Síla hlasu

Síla hlasu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451185/bmid_sila-hlasu-HUZ-451185.jpg 4 89 38

Hlas… Ten proklatý hlas! Malý Oscar zatím v životě mnoho štěstí nepoznal. Narodil se do nefungující rodiny, kde vládnou drogy, nenávist, chudoba i hlad. Je z něčeho takového vůbec cesta ven? Od útlého dětství poznává krutost světa i lidí. Týden co týden ve své mysli zoufale křičí o pomoc a hledá nepoznanou mateřskou lásku. Až jednou přijde… ON, vnitřní hlas. Není však obyčejný… Od ostatních hlasů se diametrálně odlišuje – je nezkrotný a kromě schopnosti komunikovat je také inteligentní a cílevědomý. A to hlavní: zdá se, že zná cestu, jež by mohla Oscarovi zachránit život! Vytvoří si s chlapcem navzdory rozdílným povahám nezlomné pouto? A je vůbec reálný? Roky nebezpečně rychle utíkají a o slovo se hlásí dospělost. Bude znamenat Oscarův definitivní konec? Jen on může rozhodnout, zda se vzepře osudu, nebo půjde ve stopách svých rodičů. Pouze on. Nikdo jiný…... celý text

Přidat komentář

kiraa
21.02.2022 5 z 5

Oskar. Kluk, kterýmu u kolíbky nestály sudičky, ale sám čert. Dítě, který už jako mimino od smrti zachránil zvonek nespokojených sousedů. Násilnický otec, feťák a alkoholik. Matka to samý v bleděrůžovým, citově chladná a nepřátelská osoba. I tak celý dětství Oskar prahne po její náruči nebo obyčejným pohlazenī. Nikdy se tak nestane. Už na začátku bylo víc než jasný, že Oskarův život bude boj. Boj na život a na smrt člověka s velkým potenciálem, ale víc než špatným startem. Celou dobu čekáte, jestli se ta ztráta několika dlouhých let vůbec dá dohnat. Strhující příběh jednoho zatracenýho a bohem zapomenutýho kluka.

hulkaliborek
09.12.2021 5 z 5

Poutavá a velice čtivá kniha. Děj měl spád, postavy mi byly docela sympatické a stránky ubíhaly jedna za druhou. Nevadil mi ani časový skok, který kvalitě neubral. Moc jsem si to užil.


marina4088
28.11.2021 3 z 5

Hned na první straně se s námi čtenáři příběh nemazal. První třetina knihy byla opravdu povedená, čtivá a celkově Oscarovo dětsví byla ta nejlepší část z celé knihy. Zajímalo mě, co se s ním bude dál dít, jaké překážky mu život ještě přichystá.. Jak přežije svou rodinou, jak se naučí žít bez kapky lásky a hlavně jak se naučí žít s hlasem, které se mu poprvé provouzí v hlavě.

Pak bohužel nastal nějaký zvrat a druhá třetina knihy byla.. nevím jak to říct, nezajímavá? Chybělo tady tomu jakési kouzlo, ta čtivost, to prostředí z první třetiny knihy. Celkově mě ten skok z 16 na 30 let trošku zmátl.
Ale aspoň to hnalo číst dál, aby člověk věděl, jak to celé skončí. A pro mě to skončilo tak nějak, jak jsem očekávala. Což znamená, že mě konec sice nepřekvapil, ale potěšil a zlepšil můj názor na knihu.

Postavy mi vesměs nevadily. Občas jsem sice nemohla vystát Oscara, ale těch momentů bylo málo. A k samotnému hlasu - celou dobu jsem si myslela to, co Oscar, nějak mi nedošlo, kdo to doopravdy je, což mě dost příjemně překvapilo.

Ale občas mi fakt neseděly některé slovní spojení nebo celkově styl autorova psaní. Věřím, že kdyby to bylo sepsáno maličko jinak, líbila by se mi knížka víc, ale i takhle mi přišla fajn. :)

Pocmaranyfix
27.09.2021 5 z 5

Už je to několik dní, co jsem knihu přečetla, ale sama pořád nevím, jak se k ní vyjádřit a co si myslet.
Knížka je prostě pecka, bála jsem se u ní, nemohla se odtrhnout - potřebovala jsem vědět, jak to bude dál (fakt mi hrála na nervy, až jsem si občas říkala, že jsem paranoidní a že to moc prožívám). Celou dobu mi běželo hlavou, že to nemůže být pravda, a ehjle, přišel konec a já nevím co si vlastně myslet. Často si na knížku vzpomenu a dál o ní přemýšlím.
Líbilo se mi propojení Oscara a jeho vnitřního hlasu. Asi každý má v sobě nějakého démona.

martinka.exner
01.08.2021 1 z 5

I přes evidentní snahu a autorovu lásku ke psaní, to prostě není dobré. Věřím, že se autor má potenciál vypsat, ale vychrlit tři knihy za dva roky asi nebude to pravé, možná kdyby tu jednu opravdu vymazlil, bylo by to lepší. Kniha mě nebavila, byla plná prázdných dialogů, slabá slovní zásoba i vyjadřování na hodně nízké úrovni.

