Já a pan Darcy

Já a pan Darcy https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122040/ja-a-pan-darcy-122040.jpg 3 684 169

Po sérii katastrofálních vztahů se Emily rozhodla odpočinout si od všech „dnešních“ mužů. Věnovat se chvíli sama sobě, dát si skleničku vína a strávit zas nějaký čas četbou milovaného románu Pýcha a předsudek. Vrátit se do časů pana Darcyho, kdy muži byli oddaní, čestní a elegantní. Když ji nejlepší kamarádka pozve na týdenní dovolenou do Mexika, přetékající margaritou a exotickými milenci, Emily dá přednost výletu do míst, kde žila Jane Austenová. V autobuse plném penzistů je jasné, že tady muže svých snů nepotká. Slibně nevypadá ani mizerně naladěný novinář, nedobrovolně vyslaný napsat článek, proč byl pan Darcy zvolen „NEJ“ mužem všech dob. Když Emily vstoupí do pokoje tváří v tvář samotnému panu Darcymu, všechny holčičí sny se náhle začnou plnit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Kristián Entertainment
Originální název:

Me and Mr.. Darcy , 2007


více info...

Kristy.Seb
Kristy.Seb
včera 4 z 5

Lidé často neřeknou, co prožívají,takže si druzí vytvářejí domněnky a vlastně vaří z vody, protože neznají pravdu. Někdo dokonce své pocity tají a chová se, jako by se nic nedělo, aby přesvědčil i sám sebe.

Předsudky umí napáchat velké zlo. A pýcha také.

Když člověk neudělá nic, může to být horší, než kdyby něco udělal špatně.

Mám z toho trochu smíšené pocity. Nápad dobrý, ale takové nedotažené mi to přijde.

cibulka 8
cibulka 8
16.07.2023 4 z 5

Tohle je moje třetí knížka od Alexandry a zatím nejlepší. Emily i její myšlenkové pochody mě fakt bavily... Pro mě příjemně strávený čas s knihou.


maure
maure
13.05.2023 3 z 5

Knížka je poněkud naivnější a hrdinka opravdu nebude zrovna nejostrejsi tužka v penálu, ale i když je děj víceméně předvídatelný a paralely s Pýchou a předsudkem až zbytečně zdůrazněné citacemi, jako odpočinkové čtivo na dovolenou nebo po těžkém dnu mi přijde celkem fajn. Ale znovu ji číst nebudu.

mia.com
mia.com
13.04.2023 2 z 5

No tak knihu jsem poprve cetla pred jedenacti lety jako dvacitka a vim, ze se mi hodne libila. Hlavne to lehke fantasy. Ted vim,ze ji uz cist urcite nebudu, protoze napad hezky, ale hlavni hrdinka je neskutecne protivna a otravna a cele je to hloupoucke i na kategorii, do ktere kniha spada.

vladka16
vladka16
01.02.2023 2 z 5

Mám ráda romantiku, ale tady mi to nějak nešlo. Dočetla jse, ale vracet se k tomu už nikdy nebudu.

Carol1122
Carol1122
20.11.2022 4 z 5

Přečteno podruhé zhruba po 9 letech znovu:) Opět knížka nezklamala, nicméně musím říct, že s rozestupem vnímám některé scény trochu jako se zvláštním humorem. Nicméně autorku zbožňuji, miluju její zápletky i styl psaní a samotné příběhy. Co dodat, každá milovnice pana Darcyho by chtěla být v kůži hlavní hrdinky:)

Sixtínka
Sixtínka
02.11.2022 4 z 5

Milá oddychovka. Príjemná romantická linka a nechýbali ani vtipné situácie. Bavilo ma to.

Emma27
Emma27
16.04.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila

IvetaZ
IvetaZ
17.01.2022 1 z 5

Nemastné, neslané, hodně lehké čtení, aby se mohlo říct, že jsem čtenářka. Myslím, že i romantická četba nemusí být úplně blbá, tohle bylo. To neustálé porovnávání s panem Darcym bylo naivní a působilo strašně hloupě. To přece, ženský, nemůžete pořád po těch chlapech chtít, aby se chovali jako muži z 19. století, taky nejste komtesy s vyčesaným drdolem, co hrají celý den na spinet.

whiolet
whiolet
02.11.2021 2 z 5

Ze začátku mi přišla knížka strašně fajn, jenže pak se to zvrhlo na DARCY, DARCY a zase jenom DARCY a to bylo i na mě silný kafe.
Bohužel mikniha nedala absolutně nic, ach snad kromě chuti navštívit Anglii.
Pro mě tohle bylo nudný a zbytečný čtení.

