Kroky ke slunci

Kroky ke slunci https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133769/bmid_kroky-ke-slunci-hl4-133769.jpg 4 151 43

Kroky na slunci jsou fascinující příběh o síle víry v sebe sama. Také o naději, rodinných poutech a obrovské lásce. Když ničivá vlna tsunami zasáhne indické pobřeží, sestry Ahalja a Sita rázem přijdou o rodiče i domov. Cestou do nedalekého kláštera, v němž doufají nalézt bezpečné útočiště, padnou do rukou bezcitným pasákům a ocitnou se v jednom z bombajských nevěstinců, kde je s nimi nakládáno jako s otrokyněmi. Na opačném konci světa, ve Washingtonu, se právník Thomas Clarke vyrovnává s tím, že jej po smrti jejich malé dcerky opustila manželka. Posléze je nespravedlivě vyhozen z práce a odjíždí do Indie jako dobrovolník. V záchraně Ahalji a Síty nachází nový smysl života...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

A Walk Across the Sun , 2012


více info...

Přidat komentář

Radimka
17.07.2023 3 z 5

Začátek dobrý, ale od půlky takový laciný. Dočítala jsem v letadle a dost jsem to přeskakovala a myslím, že jsem o nic nepřišla.

nycol
20.05.2023 5 z 5

Běžně tenhle typ literatury nevyhledavám, tahle se ke mně dostala náhodně a co? A dobrý. Sice lehce nereálné situace, ale člověk by měl věřit, že aspoň někdy dobro zvítězí.


Nofar197
06.01.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla před několika lety na jeden zatah. Český překlad nemohu posoudit, ale anglicky originál se jen těžko odkládal. Autor krásne vykreslil pobřeží Tamilnadu, poslední den před příchodem ničivé vlny, ale hlavně krásný vztah Sity a Ahaliyi a snahu právníka Thomase najit nový smysl života. Je strašné, jak dokázali bezcitni obchodníci s lidmi zneužít lidské neštěstí - Sita a Ahalya - nebo docela obyčejnou touhu mladé ženy důstojne žít -Ivanna.

items
27.09.2022 5 z 5

Dobrý námet, zaujímavá lokalita, pútavý príbeh.

PavlineCZka
09.10.2021 4 z 5

Sloh nebyl sice tak propracovany, ale obsah me i tak vycerpal. Pribeh byl poutavy a zajimavy, bavil me.
Predstava, ze se tohle nekde na svete deje, je dost priserna a silena. Uplne sokujici je unos divky za pritomnosti matky. Ale bohuzel, jak v knize padne, dokud to budou lide/muzi kupovat, tak nabidka bude existovat :(

Jurajovamaka
30.05.2021 5 z 5

Citlivý príbeh o dvoch sestrách, ktorým do života zasiahla živelná pohroma a ocitli sa bez strechy nad hlavou.
Uniesli ich a donútili k prostitúcii.
Oddelili ich, mladšiu uniesli ďaleko z Indie do USA...
Staršia sestra nevzdávala pátranie a pomocou organizácii ju hľadala...
Podarilo sa...
V príbehu je opísaná neskutočná sila a moc súrodeneckej lásky sestier.
Príbeh neskutočne chytá za
ODPORÚČAM :-)
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Mája873
21.05.2021 5 z 5

Smutný příběh se šťastným koncem...Příběh dvou sester, které se po smrti svých rodičů ocitají najednou sami. Ve snaze se zachránit se vydají na cestu do vzdáleného města, kde ale pod záminkou pomoci dojde k jejich únosu a jsou uvězněny a nabízeny k pobavení mužům. Posléze jsou rozděleny i jedna od druhé a obě jen doufají ve šťastné shledání... Je hrozné představit si to jako skutečnost, ještě teď mi běhá mráz po zádech....

