Světlo v plameni

Světlo v plameni https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525990/bmid_svetlo-v-plameni-654d6d1b5a337.jpg 4 215 47

Pravda o Seřině plánu vyšla najevo a narušila křehkou důvěru mezi ní a Nyktem. Teď musí udělat všechno, aby zničila Kolise, falešného krále bohů. Nyktos má ale svůj vlastní plán a Sera si nemůže dovolit zamilovat se do zmučeného prvotního boha smrti. Vzpomínek na jejich společnou rozkoš se ale nelze jen tak zbavit. Když je oba Kolis povolá ke svému dvoru, objeví se zcela nové riziko. Prvotní síla života v Seře roste a bez Nyktovy lásky své povznesení nepřežije. Čas se krátí. Jak pro ni, tak pro celé říše... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

A Light in the Flame , 2022


více info...

Přidat komentář

uzivatel9575
12.04.2024 4 z 5

Když jsem začala číst druhý díl a byla asi tak na 200. stránce, tak jsem si říkala, že dám jednu hvězdu za sympatickou ústřední dvojici, že to není jinak snad možné.. Tak moc nenaplněný potenciál! Z neustále se opakujícího scénáře a dialogů už bylo nejspíš trapně i ústřední dvojici, že si z té vší nudy začali spolu užívat, aby tomu aspoň na chvíli unikli.. Díky bohu za to, protože se začal rozvíjet vztah mezi nimi a děj se konečně rozjel! A to nemyslím jen tou neustálou kopulací :D zkrátka se konečně rozjelo solidní fantasy a já nakonec naopak strhávám jednu hvězdu za tu první třetinu a jdu kontrolovat, kdy vyjde další díl :)

petitsoleill
01.04.2024 5 z 5

2x během knihy jsem přimhouřila oči nad tím, jak byl děj zpomalený. A to je vše! Zbytek jsem si užila, navíc jsem ráda, že jsem předem neuhodla žádný významný plot twist. Dynamika mezi Serou a Nyktosem je stále zcela odlišná od Poppy a Casteela. Děkuji, děkuji, děkuji. Těším se na pokračování.


M.C.SMITH
18.03.2024 4 z 5

Už se těším na další díl.
Autorka píše skvěle a i když mám jisté výhrady, kniha se mi moc líbila.
Napínavé čtení, které jsem si užila. Konec jsem rozhodně nečekala.
Mohu jen doporučit.

Nelly
12.03.2024 4 z 5

Na začátku knihy jsem cítila dost zmatení (prostě velká prodleva od čtení prvního dílu), ale pak už se to pomalu rozjelo nekonečnou stepí emocí a vášní. Ano, velká část knihy postrádá nějaké ty zvraty a nabušený děj. I tak to ale budete hltat. A konec? Přišla jsem kvůli němu i pozdě do práce, protože to je prostě jedna velká jízda a velké odhalení. Doufám, že další díl zde bude dříve než za rok. A tuším už i nějaké to propojení se sérií Z krve a popela (ještě nám to ten čtenářský mozeček pěkně zamotá).

Papimami
11.03.2024 5 z 5

Já jsem jednoznačně větší fanda Sery nebo Poppy!!

Carol1122
09.03.2024 3 z 5

V porovnání s prvním dílem jsem nevnímala tolik akce a napětí. Mezi hlavními hrdiny se rozvíjela láska, vášeň a sexuální napětí, ale příběh se moc nerozvíjel. Velmi dobře se četl, ale bych raději, kdyby bylo víc scén a méně popisu pocitů. Snad další díl bude o chlup lepší:)

danielawojn
19.02.2024 4 z 5

Jakkoliv jsem byla nadšená z prvního dílu, tady už moje pozornost začala značně kolísat. Kniha byla o poznání nudnější a zdlouhavější než ta předchozí. V první polovině se jen stále znovu a znovu probíralo vše, co se čtenář dozvěděl ke konci prvního dílu.

Na úkor akce přibylo však značné množství erotických scén. Rozumím, že to někteří vítají. Já osobně bych sáhla po erotickém románu, od fantasy knihy čekám i nějakou akci. A co se romantické linky týče, upřednostňuju napětí mezi charaktery před průměrnými postelovými scénami. Dvojice Nyktos a Sera mě už začali trochu dráždit, ačkoliv jsem se s tím snažila bojovat (fakt hodně), protože ten příběh na pozadí mě baví a má velký potenciál. Mezi nimi jde však téměř po dvě třetiny knihy o ty samé dohady, ona je tvrdohlavá a odvážná, on je chápavý. Zkrátka mi připadá, že postavy ani jejich vztah nemají v tomto díle žádný vývoj ani zvrat.

