Půlminutové horory

Půlminutové horory https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117015/mid_pulminutove-horory-7S7-117015.jpg 4 156 51

Ponořte se do těch nejkratších a nejděsivějších příběhů, jaké byly kdy napsány. Jedinečný soubor povídek. Někdy jde pouze o hororové scény, jinde kratičký příběh. Od vtipných a odlehčených, přes groteskní i tajemné, až po opravdu morbidní. Můžete číst na přeskáčku, jak vás napadne. Všechny příběhy mají jedno společné – nenechají vás usnout. Stačí jeden a vaše děti nebudou chtít vystrčit nos zpod peřiny! Sestavila Susan Rich.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Half-Minute Horrors , 2009


více info...

Přidat komentář

Georgee
13.12.2023 2 z 5

Docela dobrý nápad, ale málo který příběh mě opravdu bavil, nevím jestli to je tím jak jsou krátké (což je ale podstata) a nebo že to prostě není dobře napsaný.

muchomurka
10.05.2022 3 z 5

Nejsem úplně cílová skupina, ale přesto mě, přiznávám se, některé horory dost vyděsily. Některé jsem bohužel nepochopila a ostatní byly přiměřené věkovému určení. Rozhodně to nebyla špatná knížka, ale číst ji jako puberťák, tak se i v noci bojím jít na záchod.


Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Knížka zaujme už jen krásnou obálkou (jak vystřiženou z filmů od společnosti Laika (ano- Koralína, ParaNorman nebo Boxtrolls), ale i její obsah stojí za to, o to spíš, když jsou horory vaší letitou vášní. Tyhle horory jsou spíš takové menší horůrky, ale pokud ve vás pořád dříme duše a fantazie dítěte, pod tu postel se před spaním i tak podíváte. Plusem jsou pak i animace a různorodost povídek- co autor, to originál.

andrea7191
29.03.2021 4 z 5

Kniha, která je pro děti a protože moje dítě si jí vyhlídlo, nedalo mi to a přečetla jsem si jí a musím říct, že je dobrá. Některé příběhy jsou zajímavě promyšlené. Každý příběh je velmi krátký, opravdu nezabere více než minutku.

666Jitka
18.12.2020 3 z 5

Knížečka spíše pro děti a mládež, kterou člověk může číst v době, kdy nemá moc času a ani energie na něco těžšího. Hororové příběhy jsou opravdu kratičké, takže knihu přečtete za chvíli. Kniha je hezky a vtipně provedená.

blackoutzuzi
13.05.2020 4 z 5

Dětská kniha, která zaujme svou nápaditou obálkou a která je plná kratičkých hororů, z nichž některé jsou vyprávěny za pomocí ilustrací. Originální, místy trochu morbidní až to působilo vtipně :D Pravdou sice je, že některé příběhy byly slabší, ale i tak je tato kniha jako odreagování pecka, bavila mě!

1972Sixo
20.02.2020 4 z 5

Knižôčka presne zodpovedajúca svojmu názvu, lebo tých pár (desiatok!!!) hororčekov zhltnete za hodinku- dve. No na to aby ste sa o niekoho báli sa potrebujete zžiť s postavou - a na to je málo priestoru, takže príbehy sú často len pointy s malým predpríbehom. Ale nájdu sa medzi nimi aj perly. Taká Legenda o Alexandře a Roze je síce malý grafický list (komiks o jenom obrázku) a pár riadkoch, ale je úderný, humorný a vo svojej komplexnosti aj strašidelný. Zaslúžil by si kultový status minimalistického hororu. 3nitka, vďaka za požičanie.

Ládja
18.02.2020 3 z 5

Nějaký horor lepší, nějaký horší. Tak jako u každé sbírky, jak je psáno níže. Pan King by z každého příběhu zvládl napsat pět set stránek okecávání a trochu napětí. Občas to byla i zábava a někde jsem si říkal, že to určitě není pro děti...

3nitka
23.01.2020 4 z 5

Niektoré naozaj výborné - Legenda o Alexandře a Róze, Červi - krásne názorne obrázková, Nožičky je dobrá - ešteže nezabíjam pavúkov :)
A niektoré slabšie - ako takmer vždy pri rôznych autoroch.

