Marta spí

Marta spí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460088/bmid_marta-spi-got-460088.jpg 3 110 43

Jsou to už roky, kdy Nadju odsoudili za strašný zločin. Po propuštění z vězení si nic nepřeje toužebněji než vést normální život. Jenže pak dojde k vraždě a osamělý dům ve Spreewaldu se stane jevištěm bizarní hry – Nadju její minulost učiní dokonalou obětí. A dokonalou vražedkyní… Od autorky bestselleru Milé dítě.

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Marta schläft , 2020


více info...

Přidat komentář

Ellen16
11.04.2024 4 z 5

Byla to svým způsobem divná knížka, úplně jiná, než ostatní. Ale líbila se mi. V postavách jsem neměla vůbec problém s orientací, jak někteří píší. Není jich tu zas tak mnoho. Za mě zajímavý thriller a náhled do lidské psychiky.

Sigurd_Lesandi
16.03.2024 odpad!

Vždy, když se mi nějaká kniha fakt nelíbí, tak aspoň vidím pozitivum v tom, že budu mít o čem psát. Ale tahle kniha mi nedala ani to.
Autorčinu prvotinu jsem nečetl, ale svého času obletěla Instagram s velmi dobrými recenzemi, takže fakt nevím, co se tady stalo. Hodně lidí o Marta spí hovoří jako o slátanině, a ani já nemůžu jinak. To je jako byste vzali tři náhodné, žánry absolutně neshodné, knihy, vytrhali z nich několik stran, a ty popřeházeli (aby tam opravdu nebyla šance žádné návaznosti), a z toho vytvořili knihu.
Po dočtení mám asi zhruba pocit, že vím, kam chtěla autorka směřovat, ale jak toho měla v plánu docílit v takovémto generátoru náhodných slov, to nemám sebemenší tušení.
Strašně rád bych vám toho popsal víc, ale já nemám co. Celou dobu jsem měl pocit, jako bych byl pořád v prologu. Pokud mi nechybí dalších 300 stran, aby to celý dávalo smysl, tak nevím.


gabriela8591
29.02.2024 3 z 5

První půlka.. nemohla jsem se moc zorientovat a čekala na propletení příběhu. Ale i tak byl děj pořád zajímavý a napínavý. Druhá část už do sebe zapadala a nemohla jsem se odtrhnout. Milé dítě bylo určitě lepší, ale zas takový brak, jak někteří hodnotí, tak to určitě není a stojí za přečtení.

janina66
28.12.2023 2 z 5

Milé dítě- byla jsem nadšená.
A tato-absolutní opak. Nelíbilo, nebavilo. Naprostý zmatek a přeskakování v ději.
Jen díky poslechu audioknihy jsem vydržela až do konce, ale žádné nadšení se nekonalo. Ztráta času.

maličkán
08.12.2023 5 z 5

Po úžasné prvotině Milé dítě jsem hned zakoupila tuto knihu. Po přečtení komentářů tady se mi vůbec do ní nechtělo, ale jak jsem ji vzala do rukou a začetla se, už jsem ji nedokázala odložit. Nechápu tak nízké hodnocení pro tak užasný psychologický thriller. Autorka opravdu umí. Pro mne je to to pravé ořechové a budu se dívat po Myšlenkách vraha.

Dandulka
08.11.2023 5 z 5

Opravdu skvěle napsaný psychologický thriller. Přečetla jsem ho jedním dechem. Příběh má spád a je plný nečekaných zvratů. Prostě super.

petunkav
28.04.2023 2 z 5

No těžko hodnotit.....
Knihu jsem dostala jako dárek, neznala jsem ji a ani autorku.
Už bych se asi do dalších děl nepustila.
Knihu jsem dočetla spíš v očekávání, že se to snad musí nějak vyvinout.
Vadilo mi přeskakování děje, doby, zmatečné popisy. Dlouho jsem netušila, kdo je kdo. Myslím, že úplně vše jsem asi ani nepochopila.
Možná je chyba na mé stráně, nevím. Určitě to není můj šálek kávy.

Pavlína2019
18.04.2023 odpad!

Bohužel, hrozně nerada dávám nízká hodnocení už z úcty k autorovi - tolik práce...

Ale fakt ne, to se prostě nepovedlo, hrozná slátanina.

Nedá se číst, ztráta času... :-(

Belanna
12.04.2023 4 z 5

Pro mne byla knížka zajímavým čtenářským zážitkem. Určitě to není žádná oddechovka, ale dokonale provětrá mozkové závity.
Je tu spletitý příběh s několika dějovými odbočkami, které jsou sice hodně propletené, ale dokonale do sebe zapadají. To však vyžaduje trochu soustředění, aby nic neuniklo.
Najdeme tu vraždu, trauma z dětství a přeměnu dokonalé pachatelky na ještě dokonalejší oběť.
Děj nabere obrátky zhruba od poloviny a v tomto duchu se udrží až do konce, který z mého pohledu nebyl vůbec špatný.