Samozřejmě dám šanci i dalšímu dílu, pořád mi to připadá jako kvalitní série, ale doufám, že to nabere nový, svěží dech.

Lavina
13.02.2024 5 z 5

Tak tento díl se mi moc líbil...lepší než předchozí a o dost lepší než série Z krve a popela...Příběh rychle utíkal plno zvratů,lásky,sexu, napětí.... Úžasná svatba...Pěkně popsaná bitva....jen konec,kruci ještě hafo dílů....už aby byly

zivotvknihovne
11.02.2024 5 z 5

Hodnocení: 6 z 5
----------------------
Máte autorku rádi? Je lepší Armentroutová nebo Maasová?
----------------------

Heeeeeeh. UPOZORNĚNÍ: Tahle recenze bude plná rozplývání se, protože to prostě miluju!
----------------------

Příběh Sery a Nyktose je prostě geniální. Nemám, co víc říct. V tomto díle jsme dostali víc všeho. Víc draků, víc světa, víc příběhuehm víc ostatních věcí a i tak budu asi potřebovat další díl. Točil se celý díl jen okolo jedné věci? ANO. Zjistili jsme v knize něco nového a převratného? Převážně NE. Byly tam milióny explicitních scén? ANO. Vadí mi to? NE! Pro mě je to prostě vždycky jízda.
----------------------

Vztah a celkově romantická linka je za mě jednou z nejlepších, co jsem kdy četla. Chemie mezi hrdiny je doslova hmatatelná a já se jejich společných scén nemůžu nabažit. Jedna romantika za druhou a to pomalé napětí, které je udržováno je k nevydržení.
----------------------

Chvilku jsem se bála, že se ze Sery stane nedomrlý chomáč chaluhy a bude se chovat vyšinutě. Ve finále mě holka moje neskutečně překvapila. Její důvody, proč věci dělá jsem chápala a hrozně se mi líbilo, jakým způsobem byla schopná komunikovat (sice ne vždycky, ale když už, tak už). Taky zbožňuji jak je rozumná a na konci knihy se nebrání svým pocitům a nedělá zbytečná divadla.
----------------------

Nyktos je kapitola sama o sobě. Všichni víte, že ho miluju, protože prostě aaaaaaaaaaaa. Ten chlap je senzační! Nejlepší jsou jeho reakce na nějaký Sery průšvih. Vždycky, když něco provedla, tak jsem se s úsměvem těšila na jeho reakci. (hihiiii)
----------------------

Celkově jsem naprosto spokojená a hned teď chci další díl! Prosííííím. Mě ty knihy tak baví, ale to, že musím čekat na další mě dost ničí.
----------------------

Shrnuto podtrženo:
- Víc všeho!
- Excelentní romantika
- Nyktoooooos
- Potřebuju další díl

andrejci
07.02.2024 5 z 5

První díl byl za mě lepší. Toto nebylo vůbec špatné, ale první díl mě nadchl mnohem víc. Děj se ze začátku trošku táhl a mám pocit, že jsme nepřišli na něco důležitého. LÍbilo se mi jak se vyvíjel vztak Sery a Nykta i když to bylo trošku v kolečku.
Co mi celkem vadilo byl sex. Na mě ho tam bylo opravdu hodně. Někdy úplně zbytečně. Klidně bych vynechala i detailní popis.
Rozhodně se napravilo ke konci. Bylo to skvělé a ten konec mě opět dostal. Autorka navíc umí dobře popsat místa a já si to užívala. Navíc závěr byl šilený. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu. Nesnáším takhle moc otevřené konce.
Sera je mi rozhodně sympatičtější než Poppy. Stejně to ale opět vyhrála Jadis. Ona je prostě kouzelná a to tam byla asi jenom 2 kapitoly.
Dala bych 4,5* za pomalý začátek. Ale i tak tam byly skvěělé části, které jsem si užívala a bavila se u nich. Navíc se mi moc líbí obálka. Ta je opět krásná.

kirstinrau
31.01.2024 3 z 5

Instagram: @kirstinrau

Tak ako som prvú časť milovala, tu som bola sklamaná. Nechcem povedať, že znechutená lebo túto dvojicu mám stále radšej, no toto pokračovanie bolo určite nudnejšie. Po erotickej stránke však nie. Tu toho bolo zasa naopak až príliš. Mala som pocit, že stále sa niečo rieši, ale zároveň sme k ničomu neprišli lebo všetko skončilo sexom. Ak by sme knihe ubrali pokojne 250 stránok, o nič dôležité by sme neprišli. Jedine ak o Nyktosov ledový penis. Kniha ma začala naozaj baviť až od 29 kapitoly.