Alex.rrr
24.06.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale asi nejsem moc čtenář povídek. Některé příběhy se mi moc líbily, jiné méně. Nicméně je kniha povedená a je to hezký nápad. Skvělá obálka je plus :)

martina5069
23.05.2019 3 z 5

Za mě takový průměr. Některé povídky super, z některých až mrazilo ale u většiny sem jen kroutila hlavou, protože mě to přišlo jako blbost :-\ Kniha na kterou čekáte, protože je vyprodaná, pak ji seženete a je pro vás docela sklamání, to zamrzí :-( Za mě slabé 3*

Andynka
15.05.2019 3 z 5

Velmi povedené. Některé příběhy jsou vážně mrazivé a není to příjemná představa. Asi u dvou jsem se docela zasmála, skvělá ironie . A u pár jsem protáčela očima , že jsou nelogické. Ale v souhrnu, to bylo dobré čtení a hezké ilustrace. No a ta obálka, ta je vážně boží!!

kamibe
21.03.2019 3 z 5

Vůbec bych o této knize nevěděla, ale potřebovaly jsme s kolegyní nějakou opravdu velmi krátkou povídku. A tady jich je přehršel. Přečetla a prohlédla jsem všechny, nejvíc mě zaujala Legenda o Alexandře a Róze - tady je tak široký prostor pro osobní tvorbu a vůbec to nemusí být horor. Pro sebe bych si ke čtení tuto knížku nevybrala, ale oceňuji, že někdo takový soubor sestavil. Trochu mě zarazilo, když čtu, že je to pro děti, ale budiž - některé si to jistě přečtou a nebudou se bát večer usínat. Na práci se čtenářskými dovednostmi se však hodí opravdu skvěle.

Strážkyně-žab
24.02.2019 4 z 5

Některé příběhy byly fakt děsivé, což byl účel této knihy. Ráda se bojím, takže u mě se kniha osvědčila. Strhávám hvězdu za to, že některé příběhy jsem opravdu nepochopila, nebylo tam žádné logické vysvětlení, nedávaly smysl. Jinak rozhodně doporučuji těm, kteří se rádi před spaním trochu vystraší.

Měňavka
23.02.2019 5 z 5

Pro děti???Tak to tedy opravdu nevím :)
Příběhy jsou geniální, originální, každý má své vlastní kouzlo a strašidelné poselství. Moc jsem si to užila a ráda se k tomu budu vracet. Škoda, že to nebylo delší. Moc doporučuji!!!!!

LadyCharlene
06.02.2019 4 z 5

Takové strašidelné jednohubky pro děti. Počkat pro děti? Když jsem tu knihu četla v noci, docela jsem se bála... Ano, většinou jsou to kraťounké povídečky, ale je v nich taková atmosféra, která vás nemůže nechat chladnými. Jednu hvězdičku jsem ubrala, protože se tam objevily povídky, které jsem prostě nepochopila, byly to takové výkřiky do tmy, které ani nesplnily svůj účel. Bohužel mě jména, na která jsem se těšila, zklamala. Gaimane, Atwoodová, Pattersone? Co to bylo? Byla jsem příjemně potěšena grafickými povídkami, zvláště Legenda o Alexandře a Róze byla důkazem, že k vystrašení není třeba dlouhých vět a složitého příběhu.
Takže já jsem s těmito dětskými creepypastami byla spokojená, trochu jsem se bála, trochu jsem se smála a myslím, že takové malé vypnutí u kraťoulinkých příběhů neuškodí ani dospělému.

efka.saf
06.11.2018 4 z 5

Zajímavá knížečka... Z pohledu dospělého člověka bych to viděla tak na 2 a půl *. Několik příběhů opravdu dobrých, většina takový ne úplně záživný průměr, několik opravdu blbých příspěvků a asi 3 jsem snad ani nepochopila :-/. Ale knížka není určena pro nás dospělé, kteří jsme poznamenáni šedou realitou všedních dní a naše fantazie se již před řadou let odebrala do věčných lovišť. Když jsem si vzpomněla na své dětství, na všechny ty příšery pod postelí a ve skříni, návštěvníky komory, noční můry plné nejrůznějších příšer či kostlivců apod., tak mi příběhy přišly vlastně velmi trefné a zajímavé. Také jsem si vzpomněla na sbírku hororových příběhu (pro dospělé) Zabij mě líp, kde mi jednotlivé příspěvky mnohdy přišly.... řekněme dost blbé. Naopak v této knížečce jsem musela nejednou obdivovat, jakou zajímavou pointu byli někteří autoři schopní vykouzlit ve dvou odstavcích nebo na jedné malé stránce. Takže já knížku doporučuji, ale hlavně pro děti, které již vyrůstají z dětských střevíčků a tváří se jako největší milovníci hororů.
PS: Legenda o Alexandře a Rose je naprostý klenot a vrchol celé knížky! :D

BlueFlameCat
21.10.2018 5 z 5

Jak já miluju tuhle knihu,četla jsem ji už x krát a vždy mě dokáže pobavit či vyděsit.

Janadvorackova
02.09.2018 3 z 5

Šlo to. Napsat takhle krátkou povídku, navíc s pointou, se sice nepovedlo všem. Ale někomu ano.

lagina
13.08.2018 3 z 5

To je fakt pro děti? Horory nejsou můj styl, u některých mi fakt běhal mráz po zádech u jiných jsem se spíš bavila nad autorovou myšlenkou :-)