Antena Antena komentáře u knih

☰ menu

Létala jsem za sluncem Létala jsem za sluncem Paula McLain

Na knihu jsem narazila náhodou a příběh mě pohltil. Kniha se čte sama. Život hrdinky je velmi zajímavý a hlavně skutečný. Bavilo mě vyhledávat další informace o lidech, kteří v příběhu vystupují i o hrdince samotné. Ráda bych si přečetla knihu od Beryl Markham, ale bohužel je opět pouze v angličtině. Její chování nebylo vždy správné, ale kdo v životě nedělá chyby. Kdyby se podřídila společnosti nikdy by nedokázala, co dokázala např. přeletět Atlantik. Tyto příběhy se mi líbí. Hlavně není o těchto lidech slyšet. Alespoň touto formou se dostanou do povědomí společnosti.

29.12.2021


Nebezpečné hry Nebezpečné hry Danielle Steel

Knihu jsem přečetla a moc nadšená nejsem. Kdyby se jedna věta nemusela Xkrát opakovat, tak příběh je o polovinu kratší.. autorka má určitě i lepší knihy!! :)

05.07.2021 2 z 5


Cizinec z moře Cizinec z moře Winston Graham

Super série. Bohužel jsem hodně zklamaná, že další díly již nikdo nevydá v češtině a anglicky neumím. Nešlo by to nějak udělat, někoho přemluvit, aby zbylé díly byly přeloženy?? :) moc by mě zajímalo jak to bude dál.

28.04.2021 5 z 5


Kroky ke slunci Kroky ke slunci Corban Addison

Silný příběh nejenom dvou sester. Sice není příběh podle skutečné události, ale týká se událostí, které se dějí každý den aniž bysme to brali na vědomí, pokud se to člověka nedotýká osobně.

12.09.2020 5 z 5


Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Knihu mám rozečtenou. Styl, kterým je příběh napsaný, mi moc nesedí, ALE rozhodně by byla škoda to vzdát. Příběh je to silný a zajímavý. Navštívila jsem rodný dům doktorky v Bernarticích a doporučuji, kdo se o život paní Vlasty zajímá, aby sem zavítal. Byl to pro mě příjemný zážitek. Bohužel vím co mě ke konci knihy čeká. Osud se s paní doktorkou nepáral, ale i přes vše co prožila to byla obdivuhodná osobnost českých dějin!!! Sama jsem se o paní doktorce doslechla náhodou a myslím si, že to je velká škoda.

16.04.2020 5 z 5


Cizinec z moře Cizinec z moře Winston Graham

Příjemné čtení. Knihu jsem přečetla za pár dní a už bych se ráda pustila do dalšího dílu.. :)

15.04.2020 5 z 5


Meze rozorané Meze rozorané Vlasta Javořická

Kniha podává náhled na dobu, kdy se lidé sebrali z 2. světové války a očekávali lepší zítřky, které bohužel pro mnohé nenastaly. Líbí se mi popis venkova, život osadníků a měnící se charaktery lidí s nástupem komunismu. Autorka vykreslila dobu takovou jaká byla a jak to sama viděla. Rozhodně doporučuji k přečtení.

01.01.2020 4 z 5


Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Dita Krausová

Životní příběh autorky mi přišel zajímavý ve všech ohledech jejího života. Kniha byla čtivá. Nepopisují se zde dlouhosáhlé pasáže a hrůzy z války , ale i to málo co je zde obsažené dokáže hodně zapůsobit. Změna k lepšímu nepřichází ani po odstěhování se do Izraele, kde autorka čelí dalším životním zvratům. Kniha se mi dostala do ruky náhodou sama od sebe bych si ji nepůjčila, ale jsem za to rada. Opravdu to v té době nebylo jednoduché. Počátkem první světové valky, velká světová krize, druhá světová válka a následně komunismus. Tato generace neměla šanci nalézt svůj vnitřní klid, když se zdálo, že bude líp přišla další rána. Takových knih více je to poučné.

21.04.2019 5 z 5


Plamen duše Plamen duše Barbara Wood

Zajímavá a čtivá kniha o naplnění osudu hlavní hrdinky a jejích životních cestách. Docela by se mi líbilo pokračování pojednávající o dceři hlavní hrdinky, která odešla hledat své předky, aby našla klid ve své duši.

10.12.2017 4 z 5


Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

Moje srdcovka :)..

05.08.2016 5 z 5


Padesát stínů Adama Padesát stínů Adama Rossella Calabró

Knihu jsem dostala k Vánocům a docela jsem se obávala co to bude, ale při náhodném otevření knihy jsem zjistila, že to není žádná nesmyslná slátanina jako Padesát odstínů, ale jde zde spíše o pohled normálního každodenního chlapa s porovnáním s Greyem. Je zde krásně vidět jak je Padesát odstínů přitažené za vlasy a pro mě dost nepochopitelné, že to tolika lidí tak hltalo (je vidět, že reklama dělá v dnešní době doopravdy hodně - bohužel). Věřím, že existují erotické romány, které mají i děj, ale nebyly natolik medializovány, aby se dostaly do každé domácnosti. Osobně mám ráda romantické příběhy, klidně bych si přečetla i nějaký erotický román, ale hlavně ať to má hlavu a patu, což se o Padesáti odstínech říci nedá, plus styl jakým je kniha psaná no comment. Takže sama za sebe mohu říci, že Padesát stínů Adama mě dost pobavilo, i když by se tam také našly věci, se kterými nesouhlasím, ale stokrát lepší než traumatizovaný Grey. A řekla bych, že tričko zmaštěný od vepřoknedlozela je pro našeho českého chlapa výstižný až kam :D :D..