Nyktos našťastie nestratil svoj šmrnc, ktorý som ja na ňom mala rada. Jeho tajomnstvá vás držali v napätí. A Sera? Povedzme, že aj keď mala syndróm spasiteľky, nebolo to také otravné a prehnané ako u Poppy. Jej úvahy ma síce vytáčali, no niekedy som sa jej nečudovala. Najviac sa mi však páčili vedľajšie postavy a Nektas? Ten by mohol mať vlastnú knihu. Drakeni boli skvelí a určite mohli mať viac priestoru. Záver knihy bol neskutočný, no úprimne, pokračovanie si síce prečítam, ale určite to už nebude s takým elánom, pretože momentálne túto spisovateľku na chvíľku nechcem vidieť. Skoro som dostala čítaciu krízu.

monika3332
30.01.2024 4 z 5

Ať žijí otevřené konce :/
Teda sexu je tu hodně ......

A sem tedy pěkně nakrklá, že není pokračování.

ydnac
20.01.2024 4 z 5

JISKRY ŽIVOTA.
ZABITÍ KOLISE.
SEX.

Těchto pět slov vystihuje celou knihu.
Autorku mám moc ráda, píše rozsáhlé fantasy, ale tento díl mi připadal malinko rozvleklý a děj mi příšel na úkor sexu trochu ochuzen.
Sera má v sobě jiskry života, ale jí samotnou má čekat smrt...
Upíná se k zabití Kolise, protože chce ochránit všechny své blízké, Nykta i smrtelníky. Nechce, aby kvůli ní lidé umírali, leč stejně umírají.
Drakeni jí chrání jako budoucí Nyktovu choť a jsou překvapeni, že našla cestu do srdce samotného boha smrti i když Nektas tvrdí, že nemůže nikoho milovat...
Malou Jadis bych nejradši viděla ve filmu :-) a vlastně všechny drakeny :-).
Sexu je tu opravdu dost a jeho opakování mě už celkem nudilo.
Sera také stále přemítá o svých pocitech, o touze, o chtíči, o přitažlivosti.
O tom, že má v sobě jiskry života a co to pro ni znamená. Co to znamená pro Šeda.
Brzy se však stane jeho chotí.
Pokud se toho dožije.
A co bude pak?

DALŠÍ DÍL :-)

Samozřejmě, že si ho přečtu i když tento je podle mě nejslabší, ale znáte to, dlouho se nic neděje a pak přijde konec a zase víte, že musíte mít další :-).

barboraDZoS
19.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Obě knihy za 7 dní, přes 1300 stran. Tak moc čtivé to bylo a nemohu se dočkat překladu 3. dílu a věřím, že budu netrpělivě vyhlížet i 4. díl. Nykta jsem si zamilovala už v prvním díle, za Serafine jsem až dýchala, Nektas byl moje spřízněná duše. Musím uznat, že zde bylo víc vulgarismů na můj vkus, ale nakonec jsem to přestala tolik vnímat.

Když Sera vešla do pracovny a spatřila Nykta s Veses, cítila jsem se jako bych byla ona, jako by zlomil srdce mě, doslova. Tak moc mě to bolelo a provázelo mě to zbytkem knihy. Za což autorce a překladatelce moc děkuji, protože není snadné docílit u čtenáře tak silných emocí.

Jsem ráda, že to je má první série autorky. Když jsem zjistila, že její světy a příběhové linky se podobají, ulevilo se mi, že jsem si vybrala tu lepší.

Inugoya
18.01.2024 3 z 5

Kterak Šedova tvrdá délka ke štěstí přišla, díl druhý.

Pokud jste už předtím četli sérii Z krve a popela, musí vás při čtení této fackovat dejá vu zprava zleva, protože je to v podstatě totéž, jen v bledě modrém.

Přesně v duchu "nejlepší" Armentroutoviny tak v tomto díle začnou postavy vulgarizovatět a agresivnět.
Nyktos ve mně vzbuzoval ještě nějaké zbytky sympatií z předchozí knihy, Sera však nikoliv.

