Noc zázraků

Noc zázraků https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492200/bmid_noc-zazraku-Csu-492200.jpg 4 180 46

Mason série

< 2. díl

Lucille Howardová je paní v letech, ale díky povzbuzování svého přítele Arthura Truluva si otevřela školu pečení. Se studenty se dělí o svá tajemství přípravy jižanského piškotového dortu, dokonalých vánočních větrníků a dalších sladkých dobrot. Vyučuje muže, ženy i děti a stala se tak oblíbenou, že si musí najít asistentku. Na tuto práci si najme Iris, novou obyvatelku městečka Mason. Iris péct neumí, ale potřebuje se zaměstnat, aby nemusela myslet na věci, kterých v životě tolik lituje. Do sousedství se přistěhuje mladý manželský pár, dojde k tragické události a Lucille se začne starat o jejich malého syna Lincolna. Jeho rodiče však nejsou jedinými obyvateli Masonu, kteří čelí nejisté budoucnosti. V těžkých časech se ale dokážou semknout a najít sílu skutečné sounáležitosti, a to ve chvíli, kdy ji nejvíc potřebují. Noc zázraků je román, který vás zahřeje u srdce a připomene vám, že lidé, které milujeme, nás mnohdy dokážou překvapit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Night of Miracles , 2018


více info...

Přidat komentář

haannyys
17.04.2024 4 z 5

Pokračování milé knihy, a ani tato se nedá zahanbit. Čte se opět krásně. Jen mi chybí Artur..

Kristulda
06.04.2024 4 z 5

Po přečtení knihy Příběh Arthura Truluva, jsem byla dost nejistá jaký bude tento druhý díl. Musím říct, že mě bavil mnohem více, bylo to asi i tím, že v prvním díle nebyly pro mě postavy, které se mi líbily navíc to dost kopírovalo Oveho, ale tady se objevily nové postavy a byly mi sympatické. Bylo to takové víc plné všeho. Pokud napíše autorka další díl, bude zajímavé o čem asi bude....


Ivanule
09.02.2024 5 z 5

Pokračování knihy Příběh Arthura Truluva - opět se ocitáme v tichém,klidném a malém městečku Mason, opět tu jsou postavy Maddy, a teď i její dcera Nola, její přítel Matthew,Lucille,a nové postavy. Lucille si otevře kurz pečení, přizve si pomocnici,občas se postará o jednoho sousedovic kluka, jehož rodina zrovna neprožívá nejšťastnější období v životě a musím,teda nevím jak to tento rok dělám,ale je to opět kniha, která mě ke konci rozbrečela, jak to budete mít vy?:)

rumova_kulicka
21.12.2023 4 z 5

Stejně jako předchozí díl, je i tento pohlazením, byť o těžkostech lidského bytí.

lucakuca
11.12.2023 5 z 5

Laskavá kniha. Opravdu to tak je.
Něžný příběh o těžkostech života a nadějích pěti žen všech věkových kategorií.

Martooni
11.12.2023 3 z 5

Kniha je pěkná, milá, laskavá, oddychová, k zamyšlení.. takové milé pokračování, jen první díl se mi líbil více.

Wabinka
16.11.2023 5 z 5

Laskavé, odpočinkové čtení nejen o Lucille - sousedce Artura Truluva,kterou známe z prvního dílu, ale i o několika dalších lidech z městečka Mason. Tuto sérii doporučuji i čtenářům F. Backmana.

ferdada
05.11.2023 3 z 5

Příjemné čtení. Může vás uvést do klidu, naladit, pospravit duši, inspirovat.
Pro dny, které jsou nabité prací a přemýšlením - pár stránek před spaním jako hlazení peříčkem po čelíčku

Jenny46
03.09.2023 5 z 5

I druhá kniha je pohlazení, nenáročná četba a krásné myšlenky...

dzejkbeltygros
01.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Další krásné čtení, které vás pohladí po duši, i když jsou tam i těžká témata opředená smrtí. Líbí se mi, jak si stará paní Lucille dokázala najít cestu k malému Lincolnovi, stejně jako Drobek, který ho vezl do nemocnice, nevěděl o čem si s ním povídat, tak ho zabavil tím, že ho učil řadit. Svatba na hřbitově byla velmi zvláštní záležitost, takže oceňuji nevšednost. Taky jsem ráda za Moniku a Drobka, kteří k sobě nakonec našli cestu. Určitě si to ještě jednou přečtu.

crazyslunicko
12.08.2023 5 z 5

Moc pěkné čtení. Kniha o přátelství. lásce, naději, stáří, nemoci a umírání. Je úžasné jak nás někteří lidé dokážou ovlivnit tím správným směrem k lepšímu životu a dají nám naději žít lepší život.

