Šílený profesor

Šílený profesor https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187291/sileny-profesor-AGn-187291.jpg 4 84 28

Horror School série

1. díl >

Na téhle základní škole se dějí divné věci. Ze šatních skříněk vyskakují krysy. Žáci se záhadně ztrácejí. Školní knihovna je bludištěm tajných chodeb. A učitel biologie se chová velice, velice zvláštně. Robert Arthur věděl, že přestoupit na jinou školu nebude nic jednoduchého, ale tohle je na pováženou! S pomocí nových, poněkud neobvyklých kamarádů zjišťuje, že se toho ve škole děje víc, než je na první pohled patrné. Dokáže ta tajemství odhalit dřív, než bude pozdě? První vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Dobrodružné Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Professor Gargoyle , 2012


více info...

Přidat komentář

mysik612
03.01.2020 4 z 5

Docela i dobrá.

hellena1523
30.12.2019 4 z 5

Horror pro děti, který by je měl třeba navnadit na klasičtější autory žánru? Proč ne! :) Čtivé, dobře napsané.


Adyx-chan
13.08.2019 odpad!

Z názvu knihy bych vyškrtla jedno takové docela důležité slovo - horror. Šmarjá, i kniha o Winx Clubu byla napínavější a strašidelnější. Kniha byla nezáživná, nudná.

alenkacermi
02.10.2018 3 z 5

Opět jedna z knih,kterou mi četl syn,takže jsem ji měla tak trochu audio :) Pro některé děti strašidelné. Syna to bavilo a mě s ním. U něčeho jsme se báli a u něčeho jsme se smáli. Snažím se u něj rozvinout lásku ke knihám, je to dřina, ale stojí mi to za to. Aspoň, že ten starší je knihomol po mamince :)

Mirka.K
29.06.2018 3 z 5

Mýtus Cthulhu pro nejmenší. Ideální způsob, jak přivést děti k Lovecraftovi. Nenáročná, klišoidní knížečka. Nenadchne, ale ani neurazí.

DancerJaneBooks
23.06.2018 5 z 5

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
Tuhle knížku jsem si chtěla, asi měsíc před tím, než jsem si ji půjčila v knihovně, přečíst. No, tak jsem si ji půjčila a přečetla si ji. Moc mě zaujala obálka a měla jsem pocit, že už jsem ji někde viděla. Bylo to oddechové čtení a moc jsem si to užila. Většina lidí říká, že to vůbec nebylo hororové. No a co? Mně to vůbec nevadilo. A navíc tam něco hororového bylo. Celkem jsem se hodně bála u patnácté kapitoly na stránce 99.
Tohle: ,,Neměli jste sem chodit," řekla Karina.
,,Potřebujeme, abys nám pomohla."
Karina smutně zavrtěla hlavou. ,,Vlezli jste mu přímo do pasti."
,,Do čí pasti?"
Strakatý závěs se znovu rozhrnul, vstoupil profesor Goyle a zatarasil cestu k úniku.
,,Díky, že jste přišli, pánové. Určitě máte něco, co patří mně!"
Tak u tohohle jsem se docela bála. Ale i když je na hřbetu knížky napsané HORROR SCHOOL a když to Charles Gilman považuje za horror a někdo ne, tak on za to přece nemůže, když někdo má jiný názor. No, ale nebudu to nijak hrotit. Mě knížka moc bavila a líbila se mi. Ze začátku to vypadalo jako normální pohodový příběh o obyčejném klukovi, co má normální život, ale potom se příběh rozvinul a byla z toho dokonalá fantasy a sci-fi v jednom. Roberta jsem si oblíbila už od začátku a na začátku mi ho bylo celkem dost líto, že neměl žádné kamarády. Některé okolnosti byly předvídatelné, ale to mi nevadilo. Karina byla sympaťačka, ale na začátku mi připadala trošku vlezlá (stejně jak pan učitel Loomis), ale nevěděla jsem, že je duch. Tohle jsem třeba nepředpokládala. Myší (nebo krysí) dvojčata jsem měla taky moc ráda a bylo mi jich líto. No a Glenn mě také štval a nevěděla jsem, proč se proti němu Robert jednoduše nepostaví, ale nakonec stejně z nich byli kamarádi. Super příběh a moc se těším na další díly!

Aríka
09.04.2018 odpad!

Knihu jsem si půjčila spíš ze zvědavosti než z toho, že bych ji chtěla nutně číst. Dle mého názoru by se kniha měla jmenovat "Horror School without horror", protože hororové prvky tam opravdu nenajdete, možná pouze jejich náznaky a ty, buďme upřímní, nestojí za nic. Takovou obálku knihy bych dokázala vytvořit ve nejmenovanné aplikaci na úpravu fotografií za méně než jednu hodinu. Kniha nemá skoro žádný děj, nudíte se u ní, je zdlouhavá, ačkoliv počet stran je nízký. Knihu nedoporučuji vůbec nikomu.

