daniela7398 daniela7398 komentáře u knih

☰ menu

Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Od Darcy jsem přečetla zatím vše a s viktoriánskou tématikou mě překvapila. Byl to asi nejvíc zajímavý příběh od ni zatím. Velmi oceňuji také rozdělení na dvě části, dodalo to na napětí.

07.07.2023 4 z 5


Dům pod jasany Dům pod jasany Stuart Neville

Skvělé, skvělé.. dlouho jsem necítila v knize takové napětí a tu chuť číst dál a dál. Tento román to nabízí a všechny postavy při něm žadoní každou stránkou víc a víc o svobodu.

05.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musím tomu dát plné hodnocení, už jen kvůli mnohým metaforám a že nechá čtenáři, aby si na začátku mohl domýšlet věci a nechá na něm, aby si utvořil názor. Přišlo mi to skvělé tím, že to zanechá ve vás dlouho dojem a tak to má u dobrého románu být, ne?

05.05.2023 5 z 5


Ztraceni Ztraceni Anita Frank

Nejvíce oceňuji atmosféru knihy a éru ve které se to odehrávalo. Hlavní hrdinka je silná osobnost a kdo má rád strašidelné domy, záhady a lehce duchařinu, tak bude velice spokojený. Doporučuji.

07.07.2022 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Začátek mne trochu vadil, protože mě nebavila Fallon jako postava, ale potom veliké ale.. když se příběh rozvinul a všechno se spojilo, tak musím říct, že se opět Colleen předvedla v tom jejím emocionálním kolotoči, jak to umí úplně nejlépe. Chválím znovu popis pocitů a že to bylo z obou pohledů. Prostě každou její knihou asi nemůžete šlápnout vedle.

07.07.2022 5 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

U této série stoupá kvalita a napětí každým dílem, ten tísnivý pocit co u toho člověk má a jak by si strašně nepřál, aby se něco takového stalo v reálu člověka nutí si vážit všednosti každého dne a že může být daleko hůř. Těším se na poslední díl. Darcy smekám!

30.06.2022 5 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Naprosto skvělá kniha, začátek podle mě velice úspěšné série a musím ocenit vystavění příběhu a promyšlenost Darcy, ona ty horory-thrillery prostě umí!

30.06.2022 4 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Výborný kousek, jak píšou vzadu recenze, tak je to jako jehla v kupce sena, když hledáte společenský román, který má hlavu a patu a citlivě napsáno se zajímavým a příběhem a dějem na zamyšlení. Jsem ráda, že se mi dostala do ruky.

22.06.2022 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Zatím jsem od ní četla pouze sérii o domech, ale tento thriller stál naprosto za to.. Četlo se to skvěle a i když to není kniha na úplně vypnutí, tak mě to přeneslo přesně do toho lesa a nutilo mě to číst dál a dál. Darcy je prostě jedinečná!

15.06.2022 5 z 5


Moje máma Jana Brejchová Moje máma Jana Brejchová Tereza Brodská

Velice mě to vtáhlo.. krásné fotky, obrázky, novinové články, které se vázaly k té době. Vyprávění paní Brejchové a ještě lepší komentář s pocity paní Brodské. Krásná a citlivá kniha.

15.06.2022 5 z 5


Mexická gotika Mexická gotika Silvia Moreno-Garcia

Mně se to moc líbilo.. Bylo to zase trochu něco jiného než klasická hororovka o strašidelném domě, mělo to spád a po delší době mě to nutilo číst dál a v kuse, takže spokojenost.

25.05.2022 4 z 5


Vzpurná dcera Vzpurná dcera Lori Banov Kaufmann

Kdybych před tím nečetla "Knihu Tužeb", tak bych dala asi plný počet hvězd. Je tam vidět autorčina práce nejen na příběhu, ale i to, jak musela zkoumat historická fakta a prameny. Nejzajímavější na celé knize je samotná prvotní nepravděpodobnost, že tehdy židovka a říman mohli mít cokoli společného. Díla z tohoto období mají takové zvláštní kouzlo a tento příběh měl krásný vývoj a dynamiku. Vemte si, že je až neskutečné po kolika letech jsme my schopní číst příběh z prvního století a že existují nějaké zdroje, které popisují tehdejší nelehký život a dávají nám najevo důležité poselství, že náboženství určovalo vývoj doby.

