Edith_17 Edith_17 komentáře u knih

☰ menu

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Na knihu jsem měla v každé její části trochu jiný názor. Je především reálná. Reálné situace, do kterých se může dostávat dospívající člověk. Hlavní hrdina Charlie mi byl velmi blízký. Sama jsem introvert, který radši přihlíží, než se zapojuje. A myslím, že máme opravdu nad čím se zamyslet. Pokud chceme skutečně žít, musíme přestat přihlížet a začít se zapojovat. Protože určitě máme v sobě každý něco, co můžeme světu ukázat :).

07.02.2022 4 z 5


Moje nejsladší vzpomínky Moje nejsladší vzpomínky Barbora Gorecká

Naprosto skvělá kniha!!! Pro mě to byl vánoční dárek a opravdu velká spokojenost.
Doporučuji všem, kdo rádi pečou, ale i těm, kteří by s pečením chtěli začít. Recepty jsou řazeny podle ročních období a taky jsou tam vánoční a velikonoční recepty. Navíc na začátku najdete obecné recepty jako jsou marmelády, povidla, základní těsta a náplně. Kniha obsahuje i převody jednotek a převody na lžíce a lžičky - tohle hodnotím velmi kladně, určitě budou k užitku :).

30.12.2020 5 z 5


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Po dlouhé době kniha, která mne fakt bavila, až jsem se skoro nebyla schopná odtrhnout od čtení. Příběh si mě byl schopný tak vtáhnout, jako opravdu málokterý dokáže. Dokonce bych řekla, že byl pro mě v tuto chvíli hodně "useful", jelikož prožívám něco podobného, co prožívala hlavní hrdinka Charlie.

10.08.2020 5 z 5


Tajemství masáže Tajemství masáže kolektiv autorů

O knize bych se ani nedozvěděla, kdybych ji nedostala jako dárek. A jsem za to upřímně moc ráda. Kniha kromě dobře vysvětlených hmatů (i nafocených) obsahuje i užitečné info pro terapeuty.

30.07.2020 5 z 5


Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Popravdě, byla jsem trochu překvapena z toho moderního pojetí básní. Básnicky pro mě teda trošku šok. Bylo to poprvé, co jsem něco takového četla, ale nebylo to zase tak špatné, jen prostě jiné a netradiční. Přišlo mi fajn to členění na kapitoly: vadnutí, odumírání, klíčení, růst a rozkvět.
Ze začátku to na mě bylo až moc depresivní (vadnutí a odumírání), potom se to postupně zlepšovalo a bylo plné naděje. Každá část měla ale podle mě svůj význam a všude se daly najít nějaké zajímavé myšlenky. Moc se mi líbil ten závěr, hodně tam Rupi zmiňovala, jak je pro ženu důležitá láska k sobě, a že pokud první nebudeme mít rády samy sebe, tak nečekejme, že nás bude mít rád někdo jiný. U lásky k sobě samé to všechno začíná.

16.07.2020 4 z 5


Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Kniha se mi moc líbila. Jsem taky introvert, některé věci na mě hodně seděli, některé už tolik ne. Každopádně jsem ráda, že jsem zjistila, že takové pocity nemám sama, že je to úplně normální. Některé situace v knížce byly úsměvné, jiné ale spíš smutné ... smutné proto, že lidé okolo často vůbec nejsou schopni introverty pochopit, myslí si, že jsou podivíni atd. Takže bych tuhle knihu nedoporučovala pouze introvertům, ale i ostatním :).

28.06.2020 5 z 5


Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost Nina Deissler

Super :). Kniha mi moc pomohla. Jak autorka sama píše, v tomto případě nestačí jen pasivně číst, ale všechny rady a tipy zkoušet, jedině tak opravdu kniha může pomoct.

03.04.2020 5 z 5


Cesta k opravdovému jídlu Cesta k opravdovému jídlu Eva Ehrenbergerová

Jsem za tuto knihu velmi vděčná. Moc se mi líbí, že spojuje jak zdravé recepty, tak i rady pro správnou výživu. V tomhle má pro mě největší plus oproti běžným kuchařkám. Taky musím zmínit hezký design a hezky nafocené recepty.

31.01.2020 5 z 5


Svalové funkční testy Svalové funkční testy Vladimír Janda

Super pomůcka při studiu, hlavně tedy v 1. ročníku :D. Ale myslím si, že některé testy tam mohly být trochu lépe vysvětleny nebo i lépe nafoceny pro snadnější pochopení. Každopádně jako takový přehled super - dozvěděla jsem se tam i něco trochu navíc, co nám ve škole nebylo řečeno.

31.01.2020


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Nemohu jinak než doporučit. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací jak o sobě, tak i o mém okolí, jak se chovat k sobě, ke svému okolí a hlavně k malým dětem, které všechno vnímají tak nějak intenzivněji než my dospělí. Určitě by stálo zato mít tuto knihu v knihotéce, takže už vím, co si budu přát k Vánocům :).

27.09.2019 5 z 5


Skotsko po česku Skotsko po česku Paul Millar

Touto knihou jsem si zpříjemňovala mé cesty po Skotsku. Stačilo se posadit do autobusu, otevřít knihu a ponořit se do čtení. V knize se vyskytují zajímavé informace a Skotsku, o kterých se většinou v jiném průvodci nedočtete. Určitě doporučuji všem milovníkům Skotska.

