Dvůr zázraků

Dvůr zázraků https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511184/bmid_dvur-zazraku-k4i-511184.jpg 4 38 10

Vampyria série

< 2. díl >

„U Dvora zázraků ožívají sny té nejkrásnější směsi, ale také nejhrůznější noční běsy.“ Ve druhém díle ságy Vampyria zavede Victor Dixen své čtenáře do fascinujícího dobrodružství, ze kterého běhá mráz po zádech. Se zadrženým dechem budou pátrat v chudinských čtvrtích Paříže. Ve Městě světel, které se stalo hlavním Městem stínů. V útrobách Paříže se objeví záhadná vampýrka, která vládne podzemnímu dvoru obývanému ghúly a nestvůrnostmi. Ludvík pověří nejlepší panoše, aby jeho nepolapitelnou rivalku zadrželi a on si tak mohl přisvojit její armádu. Ta by ho učinila ještě mocnějším než dosud. Podaří se Johaně, kterou na Dvoře všichni znají pod jménem Diana de Gastefriche, odstranit Dámu zázraků dřív, než ji najdou ostatní panoši a přivedou ji Králi Temnoty?... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

La Cour des Miracles , 2021


více info...

Přidat komentář

Erlif
předevčírem 4 z 5

I druhý díl byl čtivý stejně jako první, tohle je taková jednohubka :)
Řekla bych, že druhý díl měl pomalejší rozjezd, Ludvík i zde se objeví jen parkrát za celý příběh ale rozhodně se vždy objeví ve své majestátní velikosti. Jsem ráda, že autor tentokrát nenechával hlavní hrdinku zabíjet lidi hlava nehlava :)
Děj bych řekla, že je celkově promyšlený a rozhodně se těším na další...
Jen, ten, kdo hledá romantickou zápletku (taky čekám kdy se objeví), tak bude zklamaný... Jako řekla bych, že knize něco chybí... myslím, že tím jak je psaná tak žánrově je to od každého něco, ale není tam převaha ničeho... ale knize to neškodí.

Carol1122
07.04.2024 5 z 5

Nádherná jízda plná historických a fantasy prvků. Spojení Francie za vlády Krále Slunce a vampýrů je přímo geniální tah od autora. Má to jiskru, má to nápad, má to děj, který se čte úplně sám. A celé to doplňují nádherné ilustrace Paříže přímo v knížce. Kniha se mi líbila ještě o trochu více než předchozí díl. Čte se to jedna báseň:) Takže vřele a ráda doporučuji!


B18r
31.12.2023 5 z 5

Druhý díl nezklamal. Čte se mi to samo. Ráda si počkám na třetí díl.

Tess_BooksNerd
20.12.2023 2 z 5

Možná o ždibet lepší, než první díl. Ale stále mi v této sérii něco chybí. Chybí tomu jiskra. Opět zdlouhavé vysvětlování a dopracování k něčemu, co je shrnuté na posledních pár stránkách. Téměř celá kniha je o jakémsi hledání Dvora zázraků. Nic víc...

Morana107
03.09.2023 3 z 5

Napětím nabitý příběh, ale kouzlo vampýrské Francie ustupuje do pozadí.

Oproti prvnímu dílu kvalita šla dolů, ale to je pouze můj subjektivní pohled. Hlavní hrdinka je psychopatka stále a hřebíček do rakve vrážejí hordy poskakujících ghúlů. Romantická linka chybí. A královna zázraků je sice zajímavá, ale mnoho z ní v knize není. Zkrátka v knize je od všeho moc a vlastně nic. Nejpodařenější mysteriózní prvek bylo Oko neviňátek na tajemném hřbtově věštíc budoucnost.

Každopádně na další díl si ráda počkám.

ydnac
11.08.2023 4 z 5

KRÁL TEMNOTY VERSUS DÁMA ZÁZRAKŮ.

