anngelina anngelina komentáře u knih

☰ menu

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

Naprosto zdrcující zakončení série. Tak strašně emočně zdrcující, že ani nevím jestli budu chtít číst nějakou jinou fantasy, když jsem přesvědčená, že to nebude ani zdaleka tak dobrý jako Half Bad. Dokonalejší a úctyhodnější konec vyprávění si nedovedu představit. Jak už někdo psal, tato série je strašně nedoceněná a myslím si to samé, a mrzí mě to. Věřím, že styl vyprávění působí na mnoho čtenářů začátečnicky, ale mně se právě proto líbil, že byl jiný, i možná víc autentičtějsi, protože hlavní hrdina byl dospívající klučina. A obálka by měla vyhrát cenu všech cen všech obálek.

25.01.2022 5 z 5


Napůl divoký Napůl divoký Sally Green

Ve zkratce plusy a minusy:
+ vývoj hlavni postavy pokračuje i v tomto díle - jak poznává sebe sama a čelí svým rozhodnutím;
+ originální romantická linka, naprosto nezapomenutelné;
- příběh trochu ztratil své tempo z prvního dílu. Az v poslední třetině to mělo tu správnou dobrodružnou atmosféru

24.01.2022 4 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Moc se mi líbil vývoj hlavní postavy. Je to příběh chlapce, který byl šikanován jenom kvůli tomu kdo jsou jeho rodiče. Postupně ho ale vidíme vyrůst v osobnost, která je odhodlána nejenom přežít za každou cenu, ale i hledat podstatu “černé” a “bílé”, sebe sama. Líbí se mi ze je někdy krutý a výbušný, že je přirozený a není to pan dokonalý jak většina hrdinů podobných knih bývá. Všechno tohle se navíc odehrává v pěkně promyšleném čarodějnickém světe, který mimochodem s Harry Potterem nemá společného vůbec nic. Možná tak Anglii a slovo “magie”.

23.01.2022 5 z 5


Kdo se bojí smrti Kdo se bojí smrti Nnedi Okorafor

Příběh měl být o emancipované ženě, která bojuje za svobodu otroků. Bohužel hlavní hrdinka ve mně tyto pocity vůbec neprobouzela. Byla závislá na pomoci ostatních, začala bojovat aby chránila sama sebe, a přestože všechny juju se teprve učila, tak si byla jistá že je něco víc než ostatní. Pomstychtivá a výbušná, pravá ewu, i když se celou knihu snažila čtenáře přesvědčit o opaku. Naopak naprosto úžasné postavy Mwity a Luyu, škoda že se příběh víc nesoustředil i na ně, protože to oni byli bojovníci. Kniha stojí za přečtení jenom kvůli ním, netradičnímu prostředí a zajímavým fantasy prvkům.

18.01.2022 4 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Už to někdo zmiňoval, a já to zmíním znovu- autorka úplně zabila potenciál, který tato kniha měla. Tohle téma si zaslouží mnohem víc a autorka se kolem něj prohnala šílenou rychlostí... Přijetí na mě působilo neupřímně, zkazilo mi to dojem z příběhu. Hlavní hrdinka je schopná dvě strany přemýšlet o přijetí bratrovy homosexuality ze strany rodičů, a partner s mnohem závaznějšími potíži jí nestál ani za pár hlubších myšlenek. Tři hvězdičky dávám jen za námět, protože téma si zaslouží pozornost čtenářů. Škoda jen, že se příběh nedostal do lepších rukou.

27.12.2021 3 z 5


Milion sluncí Milion sluncí Beth Revis

Druhy díl obsahuje ještě vic napětí než předchozí, ale postrádala jsem v příběhu detail . Po prvním díle jsem od autorky nečekala nic jiného než šokující zápletku, takže uspokojující dojmy ze čtení ve výsledku nebyly překvapením. A klobouk dolu překladateli, mistrovská práce se slovními obraty a názvoslovím.

