Intuice

Intuice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483613/bmid_intuice-4ol-483613.jpg 4 61 15

Román autora světoznámých bestsellerů Muž, který chtěl být šťastný a Den, kdy jsem se naučil žít je originální iniciační thriller, který nás chytne a nepustí, a přitom nám od­haluje tajemství úžasné moci, která dříme v každém z nás. Mladý autor detektivních románů Timothy Fisher vede poklidný a spořádaný život ve svém domku v newyorské čtvrti Queens, kde mu dělá společnost jeho kocour Al Capone. Když mu jednoho dne zaklepou na dveře dva agenti FBI a žádají ho, aby jim pomohl vypátrat nejhledanějšího muže v zemi, nejdřív to považuje za špatný vtip. Nakonec ale na jejich podivný návrh přistoupí a zapojí se do tajného programu, jehož cílem je vyškolit vhodné kandidáty ve využívání intuice pro potřeby vyšetřování zločinů. Ač dosud považoval svou existenci za naprosto banální a nezajímavou, přes počáteční skepsi Timothy postupně zjišťuje, že život je plný netušených možností. Ocitá se v závodě s časem, kdy je nucen v sobě objevit a rozvinout intuici, málo známou a podceňovanou schopnost, která je nám všem vlastní a jež nám ukazuje, jaký je život doopravdy: naprosto neobyčejný.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

Intuitio , 2021


více info...

Přidat komentář

spursfan
13.07.2023 3 z 5

taková lehká a svižná detektivka/thriller, dobré na letní čtení

dva.v.1
14.02.2023

jak přes kopírák, zlé tajné síly, spiknutí mocných ( změna už to nejsou ilumináti, zednáři rosekruciáni atd. ) v tomto ohledu bohužel až moc uvěřitelné.
Jinak je to osvědčená šablona.
:) jo abyc
h nezapomněl neuvěřitelné tvrzení z částicové fyziky jsou faktem :)


Monika164
14.12.2022 2 z 5

No, tak bylo to zajímavé. Pár nových věcí jsem se dozvěděla, ale kniha taková jiná než všechny jeho ostatní.
Snad to byl jen náhodný počin.... a bude se držet toho co mu jde nejlépe (motivační a osobní růst) děkuji.

Barca_1988
14.11.2022 2 z 5

Nemohla jsme se začíst. Přestože Gaunelle je jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů, táty zklamal na plné čáře. Děj nijak zajímavý. Zejména začátek velmi nudný a zdlouhavé popisování metody. Některé myšlenky zajímavé, ale myslím, že tento žánr Gaunellovi moc neseděl.

Eldar80
26.08.2022 3 z 5

Zas nevím komu to doporučit. Od autora jsem četl dvě knihy a tak jsem očekával nějaké poučení o životě, duchovnu a osobním růstu. Jenže toho tady bylo dost málo. Mnohem větší pozornost si bral samotný příběh.
Patřím mezi přísně rozumové lidi a intuice mi chybí. Proto jsem si to koupil. Jenže právě pasáže ohledně intuice mi přijdou nepoužitelné. To mě vyloženě zklamalo. Je to spíš mysteriózní detektivka.
Je to napsané jednoduchým stylem. Není to nějak umělecké nebo jinak obohacující. To by nevadilo, kdyby to obsahovalo nějaké inspirativní myšlenky, které jsou pro autora typické. Jenže když skoro chyběly?
Fanoušci autora budou nejspíš stejně zklamaní jako já. Jenže komu jinému to doporučit? Velká část je poměrně jednotvárná a změní se to až ke konci, kdy to začne být trochu napínavé.
V závěru se objevuje nepovedený apel na ochranu přírody. Jakože velké firmy jsou zlé, protože je zajímá jen zisk a tak. Dojmy jsou silně rozpačité. Celé se to sice točí kolem intuice, ale takovým způsobem, že nevím co s tím.
Nedávno jsem četl Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Pobavilo mě, že tohle se v něčem podobá... Jenže Gounelle zdaleka neumí psát tak dobře jako Tokarczuk. V případě té podobnosti jsou pak cíloví čtenáři jasní. :-) Jinak nevim. 70%

alzbeta4340
21.03.2022 2 z 5

Intuice bude zajímavá pro čtenáře, kteří mají v oblibě knihy od tohoto autora. Je zde spousta dlouhých psychologicko - filozofujících pasáží, jejichž kvalitu si musí každý posoudit sám. Samotný detektivní příběh jsem vnímala jako zdlouhavý a nijak zvlášť zajímavý.

