Ekiara Ekiara komentáře u knih

☰ menu

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Pane bože. Já nevím, co na tuto knihu mám napsat.
Tato knížka mě zajímala už delší dobu, jen jsem zkrátka nevěděla, jestli mi sedne, když je to romantika dvou kluků, jelikož jsem do té doby četla jenom holka + kluk, víte co.
JEŽIŠ, JAK JÁ NELITUJU, ŽE JSEM TU KNIHU ČETLA DÁL. Ze začátku jsem byla mírně zmatená, ale věřte, že se do knihy rychle dostanete, i postavy se dají lehce zapamatovat a navíc, co se mi líbilo - každá postava byla aspoň něčím zajímavá - nebylo to, že by tam byly jen tak pro okrasu.
Strašně se mi knížka líbí, myslím, že teď už nebudu číst ostatní romantické knihy tak dychtivě, jako právě u Simona :D
Strašně ji doporučuju, myslím, že právě stala jednou z mých nejoblíbenějších knih.
Doufám, že se někdy dočkám pokračování :)

04.08.2018 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Já opravdu nevím, co na tuto knížku říct. Ze začátku mě né úplně zaujala, ale poté, co se vlastně hlavní hrdinka dostala do soutěže, rozjelo se to a strašně mě to začalo bavit.
Knížku všem doporučuju, já se bála, že to nebude kniha pro mě, protože princové, princezny, paláce, luxus... Ale pokud si říkáte to samé, určitě té knize dejte šanci.
Stopro jsem pro druhý díl, zajímá mě, jak se to vyvine, doufám pro Maxona :--)

11.02.2018 5 z 5


Počátek Počátek Ellen Schreiber

Nemám nic proti knihám o upírech, fantasy, mírné šikaně ve škole... Ale opravdu nemám ráda takové to, když je kniha zkrátka jen o tom způsobu, aby hlavní postava vypadala k politování a pak zároveň abychom si ji brali jako za hrozně hustou drsňačku...
Tato holčina Riven mi od začátku lezla na nervy.. Celou dobu jsem si nemohla vyhnat z hlavy to, jak mi děsně... Ani ne egoistická, nevím jaké je na to slovo, ale je to takové to, když se někdo snaží vypadat jako děsná chuděra, ale zároveň něčím strašně moc výjimečná, odlišná... Riven se snažila tvářit, jako že toho strašně o upírech ví, ale spíš mi připadala jako nějaká trapná gotička, která na sebe patlá černou rtěnku už někdy od 10 let.. A nesmí chybět na každé straně zmínit, že má vojenské boty.

03.02.2018 2 z 5


Les plný tajemství Les plný tajemství Erin Hunter

Panebože, jak já miluju tuto autorku a tuto sérii ^^
Třetí díl se mi strašně líbil, nemůžu říct, jestli víc nebo míň než dva předešlé, protože každý měl něco do sebe.
V tomto díle se stanou takové smutné příhody, které mě doháněly k pláči.. (když jste citliví) :D
Opravdu mě to tak zamrzelo, ale zároveň ještě více popohnalo k tomu, abych si přečetla čtvrtý díl! ^^

03.02.2018 5 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Knížku jsem nedočetla z důvodu, že mě to vůbec nechytlo. Nemohla jsme se začíst, knížka mi přišla nudná a prostě přes nějakých 100 stránek jsem to prostě číst přestala.
Knížku mi sice dlouho doporučovala kamarádka, která tu sérii úplně žere, hltá každou postavu a moment... Asi je to tím, že mě prostě neoslovil tento druh žánru, kde jde hlavně o ten čas.
Jinak se mi moc líbí obálka, ale to je asi to jediné.

03.02.2018 3 z 5


Ztracené insignie Ztracené insignie Sandra Regnier

Poslední díl se mi celkem líbil, jen už mě to tolik nebavilo číst... Přišlo mi to zbytečně zdlouhavé, jako kdyby se až do konce nic moc nedělo, až na konec knížky se stane všechno najednou.
Přišlo mi trošku, že to tu autorka chtěla rychle ukončit.
Zároveň jsem ráda, že tu bylo více akce než minule, staly se tu i věci, které jsem vůbec nečekala.