13.10.2021 4 z 5


Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

A mě kniha velmi mile překvapila! Líbil se mi sci-fi námět - oproti ostatním YA dystopiím je propracovaný, zaměřený na detail. Autorka píše velmi příjemnou formou, vyprávění je plné napětí a nechybí ani nápaditá romantická linka. Moc se těším na vývoj hlavních postav v dalších dílech!

10.10.2021 5 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

To se vážně povedlo! Podle anotace jsem čekala naivní honbu za pachatelem ve snaze zachránit lásku svého života. Ale na této knize není naivního téměř nic. Možná kniha má své mouchy, ale četla se sama, udržovala čtenáře v napínavém tempu. Mela originální námět, slušnou krimi zápletku, promítla se také aktuální společenská témata (alkohol, šikana,…) a ta fantasy část zněla dokonce uvěřitelně. Celá ta kniha bylo moc příjemné překvapeni. Doporučuji všemi deseti

06.09.2021 5 z 5


Dvojníci Dvojníci Rebecca Hanover

Moc zajímavý a originální námět, neobyčejné téma. Vím, ze si dej budu pamatovat a nezamotá se mi to s jinými knihami. Ale zpracování pokulhává, příběh má obrovské díry, dialogy chabé. Možná to byl účel mystifikovat čtenáře, nevím. Ke konci jsem měla pocit ze autorka se snažila vejít do nějakého limitu slov nebo stránek, protože posledních padesát stran byly zbytečně uspěchané. Chvíli jsem uvažovala jestli je poslední věta geniální nebo knihu budu nenávidět. Ale už vím ze příběh má pokracovani, a nemůžu se dočkat až se přeloží. Přestože styl psaní mi úplně nesedl.

18.08.2021 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Moc jsem si čtení užila, líbil se mi humor, ten fantasy svět, zápletka, postavy. Na druhou stranu žádný velký dějový zvrat se nekonal, od začátku tušíme jak jejich mise dopadne. Jen nebylo jasné jak moc hustá a epická bude. Nakonec mě to uspokojilo, ale neposadilo na zadek.

03.08.2021 4 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Hodně mi to připomínalo Kultiho, příběh se vyvíjí v podobném slow-burn rytmu, obě hrdinky nadevše milují sport který provozují a obě hlavní mužské postavy jsou úspěšní sportovci schopni velice upřímné lásky. Moc se mi líbil překlad, ale i autorčin um nepřehnat hašteření hlavních postav. V Malychinovi to bylo do očí bijící a až nepříjemné, Lukov s Koulí byl tak akorát, přesně vyvážené. Ikdyž mi vše Kultiho hodně připomínalo, pořád jsem si příběh strašně užívala. Akorát se nemůžu rozhodnout kdo z těch chlapů je lepší, Lukov nebo Kulti

23.07.2021 5 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

(SPOILER) Až moc toho mi v knize chybělo. Směšná prohlášení za královnu, směšná “valka”. Lepším králem mohl být Kaden, dar měl také a znal lidi lépe, žil tak jako Vendane. Věštby o té, která má být obětována taky nejsou pro srandu kralíkům, ani králům, ani králům jako Rafe. Věštba se nenaplnila, a mne to rozhodne nestačilo bez vysvětlení.
Milostná dějová linka byla nakonec velmi působivá, ale chyběli mi tam závěry Kadena. Svému daru velmi věřil, tak kdy Liu “opustil”? Co bylo příčinou? Až moc jednoduše zradil své přesvědčeni. A když jsme u daru, klidně by mi to k fantasy příběhu stačilo, ale zklamalo mě, ze taková anomálie jako dar u mužského, ještě u mužského jako je Kaden se vůbec v knize nerozvedla. Bohužel až na jednu vidinu, která čtenáře uvedla na začátku do omylu a tím ho do poslední stránky napínala. Cítila jsem se oklamaná. A kromě toho všechno se strašně vleklo, preskakovala jsem co jsem mohla. Některé kapitoly byli jen nějakým opakováním, shrnutím, zbytečné…

