Hitlerův houslista

Hitlerův houslista https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29439/hitleruv-houslista-29439.jpg 4 39 12

Francie, 1940. Na zámku Chatillon se chystá houslový koncert na počest vysokých důstojníků wehrmachtu. Jediný účinkující, německý houslista Gustav Schultz, netuší, že bude hrát dokonce před samotným Hitlerem. Když Vůdce po recitálu nadšeně aplauduje, rozhodne se Schultz využít jeho dobrého rozmaru a žádá o svolení k odjezdu do Benátek, kde zamýšlí prostudovat jisté dokumenty. Hitler dá Schultze i záměr jeho mise telefonicky prověřit, ale odpověď v něm vyvolá záchvat nekontrolovatelného vzteku. Ještě téhož večera vydává rozkaz k Schultzově popravě, která je bez odkladu vykonána. Paříž, současnost. Vynikající houslista a zároveň agent Mossadu Gal Knobel dostává dopis od kardinála, který se jako dítě stal svědkem tragické události na zámku Chatillon. Kardinál po Knobelovi žádá, aby se pokusil vypátrat, co tenkrát vzbudilo Hitlerův zuřivý hněv. Po jistém váhání Knobel výzvu přijímá a zjišťuje, že celá záležitost souvisí s tajemstvím starým čtyři sta let, jehož odhalení by mohlo ovlivnit evropské umělecké i náboženské dějiny. Brzy ovšem vyjde najevo, že bývalí důstojníci wehrmachtu jsou stále ochotni jít přes mrtvoly, aby tajemství, které rozlítilo jejich Vůdce, zůstalo navždy skryto… zdroj - Domino... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Le violon d , 2007


více info...

Přidat komentář

Kortez
01.08.2022 3 z 5

Přiznám se ze jsem čekal dramatičtější rozuzlení záležitosti, která rozzuřila Hitlera k nepříčetnosti a zapříčinila smrt nejen houslisty který mu v ten večer hrál. Příběh překvapivě nekončí happy endem co mi ale nějak nevadilo, protože jsem se nijak zvlášť citově k postavám nepřiblížil. Hodnotím jako průměrný román který má sice spád, no chybí tam právě ta příměs která obvykle přidává hvězdy v hodnocení na maximum.

DominaCZ
06.08.2019 1 z 5

Chápu, že příběh o církvi a houslích bude plný hodnostářů a sonát, ale já chtěla znát víc okolo toho Hitlera - proč to štvalo zrovna jeho, jakou s tím měl spojitost on, a ne nějaký vztahy mezi dalšími virtuosy a kardinálem. Mě moc tyhle náboženský boje neberou, proto mi to "zjištění" a důvod nijak nebraly ani neohromily.


alnahu
17.06.2019 4 z 5

Příběh houslisty Gala Knobela ,,který byl zároveň agentem Mossadu,měl též přezdívku "houslista 007" ,začíná již v roce 1940 ve Francii.Gal Knobel dostává dopis od samotného kardinála ,který se jako dítě stal svědkem události na zámku Chatillon, kde tenkrát jiný houslista hrál pro samotného Hitlera a on ho nechal popravit. Gal má zjistit proč. Knihu jsem zařadila do čtenářské výzvy,četla se mi dobře.

Rade
08.08.2016 3 z 5

Plus za téma: Hitler, nacisti, hudební téma s tajuplnou záhadou, agenti Mosadu pátrající po nacistických pohlavárech… Čtivé a chvílemi docela napínavé. Občas mi připomnělo knihy Philippa Vandenberga. Zápletka výborná, ale - jak to říct - postavy trošičku šustily papírem a příběh mě asi proto nepopadl za srdce tak, jak by měl… Myslím, že by to byla ale dobrá předloha pro filmový scénář.

lynx
07.04.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem, velice se mi líbila. Autor si zvolil velice zajímavé téma, které mistrovsky vygradoval až na vrchol. Závěr knihy je pojat reálně a donutil mně nad ním ještě dlouho přemýšlet. Komu se líbila kniha Fredericka Forsytha Spis Odessa ten nebude zklamán.

JanaT.
14.08.2015 4 z 5

Podle názvu jsem očekávala něco jiného, ale zklamaná rozhodně nejsem. Zvláštní a zdánlivě nesourodé spojení houslového virtuóza a schopného agenta Mosadu v hlavní postavě Gala Knobela nakonec nepůsobí nijak násilně. Honba za tajemstvím má spád, počet otázek, které je třeba vysvětlit, se v průběhu děje zvyšuje, a tak upoutá čtenářovu pozornost až do konce.

Amiran
23.07.2014 5 z 5

Trocha historie a trochu drama. :) Bavila mě moc. Jen konec se mi nelíbil... Asi jsem na ty Happy Endy. :D

haaabi
24.03.2014 5 z 5

Právě jsem ji dočetla... kéž by to skončilo trochu jinak... ikdyž, třeba by to ve mě pak nezanechalo takový dojem :-) Knížka se výborně četla, škoda, že jich autor nenapsal víc, ráda bych si od něj přečetla ještě něco :-)

Ronin Roujin
15.06.2013 3 z 5

Čekal jsem více ale to neznamená, že jde o špatnou knihu. Příběh má celkem tempo a to napětí tam je.
SPOILER ALERT
Nějaké bodíky přidávám navíc za to, že přííběh nemá happyend. Spíše naopak.

aša
13.06.2013 5 z 5

Napínavý příběh o tajemstvích minulosti, líbila se mi

Petruše90
18.05.2013 4 z 5

Zajímavý příběh s hudební tématikou, líbila se mi :) Akorát konec byl trošku smutný. Jinak dobré čtení.

astroweb
20.09.2012 4 z 5

Zvláštní kniha, hudební špionáž, posmutněle dojímavá, včetně závěru. Líbila se.

Autorovy knížky

Igal Shamir
izraelská, 1938
2009  73%Hitlerův houslista

Kniha Hitlerův houslista je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce62x
Chystám se číst23x
Chci si koupit1x