Booktwins Booktwins komentáře u knih

☰ menu

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Pro všechny fanoušky Sarah J.Maas je tohle must-read! První díl této návykové série nám nabízí děj plný akce a napětí, slow-burn romantiku, která se na konci pořádně rozjede, takže se nemusíte bát, že by tu žádná scénka nebyla...:D Poppy je svérázná hlavní hrdinka, která tomu dodává šmrnc a Hawke ji skvěle doplňuje, jejich příběh jsem si zamilovala a i když bych knížku zkrátila o takových 100 stran určitě, přesto je to skvělá fantasy kniha, která se podle mě ve druhém díle neuvěřitelné rozjede a budeme z toho všichni nadšení...aspoň doufám!! Za sebe moc doporučuju, ale radím vám, nedávejte si tak vysoká očekávání, opravdu mi to trošičku zkazilo ten konečný názor.
4,5/5
Za knihu moc děkujeme @humbook, bůhví, kdy bych se k tomu dostala :D

06.10.2021 5 z 5


Za dveřmi tma Za dveřmi tma Anna Bailey

4/5

Stejně jako hodně lidí, jsem měla vysoká očekávání, která se bohužel vyplnila jen z poloviny. Začátek knihy byl skvělý, originální, nabíral obrátky a nebýt toho nudnéhpp středu, byla by to skvělá kniha. Bohužel se tak nestalo a něco okolo sto stran mě nudilo. Ne že by se tam nic nedělo, ale bylo to zdlouhavé a bez cíle. Ze začátku jsem také měla problém se orientovat v postavách, protože se jich tam najednou objevilo opravdu hodně a asi až do poloviny knihy jsem tápala, kdo je kdo. Kromě těch negativních věcí, se tu objevuje i pár pozitivních. Je to promyšlené, má to grády a jedno plus, které u thrillerů obzvlášť oceňuju je nějaká hloubka. Řeší se tam i důležitá témata a nebudu vám úplně říkat jaká, protože mě osobně to překvapilo, ale jsou opravdu skvěle vykreslené, jak ty postavy, tak ty problémy a myslím si, že pokud neuhodnete vraha uprostřed knihy, tak by vás to mohlo i překvapit. Hodnotím nadprůměrně, protože ta kniha si to i tak zaslouží.

08.07.2021


Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

Na druhý díl Návodu na vraždu já čekám od chvíle, kdy jsem to viděla na goodreads. Když se k nám nakonec dostala formou spolupráce, jako všechny recenze, které tu na Databázi máme (kdybych se měla vypisovat se všemi recenzemi na třech sítích, tak se asi zblázním), tak jsem skákala radostí. Během dvou tří dnů jsem to měla přečtené a přišlo mi to lepší než první díl. Hlavní hrdinové, Pipa a Ravi, tomu dodávají to pravé ořechové, protože je poznat, že je to young adult a ne třeba Robert Bryndza. Už od začátku tu je napětí, drama a skvělé myšlenky Pipy, která se snaží na všechno přijít. Opět tu nechybí brilantní grafika, která je zase na jedničku a díky které vám ta kniha přijde o sto procent lepší. Stránky jsem hltala a utíkalo mi to mega rychle. Konec jsem vůbec nečekala, skončilo to úplně jinak a jako vraha jsem tipovala někoho jiného a ani jednou se mi neobjevil na seznamu podezřelých. Autorka píše brilantně a já se nemůžu dočkat její další knihy.
5/5

08.07.2021 5 z 5


Vražda na blatech Vražda na blatech Catherine Shepherd

Tuhle knihu jsem upřímně moc číst nechtěla, ta obálka mě malinko odrazovala, ale dala jsem na recenze lidí z bookstagramů a nakonec si ji přečetla. Prvních 100 stran je skvělých, fakt jsem se u toho bála, takže moc nedoporučuju číst v noci, když chcete dojít na záchod :D. Hlavní hrdinka tentokrát není detektivka, ale forenzní specialistka, což mi už ze začátku přišlo originální a velice mě to zaujalo. Jak šel příběh dál, malinko mě to začalo nudit a samotné rozzuzlení mě moc nezaujalo i s odhalením viníka. Ne, že by to nebylo dobře promyšlené a napsané, spíš mi to po té asi třetí vraždě už přišlo zdlouhavé. Každopádně se na další díl zatím nechystám, protože mě anotace moc nezaujala. Přesto ale doporučuju všem, kteří mají rádi knihy jako Mizející dívky nebo Dívka v ledu, je to sice o něco horší, ale je to moc fajn čtení na večery.
3,5-4/5

08.07.2021 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Od této autorky jsem četla zatím jen Hotýlek na Islandu a to nebylo vůbec špatné, jen jsem čekala možná něco víc, a proto jsem šla do této knihy s nízkým očekáváním, ale nakonec mě moc mile překvapila. Hlavní hrdinka Fiona mi byla o něco sympatičtější než minulá a Gabe mě teda od začátku štval takovým tím dobrým způsobem. Knížka mě zejména bavila japonskou kulturou, fotografováním a romantickou linkou, která je naprosto skvělá. Konec knihy jsem si užila a četla jsem ji jen tři dny, takže to vypovídá o čtivosti knihy. Za sebe moc doporučuju, je to příjemné a oddechové čtivo. Těším se na další knihy od této autorky!

