baru_vosh baru_vosh komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Čtivé, poutavé, napínavé, dojemné.. tzv. jsem příběh hltala. I slza ukápla, přesto, že jsem věděla jak to dopadne už z filmového zpracování. Bezva počtení!

25.03.2020 5 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Na stejnojmenném filmu jsme byla tehdy v kině a až teď jsem se dostala ke knize. Z počátku na mě bylo až příliš jmen a nedokázala jsem se orientovat kdo je kdo. Stejně tak jako francouzské výrazy mi trošku občas stěžovali děj (ale člověk si domyslí). Za mě, byla kniha velmi poutavá, čtivá a ač jsem viděla film, bylo to již dávno a proto, jsem pouze s tušením jak to vlastně bylo hltala stránky :) za mě bezva čtení.

24.03.2020 4 z 5


Pouto Pouto Anna Todd

Celou sérii jsem hltala na jeden nádech.. byť je to možná trochu přitažené za vlasy a občas dost se opakující a ta přehnaná žárlivost a naivita a pubertálnost z toho opravdu jen cáká :D nicméně za mě bezva série a jsem ráda, že jsem se opět mohla vrátit tak o 10 let na zpět :D .. Díky filmovému zpracování u prvního dílu jsem si mohla při dalších dílech hrdiny představovat a tím si tak utvářela celek. Série mě naprosto pohltila (jak už to bývá u např. Odstínů nebo Stmívání) všechno má své + a - ... Doufám, že zpracují další díly i jako film na který se hrnu už teď :D a jen škoda, že knihy nemají pokračování.. klidně bych četla dál.. po dočtení mám malý pocit, jak budu teď sakra bez nich žít :D :D :D

19.06.2019 5 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

Třetí díl už jsem si MUSELA koupit, protože když se začtu tak se začtu :D Děj se pěkně rozvíjí i když se občas opět trochu opakuje. Neustále se vracení a usmiřování .. dívčí naivita a chlapská ješitnost :D opravdu...nezklamalo to. Čtvrtý díl jsme si též zakoupila a sem zvědavá jak to dopadne... čtu na jeden nádech :D

19.06.2019 5 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Po přečtení prvního dílu, který jak už sem psala skončil vlastně jakože neskončil :D jsem si prostě druhý díl koupila abych věděla co bude dál.. děj plynul a vyvíjel se asi jak každý čekal. I když je to naprosto pubertální :D hltala jsem každé slovo. Naivita a neustále se opakující děj dokola občas trochu nudil nicméně přečteno jedním dechem :)

19.06.2019 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Viděla jsem v kině ukázku a věděla jsem, že ho musím vidět. Film byl velmi lehkým odvarem odstínu ale líbil se mi :) rozhodla jsme se, že si koupím knihu a zabavím se tak v letadle a na dovolené. Knihu jsem přímo hltala a byť sem věděla co a jak, v knize bylo mnohem více informací a byla jsme sama občas překvapena. Stejně jako film i kniha "končí" respektive moc nekončí :D ... jsem ráda, že jsem si ji přečetla a určitě se vrhnu i na další díly. Pokud hledáte nenáročnou knihu, u které nemusíte moc přemýšlet a baví Vás tyhle slaďárny tak doporučuji.

18.05.2019 4 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Jako první jsem viděla filmové zpracování až poté četla knihu. Věděla jsem oč půjde a přece mě kniha upoutala a vtáhla do děje.
Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a jistě si ji někdy opět přečtu. Díky své "tloušťce" netrvalo její přečtení dlouho.
U Sparksovek jen škoda, že to vždy končí hořko-sladce.. člověk by si občas přál trochu jiný konec.

08.05.2018 5 z 5


Útěk do samoty Útěk do samoty Nicholas Sparks

Od Sparkse několikátá kniha v řadě ale první, která zatím nemá filmovou verzi, tudíž jsem vůbec nevěděla o čem to bude. Kniha je čtivá, zaujala mě, překvapila a místy i dojala. Ten kdo Sparkse čte ví, že se vždy snoubí láska s tragédií, proto, jsme byla velmi napnuta jak děj dopadne a tak jak dopadl by mě to opravdu nenapadlo. Proto všem co mají rádi oddychovky a romantiku doporučuji.
Příběh, který je možná smyšlený občas působí tak jako by ho život sám psal - člověk se v některých momentech skutečně vidí.

