Carol1122 Carol1122 komentáře u knih

☰ menu

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Od prvního dílu lehký posun, více napětí, romantiky, dobrodružství a akce, ale stále čekám od příběhu trochu více. Charakter Lii mi přišel stále nevýrazný, jak bych od hlavní hrdinky očekávala. Místy příběh zaujímaly rozsáhlé popisy, které by mohly být i kratší. Celkově se mi kniha docela líbila, ale možná bych očekávala více. Tak uvidíme, zda poslední díl se podaří hezky ukončit:)

28.04.2024 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Na knížku jsem si několik let dělala zálusk a těšila se na ni. Příběh o utíkající princezně před sňatkem, která se nakonec s princem setká za jiných okolností vlastně nezklamal, ale ani příliš nenadchl. Nápad skvělý, místy napětí a dobrodružství, ale občas dost dlouhé a zbytečné scény. A protože chci dát tomu šanci, tak se pouštím rovnou do druhého dílu:)

24.04.2024 4 z 5


Dvůr zázraků Dvůr zázraků Victor Dixen

Nádherná jízda plná historických a fantasy prvků. Spojení Francie za vlády Krále Slunce a vampýrů je přímo geniální tah od autora. Má to jiskru, má to nápad, má to děj, který se čte úplně sám. A celé to doplňují nádherné ilustrace Paříže přímo v knížce. Kniha se mi líbila ještě o trochu více než předchozí díl. Čte se to jedna báseň:) Takže vřele a ráda doporučuji!

07.04.2024 5 z 5


Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Hezká obálka, zajímavý příběh z viktoriánské Anglie a ještě ke všemu téma sufražetek a feminismu? Co dodat, třešničkou na dortu byly otevřené a velmi detailní erotické scény, které si čtenářky a milovnice romantiky rády vychutnávají:) Líbilo se mi to a četlo se to jedna báseň! Těším se na další díl.

05.04.2024 5 z 5


Kateřina Parrová: Šestá manželka Kateřina Parrová: Šestá manželka Alison Weir

Krásné ale velmi smutné zakončení celé knižní série. Kateřina Parrová už byla jen ozdobou a nevinnou duší, která v jeho posledních letech byla oporou Jindřichovi VIII. Dle autorky si sama Kateřina prožila poměrně dobrodružný život s manželi, kteří ji ponechali několikrát vdovou. Konec byl nejsmutnější, ale snad více mě mrzelo loučení se s celou sérií. Autorka udělala perfektní práci a celou sérii vřele doporučuji.

02.04.2024 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Krásné zakončení celé série, lepší konec si člověk asi přát nemůže:) Ale přeci jen se mi bude stýskat. Po postavách i po samotném ději, přeci jen jsem něco s příběhem prožila. Ale těším se na další příběhy od autorky:)

01.04.2024 5 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Překvapivě velmi skvěle fantasy! Nádherný příběh, úžasné postavy, sympatické postavy... vše mi do sebe krásně zapadlo a byla jsem nadšená. Pravdou je, že jsem chvílemi knížku ani nemohla odtrhnout z ruky. To se mi moc často nestává, proto jr to vzácnost. Prostě parádní příběh, který doporučuji všemi deseti :)

24.03.2024 5 z 5


Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Opět skvělý díl a mám radost, že skončil přesně jako seriál:) Je mi líto, že další díl zatím u nás nevyšel a doufám, že se to třeba změní. Pokud mám ale porovnat první a druhý díl, ten předchozí se mi líbil o trochu víc:)

23.03.2024 5 z 5


Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Tak to byla doslova strašidelná jízda:) Musím říct, že seriál (relativně nově zpracovaný, který doporučuji všemi 10), je skoro přes kopírák dělaný ke knížce. S rozdílem, že seriál pokračuje i přes druhou knížku. Hlavně je to velmi chytlavé, příběh běží jak o závod, velmi dobře se to čte, místy je to strašidelné i vtipné zároveň a Lockwooda budete prostě zbožňovat :) za mě je to opravdu pecka a to normálně ani na horory nejsem, ale tady vás to proste stáhne, nepustí a ještě se zamilujete do paranormála:)

21.03.2024 5 z 5


Dcera štěstěny Dcera štěstěny Dilly Court

Milý romantický příběh. Ačkoliv se většinu času vše točilo kolem dluhů a peněz, nakonec to mělo i hezkou zápletku a docela dobře vykreslené postavy. Četlo se to dobře a plynule. Za mě doporučuji:)