03.02.2018 4 z 5


Tokijský ghúl 2 Tokijský ghúl 2 Sui Išida (p)

Opět mě manga překvapila. Myslela jsem, že už mě ani v druhém díle nic nepřekvapí, když jsem anime již viděla, ale přesto jsem si pokračování ráda zopakovala a užila ^^
Nevím, jestli budu chtít ihned třetí díl, ale chtěla bych si ho někdy koupit.
Asi se mi tento díl líbil i více než ten první, ale každý měl něco do sebe. I druhý byl plný nečekaných momentů a pronesených vět. Tokijský ghúl má opravdu skvělé postavy a kresbu :)

02.01.2018 5 z 5


Cagaster 1 Cagaster 1 Kachou Hashimoto

Tato kniha měla něco do sebe, ale asi to nebyl úplně můj šálek kávy :D
Kresba taky byla hezká, jen byly často postavy v každém okně nakreslené jinak, ale byly to fajn postavy.
Druhý díl zřejmě kupovat nebudu, ale manga měla pohodový humor a špetku romantiky, ale často jsem nevěděla která bije, protože je tam celkem hodně informací na jeden díl mangy, ale možná to prostě přijde pouze mně ^^

02.01.2018 4 z 5


Podivné sestry Podivné sestry Charles Gilman

Tento díl se mi líbil o mnohem více, než ten první.. Sice nějak nedychtím po delších dílech této série, ale určitě to není špatné čtení.. ^^
Jsem ráda, že se v tomto díle více objevily části, které první díl trochu postrádal ^^

28.12.2017 4 z 5


Šílený profesor Šílený profesor Charles Gilman

Napřed musím říct, že obal je velmi zajímavý, někdy si všimněte, když knihu zahlédnete naživo :D
Tato knížka má celkem pěkný a zajímavý děj, který se motá i kolem paralelních světů, ale taky jsem se v tom docela motala, na to, že je kniha celkem krátká, musela jsem často číst větu pořád dokola, aby ji můj mozek pobral (snad mi někdo rozumí.. :D)..
I celkem postavy zaujaly, jen mi přišli takové moc neoriginální, stejně jako většina momentů v té knize. Tím chci říct, že kniha by byla až moc podobná těm ostatním klasickým knihám o šikaně ve škole a hledání řešení všelijakých problémů puberťáku.. KDYBY tu nebyla ta celý zápletka strašidelných věcí a delších světů.
U některých věcí jsem si mohla říct něco ve stylu „Fuj, to bych nechtěla zažít" nebo jako "tak to je zvláštní," ale často jste tam mohli najít takové ty klišé strašidelné momentky, které najdete i v delších knihách nebo filmech s horory pro mladší.. Ale je to právě to, chápu, že v dětské knize nemůžu čekat nic extra gore nebo tak, ale kniha se od začátku tvářila tak jako "JESTLI KNIHU OTEVŘEŠ, ZEMŘEŠ STRACHY" či "NEJHRŮZNĚJŠÍ MONSTRA, NAD KTERÝMI SI ZAJEČÍTE JAKO MALÁ HOLKA" ale jinak byla kniha v pořádku ^^

28.12.2017 3 z 5


Dračí proroctví Dračí proroctví Sandra Regnier

V tomto díle se toho zase stalo o něco více než v prvním a ráda jsem se ke čtení vracela ^^ Na druhou stranu čím déle jsem to četla, tím více jsem měla radši Leea a naopak Felicity mě ke konci dost vytáčela.
Hezká kniha, postavy i prostředí a už se těším na třetí díl, jen si od Fay asi budu trochu chillovat.. :D

28.12.2017 4 z 5


Půlminutové horory Půlminutové horory * antologie

Tuto hororovou knížku si půjčete, pokud toužíte po nějakém hororu a zároveň oddechovku. Nevím kniha se mi líbila, četla se rychle, i když jsem něco přeskakovala a polovina hororů vůbec strašidelná nebyla :D
Ale bylo to docela v pohodě, všerůzné ilustrace, autoři a hororů, sice to mohlo být více nadupané, ale musí se chápat, že je to určené pro děti, takže tak :)

25.12.2017 4 z 5


Výměna Výměna Sienna Mercer

Knihu jsem si půjčila, protože jsem chtěla něco zoufale číst a tak jsem zkusila tuto knihu :D
Vidím, že se to spoustu lidí líbí a nikomu názor neberu, ale mně se ta kniha prostě moc nelíbila. Nevím, možná to bylo prostě tím, že ta kniha byla pro mladší lidi než já.
Ten příběh byl v pohodě, ale přišlo mi takové moc... Nevím neoriginální?
Zalíbila se mi docela Ivy, ta byla docela v pohodě, KDYBY! Kdyby..
Tu knihu jsem četla dříve, tak si to moc nepamatuju, ale myslím, že těm hrdinkám bylo odhadem tak 12 nebo tak a prostě tam bylo psané jak už se malují a všelijak prostě dělají věci, co by normálně měli až někdy v 15.. Prostě.. Nezabijte mě za tento názor, vím, že je to v dnešní době normus, ale prostě mně se to nelíbí, když čtu o mladších holčinách, které se v knize parádí o dost více jak já.. Pardon :D
Jinak to bylo hezky napsané a asi by mě to bavilo více, kdybych byla madší kid, takže zřejmě jde asi pouze o věk, ale pokračovat v této sérii rozhodně nechci :D