Emma27
25.03.2023 2 z 5

Čekala jsem něco více,kniha se dala číst ,děj byl zajímavý.Něco tomu chybělo..

Dendulka118
22.02.2023 odpad!

Knihu neslo dočíst. Kniha byla pro me zkamanim. Jako první jsem četla od autorky knihu Milé dítě a ta me uchvátila. Poté jsem se těšila, ze si se stejným nadšeným přečtu toto knihu, ale neslo to.

čef
21.02.2023 3 z 5

Autorka asi chtěla dosáhnut maximálního uměleckého účinku a tak nám namíchala takový koktejl, až jde z toho … Zpřeházený děj je ještě ten nejmenší problém, ale postavy a jednotlivé dějové linky se navíc střídají více než divoce. Zvratů se také čtenář dočká více než je podle mne zdrávo a tak někteří, jako já, tápají vo co go. Tedy kniha pro ty, kteří nad knihou hledají smysl toho všeho a mají hromadu času.

MiraRunaway
26.01.2023 4 z 5

Jelikož nemá kniha tady na databázi moc dobrá hodnocení, váhala jsem, zda jí vůbec číst. Musím říct, že první třetina byla náročná. Musela jsem si vzít na pomoc tužku a papír a průběžně si psát pár poznámek, co k čemu patří, protože se dost kostrbatě vyvíjely tři zdánlivě nesouvisející příběhy. Přistoupila jsem k tomu jako k mozkovému cvičení a odměnou byl čtenářský zážitek a "aha" efekt. Pokud nemáte rádi psychologické hrátky a hledáte oddechovku nebude to nic pro vás. Pokud se nebojíte nechat mozek zamakat, jděte do toho :)

kalinkacz
26.12.2022 3 z 5

Milé dítě, první knihy Romy Hausmannové, je thriller, který mě neskutečně bavil. Na Martu spí jsem se proto moc těšila!
Autorka totiž jako jedna z mála umí přijít s něčím novým. Její příběhy vždy cca 2/3 nedávají pro čtenáře smysl a na konci přijde velké wow, kdy se vše propojí.
Milé dítě bylo v tomto geniální a Marta je za mě bohužel trošku slabší, holt laťka byla vysoko.
Pořád je to ale velmi čtivý thriller!
Tvorba této autorky nemusí sednout každému, ale pokud máte rádi nevšední thrillerové zážitky, tak ji určitě zkuste.

dagsvob
12.12.2022 4 z 5

Milé dítě bylo o chlup lepší, ale Marta spí mě taky moc bavila.

cleopatra11
15.11.2022 odpad!

Tohle nešlo...vůbec..taková zmatečnost v ději a v osobách se jen tak nevidí.

micha-ella
27.10.2022

Jak se mi knížka Milé dítě líbila, tak mě tahle otrávila. Nesnáším roztrhaný děj a tady se kombinovaly nějaké tři příběhy, které mě absolutně nezaujaly, prostě zmateční a nepříjemné. Odložila jsem to, čtení mě musí bavit.

ErčaV.
25.08.2022 3 z 5

Kniha se čte dobře, to ano. Děj zajímavý, ale místy nudný a občas jsem nechápala nějaké postavy. Trvalo mi než jsem se do knihy začetla, ale zase jak se děj rozjel, tak to bylo lepší.

preciousek
24.04.2022 2 z 5

Že začátku, cca 50 stránek strašný zmatek a nuda, pak už se to rozjelo a já byla ráda, že jsem ten začátek překonala a vydržela....

L.Helena
18.04.2022 2 z 5

Jako bych začala číst příběh někde od prostředku, a ne jeden, ale rovnou hned tři. Navíc postavy se ve svých myšlenkách vracely často do minulosti, o to víc to bylo nepřehledné, jen jsem tápala a marně hledala souvislosti. Později se to začalo vyjasňovat, ale stejně mě už moc nebavilo číst něco, co nemělo hlavu ani patu. Dočetla jsem, nakonec docela zajímavý příběh, ale ten pravý požitek ze čtení jsem prostě neměla.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Romy Hausmann
německá, 1981
2020  81%Milé dítě
2021  55%Marta spí
2022  74%Myšlenky vraha

Kniha Marta spí je v

Právě čtených3x
Přečtených152x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce125x
Chystám se číst105x
Chci si koupit25x
dalších seznamech3x