05.08.2019 4 z 5


Stylistkou sama sobě Stylistkou sama sobě Michaela Stabrynová

Jsem ráda, že jsem si udělala ten čas a knihu si přečetla. Asi nejvíc se mí líbila kapitola "Aby věci vydržely...", byly v ní napsány užitečné rady, jak s oblečením zacházet nejen při praní.

18.07.2019 5 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Opravdu moc jsem se zasmála. Autor měl zřejmě povedeného tatínka :). A já doufám, že jednou budu také tak hezky vzpomínat na dětství jako Ota Pavel v této knize.

21.03.2019 5 z 5


A Cup of Style - motivační diář 2019 (střední vydání) A Cup of Style - motivační diář 2019 (střední vydání) Nicole Ehrenbergerová

Tohle je asi můj první pořádný diář. Předtím jsem mívala jen takové ty školní ("dětské") diáře. S tímto diářem jsem velmi spokojena. Nic tam nechybí, já jsem si ho ještě vyzdobila kresbami, fotkami, nálepkami a další spoustou motivačních citátů.

14.02.2019 5 z 5


Štěstí - Nejkrásnější citáty Štěstí - Nejkrásnější citáty Antoine de Saint-Exupéry

Maličká knížka plná nádherných citátů, které člověka dovedou povzbudit, poučit i zvednout náladu. Vřele doporučuji!!!

14.02.2019 5 z 5


Advent Advent Jarmila Glazarová

Nádherný příběh o osudu jedné silné ženy. Jsem moc ráda, že jsem se rozhodla tuto knihu přečíst. Ze začátku pro mě bylo těžké se v tom nějak zorientovat, autorka dost skáče ze současnosti do minulosti a zpět, ale tak ve čtvrtině knihy jsem si zvykla. V průběhu čtení této knihy jsem se dostala do dost těžké životní situace a tato kniha mi vlastně pomohla to nějak "přežít", i když ano, bylo to těžký. Každopádně pokaždé jsem si řekla, že hlavní hrdinka Františka to měla v životě mnohem těžší. Stává se, že začneme číst nějakou knihu v době, kdy to zrovna "potřebujeme", mně se to stalo zrovna teď.
Kniha mne, myslím, hodně poučila právě v tu pravou chvíli.

04.02.2019 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Knihu jsem si vybrala k maturitě a moc mile mne překvapilo, že se četla tak dobře. Krátké kapitolky, čas se nad dějem zamyslet. Byla to prostě fajn kniha a teď jsem opravdu ráda, že jsem si ji přečetla, nejvíc jsem se ale začetla až v závěru, byl opravdu dojemný.

15.11.2018 5 z 5


Odmaturuj! z fyziky Odmaturuj! z fyziky kolektiv autorů

Je to moc super učebnice. Dost mi pomáhá v semináři fyziky a navíc jsem slyšela, že je dobrá i na přípravu na přijímačky na lékařské obory. Rozhodně doporučuji!!!

01.10.2018


Dobytí severního pólu Dobytí severního pólu Zdeněk Svěrák

Naprosto úžasná divadelní hra!!! Vlastně jsem se k ní dostala hlavně díky četbě k maturitě, ale jsem za to nesmírně vděčná. Kdysi jsme měli na letním táboře téma "Dobytí severního pólu". Na ten tábor moc ráda vzpomínám a při četbě této hry jsem si zase hezky zavzpomínala. Kromě toho mě to i dost pobavilo, četla jsem ji cestou vlakem a dost jsem se při tom uculovala, div že nevyprskla smíchy, takže si moji spolucestující možná mysleli své, ale já teď vím, že jsem tuto divadelní hru rozhodně nečetla naposled.

02.09.2018


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Kniha, kterou jsem si už dlouho chtěla přečíst. Asi jsem se k ní ale měla dokopat dřív, protože dřív než jsem se k ní dostala, probírali jsme ji ve škole, a tak jsem u zkoušení panu učiteli úplně podrobně povykládala, o čem že to bylo...takže asi chápete, jak "velkou" motivaci jsem teď měla ke čtení této knihy... "Nač bych to měla vlastně ještě číst, když vím, jak to dopadne???" No, ale nakonec jsem ji objevila v seznamu povinné četby na maturitu. A jelikož jsem dostala takovou tu typickou depku, že za necelý rok maturuju, takže bych už "do háje" měla začít něco dělat, dala jsem této knize ještě šanci. Ze smutným závěrem jsem počítala, tak mě to ani nerozbrečelo. Ovšem kniha mě překvapila tak celkově...i když jsem si původně myslela, jaká to bude nuda, protože celý děj znám, udivilo mě, že každá kapitola byla něčím zvláštní, u žádné jsem se nenudila, protože se tam pořád něco dělo. Taky se mi líbilo, jak jsem mohla poznávat jednotlivé postavy a jejich osudy.
Nádherný příběh o dvou nerozlučných kamarádech a jejich snu. Prostě krása a myslím, že by si ji měl každý přečíst.

17.07.2018 5 z 5