Ukradený příběh

Ukradený příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460936/bmid_ukradeny-pribeh-GZX-460936.png 3 56 23

Vanesse je něco přes třicet a ocitla se sama se dvěma syny, hypotékou a dírou v srdci tam, kde býval její muž, kterého jí odloudila psycholožka Natalie z manželské poradny. A tak se rozhodne splnit si svůj dávný sen a napíše zamilovaný román. V nakladatelství, kde vydává knihy její oblíbená autorka, ho zamítnou. O to víc je v šoku na autogramiádě svého idolu po několika měsících. Při čtení ukázky nemůže věřit vlastním uším. Slovo od slova slyší to, co před časem sama napsala! Požádá o pomoc odborníka na autorské právo Marcuse. Když ho poprvé spatří, má pocit, že jí do života vkročil vysněný muž přímo ze stránek její knihy. Je ale Marcus opravdu to, co v životě potřebuje?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Losing the Plot , 2019


více info...

Přidat komentář

Emma27
13.11.2022 2 z 5

Od teto knihy jsem čekala asi něco více.Líbil se mi začátek akorat.

maky1702
08.03.2022 4 z 5

Děj není nijak složitý, kniha je napsaná lehce a místy je vtipná. Taková milá oddychovka, ideální třeba na dovolenou.


MonikaŠ94
18.02.2022

Příběh mě vtáhl tak, až jsem byla pohoršena nad nespravedlností. Vše je pro něco dobré.

Blaufik
17.01.2022 2 z 5

I když samotný námět byl opravdu perfektní, tak provedení se autorce moc nepovedlo. Celá kniha na mě působila splácaným dojmem a pokusem vytvářet "humorné" situace za každou cenu. Ve výsledku se jedná o román, který sice vtáhne do děje, ale autorka jej, bohužel, vyloženě kazí.

babystar
08.01.2022 3 z 5

Svěží příběh pro ženy o tom, zda je lepší neohrabaný Dave se "srdcem ze zlata", či zářivý snob Marcus. Mezi těmito muži pendluje rozvedená Vanessa, která si trauma z rozvodu léčí psaním romancí. Román se mi celkem líbil, jen nechápu, proč kladnému hrdinovi v románu pro ženy nestačí nezištně pomáhat "vdovám a sirotkům". Aby byl opravdu "klaďas", tak musí toužit bojovat za lidská práva, proti diskriminaci menšin a ani bez postoje k "MeToo" a k homosexualitě se neobejde. Obvykle velkoryse přehlížím chyby, ale tentokrát musím ubrat jednu hvězdičku, protože "předělat" v překladu pedikérku na pediatričku, je i na mne trochu moc.

whiolet
21.11.2021 3 z 5

Nenáročné oddechové čtení se spoustou absurdnich a vtipných situacích.
Bylo to fajn, ale pro mě tam nebyl ten Wau-Wau efekt. Věřím, že za rok si na knihu ani nevzpomenu, bohužel.

bookcase
11.09.2021 4 z 5

I když klišoidní romantika, četla se hezky, líbil se mi nenásilný humor, hlavně výraz "blbic". Na odpočinek ideální četba.

LadyCotton
20.08.2021 4 z 5

Příjemná oddechovka u které jsem se nasmála. Četla se hezky a rychle.

ReziEngli
17.08.2021 4 z 5

Oddechová kniha, sice plná klišé, ale člověk si u toho dokáže dost odpočinout, nemusí na nic myslet a ještě se u některých pasáží zasměje. Hlavní hrdinka trochu naivní a pomalejší, Charlotte naprosto na facku. Obálka je přesně taková, po které bych v knihkupectví sáhla, a tématem se mi kniha hodila do momentální nálady a mého vkusu, ačkoliv pomalu začínám přecházet na spíše náročnější romány - ono ale není od věci si občas přečíst i něco jednoduššího a pohodového :) Mě kniha bavila, a asi si ji v budoucnu přečtu znovu :) Mohu doporučit :)

JessieEx
08.08.2021 3 z 5

3,5*
Eeeh, to byla tedy blbost.... Ale vtipná blbost, dost jsem se u knihy nasmála. Ano, někdy jsem se smála nad absurditou situací (což autorka nejspíš nezamýšlela), ale smála jsem se i povedeným humorným scénám.

Jako oddechovka to špatné nebylo, ale jinak, ať už jde o zápletku, styl psaní nebo postavy, to bylo zkrátka slabší.