03.07.2021 3 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

(SPOILER) Kniha je velmi čtiva a emotivní, autorka to se slovy umí. Bohužel rozuzleni nebylo podle mých představ. Hrdina bohužel nepochopil ze potkal někoho s kym je mu lip, komu vypráví věci které nikomu nikdy nerekl... Trochu jsem Ridgemu přála, aby s Maggie prožil její život a uvědomil si ze žil pro ni a ne pro ně, pak našel Sydney a zjistil, ze ona potkala někoho pro koho byla vždycky jediná (třeba Brennana). Rozhodně na mě neudělalo dojem ani to, ze měl ji dat čas aby se sama rozhodla, a pak ji vlastně citově vydíral když před ni hrál na veřejnosti... Tohle nemá být ideál lásky. Bylo mi hlavní hrdinky líto, a po tomhle konci obzvlášť, když ji to připadalo jako štěstí.

24.05.2021 3 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

(SPOILER) Až moc jsem od této knihy očekávala, a moc jsem naletěla. Asi mi od začátku bylo proti srsti číst o truchlení Juliet nad někým, koho znala jen díky jeho práci, s kým si ani nebyla blízká. Připadalo mi, že netruchlí pro matku ale pro svůj profesní vzor, a ta bolest nebyla uvěřitelná. Velké zadostiučinění mi poskytlo rozuzlení smrti matky, váhám jestli nedat 4 hvězdy. Dalším velkým zklamáním bylo použití cizích děl jako součást příběhu. Nemám ráda klišé typu: Přečetl si báseň na hodinách angličtiny (když se zrovna rozhodl vůbec něco číst) a najednou mu to přesně sedělo na jeho situaci a změnil svůj pohled na věc. To je skoro stejně ubohý jako s písničkami v knihách a jejich významem - když autor je zahnán do kouta a neví jak si poradit se zápletkou. Tyto dvě věci v knihách nemám ráda, a bohužel mi to kazí celkový dojem.

Na druhou stranu kniha pojednává o velmi vážných problémech a přiměje postavy tyto problémy POCHOPIT. Akorát způsob a cesta se mi zdála přitažená za vlasy.

04.05.2021 3 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Nejlepší kniha této autorky, a to nepochybně protože psala o něčem co zažila. Mdlý začátek nakonec přechází ve velmi silný příběh a jsem ráda, že jsem si nepřečetla štítky tady na databázi, takže zápletka byla pro mě překvapením.

27.04.2021 5 z 5


Graysonův slib Graysonův slib Mia Sheridan

Tato kniha není nic jiného než čistá, neposkvrněná a nejromantičtější láska. Epilog byl na mě až moc přeslazený, ale čtyři hvězdy by byly málo.

26.04.2021 5 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Zápletka měla své mouchy, ale příběh byl tak ne-klišé, že už jen za to bych dala pět hvězdiček. Ale nejvíc se mi líbil styl psaní. Něco co jsem si myslela ze čtu mezi řádky se o par odstavců nebo kapitol dal ukázalo jako hrozny omyl. Jedním slovem vzrušující.

25.04.2021 5 z 5


River Wild River Wild Samantha Towle

Nejlepší kniha tohoto žánru co jsem četla! Oceňuji pomalý vývoj vztahu hlavní dvojice, ale není divu... Jediné co mi připadalo křečovité byli některé popisy jak ze scénáře, krátké a bez duše, jako kdybych koukala na film. Ale příběh naprosto strhující, geniální. Dialogy také skvěle. Vybrecela jsem snad celou řeku. River.

12.04.2021 5 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Celkový dojem z knihy by byl mnohem mnohem lepší, kdyby se česky nejmenovala tak příšerně. Originální název mnohem lepší. První polovina příběhu bez velkých zvratů a druhá polovina to “zachránila”, ale od tohoto žánru jsem nečekala moc, takže s natazenyma ušima a prihmourenyma očima 4*.

28.03.2021 4 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Tohle je mnohem lepší než první díl. Tady vidíme postavu, která se s příběhem vyvíjí. Mnohem hlubší, propracovanější, emotivnější než první díl.

24.02.2021 5 z 5