Areska7 Areska7 komentáře u knih

☰ menu

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Pro mě nejslabší ze série, nemohla jsem se ani moc začíst, ale nakonec jsem se hecla :-)
Takže jsem i ráda, že se snad tím koncem série uzavřela, i když to zakončení, no nevím, trochu zbytečné.

09.03.2024 3 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

(SPOILER) Tahle série mě baví, konečně detektivky, kde viníka rozlousknu poměrně brzy a z toho mám radost :-) Z konce jsem tedy byla trochu zklamaná, protože stejně jako Laura, si i já myslím, že viník nebyl jeden

21.01.2024 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Sérii miluju, ale tento díl mi nesedl a dost jsem se se čtením prala. Ale závěr jsem si užila a určitě si přečtu i Botanika.

03.01.2024 3 z 5


Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Knihu jsem poslouchala v audio verzi v podání Richarda Krajča a musím říct, že jsem hltala každé slovo a tak skvěle se to poslouchalo, že mi bylo líto, když nastal konec. Tento druh psaní, kdy se prolíná více příběhů i časových linek, mi sedí.

02.08.2023 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Tato kniha byla pro mne z celé série zatím nejslabší. Místo napětí a lekaček jsem dostala slušnou romantiku.. jako dobrý, ale tu jsem číst nechtěla :-) Když začala druhá část knihy, to jsem se asi vyděsila nejvíc a řekla si PROČ? Mám raději duchařiny než příšery, takže slečna Bishopová mě potěšila, jinak ale pro mne zklamání.

01.08.2023 3 z 5


Ztraceni Ztraceni Anita Frank

Některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé, občas mě čtení nebavilo, ale závěr to o dost vylepšil. Dobrá zápletka, rozuzlení, ale horor určitě nee :-)

23.10.2022 3 z 5


Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Líbí se mi, že příběh je postavený na reálném historickém místě, autorka si vybrala i některé skutečné historické postavy a to mě donutilo si trochu i “zagooglit” :-) Mám ráda duchařiny, ale tady jsem uspokojení nenašla. Někdy mi styl psaní připadal zdlouhavý a nevím jak to popsat, ale občas jsem pár vět i přeskákala a hle, nic se nestalo :-)

11.05.2022 3 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

Poa a Tilly zkrátka zbožňuju :-) Za mě tedy bylo zatím nejlepší Loutkové divadlo, do Kurátora jsem se nějak nemohla začíst , ale pak mě bavilo vymýšlet, kdo jím je a co za tím stojí. A jako vždy jsem se mýlila :-) Celá série patří mezi nejlepší.

24.03.2022 4 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Tohle bylo přesně podle mého gusta! :-) Tajemné kroky, otevírání a zavírání dveří, houpací křeslo, duchové, no zkrátka mňamka :-) Vážně asi nejlepší ze série, i když mi hlavní hrdinka občas už lezla na nervy tou svou “samostatností”. Nebyla stránka, na které by se nic nedělo, stále jsem byla napnutá a čtení před spaním ten pocit ještě umocňovalo :-)

19.02.2022 5 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Tak tohle mě bavilo! Autorka je známá svou kombinační schopností, napínat čtenáře, aby musel číst dál a dál a tady to snad bylo ještě lepší než u Kříďáka a Jámy. Pořád jsem přemýšlela a vymýšlela co jak kdo a s kým a sedlo mi to.

06.02.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Komentář netřeba…klaním se a jdu obejmout své rodiče…

23.01.2022 5 z 5


Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Jen zřídka čtu tento žánr, normálně jen detektivky, thrillery a horory, ale občas potřebuji něco lehčího a tato kniha účel splnila. Četla se dobře, časové linky mě bavily, někdy tedy na mně zdlouhavá vysvětlení, která se opakovala, ale dalo se to přežít :-) Na druhou stranu v knize je i pár myšlenek, které si zaslouží místo v každé době, ať už současné, ale i té historické, takže stále aktuální.

29.12.2021 3 z 5


Elementálové Elementálové Michael McDowell

Souhlasím s komentáři níže. Z větší části tlachání o ničem, stále se opakující dialogy, ano, bojíme se toho domu. Můj problém je i ten, že mám raději čisté duchařiny a tady ty podivné příšery z písku mě nenadchly.

09.12.2021 3 z 5


Svět podle Naly Svět podle Naly Dean Nicholson

Žádná duchaplná literatura to není, ale jsem kočkomilka, takže kvůli Nale jsem dočetla. Je to oddychovka, která neurazí :-)

11.11.2021 3 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Četla jsem všechny autorčiny knihy a tato byla pro mě nejslabší. K sérii Strašidelné domy se samozřejmě přirovnávat nedá, Kořist byla super, ale tady mi zkrátka nesedly ty příšery. První polovina byla čtivá, hltala jsem tu atmosféru a pak přišli ti “nakažení” a bylo po zážitku. Ale to je víceméně moje chyba, jsem spíš na duchařiny :-)

21.10.2021 3 z 5


Cizinec v naší posteli Cizinec v naší posteli Samantha Lee Howe

Kniha byla čtivá, hlavní hrdinka mě tedy také občas štvala, děj byl místy natahovaný, situace se opakovaly. Každopádně stála za přečtení, poslední třetinu knihy jsem zhltla :-)

13.10.2021 3 z 5


Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Robert Bryndza

Mým oblíbeným žánrem jsou thrillery a tedy i ty od pana Roberta a tak jsem sáhla i po této jeho oddechovce. A ano, účel splnila, někdy mě tedy psaná forma e-mailů už otravovala, rozhodně jsem nezkoumala kdy, v kolik jaký e-mail byl napsán, ale jinak knihu mohu doporučit, pokud si chcete “dáchnout” :-)

05.09.2021 3 z 5


Marta spí Marta spí Romy Hausmann

Plně souhlasím s komentářem hanap. Po více jak stovce stran jsem nevěděla, která bije. Chaos v postavách, času, dějových linkách i ten styl psaní mi nevyhovoval. Dočetla jsem jen kvůli výzvě a dvě hvězdy jen za ten konec, i když i ten byl delší než by musel být. Autorčinu knihu Milé dítě jsem nečetla a po tomto "zážitku" asi ani číst nebudu.

17.08.2021 2 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Prima příběh, atmosféra i postavy. Nemůžu říct, že bych se přímo bála, nejvíc jsem se vyděsila, když jsem četla před spaním a z kouta vyběhla naše kočka :-) Záhada matky Ollive byla předvídatelná, ale i tak jsem se těšila až mi to autorka potvrdí.

05.08.2021 4 z 5


Dívčí orchestr Dívčí orchestr Fania Fénelon (p)

Souhlasím s Leniii, kniha pro mne byla boj, nemohla jsem se začíst, nevyhovoval mi styl a místy se mi zdála chaotická. Knih o holocaustu jsem také přečetla spoustu, ale tato je první, kterou jsem nedočetla. Možná špatná konstelace a časem se k ní vrátím, každopádně nyní by hodnocení bylo možná neobjektivní.

23.07.2021