22.08.2021 4 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

(SPOILER) Já tu Collen miluju! Ona prostě umí popsat pocity lásky, tak výstižně a uvěřitelně, jako kdyby to člověk zažíval s nimi. Stále musím myslet na ty dvě roviny příběhu a na matku s dcerou, přičemž matku jsme znali i jako dceru. Knihu jsem přečetla za jediný den a každá postava mi byla něčím sympatická a blízká.
Každou knížkou zvyšuje svou nedostižnou laťku!

13.08.2021 5 z 5


Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

(SPOILER) Námět je neobyčejný, líbí se mi časové roviny, jen bych možná ráda zůstala déle v jedné části a věnovala se dané časové ose. Silné ženské postavy a námět jedů a travičství je originální. Nečetla se za mně úplně nejjednodušeji, ale asi od půlky knihy to bylo velice napínavé a jak se to začalo více a více prolínat, tak jsem se těšila až ji vezmu znovu do ruky.
Uvažuji nad tím, že při správném konci mohla mít i další díl, takhle jsem se dočkali skvělé prvotiny, těším se na další knihy této autorky.

12.08.2021 4 z 5


Kniha tužeb Kniha tužeb Sue Monk Kidd

Nikdy jsem žádné knize nedala plné hodnocení a to, jaký pocit mi tato kniha přinesla ji nikdy nezapomenu. Je to o svobodě, o projevu, o lásce, ztrátě a životu v té nejsurovější podobě. V naší době nejsme dostatečně vděčné za to, jakou máme moc říct co si přejeme, co chceme a jakou máme sílu volby v tom se stát matkou nebo ne.
Tento příběh, ačkoli konkréní věci a detaily jsou vymyšleny, tak si říkam kolik muselo být takových žen a mužů v historii, kteří chtěli být vyslyšeni.
Je mi po přečtění smutně, protože závidím každému z Vás, kdo se na ni teprve chystá.

26.07.2021 5 z 5


Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Předchozí kniha autorky byla lepší, protože byla v lepším prostředí a měla propracovanější pointu. Chvíli mi trvalo, než jsem se do ní začetla, ale od takové padesáté stránky se to rozjelo. Zaujalo mě, že jako v případě Kudy ke hvězdám i tady měla hlavní hrdinka problematický vztah s jedním z rodičů, asi možná signature prvek?
Chválím prostředí.. Kalifornie, muzea a filmy.

23.07.2021 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Na tomhle dílu je nejlepší prvek té samoty hrdinky a toho, že nejde přímo o její dům. Dalo se s tím víc vyhrát, ale i tak tam byly velice poutavé momenty. A hezké téma přátelství dvou žen, které pro sebe mají pochopení.

08.07.2021 4 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Mně se její styl psaní prostě líbí. Přečtu to sice za pár hodin, ale je to můj šálek kávy. Tentokrát to opravdu nebylo moc děsivé, ale tím, že hlavními hrdiny byli děti, tak to mělo zajímavé momenty a já stále čekala na to "ale", které neustále viselo ve vzduchu.

07.07.2021 4 z 5


Karamelová džungle Karamelová džungle Tereza Salte

Přečetla jsem ji za jedno odpoledne, velice hezky se čte a dává smysl. Je hodně vidět z textu a z různých pasáží jaká doopravdy je a má co předat. Jedna věc mě tam hodně zasáhla, až mi projel mráz po zádech a to je moment, který si po přečtění zapamatujete. Jestli bude další kniha ráda si ji pořídím.

07.07.2021 3 z 5


Za časů našich prababiček a pradědečků – Život na přelomu 19. a 20. století Za časů našich prababiček a pradědečků – Život na přelomu 19. a 20. století Hana Kneblová

Mně se to jednoduše moc líbilo, obohatilo mě to a přineslo určitý celistvý pohled na každodenní život bohatých, chudých, sportovců, novinářů či zakladatelů různých spolků. Velice pěkně popsány zvyky na vesnici. Tleskám paní Kneblové a těším se na další knihu.

07.07.2021 4 z 5