Dva v srdci

Dva v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454630/bmid_dva-v-srdci-p1v-454630.jpg 4 73 25

Dva životy. Dvě lásky. Jedna volba. Lydia a Freddie. Freddie a Lydia. Jsou spolu víc než deset let a ona je přesvědčená, že jejich lásku nemůže nic zničit. Brzy ale zjistí, jak moc se plete… Freddie zemře při autonehodě a Lydia je poprvé sama. Jediné, co chce, je zůstat v posteli a brečet. Moc dobře však ví, že Freddie by si přál, aby žila šťastně a naplno i bez něj. Proto se o to pomalu, krůček po krůčku, snaží. Pak se ale stane něco neskutečného. Lydia najde způsob, jak získat svůj starý život i s Freddiem zpátky. Život, ve kterém k žádné tragické nehodě nedošlo. Život, pro který plakala celé měsíce. Znovu a znovu překračuje práh do minulosti. Ač se to zdá neskutečné, žije dva životy zároveň. Návštěvy ve světě, kde Freddie pořád žije a kde Lydiino srdce stále patří jenom jemu, si však vybírají svoji daň. Protože v tom skutečném se objeví někdo, kdo chce, aby zůstala s ním.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The two lives of Lydia Bird , 2020


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
11.10.2022 3 z 5

Oddychovka, ktorá síce rieši vážnu tému - vyrovnávanie sa so stratou milovaného človeka -, ale je to predovšetkým sladká romantika.

aydam
09.07.2022

Vzdávám to.
Jsou dva typy ubrečených knížek. U prvního typu slzí čtenář u příběhu, který je psaný dojemně s lehkostí a uvěřitelností. U druhého typu brečí postavy v příběhu, přitom čtenáře se to vůbec nedotkne - je mu jedno, kam se bude děj ubírat.
Tuto knihu řadím do škatulky č. 2.


Lofda
09.02.2022 4 z 5

Okamžiky, které určují váš život, většinou přicházejí nečekaně. Někdy kolem vás proklouznou a vy si jich všimnete, až když je po všem, jestli vůbec.

Moje první knížka od autorky a já rozhodně zklamaná nejsem. Už po přečtení předmluvy ve mě zatrnulo, protože bylo jasné, jak silný příběh mě čeká. Je to kniha o ztrátě, ale i o rodině a přátelství a o tom, jak najít sílu a žít dál.. Uznávám, že i pro mě byly některé části trochu zdlouhavé a chvílemi jsem tak nějak postrádála smysl toho všeho. Ale nakonec najdete naději, uzdravení i šťastné konce a já jsem moc ráda, že jsem čtení v počátku nevzdala..

Medvědářka
13.08.2021 3 z 5

Já nevím... Knihu jsem přečetla potom, co jsem četla Den, kdy jsem zahlídla lásku a myslela si, že si autorka aspoň trochu napraví reputaci, protože ani první kniha u mě neobstála úplně bez škraloupu.
Bohužel i zde to nedopadlo na úplnou výbornou, což je škoda.
Příběh má potenciál, autorka vyprávě umí, ale stejně mi to nepřišlo tak dobré, jak by mělo. Možná jsme už vážně hodně zmlsaná a jiní tohle dílo ocení lépe než já.

bookcase
05.06.2021 5 z 5

Nádhera, melancholicky laděný příběh přesně podle mého gusta.

novakovaterka22
30.04.2021 4 z 5

Knížka mě moc příjemně překvapila. Nepatřím k nadšencům z první knihy, ale tenhle příběh byl jiný. Dával smysl, vháněl mi slzy do očí, nutil mě přemýšlet nad podstatou života a to hlavní soucítila jsem s Lydií. Jsem ráda, že jsem autorku nezavrhla a dala ji ještě šanci. Vyplatilo se. Příběh je melancholický, tragický a nadějeplný. Pokud máte rádi příběhy o smíření se ztrátou blízkého člověka nebo rádi sledujete jak se začne hrdinka měnit tak Vám knihu vřele doporučuji.

RoseDadas
25.04.2021 3 z 5

2,5*
Pokud se s autorkou setkáváte poprvé, sáhněte spíše po její první knize Den, kdy jsem zahlídla lásku, protože kniha Dva v srdci by mohla od dalšího čtení odradit. Pro ty, kteří mají v oblibě romantiku v atypické podobě, chtějí se zamyslet, nebo jen najít oporu v těžké životní situaci, kdy kniha ukazuje, že i ta nejhorší situace nemusí být bezvýchodná, je pak Dva v srdci to pravé.