04.01.2016 3 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Začátek knihy se mi velmi líbil a těšila jsem se opravdu co bude dále, i když ano děj byl předpokládaný, ale styl psaní se mi zamlouval. Když jsem se blížila do poloviny knihy můj zájem pomalu, ale jistě opadl a ano přiznávám několik stran jsem přeskočila a došla ke zdárnému cíli, ale byl to boj. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, kniha je chvílemi i vtipná. Co mě asi nejvíc zaujalo byla zamlklá stařenka a její tajemství, proto jsem se snažila knihu dočíst. Autobus plný penzistů byl nakonec asi to nejlepší z celé knihy a díky za to, že tam dámy v letech byly!
Řekla bych, že tato kniha je pohodová, plynulá a dobře se jistě bude číst před spaním. Není to jedna z těch knih, která člověka nutí číst až do ranních hodin, aby následně byl po celý den "nepoužitelný".

30.09.2015 3 z 5


Dcery Štěstěny Dcery Štěstěny Tara Hyland

Čtivá a velmi zajímavá kniha. Líbilo se mi, že se zde postavy postupně vyvíjely. Musely si projít i velmi těžkými životními etapami a poprat se v životě s nepřízní osudu. Není to žádný slaďák od začátku až do konce. Jsem spokojená se stylem, jakým je kniha napsaná i s dějem. Jak to v životě bývá, ne vždy je vše snadné a jednoduché. Děj je chvílemi velmi smutný a dojemný. Určitě doporučuji k přečtení.

13.02.2015 5 z 5


Nebe mé lásky Nebe mé lásky Nora Roberts

Užasná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Je to slaďák, ale jednou za čas to určitě neuškodí ponořit se do krásného prostředí rančerů, nachvilku vypnout a neřešit každodení problémy. Vedle romantiky se zde objevuje i menší detektivní zápletka. Vřele doporučuji k přečtení.

30.10.2014 5 z 5


Daleké obzory Daleké obzory Danielle Steel

Můj největší problém byl, že jsem od děje očekávala úplně něco jiného. Děj se mi zdá moc rychlý. Některé pasáže méně popsané například u toho jak hlavní hrdinka cestuje po světě. Nelíbilo se mi také jak se během dvou řádků do sebe zamilovali dva hlavní představitelé knihy. Druhá světová válka mi do děje taky moc nepasovala. Nevím. Určitě jsem očekávala více romantiky a méně životních zvratů a tragédií.

Kniha určitě špatná není, jen musíte být naladěni na stejnou notu a to já nebyla.

19.07.2013 5 z 5


Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Knihy mě nadchly už tím, jak jsou obsáhlé. Zbožňuji knihy s nekonečně mnoho stránkami plus s dalšími X díly. Tato sága mě pohltila a mít víc času tak jen čtu a čtu. Ze začátku jsem se moc neorientovala v postavách, ale dá se to vydržet. Jediné co se mi moc nelíbí je, že si oblíbím nějakou z postav a bohužel to s ní nedopadne dobře, ale chápu, že bez toho by to nebylo ono. Někdy už mě vážně nebaví přečíst u některé knihy pár stránek a už vědět jak to dopadne. U této fantasy se toho vážně bát nemusím. Spíš trnu hrůzou, co se asi tak stane některé z mých oblíbených postav..

Na seriály jsem se ještě nedívala a vůbec mě to neláká. Pak jsem vždycky jenom zklamaná.

09.05.2013 5 z 5


Zloděj map Zloděj map Heather Terrell

Zajímavá oddychová kniha..

09.05.2013 3 z 5


Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Moc se mi líbil děj už dlouho jsem nečetla takovou knihu takže jsem ráda za příjemnou změnu. Líbilo se mi jak se všichni více méně vyvíjí jací jsou před válkou ještě mladí a beztarostní a po ní .. Poslední kabriolet je hezký poutavý příběh i když místy trochu zdlouhavý, ale i tak stojí za přečtení. Určitě jsem tuto knihu nečetla naposled :)..

03.01.2013 4 z 5


Malá divoška Malá divoška Marieluise von Ingenheim

Jako oddechová četba je tato serie dobrá a člověk se doví i něco z života krásné rakouské císařovny Sissi :).. Styl jakým jsou tyto knihy napsané se mi moc nelíbí plus se toho v každém novém díle hodně opakuje z předešlé knihy.

31.08.2012 3 z 5


Strakonický dudák Strakonický dudák Josef Kajetán Tyl

Tuto knihu jsem četla na střední, pak na vejšce a doufám, že už nikdy více. Strakonickýho dudáka nemám vůbec ráda. Špatně se mi dílo četlo plus film se mi taky nelíbil. A rozhodně mi to jako pohádka nepřijde.

31.08.2012 2 z 5