knihomolka27
knihomolka27
03.09.2021 2 z 5

(SPOILER) Opět jsem se jako zatvrzelá fanynka Pýchy a Předsudku této knize vyhýbala, jelikož jsem se logicky a v tomto případě oprávněně bála, že autorka pana Darcyho prostě tak trochu hodí přes palubu. No a ono se to stalo. Musím říct, že jestli autorka očekávala, že po dočtení této knihy vystřízlivím a dám panu Darcymu vale, tak to se teda spletla... no asi jsem doopravdy hold beznadějná romantička.... ale o tom až dole...

Musím říct, že ze začátku mě kniha opravdu strašně moc bavila. Emily jsem si oblíbila a soucitila jsem s ní. Víc než co jiného mi to připomínalo třeba Austenland, který mám strašně moc ráda... jenomže potom se na scéně začal objevovat pan Darcy... a mě to přestávalo bavit. I tak mě jsem si ale dokázala užít pasáže bez pana Darcyho. Docela paradox že? Fanynka pana D... a není ráda když je na scéně. No, mě to prostě přišlo takové nedotažené... vždycky když autorka potřebovala, aby pan Darcy přišel na scénu, tak ho tam prostě bez ladu a skladu hodila. Navíc mi nepřišlo, že by tento muž byl oním panem Darcym, kterého všichni tak milujeme. No, ale aspon mě právě bavila ta část s Emily objevující Anglii... úplně to ve mně probudilo cestovatelského ducha, i to se Spikem bylo fajn. Jenomže jak kniha postupovala dál, tak to bylo skoro jako přes kopírák scénáře Pýchy a Předsusku, a mě to čím dál tím mín přestávalo bavit. Emily se začala chovat jako fiflenka, která sice ví o panuu Darcym první poslední, ale hrozně se diví, že je to arogantní muž zvyklý na služebnictvo, a že je překvapený když žena pracuje. Jakože Emily uvědom si, že ten muž žil v úplně jiné době, proto ho hned nemusíš urážet. Jo, a tu jejich romanci jsem jim jako fakt nebaštila... kam se Emily hrabe na Elizabeth. Samozřejmě chápu vyznění celé knihy, že je lepší nebo spíše bezpečnější žít v realitě, nebo pochopit že né vše co funguje v knize by fungovalo v reálném životě... ale ono se to dalo celkem předpokládat, že holka z 21. století asi bude mít jakože jiné názory než muž, který žil před 200 lety... Vyznění tedy zní, že pan Darcy je sice symbol, touha nebo sen, ale ke skutečnému muži má hodně daleko. Au, to bylo braní iluzí jako hrom, o čemž vlastně tato kniha je. Ale proč tak trochu pošpinovat všemu milovanou postavu a stavět jí do kontrastu k mužům 21. století, když pan Darcy prostě z našeho století není. To je jako kdybyste porovnávali královnu Marii Stuartovnu a třeba Lady Gagu - je přece jasné, že každá je ovlivněna svou dobou ve které žije. Jak se tedy Emily může zlobit na někoho kdo vyrostl jako šlechtic, se služebnictvem.. ve světě, kde ženy zatím nemají ani volební právo - a říkat mu, že je kvůli tomu arogantní... to přece není fér. Na konci knihy tedy zjištujeme, že pan Darcy a Emily jsou prostě přeci jen rozdílní a nehodí se k sobě - za což z větší části může právě odlišnost dob, ve kterých se ti dva narodili....


Já nevím no, jako chápu co tím autorka chtěla říct a proč. Ale já osobně si nechci brát iluze o panu Darcym. Navíc si myslím, že Emily se narozdíl od Elizabeth těch předsudků nezbavila. To že se pan Darcy nesmál s ní, ještě neznamená, že je to nějaký ledový čumák... sami jsme byli svědkem jak je jim s Elizabeth dobře. Jenomže Emily si prostě myslí, že každý chlap, bude přesně takový jakého ho chce mít. ANO, BUDU tu obhajovat pana Darcyho, kterému tu bylo poněkud ... aspon podle mě ukřivděno. Zaslouží si takovéto postavy své pošlapání moderní dobou. Jakože určitě ne....