19.03.2024 4 z 5


Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Před 10 lety jsem sama napsala povídku až knihu o Persefoně a Hádovi a tajně doufala a stále doufám, že ji třeba jednou vydám, ačkoliv už se bojím, že příběh by to nebyl tak originální, jako tenkrát. Byla jsem velmi zvědavá, jak si americká autorka poradí s inspirací z mytologie a s těžce erotickou zápletkou, ale nakonec se jí to docela povedlo. Jen si říkám, proč takový mišmaš v moderním a fantasy prostředí? Jako kdyby se sama autorka nemohla rozhodnout, zda chce psát víc v tom fantasy světě nebo víc v tom moderním. Tím chci říct, že prostředí se měnilo každých pět minut. Jediné, co zůstávalo, bylo skvělé napojení obou hlavních hrdinů. A že tam romantika a vášeň doslova stříkala...:) za mě by ten příběh opravdu mohl být lepší a dopilovanější, ale třeba se druhý díl překoná... dám tomu šanci :)

16.03.2024 3 z 5


Bílý dům na Rýnu Bílý dům na Rýnu Helene Winter

Romantický a velmi čtivý příběh, nicméně se děj stočil do politických zvratů a tím se příběh trochu pokazil. Některé dějové linky byly nedokončené a bylo mi líto, že se k nim již nevrátilo. Za mě tedy tak půl na půl:)

15.03.2024 3 z 5


Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Čekala jsem od příběhu asi daleko více. Bylo tam napětí, láska, tajemno i dobrodružství, ale i tak to postrádalo jistou jiskru v příběhu. Nevyhovovalo mi, že se příběh prolínal časově i místy a postav bylo příliš mnoho pro hlavní dějovou linku.

11.03.2024 3 z 5


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

V porovnání s prvním dílem jsem nevnímala tolik akce a napětí. Mezi hlavními hrdiny se rozvíjela láska, vášeň a sexuální napětí, ale příběh se moc nerozvíjel. Velmi dobře se četl, ale bych raději, kdyby bylo víc scén a méně popisu pocitů. Snad další díl bude o chlup lepší:)

09.03.2024 3 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Napínavé a netradiční sci-fi/fantasy z pera mé oblíbené autorky. Z tématu princezen a pohádek se dostáváme k daleko nebezpečnějšímu prostředí plného zrady, intrik a potenciální zkázy světa. Příběh se četl dobře a velmi rychle ubíhal, jen mi možná neseděla hlavní postava Novy. Jelikož se jednalo o první díl, jsem zvědavá, jak se vše vyvine v dalších dílech.

27.02.2024 4 z 5


Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Milá contemporary oddechovka s romantickou linkou krásnou obálkou a vlastně celkově super příběhem z muzikantského prostředí :) Tak nějak tuším, že možná podle toho vznikne film :D

23.02.2024 4 z 5


Rebelské srdce Rebelské srdce Katherine Locke

Kouzelné a hlavně s prvky historie, ale přesto místy lehce nepochopitelné. Mělo to mušky a i přesto to dokázalo krásně vykreslit tamní historické prostředí. Za mě tak napůl palec nahoru.

19.02.2024 3 z 5


Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Vlastně jsem rozpolcená. Na jednu stranu se mi to četlo dobře a charaktery postav byly skvěle vylresleny, zápletka i příběh super... ale na druhou stranu tomu prostě něco chybělo, co mě od cteni odrazovalo a nepřitahovalo. Asi to bylo na mě moc velké contemporary, ale je jasný, že si svoji cílovou určitě najde :)

15.02.2024 2 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Mohu dát 10* z 5? Nebo i více? Není to obvykle žánr, který vyhledávám, o to více stále nechápu, jak mě ta kniha okouzlila. Myslím, že mám novou favoritku. Vlastně mě okouzlila od prvního písmenka, až po to poslední. Ten příběh mě chytl tak za srdce, že jsem se vůbec od něj nemohla odtrhnout, a to doslova. Ačkoliv občas čtu v některých částech rychleji a popisy obvykle přelítnu očima, tady jsem si vychutnávala každé slovo. Byla to balada pro oči a fantazii. Usmívala jsem se jak měsíček na hnoji a to doslova. A čím mě příběh uhranul? Vykreslenou osobností hlavní postavy, která očarovala nejen všechny postavy a společnost v knize, ale i samotného čtenáře. Nenucené vyprávění, plynulý děj, nenucená a velmi překvapivá zápletku. V podstatě se takové kinder vajíčko skrývalo na každé stránce a o to víc jsem to milovala. Zažili jste někdy takový pocit, že jste nevěděli, co si počít se životem po dočtení knihy? Tak ten mám teď já. A ta kniha stojí za všechno.

11.02.2024 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

To býka parádní jízda do minulosti :) Konečně jsem trochu pochopila původ Celaeny a vše, čím si prošla před Skleněným trůnem. Škoda, že jsem povídky nečetla na začátku série, protože věřím, že by mi vše lépe zapadalo do sebe. Určitě doporučuji!

10.02.2024 5 z 5