dany512 dany512 komentáře u knih

☰ menu

Dětský domov - záchrana i prokletí Dětský domov - záchrana i prokletí Svatopluk Votruba

Moc pěkný a velice čtivý příběh.

12.08.2019 5 z 5


Stíny Stíny Marcia Rose

Kniha začala být zajímavá až tak od strany 150. Ten začátek mi připadal zbytečně natažený - jakoby doktorka Kate jenom běhala po vestibulu kliniky, kterou vedla a „naháněla“ duševně choré pacienty. Dávám 4*.

12.08.2019 4 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Nereálné a silně přitažené za vlasy. Jak může obyčejný pochůzkář ohledávat místo činu? Ten může akorát tak natáhnout kolem dokola pásku, aby tam nikdo nelezl a čekat na příjezd techniků a det. Vždyť si ani neoblékla ochrannou kombinézu - to je první věc, kterou tihle lidé od fochu udělají.
Rhyme - bývalý super polda, který sype z rukávu jeden nápad za druhým - ti ostatní pouze plní jeho příkazy a tiše zírají nebo skřípou zuby.
Přečetla jsem snad všechny u nás dostupné knihy od Christe Cartera - tam jsem se namlsala, takže srovnávám - mezi těmito dvěma autory je propastný rozdíl. Nebo třeba thriller od Dag. Galas - Sesterstvo milosrdných bratří - o vraždění pacientů skupinou sester - autorka nezachází do žádných podrobností, přesto se čtenář dovtípí.
Jeffery používá příliš mnoho odborných výrazů, což odrazuje a nutí k přeskakování textu. Zrovna tak vyšetřovací postupy - příliš je rozpitvává a krmí čtenáře zbytečnými nesmysly.

13.07.2019 1 z 5


Podezřelý č. 1 Podezřelý č. 1 James Patterson

Slátanina.

11.04.2019 1 z 5


Uvidíš, zemřeš Uvidíš, zemřeš James Patterson

Tenhle autor mě o svém vynikajícím vypravěčském umění (jak je napsáno na přebalu knihy) nepřesvědčil.
Pro srovnání trochu odbočím: v poslední době jsem přečetla po sobě několik knížek od Chrise Cartera - ten v každé z nich příležitostně zopakuje, co se det. Hunterovi v dětství přihodilo, proč je takový jaký je, jakou školu vystudoval, jeho rod. poměry... - pro ty, kteří od něj ještě nic nečetli, takže si o něm může každý udělat ve své fantazii představu a text plyne tak, jakoby se odvíjel skutečně dobrý film.
U téhle detektivky nebyl vůbec žádný náznak něčeho podobného, takže jsem ani mezi řádky nevyčetla, zda je Alex nějaký třicátník se 2 menšími dětmi nebo zralejší muž se 3 potomky (o tom třetím - studujícím - byla zmínka až těsně v závěru, když se přijel na konci roku podívat domů), jestli je měl s touhle Bree, kterou těsně před koncem knihy požádal o ruku - nebo pocházeli z jiného vztahu, žádná zmínka o jeho podobě, zájmech, oblečení, škole...
I když jsem se snažila, tohoto detektiva jsem si nedokázala ve své představivosti nějak zhmotnit. Byl to pouze takový bezbarvý stín - stejně tak jeho parťák, šéf... (většinou samé plytké nic neříkající postavy).
I anotace je zavádějící: on z toho případu nebyl odvolaný. Pouze se o tom mluvilo a úřady mu házely klacky pod nohy, protože naštval mocné, kteří se všechno snažili ututlat. On v tom vyšetřování však pokračoval a ta přeživší prostitutka se mu neobjevila u dveří, ale dostali na ni tip, takže za ní s parťákem jeli na utajované místo.
Za mě tedy pouze 1 * - od takového zkušeného autora bych očekávala mnohem víc - nejen takové povrchní zpracování daného příběhu.

21.03.2019 1 z 5


Pomsta Pomsta Sandra Brown

Začátek knihy se strašně vlekl - neustále dokola byla omílaná ta samá věc, proložená romantickými scénami - až nějak kolem strany 250 to konečně nabralo pořádný spád...

07.01.2019 3 z 5


Sesterstvo milosrdných bratří Sesterstvo milosrdných bratří Dagmar Galas

Velice čtivá knížka ve stylu Sandry Brown.
Mladá žena se ocitá v nesnázích, ze kterých se nemá šanci sama dostat. Na scénu přichází chlap od rány - i když sám taky nějakou schytá - a se svízelnou situací si poradí.

