Slavík přehled
Kristin Hannah
Francie 1939. V tiché vesničce jménem Carriveau se Vianne Mauriacová loučí se svým manželem Antoinem, který byl povolán do zbraně. Vianne nevěří, že by skutečně mohlo dojít k válce, jenomže Němci vpadnou do Francie a země je rázem plná nepřátel, tanků a bojových letadel. Když se pak ve Viannině domě usadí německý kapitán, musí osamělá žena vycházet nepříteli vstříc, jinak přijde o vše. Bez jídla i naděje čelí nelehkým rozhodnutím, v nichž jde o život či smrt nejen její a jejích blízkých.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavík. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
Tohle nebyl jen příběh o válce – byl to o lásce, oběti a neotřesitelné síle lidského ducha.
Příběh sleduje dvě sestry, proplouvající hrůzami druhé světové války v nacisty okupované Francii. Matka Vianne je nucena ukrýt německého důstojníka ve svém domě, aby ochránila svou rodinu, zatímco její mladší sestra Isabelle, nebojácná 18letá dívka, se připojí k francouzskému odboji a riskuje svůj život. Tato kniha zkoumá jejich osobní zápasy, oběti, které přinášejí, a neuvěřitelnou odvahu, kterou oba projevují tváří v tvář nepředstavitelnému nebezpečí.
Moje srdce se kvůli Isabelle znovu a znovu lámalo a žasla jsem nad odvahou, kterou projevila. Není dost slov, která by popsala sílu, kterou má. Její odolnost, odhodlání a neochvějné odhodlání chránit ostatní ve mně zanechaly trvalý dopad. Vianne začíná jako zdrženlivější žena, která se zaměřuje na přežití a ochranu své dcery Sophie. Ale i přes to vše našla odvahu a zachránila nespočet dětí.
"Historky vyprávějí muži." ..." Ženy žijí dál."
Knihy Kristin Hannah byly na chci si přečíst listu dlouho, tak jsem zkusila audioknihu, která se mi dostala do rukou a kdybych to četla asi bych si to ani neužila tak moc, jak když jsem to poslouchala.
Ocenění knihy (1)
2015 -
Goodreads Choice Awards
(Best Historical Fiction)
Kniha Slavík v seznamech
v Přečtených | 2 057x |
v Mé knihovně | 512x |
v Chystám se číst | 1 029x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
druhá světová válka (1939–1945) láska tajemství ženy v 2. světové válce holokaust, holocaust thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2022 | ![]() |
2022 | ![]() |
2000 | ![]() |
Krásný příběh o statečných ženách z období 2. světové války.