Market116
04.04.2021 3 z 5

Není to vyloženě špatná kniha, ale...
Rozhodně bych nechtěla zažít to, co Lydie...naštěstí to zvládla a stala se mnohem silnější a vyrovnanější.
I tak to muselo být hrozně těžký a bolestivý...
Konec jsem vlastně očekávala takový, jaký byl...ale i tak mi v tom něco chybělo...každopádně něco mi tato kniha dala...držet se co nejdál od růžových pilulek :D to bylo až příliš...

anet.myblog
21.03.2021 1 z 5

Po přečtení autorčiny knihy Den, kdy jsem zahlídla lásku jsem neváhala nad její další knížkou. Byla jsem z její první knížky nadšená a očekávala jsem u téhle novinky něco podobného, dostalo se mi ale spíše zklamání. Celkový námět knížky mi nepřijde tak špatný a řeší se zde i důlěžité a vážné téma - ztráta blízkého člověka. Nejvíc mi ale vadilo, že se děj dost vlekl a postrádal čtivost. Několikrát jsem si už myslela, že knížku prostě nedočtu, ale ke konci už se to poměrně zlepšilo.
Knížku vám z mé strany doporučit nemůžu, pokud chcete sáhnout po autorčiných knihách určitě bych vybrala Den, kdy jsem zahlídla lásku !!

knihomolkaL
10.03.2021 3 z 5

Není to tak dávno, co jsem četla autorčinu prvotinu Den, kdy jsem zahlídla lásku. Byla jsem z ní naprosto nadšená, takže na další knihu jsem se nesmírně těšila. Ale... bohužel přišlo celkem zklamání. Dva v srdci není špatná, ale, je tu to ale... V podstatě se dle mého jedná skoro celou knihu o vyrovnání se se smrtí nejbližšího člověka. Až skoro ke konci se tohle téma změní, ale to už je pozdě. Chtělo to změnu dříve, hlavně i proto, aby byla uvěřitelnější.

Booktwins
07.03.2021 2 z 5

Když jsem knížku dočítala, tak jsem si říkala, že to tak hrozné není, ale postupem času mi vlastně došlo, že to bylo docela špatné. Většinu času se tam nic moc neděje, nebavilo mě to ani stejným způsobem jako Den a hlavní protagonisté eeeh? Já si ani pořádně nepamatuju ty jména a děj a to už je fakt, co říct :). Sice to mělo docela dobré poselství a romantiku, ale znovu bych si to určitě nepřečetla

TheMelorry
12.02.2021 5 z 5

Mně se naopak tato kniha líbila víc, než autorčina předchozí.
Opravdu uvěřitelně a emotivně jsou popsány pocity ze ztráty milované osoby a snaha se s nimi vyrovnat po svém. V případě hlavní hrdinky Lydie formou návratů do šťastnější doby, kde její milý nezemřel. Díky této zajímavé koncepci (bdění x snění) se kniha dostává na úplně jinou úroveň. Autorce nezle upřít, že umí psát. Od první strany se člověk začte a už se od ní nedokáže oprostit. Kniha pomalu plyne na vlně smutku, truchlení a silných emocí, kterými ale probleskuje naděje na nový život, na lásku a nezdolná síla znovu se stát hlavním aktérem svého vlastního života. Po psychické i emocionální stránce je to opravdu velmi silný zážitek. Věřím, že i těm nejsilnějším se při čtení zalesknou oči.

Sabča92
03.02.2021 3 z 5

Dva v srdci je velmi dojemný a emotivní příběh, ze kterého vám bude úzko. Celá kniha se odehrává ve dvou realitách - tedy bdění a snění. Jak se vyrovnat se smrtí milované osoby? Tohle je určitě jeden z nejtěžších okamžiků v našich životech. A právě v této knize sledujeme vyrovnání se smrtí nejlepšího přítele a milovaného partnera. Dva lidi tato ztráta téměř zničí. Od Dvou v srdci jsem si slibovala romantiku, která ale byla dost v ústraní. Kniha je plná odkazů na kultovní filmové nebo seriálové kousky, takže se brzy budete cítit jako doma. Celý příběh mě zasáhl o to víc, protože sama nyní v současnosti plánujeme se snoubencem naši svatbu. Závěr je velmi ale opravdu velmi unáhlený. Autorka všechno uzavřela v podstatě v posledních 20 stranách. Ačkoliv bylo jasné, jak vše dopadne někde brzy na začátku, je to škoda. Myslím, že kdyby byla kniha kratší a autorka se rozepsala více ve druhé části než v té první, byla by kniha lepší.

stesti.s.knihou
02.02.2021 3 z 5

Josie Silver je autorkou takových těch slaďoučkých romantických příběhů, u kterých tušíte, že se v reálném životě téměř nemohou stát, i přesto je ale čtete, jelikož vám dodávají jakousi naději či víru v život a mezilidské vztahy. Od Josie jsem četla už knihu Den, kdy jsem zahlídla lásku a dnes jsem dočetla druhou knihu autorky, která se mi dostala do rukou. A samozřejmě se neubráním srovnání. Kniha Dva v srdci mi bohužel přišla o něco slabší.
Hlavní hrdinka Lydie se vypořádává se smrtí své životní lásky, snoubence Freddieho. Po více než desetiletém vztahu si Lydia bez předchozího varování musí náhle zvyknout na život bez svého partnera, parťáka, kamaráda a bývalého spolužáka. Velice oceňuji, jakým způsobem autorka popsala truchlení hlavní hrdinky - myslím si, že každý čtenář více či méně pocítí úzkost a smutek, které na něj kniha a hlavní hrdinka přenáší. Co už mi ale přišlo poněkud nereálné a přitažené za vlasy byl způsob, jakým se Lydia se smrtí vypořádává. Celá tato snová rovina mi trochu kazila dojem z celé knihy. Mistrně zvládnuté emoce zabité naprosto nereálnými úniky ze současného světa, bohužel. Více k tomu neřeknu, ostatně i anotace poměrně mlží, nerada bych tedy prozradila nějaký spoiler.
Dovedu si představit, že by celý příběh probíhal bez oněch úniků do jiného světa, více by se zaměřil na vyrovnávání se se ztrátou a snahou začlenit se opět do normálního života. Škoda...

