Dvojníci

Dvojníci https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426979/bmid_dvojnici-DUZ-426979.jpg 4 172 44

Dvojníci série

1. díl

Letos na podzim přichází do třetího ročníku prestižní Černohvozdské akademie šest nových studentů. Ale nejsou to jen tak obyčejní ambiciózní teenageři. Jsou to klony. A do školy chodí spolu se svými originály. Dvojníci jsou předmětem každé konverzace. Co jsou tyto klony zač? Proč všichni chodí na Černohvozd? A kdo je ten šílenec, který porušil zákon, aby je stvořil? Emmaline Chanceové je to ukradené. Její nejlepší kamarád Oliver v létě zemřel a ona se musí ze všech sil snažit, aby bez něj den za dnem přežila. Poté se však ocitne tváří v tvář Levimu – jednomu z Dvojníků a přesné kopii Oliverova DNA. Emma je záhy vtažena do party Dvojníků. Nemůže uniknout znepokojivým pravdám o klonech a svém prestižním internátu. Nikomu se nedá důvěřovat… Dokonce ani chlapci s Oliverovým obličejem, který se jí zamlouvá čím dál víc…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Similars , 2019


více info...

Přidat komentář

ZuzanaZ83
26.03.2024 5 z 5

Příběh z jedné prominentní střední školy v ne tak úplně vzdálené budoucnosti. Tento rok přibude do druhého ročníku šest nových žáků, kteří jsou ovšem klony těch současných.

Kniha mě moc příjemně překvapila. Kromě klasické Young adult zápletky hate to love otevírá i témata etických otázek.

Doufám, že další díl brzy vyjde i u nás, každopádně jdu hledat pro jistotu originál

AraVulpecula
21.03.2024 4 z 5

Konec byl trochu pomatený, ale jinak rozhodně doporučuji - svižné čtení, promyšlené zápletky, sympatické postavy, prostě dobré young adult sci-fi.


dee101
24.08.2023 5 z 5

Mně se to líbilo, akorát doufám, že vyjde tedy druhý díl.

Radovan_R
09.04.2023

Příliš mě to nenadchlo. Na začátku není jasné, co jsou dvojníci zač, proč vznikli a proč by měli chodit do stejné školy se svými originály. Postupně sice většina odpovědí vyplouvá na světlo, ale do poloviny knihy není jasné, o co vlastně půjde. Od půlky už to dostává smysl, ale poněkud to kazí poslední kapitoly, kde není jasné, co je realita a co virtuálno. Nakonec se z toho vyklube obyčejná pomsta zahořklého vědátora, ale konec je otevřený a je tu jeden dvojník-nedvojník navíc. Místy je v ději příliš mnoho postav a těžko se v tom orientuje. Lepší je asi brát to jako oddechovku, moc nepřemýšlet a moc nečekat.

anája
19.10.2022 5 z 5

Kniha byla napinava a četla se sama. Konec otevřeny a další díl zatím nevyšel. Bylo zajímavé přečíst si po dlouhé době sci-fi.

lenka7679
18.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Velmi příjemné překvapení, kniha se čte lehce, je poutavá a příběh má spád. Souhlasím, že děj mohl být více propracován a dialogy byly občas podivné, ale já jsem spokojená. Krásně jsem se začetla a za půl dne ji slupla jako malinu.
Jen jsem překvapená, že zde nevyšel druhý díl. Doufám tedy, že brzy vyjde.
Jestli hledáte oddechovku a máte rádi YA tak doporučuji. I když nespoileruji, tak raději zaškrtnu ano
Emma je zhroucená, její nejlepší kamarád je po smrti a ona se vrací bez něho po prázdninách zpět na prestižní školu. Zároveň tam nastupuje i šest nových žáků. Jsou to klony šesti stávajících studentů. Jaké to je žít s tváří někoho jiného? A jak bolestné je, se setkat znovu s tváří v tvář s někým, o kom jste si mysleli, že ho již nikdy neuvidíte. Tohle zjistí Emma všechno hned z první ruky a nejen to. Postupně se snaží vyznat sama v sobě, v Levim a jeho kamarádech. A možná i ve spoustě jiných věcech, protože nic není takové, jak se zdá.

Moniska2410
24.09.2022 5 z 5

Dost povedené, děj mě pohltil a ubíhal dost rychle, jen ten konec byl docela uspěchaný.
Tajemné prostředí, výzkumy a obecně celé to zpracování tématu "klony" bylo pěkně promyšlené.
Nechápu proč sem měla knihu tak dlouho na kupičce
Hodnotím plným počtem a už se těším na další díl :-)

kris.docekalova
23.09.2022 5 z 5

Celou knihu jsem zhltla jedním dechem.
Nejdřív na začátku jsem si myslela, že se mi kniha nebude líbit, že je spíš pro mladší. Nakonec se ukázalo, že to není až tak pravda a kniha se mi moc líbila. Dlouho jsem žádné sci-fi nečetla, vždycky zapomenu, že se mi to líbí. Příběh měl spoustu zvratů a nečekaných událostí, které téměř vždycky překvapily.
Co pro mě byl trochu problém byl počet postav zapletených do příběhu. Hlavních postav bylo více než 12, plus minimálně polovina z nich měla dva rodiče, kteří byli do příběhu zakomponovaní taky a bylo docela důležité pamatovat si kdo je kdo. Možná to bylo tím, že postavy nebyly úplně dobře propracované a tudíž zapamatovatelné.
Musím říct, že něco mi tam chybělo, ale nedokážu úplně určit co přesně to bylo. To ale neubíralo na tom, jak moc jsem si knihu užila.
Na konci jsem taky zjistila, že má kniha pokračování, naštěstí teď už je i ten druhý díl napsaný a můžu si ho přečíst hned.