07.04.2021 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Moje první kniha od autorky a dostala jsem od ní úplně něco jiného, než jsem čekala! A mnohem lepší než jsem čekala! Příběh se odehrává na Islandu, je tam ta správná atmosféra, postavy, které si oblíbíte, zápletka, která vás bude bavit a konec, kvůli kterému se pousmějete a s úsměvem na tváři to i dočtete. Pro mě příjemná kniha, sice ne na 5 hvězd, ale vydařená je! Právě čtu Čajovnu v Tokiu, která je teda mnohem mnohem lepší!
4,5/5

06.04.2021 4 z 5


Opium a absint Opium a absint Lydia Kang

4,5/5
Příjemné čtivo, s zajímavou zápletkou a hrozně mě to bavilo číst! Hlavní postavy mi sedly a to byl možná i zásadní důvod, proč jsem musela číst pořád dál..konec mě docela překvapil a čtení jsem si užila. Nedávám pět hvězd, protože ten začátek byl takový zmatený a potřebovala jsem čas na pochopení děje.

06.04.2021 4 z 5


Ukradený příběh Ukradený příběh Elizabeth Coleman

3,5/5
Mně se to líbilo. Byl to originální příběh, který hezky končil, dobře se to četlo, ale...postupem času mi to přijde jako víc a víc průměrné čtivo a ten střed té knihy byl fakt špatný...ale přesto, není to špatné, jen to podle mě nesedne všem, ale originální a s dobrými postavami to je

06.04.2021 4 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

No tohle byla pecka!! První díl mě nesmírně bavil, až teda na ten začátek, ale toto bylo ještě lepší. Už od začátku mi šel mráz po zádech, je to svižné, je to dobré a prostě povedené. Hlavní hrdinka Josie mi sedla více než Kate nebo Erika ze sérií Roberta Bryndzy, takže další plus. Konec byl malilinkato přehnaný, ale stejně mi to názor na knihu nezměnilo! Moc se těším na další díl!

06.04.2021 5 z 5


Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

3,5/5
Na začátku to mělo takový potenciál!! Skvěle rozjetá kniha, fantasy linka a romantika, která se tam nějak začne rozrůstat...potom přehnaný příběh, který se hrozně nedotáhl a ta akce, kde mě to mělo bavit nejvíc, tak mě bavila úplně nejmíň. Navíc ta romantika na konci byla hrozně vynucená a nesedla tam. Potom, co jsem zjistila, že je to série, jsem malinko změnila pohled na tu knihu, jsem zvědavá, jak to půjde dál, ale jsou prostě i lepší knihy.

06.04.2021 3 z 5


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

4,5/5
S touto autorkou jsem se setkala už u knihy Pod dohledem, která byla skvělá! Tato kniha mě překvapila směrem, kterým se upínala, vůbec jsem netušila o čem to bude a bylo to příjemné překvapení! Sice jsem čekala na konci malinko větší wow, ale i tak se to četlo dobře a za sebe doporučuju! Není to sice mrazivý thriller, ale i tak stojí za přečte
ní...i když možná sáhněte radši po její předešlé knize, ta mi sedla víc. :)

06.04.2021 5 z 5


Ve stínu hladiny Ve stínu hladiny Siren (p)

Jsem moc vděčná, že nám autorka výtisk poslala, jen mi to někdy přišlo takové nedotažené a je vidět, že to je autorky prvnotina, ale vůbec mi to nebrání v tom to doporučit, protože jsem si to přesto užila!¨
4/5

07.03.2021 4 z 5


Hortensie de Beauharnais Hortensie de Beauharnais Izabela Michlian Straková

Jedna z mých prvních historických knih a nebylo to vůůůbec špatné. Na mě to ubíhalo hrozně pomalu, ale věřím, že některým lidem se to bude hrozně líbit, protože to má zvláštní atmosféru, která tomu příběhu dodává to pravý ořechový. Mně se to moc líbilo jen se mi to četlo fakt pomalu a musela jsem si na to vyhradit hodně času, takže jsem si to ani pak tolik neužívala...každopádně si myslím, že to zaujme hlavně starší generaci než jsem já.