26.12.2018 5 z 5


Klášterem obchází ďábel Klášterem obchází ďábel Jan Bauer

Moje první kniha od tohoto autora a rozhodně ne poslední. Dobře se to četlo a mělo to spád od samého začátku.

26.12.2018 5 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Krásný vánoční příběh - doporučuji.

26.12.2018 5 z 5


Neber si to osobně Neber si to osobně Eileen Dreyer

Knihy téhle spisovatelky působí útržkovitě a roztříštěně. Většinu kapitol splácala z jednotlivých vět, které jakoby k sobě vůbec nepatří a nenavazují na sebe. Jen málokterá část má v sobě kus souvislého a plynulého textu.
Navíc mi nebyla sympatická ani jedna postava, ale zajímalo mě, kdo je vrahem, tak jsem to se sebezapřením přelouskala.

19.05.2017 odpad!


Popravčí Popravčí Chris Carter

Suprová knížka - v posledních kapitolách se dalo napětí přímo krájet - doporučuji.
Trochu odbočím: byla to moje první knížka od tohoto autora - zrovna tak, jako Sněhulák od Jo Nesba. Když je obě porovnám, tak můžu říct, že tahle detektivka tak nějak odpovídala až do konce realitě, kdežto u Sněhuláka byl ten závěr se skutečným obřím sněhulákem v horní ložnici fest přepísknutý - to se Nesbovi moc nepovedlo.
Takže za mne Chris 5*.

11.04.2017 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Byla to moje první knížka od tohoto autora - líbila se mi, ale závěr byl fest přitažený za vlasy - viz body u komentáře zuzca.h + vrah postavil v horní ložnici sněhuláka až ke stropu... Jak by asi sám vytáhl po schodech takové velké a těžké koule - krom toho musel sníh začít měknout a tát hned, jakmile se dostal do vytopeného domu. "Ráchel seděla obkročmo na ramenou obřího sněhuláka. Nahá lýtka měla obtočená kolem sněhulákovy hrudi..." se smyčkou na krku - vrah očekával, že se sněhulák postupně rozpadne - ten to ale vydržel neskutečně dlouho... za mne 4 hvězdičky.

26.03.2017 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Začátek nabudí, pak se to ale táhne a je to nuda. Přeskakovala jsem řádky a knížku jsem nedočetla.

11.12.2016 odpad!


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Tak teda nevím... měla jsem v úmyslu si knížku koupit, ale stáhla jsem si ukázku a udělala jsem dobře. Nedokázala jsem se těma pár stránkama prokousat. Nezáživné, bez šťávy. Dobrá knížka musí jednoho chytit hned od samého začátku. Paní autorko, je mi líto, ale palec dolů.

08.12.2016


Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Stará, dobrá a ověřená klasika.

12.10.2016 5 z 5


Robert, můj syn Robert, můj syn Henry Denker

Nudné. Autor v celé knížce popisuje sportovní úspěchy a úspěchy ve škole 15ti letého kluka, který občas něco provede a jeho vlivný otec to okamžitě vyžehlí. I ve druhé polovině, kdy se zjistí, že je nemocný, to nemá žádný šmrnc. Přeskakovala jsem kapitoly - i v těch dvou posledních, ve kterých to gradovalo - jsem musela vynechávat odstavce. Za mne ani jedna *.

01.10.2016


Smrtící láska Smrtící láska Dagmar Galas

Mně se to líbilo. Tahle autorka píše tím stylem, že čtenář ví, kdo je pachatel, sleduje jeho myšlenkové pochody a čeká na to, jak si s tím poradí policie.
Knížky od této autorky se dobře čtou a odsejpá to v nich.

30.09.2016 5 z 5


Vlk Vlk Mo Hayder

Tahle autorka by si zasloužila těch * minimálně 10. Objednávám si další její knihy.

28.06.2016 5 z 5


Poslední modlitba Poslední modlitba Veronika Černucká

Poněkud neobvyklé na naše poměry: jeden hlavní vyšetřovatel na tolik vražd, který ještě neoplývá přílišnou inteligencí a soukromý detektiv v podobě ženské z prachaté rodiny...?? Dobře se to ale četlo a místy to bylo i humorné. Dala bych 4,5 *

19.06.2016 4 z 5


Dimenze Dimenze Michaela Beránková

Četla jsem si ukázku, ale nepodařilo se mi ji dočíst až do konce. Začátek celkem šel, ale jakmile odešla Angery uprostřed noci s tím tajemným mužem do jakéhosi lesa, tam jsem to vzdala - nedokázala jsem se přinutit číst dál.

26.05.2016