25.12.2017 3 z 5


Kráska a zvíře: Zakletá v knize Kráska a zvíře: Zakletá v knize Jennifer Donnelly

Této knize jsem moc nedávala šanci, jelikož jsem už znala příběh Krásky a zvířete a tak jsem myslela, že mne už nic nepřekvapí.. :D
Ale musím říct, že to byla bomba, dlouho se mi nestalo, že bych se od knihy takto nemohla odtrhnout, protože to mělo úžasný děj.
Kniha vás ponoří do kouzelného světa, ve kterém je dokonce ještě jeden svět. Má to krásný popis míst a postav, ke kterým si uděláte vztah, jaký chcete.. :D
U nějakých část jsem si říkala ty věty toho stylu: A co když je to takto nebo takto nebo takto... Chápete :D
Četlo se to rychle a mrzelo mě, že to tak rychle skončilo, ale moc hezké :)

25.12.2017 5 z 5


Podsvětí Podsvětí Oliver Bowden (p)

Sice jsem prozatím četla pouze tři knihy z této série, ale musím říct, že tento díl byla pecka.
Postavy se nepletly, mělo to hezký děj, úžasnou atmosféru, u které jste si mohli představovat Londýn v době průmyslové revoluce, prostě super :O

25.12.2017 5 z 5


Tajná křížová výprava Tajná křížová výprava Oliver Bowden (p)

Díky zálibě ke hrám AC jsem si řekla, že pro doplnění příběhu bych si mohla přečíst i nějakou tu AC knihu :D
Já si koupila teda nejdříve Renesanci, což je druhý díl série a zároveň takový počátek Ezia a ani nevadilo, že jsem nejdříve nečetla první díl.
Altaira jsem si hodně oblíbila a i kniha se mi líbila, ale musím říct, že ke konci knihy, kdy už je Altair ve starších letech jsem se do čtení nutila, protože mě přestával bavit děj, moc jsem to potom nevnímala.

Musím tedy říct, že se mi novější díly líbily více, i přesto to nebylo nějak hrozné ^^

25.12.2017 4 z 5


Ghúlmošky navždy Ghúlmošky navždy Gitty Daneshvari

Když jsem byla mladší a ujížděla na Monster High, tak toto byla má oblíbená kniha ^^ Kniha má moc krásné ilustrace a četla jsem ji asi třikrát, protože se mi opravdu líbila.

25.12.2017 4 z 5


Poslední kapka Poslední kapka Jeff Kinney (p)

Musím říct, že z celé série poseroutky se mi nejvíce líbily dva první díly a poté se mi postupně delší díly přestávaly líbit. Stále tuto sérii považuju za super oddechovku, u které se v duchu zasmějete a stojí za to si ji zkusit přečíst :)

24.12.2017 4 z 5


Rodrick je king Rodrick je king Jeff Kinney (p)

Delší pokračování poseroutky mě nadchl. A abych pravdu řekla, tento díl se mi líbil snad ze všech dílů této série nejvíce :D I když mi spusta lidí říkalo, že dávají přednost tomu prvnímu, mně více bavil ten druhý.

Jelikož mám mladšího bratra (asi by spíše dávalo logiku, že se mi toto líbilo, abych měla staršího bratra), tak jsem se opět v mnoha momentech vracela ke své realitě a často jsem právě vztah mezi dvěma bratry v knize viděla podobně jako můj s bratrem. I přes odlišnosti :D

Ale to neznamená, že se vám kniha bude líbit pouze za podmínky, že musíte mít bratra :D Nenene!

Kniha je stejně suprová a oddychová jako první díl ^^

24.12.2017 5 z 5


Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Před pár lety, kdy byla tato kniha naprostý hit (ne, že by ji teď nikdo neznal), tak mi spoustu kamarádek doporučovalo právě Deník malého poseroutky. Prý se kniha četla rychle, tak jsem si řekla proč ne, že? :D

Knihu jsem přečetla za opravdu kratičkou dobu a nebylo to jen kvůli tomu, že jsem na druhý den potřebovala napsat čtenářský deník, na který jsem si právě vybrala tuto knihu. Fakt mě ta kniha chytla, byla tam hromada momentů, u kterých jsem si řekla něco ve stylu, že to moc dobře znám a vím jak se hlavní hrdina cítí.. :D

I když byla kniha kapičku o ničem, u tohoto to myslím nevadí, jelikož tu jde hlavně o ty vtípky a prostě je to takové jednoduché na čtení, nezasekáváte se u toho, lehce se to chápe a knihu máte rychle přečtenou díky tomu, že snad více jak polovina knihy jsou obrázky, bez kterých si teda knihu neumím představit.

Bylo to opravdu fajn čtení a hned potom jsem musela číst druhý díl ^^

24.12.2017 5 z 5