BoženaN BoženaN komentáře u knih

☰ menu

Vše, čím jsme nikdy nebyli Vše, čím jsme nikdy nebyli Alice Kellen

Dobrý námět, ale víceméně jde především jen o emoce a myšlenky. Mnohé z myšlenek stojí za úvahu a emoce jsou skvěle popsané, ale bylo toho až moc, velmi zdlouhavé a stále dokola. Nic moc se v příběhu neděje, hned od začátku je jasné, jak se to bude vyvíjet, žádné překvapení se nekoná, ale asi to byl záměr. Nevěděla jsem, že jde o první díl knihy na pokračování, takže jsem byla ze závěru dost rozčarovaná.

11.10.2023 3 z 5


Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

Nemohu souhlasit s tím, že konec byl šokující, protože mě tato varianta napadla poměrně brzy a jak už někdo zde napsal, pozorný čtenář tuto skutečnost vydedukoval, takže to nebylo překvapení. Spíš jste si přáli, aby to tak ale nebylo. Kniha je emocionálně nabitá a ukazuje, kam až může vést opičí láska matky a manipulace. Mrazivý příběh, skvěle napsané.

10.07.2023 5 z 5


Noc zázraků Noc zázraků Elizabeth Berg

Nenáročné, ale milé čtení. Když vám zrovna svět nepřipadá jako skvělé místo, tak po přečtení se cítíte trochu líp.

05.07.2023 5 z 5


Kdyby Kdyby Simona Votyová

Skvělý nápad - dvě verze příběhu - kdyby se hrdinka rozhodla nechat si dítě a kdyby ne. A skvělý nápad, že každou verzi napsala jiná autorka a ke všemu matka s dcerou. Velice mě to zaujalo. A musím říct, že obě verze jsou výborné. Neposuzovala bych tu, která je lepší, není to soutěž a podle mně se to úplně říct nedá. Mně se četly dobře obě dvě, jedna je víc plná smutku, ale má to důvod.

05.07.2023 5 z 5


Den jako tenhle Den jako tenhle Kelley McNeil

Originální. Mně se to velmi líbilo a byla jsem spokojená i s koncem :)

30.03.2023 5 z 5


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Originální. Emocionálně nabité. Dotýká se hloubky různých problémů napříč generacemi. Místy velmi dojemné a k zamyšlení. Ale nechybí ani humor. Od začátku do konce jste v napětí, co se bude dít dál. Všechny postavy si nakonec zamilujete, přestože se nejdřív některé jeví nesympaticky. Pochopíte, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Za mě výborné čtení.

30.11.2021 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Mrazivý příběh, až máte vztek, že se něco takového opravdu často děje. Musela jsem na knihu myslet ještě několik dní po přečtení.

31.10.2021 5 z 5


Zapomenutý ostrov někde v Pacifiku Zapomenutý ostrov někde v Pacifiku Tereza Dusová

Kniha mě velice mile překvapila, jedna z nejlepších, co jsem letos četla. Je vtipná i dojemná. Moc jsem se pobavila. Nemá žádné hluché místo.

31.10.2021 5 z 5


Chci tě mít ve skříni Chci tě mít ve skříni Simona Votyová

Autorka opět nezklamala. Umí se skvěle vžít do pocitů postav, do jejich niterného života, který je v nesouladu s tím, co žijí navenek. Fandila jsem oběma Vilole i Viliamovi, přestože mě zároveň i štvali. Viliam svým pitím, Viola takovou tou ukňouraností, ale oběma jsem naprosto rozuměla. Místy cynický pohled na manželství (ale asi to tak je), místy okořeněný humorem. Bavilo mě to.

31.10.2019 5 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Mám autorku ráda, ale tohle bylo docela nudné. Strašně protahovala zápletku, až mě to rozčilovalo. Zhruba až ve třičtvrtině knize se teprve dozvíte, co se stalo na grilování... Je tam pár zajímavých témat, ale drží se jich víceméně jen nad povrchem, aby tam jako bylo něco navíc, jinak se skoro nic neděje. Plus dávám za psychologické sondy do duší lidí, to zas umí Moriarty popsat dobře.

01.10.2019 2 z 5


Dům na prahu noci Dům na prahu noci Catherine Banner

Pohladilo mě to na duši.

26.06.2019 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Zajímavé téma, nečekané zápletky. Moc mě to bavilo.

26.06.2019 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Bavilo mě to, ale trochu mi vadila, až moc velká propletenost osob. Ztrácela jsem se v nich a myšlenka, že vlastně skoro každý s každým se znal nebo se jejich osudy propojovaly, to mi přišlo až takové hodně neuvěřitelné, na druhou stranu to byl asi záměr autorky a je to kniha, nikoliv život. Co mi ale vadilo, byl konec..

26.06.2019 3 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Bavilo mě to od začátku do konce a ještě dlouho jsem musela na příběh myslet.

26.06.2019 5 z 5


Provařená Provařená Simona Votyová

Zhltla jsem to jedním dechem. Líbí se mi jak syrovost příběhu, tak syrový druh psaní.

26.06.2019 5 z 5


Dravec Dravec Marek Epstein

Je to posáno velmi autenticky, až mi bylo těžko z toho, že se takové případy dějí. Ale myslím si, že 9 leté děti neuvažují až tak jako holčička v příběhu. A že v životě se všechno tak krásně nevyřeší.

26.06.2019


Spím - (s)ním Spím - (s)ním Sabina Voty

Přečteno jedním dechem a dlouho jsem na všechny ty myšlenky a emoce, které se z veršů vynořují musela myslet.

26.06.2019 5 z 5


Čiperkové na cestách Čiperkové na cestách Simona Votyová

Krásný pro děti.

22.03.2018 5 z 5