dooky
dooky
09.08.2021 2 z 5

Hodně dlouho se mi nestalo, že jsem po zaklapnutí knížky dlouho seděla a přemýšlela, jestli se mi to vlastně líbilo nebo ne. Mám z toho rozporuplné pocity. Na jedné straně to byl úplně úžasný nápad, jak opakovat již mnohokrát opakované, nicméně novým způsobem. Ani mi nevadila ta nereálná linka s panem Darcym, ale byly chvíle, kdy mi hlavní hrdinka tak hrozně lezla na nervy, že jsem myslela, že to vzdávám. To, jak byl popisován Spike ani nemluvím. Vážně netrvám na tom, že protějšek musí být vždy bohatý kravaťák se soukromou helikoptérou a vyrýsovaným tělem, ale tohle mi přišlo až příliš. Celou dobu jsem si ho představovala jako ušmudlaného rozdrbance. Škoda, čekala jsem více.

Misha11
Misha11
13.11.2020 2 z 5

Naivní, celkem předvídatelný příběh, který se docela dobře čte. Jako oddechovka dobrý, ale příliš to nezaujme, existují určitě i lepší.

tatafa
tatafa
12.09.2020 2 z 5

Bohužel se musím přiznat, že tato knížka byla pro mne hodně velkým zklamáním. Příběh je napsaný hodně rozvláčně, nudně a absolutně jsem se do knížky nedokázala začíst. Hlavní myšlenka a námět je sice zajímavá a dala by se naprosto fantasticky rozpracovat, ale musel by knížku napsat jiný autor. Příběh působí nereálně, hlavní hrdinka je nesympatická a hlavně v ději není věnován téměř žádný prostor komunikaci mezi hlavní postavou a jejím potencionálním partnerem ze současnosti.

Romantické příběhy plné lásky, růžových brýlí a klišé mám hodně ráda, ale po této autorce už rozhodně nikdy nesáhnu ...

EvaApple
EvaApple
09.09.2020 1 z 5

Ach ano, romantická a jinak nic... docela jsem se nudila. Možná kdybych neměla na dovolené co dělat, tak jo, ale jinak spíš ztráta času

Dashmo
Dashmo
24.08.2020 4 z 5

Oddychovka skvelá.mierne ma štvala Emily a jej postoj voči Spikeovi, tiež sa vie sama seba vytočiť ako každá správna žena ;) akurát mi vadilo, že bez toho, aby poznala príbeh druhej strany, si sama urobila závery.ale v podstate to bolo gro príbehu, takže vo finále fajn :)

katallinka
katallinka
02.08.2020 3 z 5

Pěkný romantický příběh. Pasáže obsahují pana Darcyho byly hrozně přitažené za vlasy a některé jsem dokonce přeskakovala.

Datr1
Datr1
09.05.2020 4 z 5

Půjčila jsem si tuto knížku jen jako oddychovku, ale byla zábavná, čtivá a dokonce si můžeme odnést i nějaké ponaučení

laura
laura
01.04.2020 1 z 5

Moje druhé setkání s autorkou a totální propad. Jedním slovem - nuda. Nuda, nuda, nuda. Jak už bylo níže napsáno, žádná z postav se mi nezaryla pod kůži, příběh (ačkoli Pýchu a předsudek miluji) mě ničím neoslovil a samotnou mě překvapilo, že jsem to dočetla, uzívaná, znuděná a otrávená.

Chudák pan Darcy... :)

Knihomolka506
Knihomolka506
20.03.2020 5 z 5

Moje první setkání s autorkou. Přesně měsíc, kdy jsem tu knihu otevřela :D Tak dlouho tomu jsem nemohla věřit, ale pokaždé jsem začala číst jinou knihu :D :D Přiznám se ,že jsem ještě nečetla Pýchu a předsudek, ale po tom mě to přesvědčilo, abych si ji půjčila takže ted na mě čeká v knihovničce a stopro, že ji přelouskám! Všemu možná rozumět nebudu, ale bude to stát za to! Zpátky ke knize :D Nádherné zpracování, ještě originálnější příběh doufám, že bude mít pokračování! Doporučuji- 5/5

Štítky knihy

pro ženy Jane Austen

Autorovy další knížky

Alexandra Potter
britská, 1970
2011  70%Není přání jako přání
2012  63%Já a pan Darcy
2013  70%S tebou už nikdy
2016  81%Láska z Paříže
2014  80%Lásce na stopě

Kniha Já a pan Darcy je v

Právě čtených5x
Přečtených1 066x
Čtenářské výzvě48x
Doporučených23x
Knihotéce334x
Chystám se číst133x
Chci si koupit22x
dalších seznamech6x