Robodruh
13.03.2022 3 z 5

Z mého pohledu nejslabší Gounellova kniha. Přečetla jsem všechny, vždy si z nich odnesu hodně pocitů, poznání sebe sama i inspirace. I toto je příjemné čtení se zajímavým tématem. Ale tentokrát se nemůžu ubránit lehkému zklamání. Přestože je kniha velmi čtivá, příběh není nezajímavý, často jsem měla pocit až amatérských pasáží. A hlavně! To, co od Gounella čekám z hlediska sebepoznání, čím bývají jeho knihy prosáknuté, je tak podivně shrnuto pouze v úplném závěru na 2 stranách.

mendule
12.03.2022 4 z 5

Kniha mě bavila, od autora jsem přečetla vše, ale tentokrát dávám jen 4hvězdy, nemám z toho takový euforický pocit jako u těch předchozích.

Runinka
14.02.2022 5 z 5

Pěkná a zábavná knížka,místy na zamyšlení o žití v dnešní společnosti.

jiri77
07.02.2022 5 z 5

Zatím mě každá kniha od autora velmi bavila, tak jsem si řekl, že zkusím i na autora neobvyklý žánr, který nám tentokrát předložil. A musím říci ,že mě i tentokrát kniha velice bavila. Příběh měl spád, zajímavé téma, myšlenky a nějaké to poselství.
Hodně doporučuji.

Berenice038
27.01.2022 5 z 5

Úžasné čtení. Ještě nikdy jsem nečetla thriller s tak hlubokým poselstvím a přesahem. Bylo neskutečné sledovat umění Laurenta Gounnellea, když vzal starou (pseudo-)psychologickou techniku ze 70. let Remore Viewing (která byla mimochodem vyvrácena), a naprosto věrohodně na ní vystavěl napínavý příběh, který ve vás zanechá dojem, že lidstvo má ještě naději. Strhující, překvapující, silné a přitom velmi čtivé a zábavné.
Vyzdvihnout musím také bezchybný překlad, který se řadí mezi to nejlepší, co jsem v poslední době četla. Velmi kvalitní čtení.

michal2601
27.01.2022 5 z 5

Poutavé čtení plné inspirujících myšlenek, L. Gounelle nezklamal. :-)

akcive11
17.01.2022 4 z 5

Každá kniha od G je zárukou dobrého čtení. Myslím, že poprvé se uchýlil k detektivnímu žánru a musím říct, že za mě se mu to povedlo :) Kniha se velmi dobře čte, ostatně jako každá jeho kniha.

JiMi017
08.01.2022 5 z 5

Další kniha od Laurent Gounelle, nyní zaměřena na intuici. Už jsem čekal na další příběh, tohoto autora jsem si oblíbil a vždy čekám s jakým vnitřním poznáním nás seznámí. Detektivní příběh se spisovatelem Timothym, který je vybraný do projektu FBI k využití intuice pro nalezení pachatele trestného činu - žháře a jeho dalších objektů. Postupné učení intuice, jeho vlastní poznání, prvotní tipy a s tím spojený vývoj celého příběhu, mě stále držel u knihy. Nakonec pátrání na vlastní pěst s Annou, kde se postupně oba sbližují, pohnutky obou agentů FBI a jejich reakce. Vyústění knihy s odhalením prapůvodu žhářových podnětů a zjištění co a kdo stojí v pozadí. Myslím, že i poselství pro lidstvo je přínosné. Čtenář tam nachází psychologické náhledy i sám na sebe, v některých poznáních se najdete a zamyslíte se. Opět doporučuji knihu a hodnotím pěti hvězdy.

Ludmila.B
04.01.2022

Pro mně úžasná kniha, jako všechny, keré jsem od tohoto autora četla.