Kdo šije u Podolské? přehled
Osudy slavného salonu v 50. letech. Salon Podolská býval v dobách své největší slávy spojován s elegancí a luxusem. Po znárodnění v roce 1948 zde díky protekci Marty Gottwaldové mohla bývalá majitelka zůstat zaměstnána na podřadné pozici. Na osudech lidí spojených se salonem můžeme sledovat dobu, kdy modely z pařížských přehlídek vystřídaly rudé šátky a vykasané rukávy údernic. Z ulic mizela elegance, ale mnohem horší bylo, že mizela i svoboda a mizeli doslova i lidé.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se zaměřuje na život v Československu po druhé světové válce. Děj se odehrává převážně v padesátých letech a ukazuje, jaké změny přinesl komunistický režim. Postavy jsou rozmanité a každá z nich se vyrovnává s novou realitou po svém. Autorka dokáže zachytit atmosféru doby a přimět čtenáře k zamyšlení nad historickými událostmi. I když někteří čtenáři postrádali hloubku, většina se shoduje na tom, že kniha je čtivá a poučná. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kdo šije u Podolské? mohla líbit?
- Čtenáři se zájmem o historické romány
- Milovníci příběhů zasazených do reálných událostí
- Ti, kdo chtějí pochopit poválečnou atmosféru
- Fanoušci audioknih
- Studenti hledající doplňkovou literaturu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo šije u Podolské?. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 198 komentářůSouvisející novinky - Kdo šije u Podolské? (1)
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
Kniha Kdo šije u Podolské? v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 19x |
| v Přečtených | 1 030x |
| ve Čtenářské výzvě | 210x |
| v Doporučených | 45x |
| v Mé knihovně | 191x |
| v Chystám se číst | 328x |
| v Chci si koupit | 58x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
česká literatura 50. léta 20. století móda únor 1948 poválečná doba oděv, odívání manželky prezidentů, první dámy zločiny komunismu komunistický režim Hana Podolská, 1880-1972Lucie Hlavinková také napsal(a)
| 2019 | Kdo šije u Podolské? |
| 2019 | Apatykář |
| 2022 | Pravda nebyla k dostání |
| 2019 | Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola |
| 2024 | Svátek hada |

89 %
71 %
Kdo šije u Podolské?
Dobré vykreslení doby, zajímavé a čtivé. Bohužel, ale příliš krátké, takže děj jsme jen zkratkovitě rychle prolítli.