Orange8knihomol
13.02.2018 5 z 5

Trošku ,,hororová" knížka. Ale nebyl to horor, to ne. Jinak hezké počtení!

Ekiara
28.12.2017 3 z 5

Napřed musím říct, že obal je velmi zajímavý, někdy si všimněte, když knihu zahlédnete naživo :D
Tato knížka má celkem pěkný a zajímavý děj, který se motá i kolem paralelních světů, ale taky jsem se v tom docela motala, na to, že je kniha celkem krátká, musela jsem často číst větu pořád dokola, aby ji můj mozek pobral (snad mi někdo rozumí.. :D)..
I celkem postavy zaujaly, jen mi přišli takové moc neoriginální, stejně jako většina momentů v té knize. Tím chci říct, že kniha by byla až moc podobná těm ostatním klasickým knihám o šikaně ve škole a hledání řešení všelijakých problémů puberťáku.. KDYBY tu nebyla ta celý zápletka strašidelných věcí a delších světů.
U některých věcí jsem si mohla říct něco ve stylu „Fuj, to bych nechtěla zažít" nebo jako "tak to je zvláštní," ale často jste tam mohli najít takové ty klišé strašidelné momentky, které najdete i v delších knihách nebo filmech s horory pro mladší.. Ale je to právě to, chápu, že v dětské knize nemůžu čekat nic extra gore nebo tak, ale kniha se od začátku tvářila tak jako "JESTLI KNIHU OTEVŘEŠ, ZEMŘEŠ STRACHY" či "NEJHRŮZNĚJŠÍ MONSTRA, NAD KTERÝMI SI ZAJEČÍTE JAKO MALÁ HOLKA" ale jinak byla kniha v pořádku ^^

Smiley96
05.09.2017 5 z 5

Příjemná oddychovka

Krocan1
17.07.2017

Skvělá knížka, od které jsem se nemohl odtrhnout.

Cryptkeeper
22.05.2017 4 z 5

Jednoduchý,poutavý příběh. Čtivé,pro děti určitě zajímavé :)

knihomol5555458
16.03.2017 4 z 5

První díl série. Kniha byla čtivá a odpočinková.

Liliana2006
25.02.2017 4 z 5

Taková lehká oddychovka. Ale přesto si myslím že autor si na tom dal opravdu záležet. Krásná kniha pro volné chvíle. Kdo má rád strašidelnou chvíli tak ať si zaleze o půlnoci pod peřinu a čte si tuto knihu. To strašení je ověřený tak to totiž dělám já. :)

niknikita
14.12.2015 5 z 5

Koupila jsem Šíleného profesora pro našeho desetiletého vnuka a tak jsem ji s potěšením "prolustrovala". Myslím, že se bude líbit a taky obálka s ilustracemi určitě zabodujjí.

brčko-A
30.09.2015 4 z 5

Pěkná kniha,pro mě byla odpočinková.

plavání
30.08.2015 5 z 5

Kniha byla pro mě super. Líbila se mi.

Kačuba
08.07.2015 2 z 5

Knížka se mi líbila, ale čekla jsem od ní víc! Popravdě podle obálky, která mě na první pohled zaujala, jsem si myslela že to bude spíše pro starší čtenáře, ale jak jsem zjistila, tak ne. Ale každý na to může mít jiný názor....

Sabcens
14.02.2015 3 z 5

Pro mě spíše oddychové čtení. Příběh mi trochu připomíná Sirotčinec slečny Peregrinové. Děj je zajímavý a jinak zdlouhavý.Měla jsem knihu přečtenou, díky její útlosti, za jeden den. Myslím si, že pro děti úplně ideální. Velké plus přikládám obálce, která zaujme na první pohled.

Lumine
30.01.2015 4 z 5

Knížka je pro mladší čtenáře, ale i tak je zajímavá. To přecházení ze světa do světa se mi líbí.
Je psaná velmi svižně, vtipně a jasně. Perfektní pro začínající mladé knihomoly, nebo prostě pro vašeho mladšího bráchu, nebo sestru. Postavy si rychle oblíbíte a stále se něco děje. :D
Přečteno za noc a předáno mladší sestře k přelouskání. Myslím, že se jí to bude líbit.

Štítky knihy

pro děti horory dobrodružství příšery, monstra základní škola

Autorovy další knížky

2014  71%Šílený profesor
2014  79%Podivné sestry
2015  79%Příšerná učitelka
2015  81%Podezřelý šprt

Kniha Šílený profesor je v

Přečtených127x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce25x
Chystám se číst18x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x