KaramelkaChuti
27.07.2021 5 z 5

Pro mne je to jedna z knih roku. Dokonalé napětí a hlavně zajímavý příběh. S Oscarem jsem se dokonale sžila a hrozně mu fandila. Místy mi ho bylo až líto. Líbilo se mi, jak autor vykreslil příběh a celkovou atmosféru, do které navíc vložil originální hlas v hlavě. Ráda si přečtu autorovy další knihy.

soukroma
30.04.2021 2 z 5

Obsah tak nepříjemný, že mi stačí jen letmé pomyšlení, že se něco takového - asi - občas děje, a je mi nevolno. Teď především potřebuji spíš hodně povzbudivé čtení a dobré zprávy!

IvyLouve
09.04.2021 1 z 5

Veľmi slabé. Autorov naivný štýl písania by sa hodil do literatúry pre deti, nie do trileru. Boli tam určité dobré nápady, ale spracované povrchne. Len čo sa začal rozvíjať nejaký motív, dej poskočil dopredu. Postavy jednali hlúpo, to, čo malo byť napínavé či desivé, bolo skoro smiešne. A keď sa v tomto smutnom príbehu s mysterióznymi a akčnými prvkami vyskytla nejaká romantika, prišla veta: ,,Žena také roztáhla čelist do maximálních rozměrů a doplnila ji zvukovým doprovodem.” Načo napísať jednoducho: ,,Zasmiala sa” keď si to môže sám sparodovať.

DrahokamK
06.03.2021 5 z 5

Tato kniha je opravdu velmi silně zasáhla. Po skončení jsem to musela rozdýchávat... Rozhodně doporučuji!

Ivushka_If
06.03.2021 3 z 5

Doufala jsem ve šťastnější konec. Hlas mě trochu zklamal. Už od poloviny knihy jsem tušila kdo by to mohl být, nicméně svými vědomostmi tomu nemohl odpovídat a přeci jen to tak bylo.

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Kniha sleduje nelehkou životní cestu Oskara , který jako dítě vyrůstal s rodiči závislými na alkoholu a drogách a poté jeho dospělost, kdy už s rodiči nežil a potloukal se životem po vlastní ose.
Mně již od začátku příběh sedl a byla jsem schopná se začíst ihned po přečtení pár prvních stránek. Příběh Oskara byl popisován reálně,bez jakýchkoli příkras a jazyk ve kterém byl příběh napsán mi sedl- jazyk byl ozvláštněn bohatšími větami a toho si vždy u knih vážím.
Sice pro mě Oskarovo dětství bylo o trochu zajímavější a čtivější než jeho dospělost, ale to mi skoro nic neubírá na kvalitě knihy - za to dávám těch 0,5 ????dolů .
Už od začátku mi vrtalo hlavou co je za tím tajemným hlasem,který Oskarovi v skoro celé knize napovídal a neměla jsem ponětí, co za tím hlasem může stát, byla jsem ráda že byla má otázka zodpovězena,konec se doopravdy povedl - byl uzavřený a na všechny otázky,které jsem si v průběhu četby kladla mi autor na konci knihy odpověděl. Jsem člověk co moc nemusí uspěchané a otevřené konce a přesně tato kniha mi nabídla pravý opak,za což jsem ráda.
Postavu jsem si žádnou v průběhu knihy neoblíbila, ale postavy byly záměrně takové zkažené a zoufalé,což se k té temné a pesimistické atmosféře knihy velice hodilo. Hlavně mě zajímal postupný vývoj Oskara, který mě v některých chvílích až šokoval .
Příběh byl velice silný a skvěle napsaný,doporučuji si ho přečíst úplně všem,protože je až neskutečné jaké může mít na člověka dopady jeho dětství, byla to první kniha,kde jsem se s tímto tématem setkala a jsem za to vděčná!