22.04.2018 4 z 5


Padesát stínů Adama Padesát stínů Adama Rossella Calabró

Knihu jsem dostala jako dárek, sama bych si ji nepořídila. Přečtenou jsem ji měla asi za 2 hodiny. Místy jsem se zasmála, místy mi to přišlo trapné. Každá žena ví že neexistuje pan dokonalý jako je popisován a líčen Mr. Grey a právě proto, je možná knížka od E.L. Jamesové tak čtená.
Tato varianta mě nenadchla ale ani nezklamala. Taková rychlovka - od dechovka. Docela by mě zajímalo filmové zpracování...

09.01.2018 2 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Kniha byla poutavá ale občas mi hlavní hrdina přišel až moc ukňouraný a sobecký, nicméně mě příběh zaujal a jsem velmi ráda, že jsem si mohla přečíst další kousek od Sparkse. Filmové zpracování mi pomáhalo představit si obličeje hrdinů a tak nějak dotvořit celkový příběh. Ten kdo má rád romantické příběhy s tak trochu smutným ale i štastným koncem zároveň - doporučuji. Dobrá oddechovka.

06.01.2018 4 z 5


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Měla jsem tu čest si konečně přečíst všechny 4 díly twilight ságy a ač jsem první viděla filmy a až pak četla knihy, musím říct, že jsem doslovně lapala každé slovo, knížky jsou čtivé a doslova vtáhnou do děje. Pro někoho trapný příběh pro někoho poutavý a tajemný příběh.
V knihách, jak už to bývá je víc popsán děj i tady to platí. Vůbec mi nevadilo, že jsem dopředu věděla co přijde, mohla jsem si aspoň udělat v hlavě obrázek děje, který čtu a který znám z filmu a krásně se mi to doplňovalo. V knize je víc detailů a ty krásně doplnily filmový děj. Za mě je sága poutavá a má své místo u mě v knihovně. Díky knížkám se snad i nemožné může stát skutečným :) určitě doporučuji přečíst.

01.05.2017 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Z koukla jsem film a přečetla knihu. Oba příběhy mají jedno společné a to lásku dvou lidí. I když se děj vyvíjí ve filmu trochu jinak než v knize, jsou oba dva příběhy (jak filmový tak knižní) velmi pěkné a poutavé. Film je krásný, a i když má své smutné stránky, končí krásně a neděje-plně, v knize i když je konec dobrý, neskončila kniha tak jak by čtenář čekal.
Přesto mě příběh naplňuje dobrým pocitem a končím knihu s úsměvem na rtech. Jak u filmu tak i u knihy jsem občas měla knedlík v krku.
Přesto jsme byla malinko zklamaná, čekala jsem, že bude v knize obsaženo více dopisů, které budou vlastně vyprávět příběh. I přes tento drobný pro mě nedostatek se mi kniha velmi líbila.
Ti, kteří milují takovéhle romantické příběhy mohu knihu vřele doporučit, já si ji jistě v budoucnu znovu přečtu.

25.04.2016 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Shlédla jsem film a přečetla knihu. Ani jedno mě nezklamalo. Obojí má co do sebe. Pokud bych měla zhodnotit knihu - musím říct, že byla poutavá, pěkná a plná lásky. Zamilujete si oba hrdiny příběhu a tak trochu zatoužíte po něčem podobném :) (tak jak to u takových příběhů bývá). Jen je škoda, že je příběh napsán na pouhých 159 stran. I tak jsem velmi ráda, že jsem si knihu přečetla a opět se k ní někdy vrátím :)

30.03.2016 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Úspěšně jsem dočetla i třetí díl Odstínů. Pokud bych měla zhodnotit poslední díl, musím říct, že byl lepší něž první zato horší něž druhý. V první polovině čtení, mi to přišlo jako telenovela. Neustálé hádky o ničem, přesto se oba strašně moc milují a pořád dokola. Za chvíli to bylo až nudné. Když jsem se přehoupla lehce za půlku knihy, konečně se tam začalo něco málo odehrávat a začalo to být aspoň trochu čtivé. V první půlce knihy mi přišla Anna jako ta silnější ve vztahu a Christian začal být ufňukaný a ukňouraný- což mi k němu trochu nesedělo. Po půlce knihy se to začalo opět vracet do starých kolejí a přišlo mi to čtivé. Na konci knihy mi to přišlo až moc přeslazené, nicméně, jsou i horší! Pokud bych měla hodnotit každou knihu zvlášť dala bych (1.** 2.***a půl a 3.***) Pokud bych to měla hodnotit jako jeden celek nebylo to až tak špatné, každý čte něco jiného a jsou lidé co to zavrhnou a jsou lidé, kteří budou nadšeni. Mě se celkově celá trilogie líbila ale neprohlásila bych ji za světový bestseller :)

