Příspěvky

Nádherná kniha pro milovníky Jetřichovicka a nejen je.

Moje první setkání s Františkem Kožíkem. Knížka mě vrátila do doby, kdy vánoce začínaly v prosinci a ne už koncem prázdnin, do doby, kdy pod stromečkem nebyly hromady dárků, ale přesto byly vánoce nějak bohatší. Příběh se mi moc líbil,a vzhledem k tomu, že v obchodech už dva měsíce nabízejí vánoční zboží,s nostalgií vzpomínám

Moje první knížka od autorky a jsem spokojená. Romantický, ale nepřeslazený příběh Karla IV a jeho druhé ženy. Určitě si půjčím od autorky i další knížky.

Souhlasím s předešlými komentáři. Knížka se dobře čte a jen těžko se od ní odchází.

Třetí díl " majákových" příběhů popisuje osudy Lacey O Neillové a její rodiny. Moc hezky se čte, příjemná oddychovka .

Souhlasím s většinou hodnocení. Knížka je velice čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Mám ráda knihy z českého prostředí a to je pro mě také plus. Už se těším na další knížku od této autorky. Zaujal mě popis života v Sudetech, protože odtud pocházím a moji předkové tady v té době žili.

Moje první kniha od tohoto autora a určitě ne ní poslední. Líbila se mi.

Je to moje první od Kinselly a je mi líto,ale jsem trochu zklamaná,čekala jsem víc

přečetla jsem oba díly,krásná dojímavá a nutící přemýšlet o životním spěchu.Určitě si přečtu i další knihy Václava Grubera

Román pro ženy, tím je řečeno vše.Oddychová knížka, dojímavý příběh, hezky se čte.

První kniha, kterou jsem od p.Kornerové četla a i když nemám ráda "červenou knihovnu", příběh se mi moc líbil .Nepřipadá mi přeslazený, jako některé romány pro ženy.

Knihu jsem si půjčila v knihovně kvůli povídce paní Kornerové a také se mi líbila nejvíc. Příjemné čtení na dlouhé zimní večery.

Mám ráda všechny knížky Ilony Borské. Píše o lidech, kteří něco dokázali a přesto je málokdo zná. Karel Čapek je známější,ale jeho bratr Josef není horší spisovatel než on. Knížka o jeho životě je poučná, měl zajímavý život a přesto zůstává ve stínu svého bratra.

Půjčila jsem si celou trilogii v knihovně a pak usilovně sháněla.Krásná rodinná kronika.Škoda,že je tak málo známá.

Knížky Jaroslava Velinského patří ke klasice české detektivky. Ota Fink je můj miláček už z časů Lidožrouta.

jedním slovem zklamání,měla jsem trochu jinou představu.Přiznám se,že jsem nedočetla

Zajímavá, čtivá kniha o životě profesním i soukromém.Vzpomínky na život s filmem, nejen na filmové hvězdy,ale i na ostatní lidi kolem filmu

Je to už téměř 30 let,co jsem Robina četla ve vlaku, cestou za svým budoucím manželem na "vojnu!.Dodatečně se omlouvám svým spolucestujícím za neovladatelný smích.

Objevila jsem Vlastimila Vondrušku teprve nedávno, ale protože mám ráda detektivky a historii, patří mezi moje oblíbené spisovatele. Knížka je velice čtivá a napínavá, jen těžko se od ní odchází.

Přiznávám, že jsem o Simoně Monyové až do její smrti neslyšela. V knihovně byly její knížky rozebrané a až teď se mi dostaly do ruky Srceboly a Blonďatá stíhačka. Srceboly jsem dočetla do konce, Stíhačku tak do třetiny. Nezařadím se mezi její fanoušky, nelíbila se mi ani jedna z nich

Přidala jsem si ji do přečtených knih neprávem,nedočetla jsem ji totiž. Je to moje druhá knížka od Monyové a myslím,že poslední.Nelíbí se mi její styl.

je to televizní film z roku 1976, v hlavní roli Taťjána Medvecká. Pěkné a stejně dojímavé jako knížka

Náhodou jsem znovu objevila, četla jsem kdysi, možná taky v 7 třídě a moc se mi oba díly líbily.Mám pocit,že to bylo i zfilmované (to musím někde zjistit). Od Valji Stýblové se mi líbí i Skalpel, prosím. Ten byl zfilmovaný určitě, hlavní role hráli Miroslav Macháček a Jana Brejchová

Doporučuji, kniha od které se odchází těžko,četla jsem od stejné spisovatelky Cukr a sůl -a taky za 1