Hlavní hrdinka byla fakt na ránu, mizerná spisovatelka, matka i partnerka (to si podle mě Marcus nezasloužil). Některé její "spisovatelské" myšlenky, kdy autorka dávala volný průchod Vanessině fantazii, byly naprosto šílené a bláznivé. David byl skvělý, toho jsem si oblíbila - takový milý ťunťa a moula :)

Milostné trojúhelníky ale moc nemusím...
Doporučuji, pokud se chcete u knihy zasmát, to se tady podařilo.

veruptackova
19.07.2021 4 z 5

3,5*
Opět se mi potvrdilo, že na určitý žánr prostě musí mít člověk náladu. Ukradený příběh jsem měla rozečtený relativně dlouho, ale začátek mě moc nechytil. Zpětně si však myslím, že to nebyla úplně chyba knihy. Knihu jsem na týden odložila a když jsem se k ní vrátila, byla jsem z příběhu už mnohem nadšenější. Čtení mě bavilo, místy jsem se i zasmála a některé trapné situace, které hlavní hrdinka prožívala mi v hlavě nějakou chvíli ještě zůstanou. Uznávám, že někomu by možná mohla vadit naivita a některá rozhodnutí hlavní hrdinky, ale podle mě tohle není ten typ knihy, který by vám měl změnit život. Naopak je to příjemná oddechovka, u které se pobavíte.

okeey
07.06.2021 5 z 5

Hodnotím jako knihu ve své kategorii oddychové knihy a romány pro ženy. V tomto směru je to jedna z nejlepších knih, které jsem v tomto žánru četla. Příběh mě hned vtáhl do děje a za dva večery bylo přečteno. Byl to klasický scénář podle rčení "není všechno zlato, co se třpytí". Ale mě se to líbilo a moc. Vanessa je místy dost naivní, ale to k takovému příběhu zkrátka patří.
A příběhy, které se týkají knih úplně zbožňuju, takže volba knihy byla jasná. Kniha se četla opravdu jedním dechem, rozhodně doporučuji!

Knižní střípky
08.05.2021 3 z 5

Miluji knihy, které se svým dějem kolem knih točí, proto bylo jasné, že si UKRADENÝ PŘÍBĚH musím přečíst. Pravdou ovšem je, že knihu musím hodnotit průměrně. Po slibném začátku, kdy to bylo krásně čtivé, pak následovala část knihy, kdy jsem se čas od času nudila, poslední třetina už byla zase zajímavá. Oceňuji, že to nebylo přeslazeně romantické, námět jako takový byl velmi originální, ale i když velice nerada používám toto slovní spojení, musím napsat, že dle mého názoru autorka nevyužila potenciál, který tato kniha měla. A bohužel jsem si nenašla cestu ani k hlavní hrdince – přišla mi na svůj věk neskutečně naivní. Suma sumárum mé pocity z této knihy jsou takové na vážkách. Zde se potvrdilo, že ne vždy je dobré mít přehnaná očekávání.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Booktwins
06.04.2021 4 z 5

3,5/5
Mně se to líbilo. Byl to originální příběh, který hezky končil, dobře se to četlo, ale...postupem času mi to přijde jako víc a víc průměrné čtivo a ten střed té knihy byl fakt špatný...ale přesto, není to špatné, jen to podle mě nesedne všem, ale originální a s dobrými postavami to je

Ivuska.09
03.04.2021 4 z 5

Mně se kniha moc líbila. Ano, hrdinka byla místy dost naivní, ale o to více mě její chování vždy vtáhlo do děje, protože jsem byla zvědavá, zda se vzpamatuje a chování ostatních včas odhalí. Vlastně jsem díky tomu knihu nedokázala odložit.

janyska13
21.03.2021 2 z 5

Ukradený příběh je kniha o křivdách, lásce, rodině a životě. Bohužel jako životy všech lidí kolem nás, ani tato kniha není dokonalá. I když se životy lidí kolem nás zdají naprosto normální, každý má někde něco, co ostatní nevidí. Občas ne potřeba si tuto skutečnost uvědomit!
Tato kniha má nádhernou obálku, anotace měla velký potenciál, který ale obsah nenaplnil.
Nemohla jsem se do knihy vůbec začíst, od začátku bylo jasné, jak kniha dopadne. Byly tam hezké momenty, vtipné momenty, ale bohužel nebylo v této knize nic wau, nic nečekaného a oslnivého.

V knihách nemám ráda vulgarismy, které tu také často jsou. Možná chyba překladu, možná to tak už bylo původně. Každopádně mě to šíleně rozčilovalo...

book_loverka_
13.03.2021

Tahle kniha má fakt super námět. Hlavní hrdinka je amatérská spisovatelka, napíše román, ten ale zkopíruje jedna slavná autorka, která je dokonce její oblíbená! Začátek mě fakt bavil, potom se tak nic moc nedělo, ale četlo se to pořád dobře díky krátkým kapitolám. Řešila se tam hodně i romantická linka, tam ale bylo hned jasné, jak to dopadne. Akorát hlavní hrdiny jsem si nijak zvlášť neoblíbila. Celkově však hodnotím jako fajn oddechové čtení pro ženy středního věku.
3,5⭐️/5⭐️