Lejčís
04.01.2021 2 z 5

Bohužel mě kniha vůbec nebavila.. přišlo mi to takové umělé a nereálné, některé části až úsměvné.. takhle si psychothriller nepředstavuju. Dvě hvězdičky za to vyústění, které jsem nečekala, ovšem samotný epilog opět pobavil..

cornetka
31.12.2020 5 z 5

Pro mě první autorova kniha mě nadchla. První část popisující Oscarovo dětství byla pro mě hodně silná, plná nenávisti vůči jeho rodičům, plná lítosti nad jeho osudem. Byla jsem nadšená, když se vzepřel osudu a šel svou cestou. Proto byla pro mě jeho další část života trochu zklamáním, ale na druhou stranu jsem chápala, že to bylo silnější. A konec, tak ten byl velkým překvapením! Snad se mi brzy dostanou do ruky i další autorovy knihy.

OtecZmen
30.11.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi vryla pod kůži. Každá strana mě bavila a naplno do mě hustila emoce. Líbil se mi jak začátek, kdy byl Oscar malý, tak i jeho život jako dospělý. Bylo hrozné vidět, jak se pořád snaží přežít. Velice silný příběh

veruptackova
29.11.2020 3 z 5

3,5*
Prolog této knihy mě šokoval a vzbudil můj zájem o příběh. Začátek knihy se mi líbil a vyvolal ve mě spoustu pocitů. Současně jsem ale při čtení narážela na výrazy, které mi neseděly a odváděly mou pozornost o čtení. Závěr mě nepřekvapil, ale nehodnotím to jako negativum.
Kniha si své čtenáře určitě najde a u mě má body hlavně za originalitu.

lena.o.knihach
28.11.2020 2 z 5

I teď mám z knihy smíšené pocity a nevím, co si o tom všem myslet. Prolog a prvních pár stran se mi líbilo, protože byl Oscar malé dítě a takové případy prožívám opravdu hodně. Jenže celou dobu mi bylo jasné, kam se příběh bude odebírat a žádné překvápko se nekonalo.

Některé scény mi přišly úplně zbytečné nebo nedořešené. Oscar se mi pod kůži nedostal a občas jsem knihu chtěla jen rychle dočíst, abych ji měla z krku a nemusela ji už nikdy otevřít. To je pak hodně špatný.

A to ještě nemluvím o slovních spojeních, kvůli kterým jsem na chvíli přestala číst a jen kroutila hlavou, proč to autor napsal zrovna takhle:
"rozkmital dolní končetiny"
"hubená kostřička popadla v amoku ruksak"
"malé hlavy okamžitě navštívil spánek"
"plechový kočár"
Vždycky jsem se zarazila, protože mi to prostě nešlo přes pusu.

Síla hlasu mi nesedla a na další tvorbu Martina Rouska se nechystám.

DrobenkaMalá
26.11.2020 5 z 5

Anotace me hned prilakala, takze o koupi bylo jasne predem. Pred pul hodinou jsem knihu docetla a stale ve mne rezonuje milion pocitu. Bylo to skvele! Konec jsem vubec necekala a mafinaska vlozka se mi taky libila :)

PrinceznaKolobe
25.11.2020 5 z 5

Nemám slov. Kvalitní kniha se super příběhem. Hned si to utíkejte přečíst.

Monča9091
23.11.2020 5 z 5

Nooo! Uf... ten konec mě rozsekal. Vyprávění pohledem malého chlapce a poté muže, nepředstavitelné problémy, láska neláska, drogy a rezonující konec.

Petul_96
21.11.2020 5 z 5

Wow! Tenhle příběh mně pohltil od začátku do konce, četlo se to úplně samo, i když to bylo úplně něco jiného. Přiznám se, že každou stránku jsem nedočkavě hltala a nemohla přestat číst. Místy jsem měla i strach a bála se jak to celé dopadne. Přesto, že příběh poukazuje na Oscarův nelehký život, autor poukazuje na to, že občas se tyto situace dějí po světě...Svým způsobem mi to přišlo i smutné, když jsem si to uvědomila ne každý má v životě to štěstí na milující rodiče. Postavu Oscara jsem si neskutečně oblíbila. I přes některé detailní popisy některých částí, děj plynule ubíhal a ničemu to nevadilo. Čím blíž jsem se dostávala ke konci, bylo to plné napětí. Konec byl šokující a vůbec jsem to nečekala. Steklo mi i pár slz a byla jsem emocialně zničená. Nemám nic co bych vytkla. Za mě nejlepší kniha tohoto autora. Budu se těšit na další tvorbu. Tento autor patří mezi mé oblíbené české autory. Ti kdo milují thrillery, doporučuji!
Za sebe vřele doporočuji.

Štítky knihy

drogy dospívání chudoba, bída alkoholismus domácí násilí české romány

Autorovy další knížky

Martin Rousek
česká, 1993
2020  82%Stíny mezi námi
2019  79%Dvojí mysl
2020  85%Síla hlasu

Kniha Síla hlasu je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě54x
Doporučených57x
Knihotéce60x
Chystám se číst22x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x