Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost

Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428553/bmid_jak-prekonat-stydlivost-ostych-a-ne-dnQ-428553.jpg 5 9 5

Jste ostýchaví, zdrženliví, introvertní nebo zkrátka jen tiší? Na tom není nic špatného, pokud vám vaše stydlivost není na překážku. V opačném případě je to důvod ke změně. Stud má totiž mnoho podob, které přinášejí problémy v řadě životních situací. Možná si kvůli stydlivosti dokonce ani netroufáte dělat v životě to, po čem skutečně toužíte. Úspěšná autorka Nina Deisslerová vám prostřednictvím tohoto praktického knižního průvodce podává pomocnou ruku: • Zjistíte, jak stud vzniká a jak ho můžete „odzbrojit“. • Vyzkoušíte si řadu cvičení, která vám pomohou pochopit vaše vlastní reakce. • Dozvíte se, jak překonat zábrany a zbavit se pochybností o sobě. • Získáte tipy a rady, jak se chovat v situacích, které vám dosud dělaly problémy. • Krok za krokem se naučíte vnímat nezvyklé věci jako normální. Nemusí se z vás stát hluční extroverti, abyste si mohli začít užívat výhody světa, ve kterém zdánlivě platí zákon silnějšího. Stačí, když si dodáte odvahu. Tato knížka vám ji dodá a ukáže vám cestu, jak svou stydlivost překonat a dosahovat v životě čím dál odvážnějších cílů.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Grada
Originální název:

Nie mehr schüchtern!: Wie Sie Schüchternheit überwinden. Selbstvertrauen gewinnen und Ihre Innere Stärke finden


více info...

Přidat komentář

TheMelorry
22.03.2023 4 z 5

Výborně napsaná kniha, která předává rady přístupnou, přátelskou formou. Autorka se nesnaží hrát si na vševědoucí, jen ukazuje možnosti, rady a triky jak se vyrovnat s stydlivostí a nesmělostí. Jak sama zmiňuje, jedná se o "běh na dlouhou trať", ale s pomocí jejích rad a aktivního trénování je všechno možné.

Mickhesh
20.11.2022 5 z 5

Dobrá kniha, díky které dokážete (možná) to co slibuje ve svém názvu. Krom jiného přináší nadhled a pár technik, které se hodí i jindy. Za mě kniha, kam se budete vracet, nebo si ji vyzáložkujete na vybraná místa, kde vás to zajímalo nejvíce.. 90% a škoda, že další knihy této autorky nejsou na našem trhu k mání..


Alkestis
18.12.2020 5 z 5

Když jsem si knihu pořizovala, tak jsem k ní původně měla určité předsudky, zdali se nejedná o nějakého rádoby rádce, ale naopak! Kniha mile překvapila, rozebírá různé důvody ostychu, někdo je ostýchavý od narození, jindy nás k tomu přivedou určité životní zkušenosti. Je zde i metoda, jak se ostychu zbavit nebo ho zmírnit. Myslím, že v knížce se najde každý z nás: všichni jsme v průběhu života prožili různé situace, které mohly zacloumat s naším sebevědomím. Je to jedna z těch publikací, ke kterým se člověk bude vracet, lépe tak porozumí sobě a ostatním.

BarboraK.
28.09.2020 5 z 5

Knihu jsem objevila v knihkupectví v našem městě úplnou náhodou. Potřebovala jsem si zkrátit čas při čekání na kamaráda v kavárně. Právě proto, že jsem ve společnosti nejistá, mi přišlo nepředstavitelné jen tak 2 hodiny bez jiné činnosti usrkávat kafíčko a tvářit se "jakoby nic" :) A tak jsem si řekla, že si s sebou koupím nějakou knihu. A ejhle, po chvilce mi padl do oka právě tento titul s příznačnou tématikou.
Oceňuji především, jak jednoduchým a přitom pro mě naprosto výstižným stylem autorka píše. Je z toho patrné, že je odbornicí na dané téma, ale přesto si zachovává pri psaní lehkost. Mnoho formulací jsem si podtrhla tužkou, protože mi naprosto mluvily z duše. Cvičení, která autorka nabízí, jsou, alespoň z mého pohledu, proveditelná pro každého, stačí jen mít chuť neco nového vyzkoušet a něco změnit. Dlouho jsem nečetla tak zajímavě napsanou psychologickou knihu.

Edith_17
03.04.2020 5 z 5

Super :). Kniha mi moc pomohla. Jak autorka sama píše, v tomto případě nestačí jen pasivně číst, ale všechny rady a tipy zkoušet, jedině tak opravdu kniha může pomoct.

Štítky knihy

psychologie rozvoj osobnosti, osobní rozvoj stydlivost, stud ostych nesmělost

Autorovy další knížky

Nina Deissler
německá, 1974
2011  48%Jak flirtovat
2020  91%Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost

Kniha Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x