Dcery Štěstěny

Dcery Štěstěny https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128396/bmid_dcery-stesteny-Aqr-128396.jpg 4 35 9

Jméno Melville ztrácí lesk luxusní módní značky už delší dobu, teď se však společnost ocitá na samé hraně propasti. Tři dcery jejího ředitele a pokračovatelem rodinné tradice Williama Melvilla, Elizabeth, Caitlin a Amber, spojuje snad jedině snaha vymanit se z područí otcova vlivu. Nyní však musí spojit své síly, aby odvrátily propukající krizi, jejíž příčiny tkví v dlouho ukrývaných rodinných tajemstvích, a očistily dobré jméno návrhářské dynastie. To jméno, které se všechny, byť každá rozdílným způsobem, snaží zapřít.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Daughters of Fortune , 2010


více info...

Přidat komentář

archivářka115
08.02.2022 4 z 5

Knížka se dobře se četla. I když byla taková oddechová, tak se mi líbila .

Arsi
01.09.2020 5 z 5

Pěkně zpracovaná rodinná sága rodu Melvillů. Soudržnost v rodině, ale nechybí ani závist a intriky. Kniha se i moc líbila.


Květinka008
22.01.2020 5 z 5

Romány - rodinné ságy si čas od času přečtu moc ráda, americké prostředí je také párkrát za rok "osvěžující". Nechce se mi věřit, že je tato kniha autorčinou prvotinou, klobouk dolů! Za mě napínavá četba, ze začátku byly kapitoly o jednotlivých členech rodiny delší, což skvěle pomohlo se zorientovat a na každého si zvyknout. Proto rychlé střídání dějů a osob na konci knihy nemátlo, ale více povzbuzovalo ke čtení.

Postavy Amber, Caitlin i Elizabeth prošly krásným vývojem, přesto byly předvídatelné a trochu schematické, stejně jako otec a v příběhu upozaděná matka. Nejlepší postavou, co se psychologie týče, byl jednoznačně strýček Piers.

tisha8409
27.08.2015 1 z 5

Takže nějakých 350 stran o jedné zbouchlé naivce, poté umřelé, panchartovi - chudákovi, bohatých sviních, fetu, hromadám pubertálních sexů a předvádění se, porno o kterým dotyčná "neví",namyšlenosti a nesmírné kráse a dokonalosti na všech frontách.
Pak stačí jeden naslepo zaslaný střevíček a budoucnost zajištěna.

Čekala jsem ságu o rodu, jež se díky své rodinné příslušnosti prostě všemožně snaží pozdvihnout svůj podnik ....a ne propána promarněných 350 stran o pubertě, rozežranosti, intrikách a naivitě...
Kdyby to autorka rozdělila na dvě knihy - TĚLESNÁ AKTIVITA PUBERTÁLNÍCH DCER NASTŘEDNÍ a BOJUJEME ZA FIRMU , měla by z toho dvě zcela odlišné knihy. Takhle je to mnohoset stran o ničem a dalších 200+ stran o něčem, co je shrnuto v závěrečném epilogu. (poochopitelně že dojatě dokonalém).
Takže jako ee, námět dobrý, ale provedení hrozné.

Slzet tady? nač čím, propána?

No, je to prvotina, snad se propříště poučí.

Antena
13.02.2015 5 z 5

Čtivá a velmi zajímavá kniha. Líbilo se mi, že se zde postavy postupně vyvíjely. Musely si projít i velmi těžkými životními etapami a poprat se v životě s nepřízní osudu. Není to žádný slaďák od začátku až do konce. Jsem spokojená se stylem, jakým je kniha napsaná i s dějem. Jak to v životě bývá, ne vždy je vše snadné a jednoduché. Děj je chvílemi velmi smutný a dojemný. Určitě doporučuji k přečtení.

sabca
26.01.2015 5 z 5

Pěkně napsaná kniha, která zaujala hned od začátku.Bylo zajímavé sledovat osud tří sester, které byly každá úplně jiná, ale nakonec když šlo o záchranu rodinné firmy spojily své síly. Doporučuji.

HedušKoč
21.11.2014 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha, četla se úplně sama. Hned se jdu podívat na další knihy od této autorky.

putpuda
13.10.2012 5 z 5

Taky se mi moc líbila :)

jasmína
29.08.2012 5 z 5

Skvělá kniha, příběh tří hrdinek, dvou vlastních sester, jedné nevlastní, kterou nemají ze začátku vůbec rády, dlouho jsem si nezaslzela, ale u této knihy se to autorce povedlo dokonale hned od začátku.

Autorovy knížky

Tara Hyland
britská, 1976
2012  85%Dcery Štěstěny

Kniha Dcery Štěstěny je v

Přečtených46x
Doporučených5x
Knihotéce41x
Chystám se číst24x