18.03.2016 3 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Pokud srovnám 1. a 2. díl, musím říct, že druhý mě o mnoho více bavil a zaujal mě víc než první. I když se opět slova i věty opakovaly nebylo to v takové míře jako u prvního dílu. Taky bych řekla, že kniha konečně měla nějaký příběh, něco se odehrálo a mělo to určitý spád, na rozdíl od prvního dílu, kde se pořád dokola opakovalo to samé. Konečně se řešilo a dělo něco jiného něž sex, který byl v prvním dílu až nad míru (a občas nereálný). Knize jsem dala 4* ale ohodnotila bych ji spíš na 3 a půl hvězdy. Pro mě byla kniha čtivá a zajímavá. Jsem velmi zvědavá o čem bude a jak dopadne 3. díl. :)

07.03.2016 4 z 5


Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Knihu jsem dostala jako dárek. Nepředpokládala jsem, že se mi tento druh knihy bude líbit a tak mi i dlouho ležela v knihovně nedotčená. Po nějaké době sem ji vyndala a řekla sem si - přečteš ji! Doslovně jsem se musela donutit.
Po prvních pár kapitolách jsem byla mírně zmatena a nedokázala jsem se zorientovat v ději ani v postavách. Přesto jsem četla dál. Někde zhruba v 1/4 sem se začetla a když jsem se dočetla až do poloviny knihy spíš už jsem knihu otevírala a četla ze zvědavosti co bude dál. Po dočtení knihy, musím zkonstatovat, že příběh ač byl pro mě ze začátku nečitelný a zmatený byl nakonec velmi poutavý a krásný. Myslela jsem si a trochu jsem si i přála jiný konec, i přesto se mi kniha moc líbila a určitě ji ještě někdy znovu otevřu.
Kniha nabízí nejen poutavý a krásný příběh dvou odlišných rodin ale zároveň náhled do Africké kultury a tamějších životů.

27.02.2016 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Přečtení knihy o 606 stranách mám za sebou. Musím konstatovat, že kdyby kniha měla 300 stran byla by stále průměrnou, a možná by se četla ještě líp, takto se stává nejen průměrnou ale i občas dost se opakující a nudnou. Příběh nebyl úplně špatný, jen by se měla autorka zamyslet nad výběrem některých slov (občas mi to přišlo až moc vulgární) a hlavně nekonečně se opakující slova, fráze, věty, a to na každé 3 straně!
Film mi nic neříkal, spíš mě nudil, nicméně jako odreagovka dobré. Co se týče knihy, řekla bych, že je o něco lepší, protože vysvětluje a popisuje určité pasáže, které ve filmu jako když neexistují. Nicméně, pořád přemýšlím, co autorku vedlo k napsání knihy (knih), snad se chtěla podělit s celým světem co má doma nebo naopak utíkala do tajných snů protože to doma nemá! Myslím si, že jsou i horší knihy než je tato, ale i přes všechen povyk co tato kniha (knihy) a film nadělaly, bych je nenazvala Bestsellerem. Knihu jsem přečetla za týden, dobré zaplnění volného času, kdy nevíte co, ale žádný trhák :)
PS: neuškodilo by trochu na reálnosti - aby se chlap udělal 2x-3x za hodinu? No kde to jsme paní autorko :D

23.02.2016 2 z 5


Talisman Talisman Nicholas Sparks

Po shlédnutí filmu, který se mi velmi líbil, jsem si přečetla knihu. Po prvních 4 kapitolách, jsem knihu odložila, poté jsem opět nalistovala první stranu a zažala od znova. Po dočtení knihy, musím říct, že ač se mi film líbil kniha opět už jako předešlý román od Sparkse (Poslední píseň) byla více obsáhlá a vysvětlovala více situací, než film. Takže za mě, kniha super :) Jen mi chvíli trvalo se začíst a ponořit se do děje, když už se ale začtete, nemůžete přestat :)

06.02.2016 4 z 5


Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Po shlédnutí filmu, který mě velmi zaujal, jsem se rozhodla přečíst si knihu. Nelituji! Kniha mě nadchla, téměř rozplakala a zanechala ve mě zvláštní příjemné pocity.
Hrdě jsme si ji vystavila na poličku a opět ji někdy otevřu a s chutí znovu přečtu. Autorovi tleskám a smekám!

20.01.2016 5 z 5