Častokrát jsem si přála, aby dýku do oka někdo zabodl jí a celé to skončil.
Většina knihy se totiž odehrává v duchu: Vstala jsem, něco jsem snědla, pak jsem i přes dobře míněné zákazy a moje sliby udělala pravý opak, abych večer trávila nechutnou erotikou nebo mentální smyčkou o těch neustálých pitomostech pořád dokola.

Díky této knize jsem ale aspoň přišla na to, co mi na vztahu Nykta a Sery tak strašně nesedí. Není to totiž vztah mezi mužem a ženou, ale vztah otce a jeho pubertální frackovité dcery, které prostě nikdo nebude nic zakazovat. A protože tatínek nedokáže své malé princezně říct ne (a naopak je často jejím sadistickým a vzpurným chováním neskonale vzrušen), tak to musíme číst pořád dokola.

A jak už je dobrým zvykem, emočně vypjaté situace se řeší zásadně nechutným sexem (přeskakovala jsem). Kousání do prsou vystřídalo kousání do klitorisu (to jako vážně?)

Hvězdy dávám za drakeny (i když to wtf Plenitel x Reaver jsem teda nepochopila), a zvlášť Nektase, jedinou mentálně nepoškozenou postavu z daného světa.
Taky za svět jako takový, protože ten je zajímavý (byť z něj táhnou Dvory Maasové na sto honů).
A nakonec za fakt, že autorka umí psát - ovšem jen začátek a konec. Mezitím už nic.

Další díl nejspíš taky otevřu, i když mám mrazivé tušení, že to celé nakonec spěje k tomu, že Poppy a Sera se setkají a děsně skámoší, a u toho nejspíš stihnou všechny zavraždit, a kdo přežije, ten si s nima dá kolektivní kousavě-kopulační grupáč.

Nicméně až to dočtu, tak už od autorky nic jiného neotevřu. Chápu, že to má jako psychoterapii, ale mám pocit, že mě ty knihy dostávají do stavu, kdy bych ji kvůli jejich četbě začínala potřebovat taky...

AlcaLou
16.01.2024 4 z 5

Čtivé, bavilo mě to, ne že ne, ale byl mnohem slabší než první díl, protože opravdu velká vata. Dlouho jsem měla pocit, že se stále dokola opakuje to samé jen v jiných situacích. A co jsem ale teda horko těžko překonávala byly erotické scény a z neustálého popisu mužského přirození, jsem si už začínala rvát vlasy. Díkybohu ke konci už ty popisy zkracovala, aby se konečně taky mohlo něco dít. A bylo to mnohem příjemnější. Škoda, že to tak nebylo v celé knize. Skvělou postavou pro mě byl Nektas a doufám, že v dalších dílech se o něm dozvíme něco víc. A taky, že už to nebude taková výplň, ale bude se něco dít a rozmotávat. 3 hvězdičky jsou za mě málo a 4 možná moc...tak 3,75.

nada3314
12.01.2024 4 z 5

SVĚTLO V PLAMENÍ je druhý díl série ŽÁR TĚLA A OHNĚ.

První díl byl naprosto skvělý, zamilovala jsem si jak prostředí, tak postavy.
A ani tentokrát nechyběli bohové smrti, prvotní bohyně, polobohové a drakeni. Moc jsem se těšila na pokračování. Většinou druhé díly nejsou hodnoceny nějak vysoko a jsou známé jako vycpávkové díly. Tady to tak je taky, ale vůbec mi to nevadilo. Jennifer L. Armentrout to prostě umí, vyžívá se v omáčkách, ale já jsem ji to snědla i s navijákem. Nechybělo klišé a popisy romantických pasáží - jako: svlékání pohledem, éter v jeho očích, svádění a romantické jiskření, nekontrolovatelná touha. Erotické pasáže byly skvělé a tentokrát autorka nešetřila a bylo jich i docela dost. Vůbec tomu nerozumím a je mi to úplně jedno. ¾ knihy se nic nedělo, ale já to hltala. Bavila jsem se a užívala si každou stránku.

Hlavní postavy byli skvělé, Nyktose a Seru jsem si oblíbila a čekala, jak se vše rozmotá. Ale nejvíc TOP pro mě byli malý drakeni – to jsou to tak roztomilí miláčci. Klidně bych si přečetla příběh i o nich, třeba se dočkám, až vyrostou. Věřím, že autorka by to zvládla bravurně.