NienorNíniel
16.12.2021 2 z 5

Mno, nevím. Četlo se to hezky, ale časem mi to začalo lést na nervy. Přišlo mi, že se to všechno točí pořád okolo toho samého. Postavy se nevyvíjeli a byly hrozně ploché. Rozhovory byly často dost divné a nepředstavitelné. V reálu si neumím představit, že by k nim skutečně došlo. Hlavní hrdinka mi vůbec nepřirostla k srdci a často mi docela lezla na nervy. Co jsem také nepochopila, bylo to, proč byla tak moc protivná na svého otce.

vlkove
26.10.2021 3 z 5

Prvních 100 stran bylo vážně dobrých ale autorka začala příběh šidit.
Rozhovory jsou opravdu divné a Levi je napsán velmi neuvěřitelně, takhle by se normální člověk nevyjadřoval. Akční situace byly popsány velice zkratkovitě, což mě mrzí. Nelíbilo se mi kam se příběh posunul, celé je to takové hodně málo uvěřitelné.
Nápad dobrý, kniha byla čtivá, nic jiného asi ani říci nejde.
V rámci nějakého YA sci-fi, je toto někde pod průměrem.

Pro překladatelku: Člověk co nastoupí na střední je prvák, ne prvňák. Prvňák je žák nastupující na základní školu.

head.in.a.book
13.10.2021 4 z 5

Zajímavý nápad, ze začátku jsem se do čtení musela nutit ale nakonec se to rozjelo. Už s těším na další díl

anngelina
18.08.2021 4 z 5

Moc zajímavý a originální námět, neobyčejné téma. Vím, ze si dej budu pamatovat a nezamotá se mi to s jinými knihami. Ale zpracování pokulhává, příběh má obrovské díry, dialogy chabé. Možná to byl účel mystifikovat čtenáře, nevím. Ke konci jsem měla pocit ze autorka se snažila vejít do nějakého limitu slov nebo stránek, protože posledních padesát stran byly zbytečně uspěchané. Chvíli jsem uvažovala jestli je poslední věta geniální nebo knihu budu nenávidět. Ale už vím ze příběh má pokracovani, a nemůžu se dočkat až se přeloží. Přestože styl psaní mi úplně nesedl.

SleepyAllDay
13.06.2021 3 z 5

Téma bylo určitě zajímavé, ale zpracování se mi moc nelíbilo. Od začátku jsem se ztrácela v obrovském množství postav. Děj byl kolikrát překombinovaný až neuvěřitelný, hlavně posledních několik stránek. To pro mne bylo opravdu utrpení a modlila jsem se, ať je konec.
Celá kniha pro mne byla jako kombinace Stmívání a Divergence. Navíc mi styl psaní hodně připomínal příběhy, které jsme si s kamarádkou psaly na základní škole.

ovsemzectu
12.06.2021 5 z 5

Kniha je velice čtivá.Nic podobného jsem zatím nečetla, takže jsem měla docela obavy, jestli mi téma sedne. Kromě posledních asi třiceti stran, kde byl děj velice překombinovaný, se mi příběh líbil. Dokonce mě tato kniha dostala že čtecí krize.

AniDi
12.05.2021 3 z 5

Na knihu jsem se hrozně moc těšila a tolik mě zklamala. Tři hvězdy dám pouze za zajímavý námět. V knize bylo tolik nesmyslů, že jsem málem nedočetla. Ale chápu, že mladší věkové skupině se bude kniha číst dobře.

Hanjimka
04.05.2021 4 z 5

Opravdu nepatřil mezi YA. Ale fanoušek fantasy jsem velký. Příběh mě držel v napětí a těším se na další díl.

Magrata15
28.04.2021 4 z 5

Velmi dobrá detektivní sci-fi s překvapivým koncem. Některé věci mi tam trošku neseděly,ale jinak se kniha četla dobře a dost rychle.

Šajler
21.04.2021 4 z 5

Dost povedené, děj mě pohltil a ubíhal dost rychle. Hlavně ten konec byl na mě dost rychlý. Občas mě tedy některé části zklamaly,proto jen 4*. Ale přesto doufám, že brzo bude další díl.

Anannas
11.03.2021 4 z 5

Vcelku hodně povedená YA kniha. Celý děj ubíhá rychle a svižně (někdy bych řekla, že až moc – hlavně konec :) ).Přišlo mi, že postav a různých jmen se tam vyskytovalo také hodně (až jsem se ztrácela) a že jejich charaktery nebyly propracované moc do hloubky. Rozhodnutí hlavní postavy byla často nepochopitelná a nerozvážná, spousta momentů v příběhu se odehrála jen díky "náhodě".
Jinak jsem se ale vůbec nenudila. Tajemné prostředí, výzkumy a obecně celé to zpracování tématu "klony" bylo pěkně promyšlené. A protože mám pořád spoustu otázek a potřebovala bych pokračování, které si určitě pořídím.

Enolain
22.02.2021 3 z 5

Zajimavy napad na dej.. Pulka knizky me celkem bavila, ale nemelo to 'stavu".. Neco mi tam chybelo.. A ten konec, takovy.. Hmm.. Druhy dil si rozhodne neprectu..

Štítky knihy

klonování

Autorovy knížky

Rebecca Hanover
americká, 1979
2020  79%Dvojníci

Kniha Dvojníci je v

Právě čtených1x
Přečtených235x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených14x
Knihotéce269x
Chystám se číst172x
Chci si koupit26x
dalších seznamech5x