Kniha je prezentována jako fantasy, ale jako fantasy mi to vůbec nepřišlo (spíš bych to zařadila do YA romantiky). Velký problém jsem měla také s postavami, hlavně Limeou. Polovinu času se chovala hloupě, až jsem se podivovala nad jejím myšlením. Romantická linka mi přišla trochu padlá na hlavu - neznali se ani týden a je to láska na celý život? Ummm, to úplně asi ne. Navíc chemie mezi nimi byla nulová. Nějaká akce se uskutečnila až během posledních padesáti stran, ale přišla mi příliš uspěchaná. Ani závěrečný epilog bohužel dojem z knihy nijak nespravil.

~1,5/5 ~

20.03.2024 2 z 5


První První Kiera Cass

Bože, já se téhle trilogie snad nikdy nenabažím. To je tak úžasný příběh! Během dvou dnů jsem měla přečteno a byla jsem celkem překvapená, kolik detailů jsem zapomněla. America je skvělá, naprosto jí zbožňuju. Maxon je opět úplné zlatíčko. Posledních zhruba 70 stran bylo plných akce a emocí, nejednou jsem se u knihy rozbrečela. Do navazující duologie se nejspíš pouštět nebudu.

14.03.2024


Láska a jiná vykolejení Láska a jiná vykolejení Leah Konen

Tahle kniha mi doma leží už nějakou dobu, tak jsem po ní konečně sáhla. Je to velmi miloučké usměvavé čtení a dobře se to čte. Kapitoly jsou krátké, takže příběh rychle utíká. Ammy i Noah mi byli sympatičtí už od začátku, i když Ammy na Noaha nemusela být sem tam tak ostrá. Konec mě trochu zklamal a kniha mohla být klidně o pár stran delší.

01.03.2024 4 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Od autorky jsem už četla Divergenci, která byla fajn, takže jsem se na její další knihu celkem těšila. Ze začátku to bylo trošku matoucí - všechny ty jména a názvy mi vůbec nechtěly lézt do hlavy. Postupem čtení se to ale naštěstí zlepšilo. Další věc, která mi vadila, byly dlouhé kapitoly, kvůli kterým se mi to špatně četlo. Navíc se tam tak zhruba polovinu knihy téměř nic nedělo, takže jsem dokonce i párkrát přemýšlela, že to s knihou vzdám. Nakonec se to někdy po polovině rozjelo a začalo to být zajímavé. Pokud je něco, co autorce vážně jde, je to psaní brutálních scén. Akose jsem celou knihu moc nemusela, Cyra byla celkem sympatická. Vývoj jejich vztahu byl fajn. Jsem hodně zvědavá na pokračování.

28.02.2024 3 z 5


Smrtelné stroje Smrtelné stroje Philip Reeve

Musím říct, že film, který je podle této knihy natočen, patří mezi mé nejoblíbenější. Proto když jsem zjistila, že existuje kniha, nečekala jsem moc dlouho a dala se do čtení. A tam nastal problém - tím, že jsem nejdříve viděla film (a mám ho fakt hodně ráda), celou dobu čtení jsem knihu s ním porovnávala. Proto to nakonec bylo trochu i zklamání. Kvůli stylu psaní to bylo až moc dětské. Tom mi přišel hrozně otravný a ufňukaný, až to bylo k naštvání. I tak se asi vrhnu někdy na pokračování.

~ 2,5/5 ~

12.02.2024 3 z 5


Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Knihu jsem už kdysi četla spolu s druhým dílem a teď si dávám rereading, abych mohla přečíst i ten poslední. Je poznat, že to už není čtení pro mě - je to takové až moc dětské. Krátké kapitoly ale zaručily, že se příběh četl hodně rychle. Největší mínus knihy je asi to, že se tam většinu času nic neděje. Felicity byla fajn, Lee mě ze začátku trochu vytáčel. Do pokračování se pustím, protože chci konečně přečíst celou sérii.

~ 3,5/5 ~

08.02.2024 3 z 5


Hrob mé sestry Hrob mé sestry Robert Dugoni

Ze začátku to vypadalo velice slibně, ale bohužel postupem čtení moje nadšení odpadávalo. Četlo se to dobře a rychle, převážně díky hodně krátkým kapitolám. Jenže i když se tam od začátku hledaly důkazy a poté tam probíhal soud, první polovinu knihy to působilo, jakože se tam nic neděje. Tracy byla fajn postava a rychle jsem si k ní našla sympatie. Naštěstí to zachránil konec, který byl zajímavý a překvapivý. Autor píše rozhodně skvěle, takže se možná pustím i do pokračování této série.

~3,5/5 ~

04.02.2024 3 z 5


Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Na tuhle sérii jsem se těšila dlouho a jsem moc ráda, že se mi to líbilo tak, jak jsem očekávala. Knížka se rychle a moc dobře čte. Autoři to mají celé úžasně vymyšlené a jsem zvědavá, jaké bude pokračování. Všechny postavy jsem si ihned zamilovala. Jediné, co mi někdy vadilo, že u delších kapitol jsem občas zapomněla, z čího pohledu je to vyprávěno. Určitě se po přečtení celé série vrhnu i na Akta Illuminae.

~ 4,5/5 ~

22.01.2024 5 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

V tomhle asi půjdu hodně proti proudu, ale mě se to celkem líbilo. Možná je můj názor ovlivněn tím, že jsem kvůli špatným recenzím neměla téměř žádná očekávání, ale vážně mi to nepřišlo tak hrozné. Hodně to připomíná padesát odstínů šedi. Co mě na knize hodně štvalo, bylo stále se opakujících pár výrazů pro intimní partie. Jako pardon, ale jestli i v pokračování se její *ehm* bude říkat „číča“, tak to asi nezvládnu. Jinak to ale bylo fajn, Clara i Alexander byli v pohodě. Hodně jsem si oblíbila Edwarda. Spicy scének tam bylo vážně požehnaně a byly celkem dobře napsané. Mám doma celou sérii a rozhodně se do zbývajících dílů někdy v budoucnu pustím. A navíc ty české obálky jsou podle mě mnohem hezčí než ty anglické.

20.01.2024 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

U knih z této série je skvělé to, že jsou čtivé a za pár večerů je máte přečtené. I přesto, že se tam děje spousta zajímavých věcí a jsou tam úžasné scénky, celá ta Američina přelétavost mezi Aspenem a Maxonem veškerou atmosféru zničila. Během čtení jsem za to měla Ameriku několikrát sto chutí proplesknout, ať se vzpamatuje. Tento díl snad navždy bohužel zůstane mým nejméně oblíbeným.

07.01.2024 4 z 5