Jajiinka
10.03.2021 4 z 5

Hodnocení 3,5⭐/5⭐

Vanessu opustil manžel, který se zapletl s jejich manželskou poradkyní. Dva kluci a dům jí zůstal, proto musela její šedesátiletá rozpustilá matka jít bydlet k nim a pomáhat dceři s hypotékou. Aby se Vanessa oprostila od bolesti ze ztráty člověka, který měl vždy stát při ní vrhne se do psaní příběhu o pravé romanci. Po roce života a nočním psaní, Vannesa dokončuje příběh. Je nadšená a svůj zamilovaný román posílá do nakladatelství, které vydává i její oblíbenou a světoznámou autorku. Po pár trýznivých týdnech, přijde odmítavá odpověď. Za pár měsíců je ovšem nemile překvapena, když na autogramiádě oblíbené autorky se předčítá její vlastní román. Vannesa se pustí do boje, proti plagiátorství svého díla… najde toho správného právníka? A co když přijdou rovnou dva?

Abych byla upřímná tato kniha mi trochu připomínala styl harlekýnek. Tím ovšem neříkám, že to bylo špatné. Musím uznat, že už i dle anotace mi přišel příběh velice originální a v důsledku to byl opravdu dobrý a zábavný kousek. Četlo se to výborně a bylo to napsáno velice lidsky. Trochu mi vadilo, že se v knize neskloňovalo jméno Natálie. (např.: Craigu, řekni to Natalie.) Párkrát sem se tam s tím setkala a pořád jsem si nebyla jistá, zda je to chyba či je to tak napsáno úmyslně. Také hlavní postava – Vannesa mi přišla až moc naivní a kolikrát jsem si říkala, že se stará úplně o bezvýznamné věci a ty důležité jdou mimo ní. Ovšem tak to v životě občas bývá, že jo. To, že je příběh vyprávěn skrz tři osoby se mi moc líbilo, odhalovalo to minulost postav a život mimo hlavní hrdinku, což mi právníky velice přiblížilo. Tento příběh je hlavně o romanci a také rodině, její případ plagiátorství tam bohužel docela zanikal.

Ronnie Sparks
04.03.2021 5 z 5

Před čtením jsem si přečetla jeden komentář ke knize, ve kterém knihu připodobňovali k Bridget Jones. Bridget se mi upřímně moc nelíbila, tak jsem se bála, že se mi kniha nebude líbit. Nakonec to byla ale skvělá jednohubka, kterou jsou zhltla na dva zátahy v jednom dni. Doporučuji na dovolenou, ke kávě či jen tak k vodě. Ideální kniha pro odpočinek. Jedná se opravdu o klasický román s dobrým koncem, ale určitě to není nuda. Příběh má spád, furt se něco děje. Určitě bych nevynechala z knihy ani stránku

stesti.s.knihou
04.03.2021 4 z 5

Pokud máte rádi Bridget Jones a jí podobné romantické komedie, pak vás bude tato knížka pravděpodobně bavit.
Vypráví o Vanesse, rozvedené matce dvou děti, která pracuje jako zubní asistentka. Jejím velkým snem je napsat román, což se jí po několikaletém úsilí podaří, záhy však přijde odmítavá odpověď z nakladatelství. Vanessa si z toho nedělá těžkou hlavu, přece jen, jedná se o prvotinu, která ve většině případů nikdy neláme rekordy v počtu prodaných výtisků, a hlavně má stále naději, že román může zkusit poslat i do jiného nakladatelství, kde jí třeba neodmítnou. O to větší šok však zažívá, když její oblíbená autorka románů vydává o pár týdnů později novou knihu, která je, světe div se, téměř totožná s Vanessiným příběhem. Vanesse je v tu chvíli jasné, že její dílo nebylo odmítnuto z důvodu neatraktivnosti, ba naopak, atraktivní bylo příliš, ale pro jinou, již známou autorku.
Vanessa se začne soudit, jejím právním zástupcem je rozvedený tatínek, kterému se Vanessa moc líbí (of course - přece jen je to romantický příběh :D), na pomoc jim přichází ještě slavný obhájce Marcus, bývalý manžel oné autorky, která “ukradla” příběh, jelikož svého muže krátce před touto kauzou opustila kvůli jinému vztahu, a Marcus tak využívá příležitosti pro pomstu. No a do Marcuse se zase bláznivě zamiluje Vanessa. Vzniká tak milostný trojúhelník, uprostřed nějž stojí chaotická Vanessa, která se snaží všem dokázat, že si celou kauzu nevymyslela a román je opravdu jejím dílem.
Zápletka je taková nijaká, já vím, také jsem od knihy neměla žádná větší očekávání, mile mě ale překvapila. Je to nenáročná vtipná oddechovka, která aspiruje na filmové zpracování :)

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2021  68%Ukradený příběh

Kniha Ukradený příběh je v

Přečtených86x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce125x
Chystám se číst96x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x