Já jsem tak ráda, že jsem ještě nečetla první sérii autorky a to: Z krve a popela – až mi bude autorčin styl chybět - mám co číst. Teď už mi nezbývá nic jiného než opět čekat na pokračování. Doporučuji!

VeDny
07.01.2024 2 z 5

Dvě hvězdy dávám pro výborný a originální svět bohů a pár povedených zvratů, které jsem popravdě úplně nečekala. Dobré na knize je, že se čte velmi rychle a docela se i začtete.
Méně pozitivně vnímám nevyvážené a spíše nesympatické postavy (samozřejmě jim člověk fandí a jsou svým způsobem zajímavé, ale chovají se jako malé děti a občas jsou jejich pohnutky vycucané z prstu). Vedlejší postavy jsem si až na Nektase a Bele pořádně s ničím nespojila, nedokázala jsem si je zařadit, nevěděla jsem, jak vypadají - tedy jsem příliš nesmutnila, když se jim děly různé hrůzy.
V tomto díle bylo také ještě o kus patrnější, že jejich vztah je třeskutě toxický. Špehování, tajnosti, urážení se, zákazy a příkazy, agrese fyzická i psychická, vše založeno jen a jen na sexu a jakémsi vnitřním pocitu, že to tak má být (což sami přiznávají, že způsobují jiskry). To, že on nemůže milovat, víme od začátku, ona milovat může, ale moc jí to nejde. Výsledkem je škaredý, složitý a toxický vztah, který by snad nikdo nechtěl. A to by bylo v pořádku, kdyby se v každé kapitole neodkazovalo na to, že vše spasí pravá láska, na kterou se to nejspíš opravdu nakonec uhraje. Na tu jejich lásku. Pravou lásku. Ideál. Aha.
Další díl si samozřejmě přečtu, jelikož autorka ukončuje knihy cliffhangerem takového rázu, až mám pocit, že to není ke čtenářům úplně fér, když si do vydání pokračování vyrvou všechny vlasy. Ovšem penízky to asi sype pěkně. :)

Tesset
31.12.2023 4 z 5

Tahle i druhá série od autorky mě dost baví, akorát mám pocit, že tam nic moc není pořádně vysvětleno, i na to, že tam donekonečna pořád někdo něco vysvětluje :) ocenila bych třeba slovníček na konci knihy nebo něco podobného. Upřímně se už ztrácím, čím se liší prvotní, bozi, vyvolení, povznesení apod. Tenhle díl byl asi nejslabší ze všech, akce moc nebylo a děj se poměrně táhl. Erotické scény naproti tomu dostaly prostoru hodně. Upřímně jsem zvědavá, jak se to nakonec všechno vyvrbí.

Veju007
28.12.2023 2 z 5

Máme tu pokračování série Žár těla a ohně a autorka přichází z další pořádnou bichlí. Má to ale smysl?

Sera a Nyktos se musí i přes ztracenou důvěru pokusit spolupracovat a porazit Kolise, falešného krále bohů. Seřiny jiskry života se ovšem probouzejí a času není nazbyt

Já vlastně ani nedokážu vyjádřit, o čem knížka je. Ubrat jí 300 stránek, tak se nic nestane a příběh by vlastně mohl zůstat stejný.

Nejzajímavější postavou druhého dílu je rozhodně Nektas a o něm bych se opravdu chtěla dozvědět víc.

Tam, kde byl první díl skvělý a napínavý, tam byl druhý rozvláčný a nudný. Prostě typický druhý výplňkový díl. A neustálé opakování spojení “pro lásku boží a “něco víc vám po 100 stránkách začne lézt strašně krkem!

Ke konci roku jsem se tak dočkala jednoho z největších knižních zklamání a nad třetím dílem vlastně budu hodně rozmýšlet, protože tahle bichle ve mě několikrát téměř dokázala vyvolat čtecí krizi!

Za možnost přečíst si knížku v rámci spolupráce děkuji @my_l.m.v.e a @albatrosmedia

Autorovy další knížky

Jennifer L. Armentrout
americká, 1980
2021  84%Z krve a popela
2014  86%Počkám na tebe
2014  86%Buď se mnou
2015  87%Zůstaň se mnou
2014  78%Jako led

Kniha Světlo v plameni je v

Právě čtených16x
Přečtených258x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených15x
Knihotéce211x
Chystám se číst160x
Chci si koupit91x
dalších seznamech9x