Anna Falcká

Anna Falcká https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65109/bmid_anna-falcka-Iie-65109.jpg 4 95 25

Zamilovaná princezna a osamělý král. Život Anny Falcké, princezny z politicky významného rodu, plyne celkem poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. Je jasné, že z Karlovy strany jde především o diplomatický tah, a Anna přitom chová v srdci jiného.... celý text

Přidat komentář

takana
17.02.2024 5 z 5

Krásné odpočinkové čtení.

Kníračka12
18.11.2023 5 z 5

Přenáááádherná romantická kniha.


Květi62
18.11.2023 5 z 5

Opět pěkné čtení. Střípky ze života Karla IV. a jeho druhé ženy Anny Falcké. Romantický příběh, který se velmi dobře četl.

Naďa2411
05.10.2023 4 z 5

Od autorky jsem již četla knihu o první manželce Blance, takže jsem sáhla na jistotu. Styl psaní mi vyhovuje, Karel IV. patří mezi mé oblíbené vladaře, a proto mne zajímá jeho soukromý život. Děj v této knize je o druhé manželce Anně Falcké. I ona mi byla v knize velmi sympatická. Škoda jen, že se autorka více nerozepsala o jejich manželství ač bylo velmi krátké, bylo naplněno synem Václavem, který jak známe z historie bohužel krátce zemřel. V knize jsou krátké kapitoly, takže vhodné před spaním.

alnahu
01.10.2023 5 z 5

Opět jsem sáhla po této knize,která nově vyšla v novém přebalu.
Příběh Anny Falcké ,která byla ve svých dvaceti letech provdána za našeho oblíbeného krále Karla IV.,jako jeho druhá manželka po Blance z Valois.
Anna měla velké štěstí,že se do ní král dokázal po 25 letém manželství s Blankou zamilovat.Odměnou mu bylo,že mu Anna porodila vytouženého dědice syna Václava.Opět mistrně výstižný kousek z naší historie.

Zelený.úval
27.07.2023 5 z 5

Čtivě a romanticky napsaný historický příběh. Oceňuji, že na konci v epilogu jsou stručně shrnutá historická fakta a případné neshody s knihou.

malýčtenář
13.06.2023 5 z 5

Kdo by neznal Hanu Whitton a její knihy, ve kterých dokáže mistrně vystihnout naší historii opentlenou pěkným a zamilovaným příběhem. Jako každé její knize tleskám a těším se na další podobné knihy.

lenyleny
09.05.2023 5 z 5

Ano je to romantika, ale příjemná, nevtíravá a dalo by se říci oddechová. Navíc zlidšťuje našeho velikána Karla IV a to velice hezky. Jako vždy díky za takovéto knihy.

Aranel15
29.04.2023 5 z 5

Romantická oddechovka, která byla rychle přečtená.

Parwana
06.07.2022 4 z 5

Typická Hanna Whiton. Další z řady románů, které čerpají z historie, přenesou nás do časů dávno minulých a umožní nám užít si lásku a intriky na pozadí událostí 14. století. Skvělá oddechovka, přečteno za den čistého času.

wooloong
19.09.2020 4 z 5

Milostná romance vložená do kulis mírně upravené historie. Autorka píše velice čtivě a poutavě, ale na můj vkus to byla až moc velká červená knihovna.

rampapa
30.04.2020 5 z 5

Krásný příběh o jedné že čtyř manželek Karla IV. Příběh se mi moc líbil a knížku velmi doporučuji.

martinaandulka
11.08.2019 5 z 5

Krásné odpočinkové čtení,je to psané jako román o Anně Falcké a Karlu IV. Dějově něco sedí a něco je pozměněno jak sama spisovatelka píše v epilogu.

Kerberos
09.05.2019 4 z 5

Anna Falcká - četla jsem několik zpracování,nejvíc se mi líbila Vaňková.Whitton píše čtivě a poutavě i když se mírně odklání od historických faktů.Ale zpracování Bauera se mi nelíbilo vůbec navíc bylo přímo v rozporu s fakty.

Ester71
13.05.2018 5 z 5

Protože moc neznám historii a podrobnosti života Karla IV, brala jsem tuto knihu jako milostný historický román - bez ohledu na fakta. Styl vyprávění se mi líbil, přečteno během jednoho odpoledne..

katka134
05.10.2017 5 z 5

Romantické počtení. Tvrzení, že se nenáviděli je snad přehnané. O Anně F. samotné a jejich vztahu se toho moc neví. Tak je snad lepší si myslet, že se Karel znovu zamiloval.

alnahu
24.01.2017 5 z 5

Příběh Karla IV. a Anny Falcké z počátku jejich manželství ,kdy se teprve poznávají, Anna velmi žárlí na Blanku z Valois, kterou Karel IV. velmi miloval a byl s ní ženatý 25 let ( údajně od svých 7 let).Čas vše urovná a i do Anny se Karel zamiluje. Anna mu porodí dědice trůnu Václava , ale ten se bohužel dožije pouze 1 roku a umírá i Anna umírá náhle nečekaně dva roky po svém synáčkovi .Výborný historický román ,tak jak mám ráda-kniha mě potěšila.

Kniha začíná otázkou dcery Karla IV. a Blanky z Valois- Kateřiny, proto jsem ji zařadila do čtenářské výzvy.
„ Čteš si v maminčině bibli, tatínku? „ Karel IV. sebou při těch slovech polekaně trhl, jako by ho dcera Kateřina přistihla při něčem nedovoleném.

Leome
12.10.2016 2 z 5

Jedná se o moji první knihu od Parkánové-Whittonová a abych si ještě někdy její knihu koupila, musel by to být nejméně světový bestseller. Příběh je strašně uspěchaný, jako z jedoucího vlaku a určitě by si každá část příběh zasloužil více času, například: Anna má výtku se Karlovi. Byla by to zajímavá podívaná na několik kapitol, kdy by se dělo něco zajímavého, ale ono nic - stačí jedna stránka a nebezpečí je zažehnáno!

Co mě ale mrzí úplně nejvíce je naprostá historická nepřesnost toho příběhu. Žádné z Karlových manželství nebylo nešťastné - krom tohohle. Anna byla celý život vychovávána v tom, že Günther je skutečně dobrý člověk a má nárok na trůn; naopak Karel ne. I proto nebylo jejich manželství zrovna idylické, spíše naopak - je známo, že se oba manželé nenáviděli. Tahle slaďárna nemá se skutečným příběhem Anny a Karla nic společného a mrzí mě, že si to někdo přečte s tím, že se jedná o příběh podle skutečnosti. Naopak kdyby byl napsán skutečný příběh o domluveném sňatku, který skončil pokusy o otrávení druhého - to by bylo dílo!

Dvě hvězdičky dávám pouze za poutavost příběhu - více si ale rozhodně nezaslouží.

aša
27.05.2014 4 z 5

Moje první knížka od autorky a jsem spokojená. Romantický, ale nepřeslazený příběh Karla IV a jeho druhé ženy. Určitě si půjčím od autorky i další knížky.

Kamiliana
18.10.2013 5 z 5

Romanticky vystižené začátky vztahu, ve kterém se ve skutečnosti nakonec Anna snažila otrávit Karla IV. a on ji. Nicméně toto je počátek a mohl proběhnout přesně tak, jak je popsán. Krásně, lehce. Kniha není příliš rozsáhlá, takže se autorce podařilo celkem vyhnout obvyklým slohovým klišé.