Veeczko
07.04.2021 5 z 5

Souhlasím s komentářem níže. Ačkoliv kniha není přímo psaná podle skutečnosti, i přesto je to každodenní skutečnost lidí/dětí v Indii (a také jinde). Napínavý příběh dvou sester. Když jsem knihu četla, nemohla jsem mnohdy přestat. Jak už jsem zmínila, příběh je napínavý, velmi smutný a zároveň velmi naučný. Přinutí nás přemýšlet nad tím, jaké štěstí máme v tom, kde žijeme a že mnoho lidí takové štěstí nemá...Doporučuji.

Antena
12.09.2020 5 z 5

Silný příběh nejenom dvou sester. Sice není příběh podle skutečné události, ale týká se událostí, které se dějí každý den aniž bysme to brali na vědomí, pokud se to člověka nedotýká osobně.

Maevie
18.06.2020 2 z 5

Kroky ke slunci jsou knihou, která se hodnotí velmi těžce. Příběh Ahaljy a Sity je neoddiskutovatelně tragický a silný, téma obchodu s bílým masem závažný a kniha prostřednictvím příběhu nabídne poměrně dobrý vhled do problematiky. Přesto román, který by měl být postavený především na emocích, na mě nezanechal prakticky žádnou stopu, a to z jediného důvodu – autorovi jsem neuvěřila. Se svým popisným stylem psaním sice skvěle zvládl faktografickou stránku příběhu, s pocity si ale poradit neuměl. Román, kde se nachází emocionálně vypjatá situace na každé druhé stránce, tak vyznívá jaksi ploše a bezcitně. Pro perfekcionisty a milovníky češtiny pak přidávám upozornění, že se v knize nachází nejenom řada překlepů, ale také nesmyslně přeložených vět postrádajících smysl.

Pavouček2
17.06.2020 5 z 5

Nezapomenutelný příběh, ten ve vás zůstane a s každou další kapitolou chcece číst dál a dál, jak jste do děje vtaženi. Na konci jsem dojatě brečela. (naštěstí) :-) Ale je to opravdu hnus, když při čtení víte, že realita taková je, byla a bude dál..

HolkaMajda
09.06.2020 5 z 5

První kniha, která mě rozbrečela a to si myslím, že nejsem cíťa. Naprosto věrohodně vykreslený smutný příběh....

zulvisek
20.12.2019 5 z 5

Tleskám.Kniha je strhující,dechberoucí aúžasně napsaná.
Nemohla jsem se od ní odtrhnout

MišuleP
30.07.2019 4 z 5

Kniha mě do sebe svým dějem vtáhla od začátku, až do konce. Přečtěno během pár dnů.
(pauza ve čtení kvůli svatbě)
Nejhroší, když si uvědomíte, že se to všechno děje.
Velice doporučuji.

Ywonek
29.07.2019 5 z 5

Vse uz bylo napsano . Nahodou jsem na tuto knihu narazila v knihovne a jsem za to rada.

amanda99
20.07.2019 4 z 5

Člověk si ani nedokáže představit co se ve světě děje,druhá knížka od tohoto autora a super.I slza ukápla,doporučuji.

Pichoval
07.07.2019 5 z 5

Konečně kniha s dobrym koncem. Psano velice poutave, o to je to však horší, ze se všechny ty hrůzy dějí...
Knihu doporucuji.

renca5386
20.04.2019 4 z 5

Ufff, ještě že to dobře dopadlo.
Po tolika hrůzách, které se v knize objevily, byl dobrý konec opravdovým vysvobozením čtenáře.

AndreaP.
05.03.2019 5 z 5

Slova zde nestačí. Nedají se vyjádřit jen tak pocity, které člověk má při čtení tohoto příbehu. Kruté, nádherné. Kniha ve mě zanechala stopu.

Barča21
16.02.2018 5 z 5

Kniha je nádherně napsaná, ale hodně smutná. I když je příběh fikce, bohužel tyto zvěrstva na ženách a dětech se dějí po celém světě. Určitě doporučuji přečíst si, co se kolem nás děje....