VeruFreckles
30.07.2023 4 z 5

Čistá feel-good jednohubka. Když se trefí do nálady, tak bodne jako některý z těch skvostných moučníků, co peče hlavní postava. Noc zázraků i Příběh Arthura Truluva se myslím budou líbit fanouškům knih Fredrika Backmana. Čtěte, když potřebujete vrátit víru v to, že svět může být fajn místo k životu a že dobří lidé jsou stále mezi námi.

zupri
24.07.2023 3 z 5

Milá červená knihovna na jedno odpoledne.

mil
14.07.2023 4 z 5

Milý příběh o stáří a umírání, o přátelství a lásce, o naději.

BoženaN
05.07.2023 5 z 5

Nenáročné, ale milé čtení. Když vám zrovna svět nepřipadá jako skvělé místo, tak po přečtení se cítíte trochu líp.

MarNe
27.06.2023 4 z 5

Knížka se čte sama a umí vyvolat rozličné emoce. Lidská soudržnost, láska, pochopení, přijetí i odpuštění, ale i smíření se s odchodem z tohoto světa. Nakouknutí do života čiperné důchodkyně, lidí středního věku i duše dítěte. Knížka nám taky ukazuje, jak důležité je komunikovat a nečekat až jednou ...

Terezka_U
01.06.2023 3 z 5

Je to taková jednohubka na víkend. Nenáročná kniha, která pohladí po duši. Jen mě mrzelo, že se u některých témat nepustila autorka více do hloubky. Myslím, že by to románu prospělo.

zuziV
23.05.2023 3 z 5

Souhlasím s přívlastkem nenáročná knížka. Nejspíš mi asi nevyhovuje styl novodobých lektorů tvůrčího psaní. Jako nahrubo napsaný scénář k filmu - může být, ale abych řekla: dobrá knížka ke čtení, k tomu tam něco prostě chybí. Myšlenka dobrá, její zpracování nedokonalé.

alzbeta4340
07.05.2023 5 z 5

Milá, skoro něžná oddechovka o lidičkách z města Mason. Nebylo to jen o Luciĺle, jednotlivé postavy si byly významem v ději rovnocenné, a to se mi líbilo. Hezké čtení.

eva3992
23.04.2023 4 z 5

Městečko Mason nás tentokrát zavede v hlavní roli za Lucille. Milá důchodkyně, která nehodlá jen tak sedět a čekat co přijde. Její láska je pečení, a proto si založí školu, do které může zavítat každý, kdo by se rád naučil upéct něco dobrého.

Toto je volné pokračování knihy Příběh Arthura Truluva. Kniha, která mě chytla za srdce a její čtení jsem si maximálně užívala. Ne jinak tomu bylo tentokrát. Příběh Lucille byl stejně milý, krásný a dojemný.

Poznáváme různé obyvatele malého městečka, jejichž příběhy se postupně prolínají. Poznáváme jejich radosti i strasti. Bylo mi se všemi dobře a nejraději bych každého zašla navštívit a popovídala si s ním.

Kniha je o životě, rodině, lásce, ale i o stáří a smrti. A to vše v různých podobách, jak to prožívají různí lidé, různé rodiny. Příběh je to úsměvný, ale i smutný, i nějaká ta slzička ukápla. Komu se líbil Arthur Truluv, tohle je jasná volba. A kdo Arthura nečetl, vezměte to pěkně po pořádku.

Při čtení jsem si říkala, že jednotlivé postavy jsou natolik zajímavé, že by si zasloužily samostatnou knihu a podle Goodreads další díly jsou! Doufám, že vyjdou i u nás, určitě si je ráda přečtu. V knihách Elizabeth Berg je mi jednoduše dobře.

Štítky knihy

přátelství naděje senioři stárnutí sousedé

Autorovy další knížky

Elizabeth Berg
americká, 1948
2021  86%Příběh Arthura Truluva
2022  84%Noc zázraků
2004  56%Pokoj k pronajmutí
2005  87%Nikdy se nezměň

Kniha Noc zázraků je v

Právě čtených1x
Přečtených215x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených16x
Knihotéce144x
Chystám se číst191x
Chci si koupit46x
dalších seznamech1x