Barca_1988 Barca_1988 komentáře u knih

☰ menu

Cool Girl! Cool Girl! Lena Valenová

Některé pasáže v první polovině mě moc nebavilo, ale pak se to rozjelo. Super příběh s pointou. Konec není přeslazený a predvídavý.

26.12.2022 4 z 5


Druhá šance pro Zoe Druhá šance pro Zoe Michaela Schmiedlová

Příběh je hezký napsán, ale je příliš pohádkový. Například pečení na venkovském sídle pro lidi, které sotva poznala, se mi jeví hrozně umělé. Především mě zajímal důvod Terezy a ten jsme v polovině dostala v dopise, a tak už nemám ani motivaci číst. Všechny otázky odpovězené.

23.12.2022 2 z 5


S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Po dlouhé době kniha, která mě opravdu nadchla. Zbožňuju tyto příběhy ze života. Postavy jsou zajímavé, hravé, autentické, zkrátka máte pocit, že žijete jejich život. Život Lenky, který by se dal přirovnat k horské dráze. Do konce jsme si nebyla jistá, jak příběh vlastně skončí, a pak se to stalo, přesně tak jak mělo. Jediná věc mě mrzí... A to že se nebudu mít po pracovním dni na co těšit :) čtení jsem si moc užila.

20.11.2022 5 z 5


Intuice Intuice Laurent Gounelle

Nemohla jsme se začíst. Přestože Gaunelle je jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů, táty zklamal na plné čáře. Děj nijak zajímavý. Zejména začátek velmi nudný a zdlouhavé popisování metody. Některé myšlenky zajímavé, ale myslím, že tento žánr Gaunellovi moc neseděl.

14.11.2022 2 z 5


Vůně citrónu Vůně citrónu Sam Xabyssus (p)

Přečetla jsme 1/4 knihy, ale nedokážu pokračovat. Je to hezky napsané, ale děj nezajímavý. Zápletka téměř 0. Co se mi Líbí, je prostředí kavárny.

11.11.2022 2 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Krásný a dojemný příběh ze života o přátelství, lásce a rodině, který ukazuje, že nic není dokonalé a člověk si štěstí za peníze nekoupí.
Proč musíme čekat až dojde na to nejhorší, abychom si uvědomili, co je opravdu důležité? Kniha má jistě i velmi důležité poslání, které má motivovat ženy k prevenci.

06.11.2022 5 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Jeden z nejlepších románů od Keplers. Velmi psychologický a napínavý. Postavy dokonale propracované.

11.10.2022 5 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Nádherná kniha o přátelství a dospívání.

10.10.2022 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Knihu jsem si chtěla přečíst především kvůli tomu, že jsme v Irsku žila. Moc pěkný popisy z míst, které jsme navštívila, ale příběh mě neoslovil. Některé pasáže jako například, kdy žena představuje Hannah všechny jména slepic byly opravdu nudné a zbytečné.

10.10.2022 2 z 5


Coura Coura Jana Bernášková

Příběhy o životech obyčejných lidí mám ráda, ale tato kniha mě příliš nebavila. Nic mi to nedalo a nedokázala jsme ji dočíst.

10.10.2022 2 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Kniha se mi moc líbila.

10.10.2022 5 z 5


Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Za mě úplně nejlpeší knížka od autorky. Přečetla jsem ji jedním dechem. Postavy jsou velmi autentické a příběh je velmi zajímavý, dojemný a plný emocí. Super jsou dvě časové roviny. Líbilo se mi přeskakovat do minulosti. Hlavní hrdinky jsou jako voda a ohěň. Je to zábava číst.

14.09.2022 5 z 5


Tohle není žádná lovestory Tohle není žádná lovestory Mary Hargreaves

Při přečtení pár stránek jsem si říkala, že tohle určitě nedočtu. Hrdinka mi nebyla vůbec sympatická a její myšlenkové pochody se mi zdály přehnané a nepatřičné, ale nedokázala jsem přestat číst. Samotnou mě zajímá jóga, meditace a snažím se na sobě pracovat, a tak jsem chtěla vědět, jak si s tím protagonistka poradí. Postupně jsem si Maggie zamilovala. Knihu jsem četla zrovna v nelehké životní situaci, kdy mě čekala operace. Pomohla mi se odreagovat a zasmát se. Vůbec mi nevadilo, že to nebyla nějaká mega love story, ba naopak. Konečně něco ze života. Velmi dobře zpracována problematika dnešních sociálních medií.

31.08.2022 4 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Na příběh Kateřiny jsem se dlouho těšila. Zaujalo mě téma a obálka. Po přečtení jsem měla smíšené pocity. Přečetla jsem si zdejší recenze, z nichž mi vyplynulo, že většina čtenářů není připravena na psychothriller od české autorky. Začátek knihy se mi moc líbil a měla jsem velké očekávání. Konec mě trochu zklamal. Jak říkám, nejsme zvyklý na takovou brutalitu v českém prostředí. Působí to až příliš nereálně. Přesto má spisovatelka můj velký obdiv za průkopnictví.

15.03.2022 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Příběh z pohledu dospívající dívky a její matky mě naprosto pohltil a zanechal ve mě silné emoce, přesto že od čtení uběhlo již několik měsíců. Postavy zpracovány velmi reálně včetně psychologické stránky. A závěr byl zcela nečekaný. Nejhorší na tom je, že takové věci se opravdu dějí.

15.03.2022 5 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Takový příběh z běžného života. Poslechla jsem jako audioknihu, což bylo fajn. Příběh nenadchne ani neurazí.

15.03.2022 2 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Opravdu povedený psychotriller. Celý přiběh jsem prožívala, současně s postavama, napnutá jako struna.

15.03.2022


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Na příběh Kateřiny jsem se dlouho těšila. Zaujalo mě téma a obálka. Po přečtení jsem měla smíšené pocity.
Přečetla jsem si zdejší recenze, z níž mi vyplynulo, že většina čtenářů není připravena na psychothriller od české autorky. Začátek knihy se mi moc líbil a měla jsem velké očekávání. Konec mě trochu zklamal. Jak říkám, nejsme zvyklý na takovou brutalitu v českém prostředí. Působí to až příliš nereálně. Přesto má spisovatelka můj velký obdiv za průkopnictví.

15.03.2022 3 z 5


Struny lásky Struny lásky Samantha Young

První kniha od autorky, kterou jsem četla a musím říct, že mě mile překvapila. Oddechový a zároveň velmi silný příběh. Postavu Killiana prostě zpožňuju.

10.07.2021 5 z 5


Deník jóga matky Deník jóga matky Šárka Vojáčková Konečná

V knize je spousty životního moudra, ale i humoru. Moc se mi líbilo, jak to celé Šárka pojala. Doporučuji pro všechny milovnice jógy, ať už pro matky, tak i pro bezdětné ženy.

10.07.2021 5 z 5