Johana se dostala do blízkosti Krále Temnoty jako jeden z jeho nových panošů, ale na svoji pomstu si musí ještě počkat.
Král ji a další dva panoše posílá do Paříže najít Dámů zázraků, nebezpečnou upírku,která ovládá Ghúly.
Johanu čekají tajemství, nová spojenectví, nějaká ta vražda a také se u ní projeví nová schopnost...
Na pomoc má tentokrát své přátele Naoko, Orfea a ředitele školy. Společně tvoří nesourodou skupinu, ale Joahana v nich našla svou novou rodinu.
Na scénu přichází nový rebelský upír, který je diplomatem Anglie.

Druhý díl má trochu pomalejší rozjezd, ale postupně graduje a i když jsem neměla úplně WOW pocit tak závěr byl celkem napínavý :-).
Musela jsem se usmívat nad názvy míst SAJ...
Jsem zvědavá jak to celé dopadne :-).

@pribehyodjany
07.07.2023 3 z 5

Opet velmi ctive napsany pribeh, plny zvratu a tentokrat i s trochu detektivni zapletkou. Me cteni bavilo, i kdyz prvni dil mi sedl o trochu vic.

Autor to ma zda se skvele promyslene, veci na sebe navazuji a i kdyz jsem si uplne nepamatovala jednicku, hlavni udalosti mi autor pripomnel, takze jsem se neztracela.

Oproti prvnimu dilu je tenhle vic detektivni, je tam mene postav a me tam chybela romanticka linka (treba i u nejake vedlejsi postavy) a proste celkove trochu vic vztahu. I tady se problemy resily hrozne rychle a misty uz mi to prislo trochu zdlouhave, zvlast kdyz konec pak byl celkem rychly.

Serie me ale celkove bavi, urcite se nejedna o "druhy vyplnovy dil", tady se toho deje spousty a jsem zvedava na zaverecny dil. Svet je pomerne originalni, libi se mi temna a misty az hororova atmosfera a hlavni hrdinka neni zadna putka a bere osud do vlastnich rukou.

Matri
16.06.2023 5 z 5

Ja sa určite budem radiť k fanúšikom tejto série!
Už prvý diel ma dostal (a to upíriu tematiku naozaj nemusím), a druhý diel bol rovnako pútavý, akčný, temný, tentokrát aj detektívny, a ešte viac tajomný. Johanna sa značne poľudštila a z bezcitného dievčaťa poháňaného pomstou (stráca sa jej typická črta z prvého dielu - "idem cez mŕtvoly"), a stala vcelku charakternou bojovníčkou za ľud. V tejto časti chýba akákoľvek romantická linka, a hoci to mojej romantickej duši väčšinou chýba, tu tomu tak nebolo. Okolo Johanny sa vznáša stále viac tajomstiev a podivností, takže sa už moc teším, čo nám prinesie ďalší Dvor v záverečnej časti!

6493
02.06.2023 3 z 5

Podobně jako první díl je i tohle plné nenaplněného potenciálu, nedotažených epizod a jednotvárných postav. Hlavní hrdinka se stále až po kolena brodí svojí existenciální krizí a s problémy se potýká se stejnou ladností, jako by se pohybovala v želé.
Autor se tu snaží o něco jako detektivní zápletku, ta je ovšem zhruba na úrovni Pošťáka Peta a vyvrcholení se nedočkáte, zřejmě ho psaní ke konci přestalo bavit.
Pozn. plesové šaty z flanelu? Plíce plnící se jinovatkou? Uffff

Lucikre
01.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak to byla jízda! Dvůr zázraků vás vtáhne a nepustí až do samého konce. Zatímco v prvním díle je hlavní hrdnika vržena do zcela nového světa krásy a temnoty, tento díl má především detektivní charakter a ocitáme se v Paříži. Rozhodně jsem zvědavá, co se stane v dalším díle a nemůžu se ho dočkat.

Autorovy další knížky

Victor Dixen
francouzská, 1979
2022  71%Dvůr temnoty
2023  81%Dvůr zázraků
2023  85%Vyslání: Na výčitky už je příliš pozdě
2024  82%Dvůr hurikánů
2024  91%Odchýlení