07.03.2021 3 z 5


Dva v srdci Dva v srdci Josie Silver

Když jsem knížku dočítala, tak jsem si říkala, že to tak hrozné není, ale postupem času mi vlastně došlo, že to bylo docela špatné. Většinu času se tam nic moc neděje, nebavilo mě to ani stejným způsobem jako Den a hlavní protagonisté eeeh? Já si ani pořádně nepamatuju ty jména a děj a to už je fakt, co říct :). Sice to mělo docela dobré poselství a romantiku, ale znovu bych si to určitě nepřečetla

07.03.2021 2 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Nová detektivní série na podobné brdo jako nová série od Roberta Bryndzy, která má fakt potenciál. Prvních sto stran mě moc nebavilo a říkala jsem si, kdy se to sakra konečně rozjede? Ale woou, rozjelo se to teda pořádně. Těch posledních 100 stran jsem hltala, stránky mi mizely pod rukama a konec mě dostal. Fakt jsem nečekala, že se to takovým způsobem vyvrbí a jsem překvapená, jak se to autorce povedlo napsat. Hlavní hrdinka je mi sice méně sympatická než například Kate Marshallová, ale určitě je víc snesitelná než Erika Fosterová.
P.S pro fanoušky Dívky v ledu a Kanibal z Nine Elms je to podle mě to pravé ořechové :))

07.03.2021 5 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Druhý díl této série byl za mě lepší, zapletenější a mnohem víc děsivý. Připomínalo mi to nějakým způsobem Mizející dívky, které se mi líbily sice trošku víc, ale bála jsem se u toho tak nějak stejně. Kate mi moc sedla a její "spolupracovník" to tam pěkně oživoval. Na konci jsem byla napjatá, jak se to vyvine a vůbec jsem to na rozdíl od té minulé nečekala. Za mě nejlepší kniha od tohoto autora - jsem fakt zvědavá, co vymyslí dál.
4,8/5

07.03.2021 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nová série od autora série Dívky v ledu mě překvapila! Rozhodně se mi to líbí víc, hlavní hrdinka Kate je mi více sympatická a celkově zápletka byla o něco napínavější než u předchozích knih. Četlo se to rychle, bylo to svižné a konec jsem sice předvídala, ale čtení jsem si užila.
4,6/5

07.03.2021 4 z 5


Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

,,Jediný způsob, jak můžeme uskutečnit své představy, spočívá v tom, že si vychutnáme přítomnost.

Milostný příběh dvou osob, kterým osud zkrátka nepřeje. Gabi i Matt jsou skvělí hlavní hrdinové, kterým od začátku fandíte, aby spolu skončili. Už jenom kvůli obálce, která je mimořádná, jsem se na knížku těšila. I když vám anotace neřekne, co se v knížce bude přesně dít, o to víc jsem byla natěšená na to, co se tam stane. Příběh je skvěle rozdělen do časových úseků, takže v tom nebudete mít binec a stránky vám budou utíkat dvakrát rychleji. Líbilo se mi, že autorka napsala kapitoly z pohledu obou postav a díky tomu jsem oběma rozuměla. Za sebe moc doporučuju a kromě prvních 30 stran, kdy jsem se nemohla začíst a konci, který mě malinko naštval hodnotím opravdu kladně.
4,8/5

06.12.2020 5 z 5


Síla hlasu Síla hlasu Martin Rousek

Teď asi jediná negativní recenze, která tu bude, ale bohužel to tak je. Oscar mi upřímně moc nesedl, ale prvních 50 stran a posledních cca 30 stran bylo super a daly se číst zbytek mi přišel nezáživný a nijaký.. já si nemůžu pomoct, ale moc jsem nepochopila ani to s tím hlasem a bylo tam dost nedořešených věcí, které by mě i zajímaly. Někdy jsem z toho měla hrozně smíšené pocity a chtěla jsem to prostě dočíst.
3-3.3/5 - fakt se nemůžu rozhodnout na hodnocení, protože z toho mám stále hrozně smíšené pocity

12.11.2020 1 z 5


Jedna velká lež Jedna velká lež Joanna Schaffhausen

Tohle nebylo vůbec špatné! Hrozně se mi líbilo, jakým stylem to bylo napsané, jak děj rychle ubíhal a jak se tam tvořili různé dějové linky. Anotace mě moc nezaujala za to příběh překvapil! Nedávám plný počet hvězd, hlavně z důvodu, že je to fajn detektivka, ale něco woooow to nebylo. Konec mě ale upřímně překvapil, takže si myslím, že by to mohlo někoho určitě překvapit a aspoň na pár dní zaměstnat a odpočinout si u toho. 4,3/5

12.11.2020 4 z 5