Děvčata z Firefly Lane přehled

Děvčata z Firefly Lane
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495770/bmid_devcata-z-firefly-lane-zut-495770.png 4 284 284

Děvčata z Firefly Lane série

1. díl

Píše se rok 1974 a čtrnáctiletá Kate se už smířila s tím, že ve škole patří mezi vyvrhele a musí se obejít bez přátel. To se však rázem změní, když se naproti přes ulici přistěhuje Tully, „nejúžasnější holka na světě“. Obě se cítí osamělé, přestože každá jinak, společné tajemství je ale sblíží a brzy mezi nimi vznikne přátelství na život a na smrt. Nebojácná, extrovertní Tully je pravým opakem uzavřené, přemýšlivé a nesmělé Kate, jako kamarádky ale dokážou držet při sobě v dobrém i zlém. Léta plynou, z dívek se stávají ženy a jejich životy, v nichž se zrcadlí proměny americké společnosti a popkultury, se přehoupnou do dospělosti. Ctižádostivá Tully chce dobýt svět a všem (v první řadě své nepřítomné matce) dokázat, že za něco stojí, kdežto Katiny touhy jsou mnohem skromnější. Zůstanou kamarádkami i poté, co se každá rozhodne vydat vlastní cestou, na níž pro tu druhou nezbývá příliš místa? Obstojí jejich přátelství ve zkoušce času a překoná všechny nesnáze, nedorozumění a drobné i větší zrady? Román Děvčata z Firefly Lane na prostoru více než třiceti let mapuje vztah dvou zcela rozdílných žen, které však – snad právě díky vzájemným odlišnostem – pojí nesmírně silné pouto. Jejich příběh, v němž nechybí komické chvilky ani dojemné okamžiky, je tak především velkolepou oslavou ženského přátelství.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Firefly Lane , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děvčata z Firefly Lane. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

nada3314
včera 5 z 5

U mě velké nadšení. Čekala jsem úplně něco jiného, vůbec nevím, kde jsem na to přišla, že by to měl být další příběh z 2. svět. války.

Kate a Tully se poznali v dětství a staly se z nich nejlepší kamarádky. Jako malé si slíbily, že se spolu vydají na dráhu moderátorek. Toto kamarádství jim vydrželo až do dospělosti, ale nakonec se každá vydala jiným směrem. Kate je spíše rodinný typ – žije pro rodinu a děti a z Tully se stala velmi bohatá a slavná moderátorka.

Příběh pomalu plyne, roky ubíhají a my obě holky sledujeme. Nestalo se mi, že bych se nudila, byla jsem v příběhu ponořená, neustále jsem chtěla vědět, co bude dál. Autorka je známá tím, že své příběhy okoření něčím jiným a i tady tomu nebylo jinak. Nechci prozrazovat, toto by byl hodně velký spojler. Ale můžu napsat, že jsem několikrát za čtení brečela a konec jsem ořvala celý. Krásná kniha. Doporučuji.

sad
29.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Cetla jsem az po zkouknuti serialu, abych si holky “pripomnela, zaroven moje prvni kniha od autorky. Musim uznat, ze rozdily kniha x serial me nevadily, spis to bylo zajimave zpestreni, musim tedy smeknout pred tvurci serialu, jak s tim nalozili! Kazdopadne cetlo se skvele, urcite se zamerim na dalsi dila autorky. Do postav jsem se vzila a mam pocit jako bych sama ztratila kamaradku


Susan94
10.06.2024 3 z 5

Stotožňuji svůj názor s některými z čtenářů. Autorka umí psát mnohem poutavější příběhy. Začátek knihy byl zajímavý, čtivý. Postupně to pro mě začalo ztrácet šťávu a konec jsem dočetla víceméně z donucení.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)

28.01.2024


Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (1)

Na umírání je člověk vždycky sám.


Kniha Děvčata z Firefly Lane v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených377x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených17x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst295x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech4x