RADOST
02.02.2021 3 z 5

Kniha o truchlení. O ztrátě blízkého člověka a části svého já. O smutku, ale i o naději a postupném nalézání něčeho nového. Romantická kniha, jejíž rozčlenění do světa snů a světa bdění mi nevyhovovalo. Přičinilo se sice o pochopení rozpoložení Lydie, ale zároveň také o přehnanou rozvláčnost knihy.

_Brunetka_
31.01.2021 3 z 5

Musím bohužel jako ostatní přiznat, že druhá kniha této autorky je slabší než její prvotina – přesto se ale nejedná o špatné čtení. Zklamal mě hlavně styl psaní, který postrádal čtivost, na kterou jsem u autorky zvyklá. Místy se děj spíš naopak natahoval a zbytečně vlekl, což je asi hlavní kámen úrazu celé knihy. Příběh přitom jako takový vůbec není špatný, oceňuju hlavně ten originální prvek dvou životů díky snům. Postavy byly fajn, ale opět nemůžu říct, že bych si je úplně zamilovala tak jako ve Dni, kdy jsem zahlídla lásku. Musím se ale přiznat, že do toho úplně tak nezapočítávám Jonaha, toho bych si s největší pravděpodobností vzala domů hnedka. Líbí se mi taky to, že kniha řeší důležitá témata, jakou je ztráta blízkého člověka a to, jak důležité je si uvědomit, že v životě neexistuje jen jeden šťastný konec. Našla jsem tu i spoustu krásných myšlenek, které jsem si vyznačila. A romantická linka? S jejím vyústěním jsem nemohla být spokojenější, celou dobu jsem doufala, že to dopadne přesně takhle! Konec byl nádherný. Celkově vám knihu můžu přirovnat k Bez tebe napořád od T. J. Reid, řekla bych, že jsou to vážně totožné příběhy se stejným poselstvím kromě prvku snění. Tohle mě ale nezasáhlo tak, jak by mělo. Doporučuju to zkusit a uvidíte. Já už toho mám ale načteného víc...

MartinaF
25.01.2021 4 z 5

Na jedné straně jsem z příběhu zklamaná, na straně druhé mě přesto chytl za srdce. Nejspíš jsem čekala jiný příběh, anotace slibovala něco jiného, než jsem nakonec dočkala. Občas pomalá romantika nezaškodí, ale tohle bylo pomalé až moc, rozvláčné. Avšak některé momenty mě dojaly k slzám a to už se mi dlouho nestalo.

Mermaida
23.01.2021 5 z 5

Kniha mě chytla a moc se mi líbila, hlavně tím zajímavým pojetím o druhém "snovém" životě. Lyds jsem si brzy oblíbila a během čtení jsem se zamilovala do Freddiho i do Jonaha. Za mě to byl velmi povedený příběh o tom, jak jít dál, když přijdete o někoho milovaného... A i když máte pocit, že se tím Váš svět totálně zhroutil, tak tenhle příběh Vám ukáže "naději", ke které si nakonec našla cestu i Lydile.
A bez mučení přiznávám, že mi na konci ukáplo mnoho slz, přestože jsem v tenhle konec doufala od 3/4 knihy.

IvetKl
17.01.2021 3 z 5

Předem musím říct, že kniha není mým žánrem, který běžně čtu. Dobrý nápad s dvojím životem, ale celé mně to přišlo hrozně utahané a zdlouhavé.

Ivuska.09
17.01.2021 5 z 5

Zdá se, že Josie Silver se stane mou oblíbenou autorkou. Už její první kniha se mi líbila. A i teď jsem příjemně překvapená. Román má z mého pohledu vše, co by mít měl. Láska, neštěstí, smutek, naděje. Nakonec i trochu toho klišé jí dokážu prominout! Bavil mě nápad "dvou světů", který autorka využila. Postupně však převládala realita nad sněním, tak to má být. Já jsem spokojená a těším se na další autorčino dílo.

Autorovy další knížky

Josie Silver
anglická
2019  78%Den, kdy jsem zahlídla lásku
2020  72%Dva v srdci

Kniha Dva v srdci je v

Právě čtených1x
Přečtených94x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených2x
Knihotéce157x
Chystám se číst95x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x